IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• знае ли се вече каква ще е цената на новата жълтичка в бнб, никъде нищо не откривам
    http://www.facebook.com/pages/BG-NUMIZMATIKA-BG-NUMISMATIC/187477631275895?v=page_getting_started

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
      В крайна сметка явно метода не е удачен...
      за временно да се порадваш на блясък става но както се казва няма нищо вечно, аз поне повече не бих хабил време и усилия в подобни дейности. от среброто се отказах, че като се оплескат малко като наплюти ми стоят и ме дразнят. златните си ги пазя, след време всички или поне повечето ще се окислят, но и да ме присърби нещо ще ги топна в някое разтворче и пак ще блеснат
      не мисля, че тия модерни петна ще се отразяват на цената им след 10год.
      http://www.facebook.com/pages/BG-NUMIZMATIKA-BG-NUMISMATIC/187477631275895?v=page_getting_started

Коментар

• Първоначално изпратено от stazz Разгледай мнение
        честно да ти кажа когато се амбицирах да експериментирам по монетата имаше десетина точки(ама точки все едно направени с химикал), след банята и подсушаването с памучна кърпичка(почти като във видеото, но без почти никакво търкане) монетата си стана огледална. нямам навик да им се радвам често, но след около 3-4месеца като я извадих петната бяха само 2-3 но малко по-малки от една стотинка
        В крайна сметка явно метода не е удачен...

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
          Ако златото се чисти само с бензин, това обяснява връзката му с цената на петрола
          абе за сребро ставаше дума ама карай, важно е да върви дебата

Коментар

Ако златото се чисти само с бензин, това обяснява връзката му с цената на петрола
            Глупости! злато се чисти само с голям и просрочен кредит.... чистиш малко злато и кредита малко намалява, чистиш още малко златце и кредита съвсем се стопил само лихвите останали....

Едно време злато се е чистило с кариес и пулпит..... по 3 грама на зъб чистиш като нема нищо....

А още по-отдавна златото са го чистили с Кръст.... мине кръстоносеца и глей как цялото злато по пътя се изчистило - я в торбата на конника я под некой мост на дълбоко да го дирят сега иманярите...

Коментар

Очаквай повишение на бензина и спад на златото...

Коментар

• Ако златото се чисти само с бензин, това обяснява връзката му с цената на петрола

Коментар

Имах предвид дали са били по-малко петната.
                  При мен са изцяло побелели, не само петна.
                  Въпроса е дали след 2-3 бензинови бани ще спре всичко или 1 баня има ефект 3 месеца да речем.
                  честно да ти кажа когато се амбицирах да експериментирам по монетата имаше десетина точки(ама точки все едно направени с химикал), след банята и подсушаването с памучна кърпичка(почти като във видеото, но без почти никакво търкане) монетата си стана огледална. нямам навик да им се радвам често, но след около 3-4месеца като я извадих петната бяха само 2-3 но малко по-малки от една стотинка

Коментар

в крайна сметка каквото имах сребърно разпродадох, останаха ми тия скали и една еврейка-с нея не ми се експериментира по разбираеми причини а и при нея точките са 2 едва забележими от години. скалите ги подарих заедно с още кило соц желязо на племинника-начинаещ нумизмат джуниър. поне нещо хубаво да излезе от тях и сега въпреки лекетата са му перлата в колекцията

Имах предвид дали са били по-малко петната.
                    При мен са изцяло побелели, не само петна.
                    Въпроса е дали след 2-3 бензинови бани ще спре всичко или 1 баня има ефект 3 месеца да речем.

Коментар

И все пак - крайния ефект какъв е?
                      в крайна сметка каквото имах сребърно разпродадох, останаха ми тия скали и една еврейка-с нея не ми се експериментира по разбираеми причини а и при нея точките са 2 едва забележими от години. скалите ги подарих заедно с още кило соц желязо на племинника-начинаещ нумизмат джуниър. поне нещо хубаво да излезе от тях и сега въпреки лекетата са му перлата в колекцията

Коментар

аз де, временно станаха лъскач скалите, но пак се показаха някакви лекета-няколко месеца по-късно. язък за харча на гориво и те така...
                        И все пак - крайния ефект какъв е?

Коментар

Някой беше споменавал за чистене с бензин, имам 2 насрани що-годе евтини монети.
                          Проблемът е, че тогава много палеха коли и не ми се ходеше с шишенце до станцията, сега пък мерака ми мина.
                          аз де, временно станаха лъскач скалите, но пак се показаха някакви лекета-няколко месеца по-късно. язък за харча на гориво и те така...
                          между другото имах голям гошо с малки кафеникави точици и с един от ония разтвори за злато го излекувах, ма каква му беше марката
                          Last edited by stazz; 02.10.2012, 16:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от studio9 Разгледай мнение
                            И какво точно е реални цени?
                            "Реални цени" всеки сам си определя какво значи - този, който определи "вярно" - продава, дригите - не.
                            Въреки че когато става въпрос за злат, думата "продава" променя малко смисъла си, т.е. дали златото не купува парите? абе философия...

Коментар

• Първоначално изпратено от freelancer Разгледай мнение
                              Със сигурност е грешка и съвсем неволна, как можа да предположиш умисъл

Ако някой продава св.димитър и/или св.наум на РЕАЛНИ цени - нека пише в лс. Мерсим.
                              И какво точно е реални цени?

Коментар

Жека, хората са го измислили отдавна, но за да изчистя по тоя начин с "парцалчето" еврейка примерно трябва да ми дойде много смелостта
                                Някой беше споменавал за чистене с бензин, имам 2 насрани що-годе евтини монети.
                                Проблемът е, че тогава много палеха коли и не ми се ходеше с шишенце до станцията, сега пък мерака ми мина.

Коментар

Working...
                                X