IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А само още нещо....

Притеснява ме изхода от подобна инвестиция!

Да кажем натрупвам няколко килограма сребро в качествени монети... Не знам после как бих ги продал... Щото очевидно няма нормален пазар в България!

А навънка - трудно ми се види да ги изкарам... предвид митническите регулации!

Знам че за сребро конкретно - пазарът в Турция е супер!

та така.... казусът е отворен в съзнанието ми....

Вие как практикувате?

Коментар

• Пичове, защо се набивате с такива надути (да не кажа безумни цени) цени?? Дето ги иска БНБ?? За какво ще плащате тази премия (над цената на метала)???????

Тая събота минах през Търново - на Националната нумизматична сбирка на нумизматите в България! Не бях ходил поне 9-10 години....

Направо се изумих какви жалки цени "държат" предметите с "нумизматична" и прочее колекционерска "стойност"!!!! Конкретно сребърните и златни монети се търгуват на наистина жалки цени - румънски, унгарски (за нашенските да не говорим) с прекрасно качество (т.н. mint) се продават на цена на (че дори и под) цената на среброто - премерена през тройската унция!!!!

Наистина не можех да повярвам!!!

Аз никога не съм бил фен на подобен тип инвестиции - в злато и сребро имам предвид! Често съм ги търгувал на форекс пазара разбира се - но да си трупам в сейф или в мазата - не съм си и помислял! Но предвид цените които видях - понакупих това онова... И повам да се замислям - дали не направя позицийка във физическо злато и сребро - за следващата година - две -три - докато премине печатането на парите от ЦБ по света.... Не ми пука за нумизматичната стойност - очевидно тя в България е със стойност НУЛА. Целта ми ще е физическия метал!

Бахти, май наистина е грехота да не се възползва човек от простотията на т.н. 'пазар" в България!!!

Не препоръчвам нищо, разбира се!!!

Споделям само дълбокото изумление, които изживях тази Събота!!!

Коментар

• има ли някой златната монета на която пише БНТ Реклама

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
          Хубава е Монетата - но този път БНБ наистина са се "оляли" с цената
          излиза 127 лв./гр. или над 2000 Евро/трой унцията - това си е около 50% над пазарната стойност на златото ..........
          да си я държат - ако им дойде ъкъла и я намалят малко може и да купя
          след това ще имат половин година да се хвалят че въпреки поскъпването на златото те не свалят цената на монетата

Коментар

• Първоначално изпратено от stazz Разгледай мнение
            презентация на монетата
            Година на емисията – 2012*
            Номинална стойност – 100 лева
            Метал – злато, проба 999/1000
            Качество – мат-гланц, висше
            Тегло – 8.64 г
            Диаметър – 24 мм
            Гурт – гладък
            Тираж – 2500 броя
            Цена, на която монетата ще се продава на касите на БНБ – 1100 лева

Източник на информацията БНБ
            Хубава е Монетата - но този път БНБ наистина са се "оляли" с цената
            излиза 127 лв./гр. или над 2000 Евро/трой унцията - това си е около 50% над пазарната стойност на златото ..........
            да си я държат - ако им дойде ъкъла и я намалят малко може и да купя
            remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
              ами вери е симпъл - тази монета (тя затова е и монета, щото има наминал, а не е медал/без номинал/ примерно) е законно платежно средство за страната, която я е издала, а цената на златото е волатилна. с други думи, ако бяха сложили номинала на монетата от 1 000 лева и златото падне с 20-на %, то "цената" на монетата ше отиде под номинала, т.е. ще можеш за 900 кинта (примерно) да си "купиш" нещо, което на свободния пазар струва 1 000 - друг въпроса, че това няма да стане и т.н.
              А и тази стойност е чисто информативна, просто за да може монетата да бъде наречена монета, а да не е медал, макар че реално спокойино можеш да се купиш нещо с нея за 100 лева, щото си е платежно средство, но едва ли ще има някой толкова луд, че да го направи

Стана малко объркано, но дано си ме разбрал - едно време (особено покрай истерията 1981) немалка част от юбилейните монети (особено тези от 2 кинта) си циркулирайа в платежната система свободно. А доколкото си спомням през 1989, покрай турската истерия и привършването на хартиените пари по банките, щото турчолята си теглеха, за да обръщат в долари, а българите пък теглеха спестявания, за да купуват турки имоти, се появи монета от 50 кинта, макар че народът нещо хич не я любеше, тачеше и милееше.
              Така е, но все пак 100-тарка - ного се презастраховат. Като ме турите Дуче - монети с такова тегло ще са с номинал:

- - - 1/2 - - -
              бимберица

А по времето на Тодоризъмът много от юбиейните монети бяха надялкани в колосални тиражи, достигащи до 300 000 броя - дори за някои сребърни - как да не циркулират.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Ех да се намери идиот със златното левче.

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                  Ако може да ви питам нещо, разбирачите на монети...
                  Откъде идва тази "несъразмерност" в номинала? Имам предвид, на монетата примерно пише 100 лева, а е ясно, че само златото в нея е на стойност в пъти повече. И на други монети, не български, също съм го забелязал това и винаги ми е било любопитно откъде идва тази "традиция" номинала да е силно занижен?
                  ами вери е симпъл - тази монета (тя затова е и монета, щото има наминал, а не е медал/без номинал/ примерно) е законно платежно средство за страната, която я е издала, а цената на златото е волатилна. с други думи, ако бяха сложили номинала на монетата от 1 000 лева и златото падне с 20-на %, то "цената" на монетата ше отиде под номинала, т.е. ще можеш за 900 кинта (примерно) да си "купиш" нещо, което на свободния пазар струва 1 000 - друг въпроса, че това няма да стане и т.н.
                  А и тази стойност е чисто информативна, просто за да може монетата да бъде наречена монета, а да не е медал, макар че реално спокойино можеш да се купиш нещо с нея за 100 лева, щото си е платежно средство, но едва ли ще има някой толкова луд, че да го направи

Стана малко объркано, но дано си ме разбрал - едно време (особено покрай истерията 1981) немалка част от юбилейните монети (особено тези от 2 кинта) си циркулирайа в платежната система свободно. А доколкото си спомням през 1989, покрай турската истерия и привършването на хартиените пари по банките, щото турчолята си теглеха, за да обръщат в долари, а българите пък теглеха спестявания, за да купуват турки имоти, се появи монета от 50 кинта, макар че народът нещо хич не я любеше, тачеше и милееше.
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Ако може да ви питам нещо, разбирачите на монети...
                    Откъде идва тази "несъразмерност" в номинала? Имам предвид, на монетата примерно пише 100 лева, а е ясно, че само златото в нея е на стойност в пъти повече. И на други монети, не български, също съм го забелязал това и винаги ми е било любопитно откъде идва тази "традиция" номинала да е силно занижен?

Коментар

• Относително секси е.

Но Грую прав е. Трябваше да издялкат златни монети напримерно с братя Вазови (двамата могъщи пълководци, без оня драскач), вместо тая съмнителна патка.

Ама нищо - като ме турите Дуче, ще заповядам да издялкат златни монети по 1 тройунция - с ген. Георги Вазов, с ген. Владимир Вазов, с ген. Колев, с ген. Луков - цяла серия ще направя - с могъщи генерали - ама да ме подсетите...
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• презентация на монетата
                        Година на емисията – 2012*
                        Номинална стойност – 100 лева
                        Метал – злато, проба 999/1000
                        Качество – мат-гланц, висше
                        Тегло – 8.64 г
                        Диаметър – 24 мм
                        Гурт – гладък
                        Тираж – 2500 броя
                        Цена, на която монетата ще се продава на касите на БНБ – 1100 лева

Източник на информацията БНБ
                        Attached Files
                        Last edited by stazz; 05.10.2012, 13:40.
                        http://www.facebook.com/pages/BG-NUMIZMATIKA-BG-NUMISMATIC/187477631275895?v=page_getting_started

Коментар

скоро в държавен вестник беше обявена 2500 бр.
                          предполагам, че днес след обяда ще го обявят и на сайта с първите официални снимки на монетата
                          2500бр. 1100лв. 8.64гр. от понеделник на касите

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            бройката си я пише в програмата - 3 000 бройки..
                            скоро в държавен вестник беше обявена 2500 бр.
                            предполагам, че днес след обяда ще го обявят и на сайта с първите официални снимки на монетата
                            Last edited by stazz; 05.10.2012, 12:10.
                            http://www.facebook.com/pages/BG-NUMIZMATIKA-BG-NUMISMATIC/187477631275895?v=page_getting_started

Коментар

знае ли се вече каква ще е цената на новата жълтичка в бнб, никъде нищо не откривам
                              e, каква да е, понеже е 1:1 с митко и едно наум, то значи малко над 1050 лв, а бройката си я пише в програмата - 3 000 бройки..

Аз обаче продължавам да се чудя на малоумието на хората в БНБ, отдел Нумизматика или както там се води - та тази година, и то точно на този ден, се навършват 100 години от най-велия момент в българската бойна история след Калоян и те вместо да пусна монета по повод Балканските войни, ми пускат света п(у)етка - ами ай сиктир, никога няма да си я купя Не си уважаваме историята и това си
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Аз съм се подготвил за 1100 лв. По интересно какъв ще е тиража.....

Коментар

Working...
                                X