Допълнителната линия сребро ще допринесе за някоя стотинка буквално повече за цена на материала. За друго не става.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Здравейте, колко струват тези стари монети.
Collapse
X
-
Привет! Случайно попаднах на темата. Намерихме вкъщи в един стар скрин около двайсетина стари монети, били са на прадядо ми. Една част си оставям, други продавам. Сред тях има две, които смятам, че са дефектни, едната ми е особено интересна. Питах няколко човека, които се интересуват от нумизматика, казаха, че сигурно е ценна. Къде бих могла да я оценя? Става въпрос за сребърна монета 20 лева 1930 година, Борис III, пресечена по средата с допълнителна линия сребро и отзад горе, тук има снимки:
https://www.olx.bg/ad/stari-srebarni...8-ID7XFfT.html
Коментар
-
Здравейте,
искам да питам дали някой има представа каква е стойността на монета с лика на Брутия Криспина.
Аверс: лице – КРІСПЕІNА СЕВ….. (бюст на Криспина с драпирана дреха надясно).
Реверс: ΦΙΛΙΠПОПОΛЕІТΩΝ (Атина права наляво, с шлем, с лява ръка облегната на копие, с дясна ръка държи патера, в краката ѝ – змия). Дата: AD 178 - AD 191 Номинал: денар Монетарница: Рим
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ж.Тодорова Разгледай мнениеЗдравейте. Нямам абсолютно никаква представа от монети. Случайно видях ваши коментар. В двора ми намериха монета от 5 лв. от 1930 г. Хан Крум. Ако не Ви затруднява, бихте ли ми казали дали въобще има стойност. Благодаря предварително. Може да се свържете с мен и на тел : +39 342 838 6137 чрез Вайбер.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ж.Тодорова Разгледай мнениеЗдравейте. Нямам абсолютно никаква представа от монети. Случайно видях ваши коментар. В двора ми намериха монета от 5 лв. от 1930 г. Хан Крум. Ако не Ви затруднява, бихте ли ми казали дали въобще има стойност. Благодаря предварително. Може да се свържете с мен и на тел : +39 342 838 6137 чрез Вайбер.
Коментар
-
https://balkan.auction/bg/auction/3396733/5-leva-1930
https://balkan.auction/bg/auction/41...ariya-2-au-unc
https://balkan.auction/bg/auction/33...gariya-1-xf-auremember remember the fifth of november
Коментар
-
Здравейте. Нямам абсолютно никаква представа от монети. Случайно видях ваши коментар. В двора ми намериха монета от 5 лв. от 1930 г. Хан Крум. Ако не Ви затруднява, бихте ли ми казали дали въобще има стойност. Благодаря предварително. Може да се свържете с мен и на тел : +39 342 838 6137 чрез Вайбер.
Коментар
-
Първоначално изпратено от diana198 Разгледай мнениеЗдравейте! Темата вероятно е изчерпана, но бих искала да попитам за една монета американски долар 1475. Каква и е цената? Къде може да се оцени и струва ли изобщо нещо? Незнам нищо за нея. Прилича на сребърна. Монетата не е мое притежание, но искам да помогна. Моля за отговор? Може ли да се продаде на добра цена и къде?
usmint-support@usmcatalog.com
или тел: 001–202–898–MINT (6468).
Коментар
-
Здравейте! Темата вероятно е изчерпана, но бих искала да попитам за една монета американски долар 1475. Каква и е цената? Къде може да се оцени и струва ли изобщо нещо? Незнам нищо за нея. Прилича на сребърна. Монетата не е мое притежание, но искам да помогна. Моля за отговор? Може ли да се продаде на добра цена и къде?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mimoz75 Разгледай мнениеЗдравейте, адмирации за форума и полезните съвети. Искам да се обърна към Вас с молба да ми кажете, колко горе-долу струват едни стари монети, които намерихме при ремонта на къщата на дядо ми. Не разбирам много, но ще ги опиша по години и стойност. Вие сте хора, които разбирате и ще Ви бъда благодарна, ако ми дадете насока за колко мога да ги продам и къде, те не са и много. Благодаря предварително, Лек и Успешен ден на всички. Ето ги и монетите:
10 лева от 1943 на гърба Крум
20 лева от 1930 на гърба Борис 3бр.
50 стотинки от 1937
5 лева от 1930 на гърба Крум
50 лева от 1930 на гърба Борис
100 лева от 1930 на гърба Борис 2 бр.
10 стотинки от 1917
2 лева от 1912 на гърба Фердинанд
10 стотинки от 1913
1 лев от 1894 на гърба Фердинанд
1 лев от 1925
2 стотинки и 1/2 от 1888
10 стотинки от 1912
1 лев 1910 на гърба Фердинанд
20 стотинки от 1906
2 лева от 1925
това са всички стари БГ монети, всички са в много добро състояние поне според мен.
Има и чужди ще се опитам и тях да опиша:
1/2 марка от 1905
това не знам какво е пише на италиански Пара в средата пише Кока Кола аутоматика въобще няма година личи, че е старо прилича ми на жетон явно за автомат на Кока кола навремето, много е интересно ако има запознат с това нека обясни.
50 динара от 1955
2 злоти от 1960
20 сантима от 1895
50 сентима от 1931
10 пара Сърбия 1884
няколко стари монети с йероглифи, които няма как да разчета нещо като арабски с разни орли и дворци на гърбовете
10 от зад на гърба пише Чехословакия от 1969
1 пенцо от 1941
20 пише кросци от 1962
10 кросци от 1967
5 копейки от 1961
20 копейки от 1943
15 копейки от 1943
1 копейка от 1946
2 леи от 1924
5 леи не виждам година да пише
5 драхми от 1930
и последно някаква монета на която пише 20 от 1893 с корони и герб.
Това е всичко, Ще съм много благодарна ако ме насочите за цена и къде мога да ги продам аз съм от гр.Пловдив.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнениеГрешиш!
5-те леи най-вероятно са от кралството - просто от този период е находката. И годината им е 1906!
Това е единствената монета от всичките, която реално струва нещо...
5 леи не виждам година да пише
Коментар
Коментар