Тодоров АД това е Бг виното инвестираме там
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестиция във вино
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение...аз инвестирах във винце когато още нямаше БФБ. Най-старите ми бутилчички са реколта `84, `85.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от kalbureti Разгледай мнениеДнес си купих "Енотечно вино Карабунарско-Мавруд/кутия/-92-а и 94-а година"взех си и от двете години със сериен номер си е и е малък тираж.Мога и на желаещите да им взема има още някоя бройка.
Стоян е голям майстор на лъскавите опаковки ...ако е същото което си мисля опаковката и представянето са много по-скъпи от съдържанието.
може и да бъркам де, но това карабунар...ми е доста познато
ПП сега погледнах в нета...същото е...
Сори ,че го казвам , но си купуваш основно опаковка ...Last edited by bertram; 22.10.2010, 22:54.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от georgi_vr Разгледай мнениеЗдравейте! Интересно ми е някой от вас дали инвестира във вино. В последните години се забелязва търсене на алтернативни инвестиции в глобален план, но като чели ние българите пак изоставаме. Виното е една от тези много интересни инвестиции, но и много рискови. Искам да ви попитам вие какво мислите по въпроса. Не искам да събирам мнения за това какво представлиява виното, как се съхранява и т.н защото все пак тук е форум за инвестиции, а не за сомелиерство. Идеята ми е дали би ни донесла в бъдеще печалба купуването сега на вино и по конкретно на български изби ( разбира се не по 3,4 или 5 лева , а висок клас ) и евентуалното му продаване след 5 - 10 години. Разбира се с уточнението, че ще се избират вина само след консултирането със специалист, които имат предпоставка за стареене.
Приятно ме изненада с употребата на думата СОМЕЛИЕРСТВО, много малко хора в Б-я останаха които да се нарекат така. Аз работя в тази сфера над 10г, започнах в България но истинските познания получих в чужбина.
Притежавам колекция от червени вина, шампанско, розе, Айс вина, десертни и т.н. По принцип удоволствието е когато при подходящ случай сте се събрали с приятели които разбират да ги изненадаш с нещо изключително и рядко (бутиково вино или шампанско) но също е добре и за търговия стига да имаш правилните хора купувачи, които да оценят това което им се предлага не е на пазара или е трудно достъпно за тях. Има и такива които са стриктно за колекционери (те не са за консумиране). Успех с начинанието и не забравяй че голяма част от удоволствието е в консумацията
Коментар
-
Сложихме малко захар единствено на бялото, защото след като го купихме се оказа, че не цялото е узряло достатъчно и че е едва 21 по скалата на захаромера. Червеното се получи без захар. Навсякъде добавят захар при по-слаба захарност. Не се правете на ощипани. Да не мислите че е по-добре да бяхме сипали подсладител Що се отнася до сернистата киселина , тя се слага да убие мухъла.
Знам, че ще пия натурално вино от грозде, пък вие си инвестирайте в купешките продукти, на които вече не се знае нито от кой географски регион са в действителност, нито колко химия има в него, нито колко са му ускорили състаряването на по-старите реколти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеНай-добрата инвестиция във вино е сам да си сложиш виното С тъста ми си купихме 320кг. грозде от които 100бяло. Напълнихме 1 -200л. и 1-100л. бидон и сега чакаме Заедно с малкото добавена захар, серниста киселина, транспорт и закупуването на 1 бидон ще се върже по левче литъра Ако го продаваме за 3 ще се върже на 200% инвестицията. Само че ние сме ташкари и няма да го продаваме а ще си го пийнем Защото е чисто натурално и полезно / особено в червеното се съдържа резвератрол, флавоноиди които действа противосъсирващо и е добре за сърдечната система. Ай наздраве!За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеНай-добрата инвестиция във вино е сам да си сложиш виното С тъста ми си купихме 320кг. грозде от които 100бяло. Напълнихме 1 -200л. и 1-100л. бидон и сега чакаме Заедно с малкото добавена захар, серниста киселина, транспорт и закупуването на 1 бидон ще се върже по левче литъра Ако го продаваме за 3 ще се върже на 200% инвестицията. Само че ние сме ташкари и няма да го продаваме а ще си го пийнем Защото е чисто натурално и полезно / особено в червеното се съдържа резвератрол, флавоноиди които действа противосъсирващо и е добре за сърдечната система. Ай наздраве!
пиите си го ...не ви го щемтова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Най-добрата инвестиция във вино е сам да си сложиш виното С тъста ми си купихме 320кг. грозде от които 100бяло. Напълнихме 1 -200л. и 1-100л. бидон и сега чакаме Заедно с малкото добавена захар, серниста киселина, транспорт и закупуването на 1 бидон ще се върже по левче литъра Ако го продаваме за 3 ще се върже на 200% инвестицията. Само че ние сме ташкари и няма да го продаваме а ще си го пийнем Защото е чисто натурално и полезно / особено в червеното се съдържа резвератрол, флавоноиди които действа противосъсирващо и е добре за сърдечната система. Ай наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеСтрува ми се, че авторът на темата се интересува не от инвестиция в производство на вино, ами от инвестиция в отбрани реколти от вина, с цел след поскъпването им след време да ги продава. Чувал съм, че на Запад има такова нещо, но не съм компетентен по въпроса.
Коментар
Коментар