IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиция във вино

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тодоров АД това е Бг виното инвестираме там

Коментар

• Zdravejte iskam da popitam ima li nqkoi informaciq otnosno cenite na vino ... TRAKIA`88-a MERLOT - Haskovo 1.5L ... i Gumza Suhindol butilki ot `83 .. `84 ..i `87

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        ...аз инвестирах във винце когато още нямаше БФБ. Най-старите ми бутилчички са реколта `84, `85.
        Тези бутилчици са вече капут. Гледай да не изтровиш Нушенцето - Не стават за пиене.
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от kalbureti Разгледай мнение
          Днес си купих "Енотечно вино Карабунарско-Мавруд/кутия/-92-а и 94-а година"взех си и от двете години със сериен номер си е и е малък тираж.Мога и на желаещите да им взема има още някоя бройка.
          хе хе
          Стоян е голям майстор на лъскавите опаковки ...ако е същото което си мисля опаковката и представянето са много по-скъпи от съдържанието.

може и да бъркам де, но това карабунар...ми е доста познато

ПП сега погледнах в нета...същото е...

Сори ,че го казвам , но си купуваш основно опаковка ...
          Last edited by bertram; 22.10.2010, 22:54.
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• ...аз инвестирах във винце когато още нямаше БФБ. Най-старите ми бутилчички са реколта `84, `85.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Днес си купих "Енотечно вино Карабунарско-Мавруд/кутия/-92-а и 94-а година"взех си и от двете години със сериен номер си е и е малък тираж.Мога и на желаещите да им взема има още някоя бройка.

Коментар

• http://www.investor.bg/news/article/107146/347.html

Коментар

• Помня, Тошко Африкански беше инвестирал във вино - направил червена чешмичка в мазето на дядо Тодоран

Коментар

• Първоначално изпратено от georgi_vr Разгледай мнение
                    Здравейте! Интересно ми е някой от вас дали инвестира във вино. В последните години се забелязва търсене на алтернативни инвестиции в глобален план, но като чели ние българите пак изоставаме. Виното е една от тези много интересни инвестиции, но и много рискови. Искам да ви попитам вие какво мислите по въпроса. Не искам да събирам мнения за това какво представлиява виното, как се съхранява и т.н защото все пак тук е форум за инвестиции, а не за сомелиерство. Идеята ми е дали би ни донесла в бъдеще печалба купуването сега на вино и по конкретно на български изби ( разбира се не по 3,4 или 5 лева , а висок клас ) и евентуалното му продаване след 5 - 10 години. Разбира се с уточнението, че ще се избират вина само след консултирането със специалист, които имат предпоставка за стареене.
                    Здравей Георги,
                    Приятно ме изненада с употребата на думата СОМЕЛИЕРСТВО, много малко хора в Б-я останаха които да се нарекат така. Аз работя в тази сфера над 10г, започнах в България но истинските познания получих в чужбина.
                    Притежавам колекция от червени вина, шампанско, розе, Айс вина, десертни и т.н. По принцип удоволствието е когато при подходящ случай сте се събрали с приятели които разбират да ги изненадаш с нещо изключително и рядко (бутиково вино или шампанско) но също е добре и за търговия стига да имаш правилните хора купувачи, които да оценят това което им се предлага не е на пазара или е трудно достъпно за тях. Има и такива които са стриктно за колекционери (те не са за консумиране). Успех с начинанието и не забравяй че голяма част от удоволствието е в консумацията

Коментар

• Сложихме малко захар единствено на бялото, защото след като го купихме се оказа, че не цялото е узряло достатъчно и че е едва 21 по скалата на захаромера. Червеното се получи без захар. Навсякъде добавят захар при по-слаба захарност. Не се правете на ощипани. Да не мислите че е по-добре да бяхме сипали подсладител Що се отнася до сернистата киселина , тя се слага да убие мухъла.
                      Знам, че ще пия натурално вино от грозде, пък вие си инвестирайте в купешките продукти, на които вече не се знае нито от кой географски регион са в действителност, нито колко химия има в него, нито колко са му ускорили състаряването на по-старите реколти.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                        Най-добрата инвестиция във вино е сам да си сложиш виното С тъста ми си купихме 320кг. грозде от които 100бяло. Напълнихме 1 -200л. и 1-100л. бидон и сега чакаме Заедно с малкото добавена захар, серниста киселина, транспорт и закупуването на 1 бидон ще се върже по левче литъра Ако го продаваме за 3 ще се върже на 200% инвестицията. Само че ние сме ташкари и няма да го продаваме а ще си го пийнем Защото е чисто натурално и полезно / особено в червеното се съдържа резвератрол, флавоноиди които действа противосъсирващо и е добре за сърдечната система. Ай наздраве!
                        Абе това със сернистата киселина го разбрах ама това със захарта не го разбирам
                        За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                          Най-добрата инвестиция във вино е сам да си сложиш виното С тъста ми си купихме 320кг. грозде от които 100бяло. Напълнихме 1 -200л. и 1-100л. бидон и сега чакаме Заедно с малкото добавена захар, серниста киселина, транспорт и закупуването на 1 бидон ще се върже по левче литъра Ако го продаваме за 3 ще се върже на 200% инвестицията. Само че ние сме ташкари и няма да го продаваме а ще си го пийнем Защото е чисто натурално и полезно / особено в червеното се съдържа резвератрол, флавоноиди които действа противосъсирващо и е добре за сърдечната система. Ай наздраве!
                          натурално със захар и серниста киселина

пиите си го ...не ви го щем
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Най-добрата инвестиция във вино е сам да си сложиш виното С тъста ми си купихме 320кг. грозде от които 100бяло. Напълнихме 1 -200л. и 1-100л. бидон и сега чакаме Заедно с малкото добавена захар, серниста киселина, транспорт и закупуването на 1 бидон ще се върже по левче литъра Ако го продаваме за 3 ще се върже на 200% инвестицията. Само че ние сме ташкари и няма да го продаваме а ще си го пийнем Защото е чисто натурално и полезно / особено в червеното се съдържа резвератрол, флавоноиди които действа противосъсирващо и е добре за сърдечната система. Ай наздраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                              Струва ми се, че авторът на темата се интересува не от инвестиция в производство на вино, ами от инвестиция в отбрани реколти от вина, с цел след поскъпването им след време да ги продава. Чувал съм, че на Запад има такова нещо, но не съм компетентен по въпроса.
                              Да точно това имам в предвид. Благодаря за отговорите. Ще очаквам още!

Коментар

• Аз инвестирам в домашна ракия от известно време. Изплаща се.

Коментар

Working...
                                X