Не дарявам нищо. Разкарайте се. Писна ми от измамници. Поне да ги връткахте измамите с финес а то сте си обикновени апаши. Жалко, че я няма някогашната милиция да ви прибере и да ви хвърли един хубав пердах, а след това да ви изпрати за 15дни в някоя тухларна да правите тухли.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Подарете всички следващи Коледи на това дете - Дарина на 3 г
Collapse
X
-
На вниманието на дарителите
вторник, 01 април 2008
„Спаси, дари на...” не е фондация, не разполага със собствена банкова сметка, както и с налични средства. Целта на инициативата ни е единствено разгласа на кампаниите за лечение на деца.
Екипът ни поддържа сайта и участва в кампаниите на децата доброволно и безвъзмездно. Всички административни разходи, както и поддръжката на сайта са единствено за наша сметка.
Когато дарявате, вие го правите изключително само в полза на детето, чието лечение искате да подпомогнете. Затова сметките, по които инициативата ни призовава да дарявате, са дарителски – специални разплащателни за лечение. Този тип сметки са със специален статут, защитен от банката и средствата в тях не могат да бъдат използвани за друго, освен лечение и транспорт на детето и един придружител.
„Спаси, дари на...” не разрешава и не упълномощава организации или отделни лица да ходят по домове, офиси или заведения и да събират средства чрез продажба на картички, снимки на детето или по друг начин, искайки пари на ръка.
Ако се натъкнете на подобни случаи, става въпрос за измама и спекулация.
Единствените легални начини за даряване са чрез eРay или с превод по дарителската сметка на детето!
Даренията, направени чрез eРay, се превеждат в дарителската сметка веднъж седмично или всеки ден.
http://www.save-darina.org/content/blogsection/5/39/
Коментар
-
Първоначално изпратено от pana_bgДо вниманието на всички събирачи на дарения за благородни цели (тия дето ги събират за да си ги лапкат не ги кометирам, въпреки че е почти невъзможно на практика да се установи кой кой е):
Бих се радвал, ако ми уредите държавата да не ми взима част от данъците (които иначе и без това тя ще похарчи за глупости, за да няма достатъчно за тези нуждаещи се, за които вие сте принудени да събирате) . Каквато част успеете да уредите ви я давам цялата! Бъдете живи и здрави. Мога и сам да спра да плащам данъци и да ви ги давам на вас. Но ме е страх. Ако ми помогнете да предолея страха си да стана закононарушител, пак може да се разберем.
не съм събирач на дарения / съпричастна съм на каузата и просто човек/, но ако това е единственото Ви условие- чл.22- това е..., е за това пък и онези 12 дузини приеха данъкът да е твърд 10%
Съжалявам, ако това ви спира да проявите съпричастност...
Коментар
-
До вниманието на всички събирачи на дарения за благородни цели (тия дето ги събират за да си ги лапкат не ги кометирам, въпреки че е почти невъзможно на практика да се установи кой кой е):
Бих се радвал, ако ми уредите държавата да не ми взима част от данъците (които иначе и без това тя ще похарчи за глупости, за да няма достатъчно за тези нуждаещи се, за които вие сте принудени да събирате) . Каквато част успеете да уредите ви я давам цялата! Бъдете живи и здрави. Мога и сам да спра да плащам данъци и да ви ги давам на вас. Но ме е страх. Ако ми помогнете да предолея страха си да стана закононарушител, пак може да се разберем.* think positive * think simple * think big *
* be moderate * be cool * be yourself *
Коментар
-
СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ
Все повече благотворителни кампании ползват Единната дарителска система “DMS – България” като начин за набиране на средства.
София, 12 Февруари 2008 От стартирането на краткия номер 17 777 до сега абонатитe на GLOBUL и vivatel са дарили 18 313 лв за общо 24 кампании. Повече от 80% от кампаниите набират средства за хора с тежки здравословни проблеми. Организации набират средства за различни каузи в обществена полза: осигуряване на архитектурно достъпна среда за деца с увреждания, лечението на ранени животни, съхраняване на защитени природни територии, превенция на трафика на деца. Най-голяма дарителска подкрепа получават кампаниите, свързани с деца и особено деца и млади хора, които се борят с тежко заболяване.
Новостите:
Съветническият Борд на DMS прие промени в процедурата, които позволяват разглеждането на кандидатури от семейства на деца, които са чакали отговор от Комисията за лечение в чужбина или Фонда за лечение на деца към Министерство на здравеопазването повече от един месец. Причина за промените е неприемливо дългия срок на отговор на молбите, заведени в Център Фонд за лечение на деца.
Приетите промени няма да допуснат дублиране на средства дори и при последващо одобрение на кандидатурите от Фонда за лечение на деца в чужбина тъй като Фондът преглежда извлечения от дарителските сметки на кандидатстващите преди да одобри окончателната сума на финансиране.
В процес на развитие са и преговорите с МТел за отваряне на 17 777 към абонати на оператора.
DMS се осъществява в България от Български дарителски форум, Фондация “Помощ за благотворителността в България” с партньорството на GLOBUL, vivatel, БТК и Тераком България с подкрепата на DMS International и Чешкия дарителски форум. DMS дава възможност на неограничен брой кампании да набират средства чрез изпращане на SMS с текст DMS kodova duma на номер 17 777. Цената на дарителския SMS е 1,20 с ДДС.
http://pg13.my.contact.bg/dms/
Коментар
-
Остапе,
Когато качвам снимки и материали за болните, почти никога не чета заболяванията. Защото не обичам да чета и да знам за болести. Достатъчно ми е, че се нуждаят....
Мая7, обяснявайки.... Както и да е. Мен лично, много ме разтърси. Даже и съвсем малък процент шанс да има, струва си да се опита.
За далавера, за сметка на нечия трагедия..........
Коментар
-
Първоначално изпратено от MuzaЗа по-малко от десет дни кампанията „Дай шанс на Емо” събра над 6000 дарителски смс-а в системата на „Единен дарителски номер в България” (DMS)
За по-малко от десет дни кампанията „Дай шанс на Емо” събра над 6000 дарителски смс-а в системата на „Единен дарителски номер в България” (DMS), като по този начин се превърна в каузата, успяла да набере най-много средства за такъв период от време.
Кампанията „Дай шанс на Емо” набира средства за спешно лечение на Емил Харизанов в специализиран параплегичен център в Швейцария. На 24 август 2008 година Емо претърпява тежък инцидент във Варна и чупи пети шиен прешлен. В резултат на тази нелепа случка днес Емо е в обездвижено лежащо състояние, а в България никой специалист не се наема да даде конкретно решение по отношение на лечението и терапията на момчето. Така единственият шанс за Емил се оказва лечение в Швейцария, чиято стойност възлиза на 280 000 швейцарски фрака.
Благодарение на активността на роднини, приятели и семейството на момчето, проблема на Емил успя да стигне до голям брой хора, които станаха съпричастни към неговото положение. Освен подкрепата в DMS, „Дай шанс на Емо” продължава да набира с голям успех средства за лечението на Емил, използвайки различни средства за популяризиране на кампанията – благотворителни изложби, интернет страници, блогове и страници в различни сайтове, които биха помогнали да се набере в кратки срокове необходимата сума.
Екипът на DMS изказва горещата си благодарност на всеки един от вас, който с подкрепата си прави целта на кампанията все по-видима и достижима и пожелава на приятелите на Емил да бъдат все толкова активни, истински и вярващи в това, че Емо един ден отново ще се върне при тях.
Повече за кампанията на Емо може да видите и на:
* Електронната страница на кампанията: http://emilharizanov.hit.bg/
* Каузите в портала Facebook.com: „Върни Емо!”
Успех и продължавайте да вярвате!!!
http://dmsbg.com/news.php#49
Коментар
-
За по-малко от десет дни кампанията „Дай шанс на Емо” събра над 6000 дарителски смс-а в системата на „Единен дарителски номер в България” (DMS)
За по-малко от десет дни кампанията „Дай шанс на Емо” събра над 6000 дарителски смс-а в системата на „Единен дарителски номер в България” (DMS), като по този начин се превърна в каузата, успяла да набере най-много средства за такъв период от време.
Кампанията „Дай шанс на Емо” набира средства за спешно лечение на Емил Харизанов в специализиран параплегичен център в Швейцария. На 24 август 2008 година Емо претърпява тежък инцидент във Варна и чупи пети шиен прешлен. В резултат на тази нелепа случка днес Емо е в обездвижено лежащо състояние, а в България никой специалист не се наема да даде конкретно решение по отношение на лечението и терапията на момчето. Така единственият шанс за Емил се оказва лечение в Швейцария, чиято стойност възлиза на 280 000 швейцарски фрака.
Благодарение на активността на роднини, приятели и семейството на момчето, проблема на Емил успя да стигне до голям брой хора, които станаха съпричастни към неговото положение. Освен подкрепата в DMS, „Дай шанс на Емо” продължава да набира с голям успех средства за лечението на Емил, използвайки различни средства за популяризиране на кампанията – благотворителни изложби, интернет страници, блогове и страници в различни сайтове, които биха помогнали да се набере в кратки срокове необходимата сума.
Екипът на DMS изказва горещата си благодарност на всеки един от вас, който с подкрепата си прави целта на кампанията все по-видима и достижима и пожелава на приятелите на Емил да бъдат все толкова активни, истински и вярващи в това, че Емо един ден отново ще се върне при тях.
Повече за кампанията на Емо може да видите и на:
* Електронната страница на кампанията: http://emilharizanov.hit.bg/
* Каузите в портала Facebook.com: „Върни Емо!”
Успех и продължавайте да вярвате!!!
http://dmsbg.com/news.php#49
Коментар
-
Първоначално изпратено от Maq7Хора, ще ме прощавате за спама, но е с хубава цел и си струва да направим нещо.
Става въпрос за един младеж - всъщност, момче, на 22 години, което това лято е пострадало при изключително тъп инцидент - скочил от кея във Варненското езеро, счупил си прешлен и се парализирал от гърдите надолу.
Казва се Емил Харизанов и е художник. От 3 години учи във Виена и през лятото се е върнал в Бг, където си и останал...
Техните /също художници/ са се свързали с какви ли не клиники и една от тях - израелска, дава 95% вероятност за възстановяване срещу доста пари, естествено. Ако пратите SMS с текст dms emo на номер 17 777 ще му помогнете в събирането на тези пари.
Тука можете да видите за какво става въпрос и ще се убедите, че момчето е прекрасно! Не че ако не беше, нямаше да има смисъл да помагаме, но в случая е просто нечовешко да оставим нещата така, ако има шансове да се оправи.
http://www.bnt.bg/bg/news/view/1726/talantliv /гледайте видеото в дясната част на страницата/.
Много ще се радвам, ако откликнете на това. Нямам нищо общо с младежа или със семейството му, просто се впечатлих ужасно как животът ти може да се скапе за точно 5 секунди.
Тенкю-менкю за вниманието и пак се извинявам, ако съм ви изтормозила.
Това не е спам.
Благодаря ти!
DMS EMO 17 777
20.12.2008 / 22:25
Mihaela
Моля, пратете SMS с текст: DMS EMO на номер 17 777 -> http://emilharizanov.hit.bg/emo.swf (1,20лв за SMS) Събрахме близо 30 000лв(от нужните 1милион лв за ле1ението на Емил) само от продажбата на картини за един ден!!! Заповядайте и на 22.12.08г в НУИИ "Илия Петров".
Коментар
-
Първоначално изпратено от Muza
"Възрастните наистина са много странни", каза си просто Малкият Принц, докато пътуваше.
Всеки лев е ценен зе "Децата на България"
Има и други политици, които правят такива жесове на милосърдие нека ги насърчаваме. Надявам се да осъзнаваме, че здравето на децата не е лява или дясна политика , а национална...
Председателят на Народното събрание Георги Пирински е взел решение да не се възползва от коледната си премия и ще даде за благотворителност 13-ата си заплата.
Той ще разпредели парите на три, уточняват от пресцентъра на парламента. Пирински ще даде една част от заплата си на инициативата “Българската Коледа“, а останалата ще разпредели за родолюбивото гражданско сдружение “Дедо Лазко“ - Банско, както и за помощ за лечението на болно дете.
Коментар
-
Пламен от раждането си е на поддържаща терапия, претърпял е и операция. В момента момчето два пъти месечно се подлага на хемотрансфузия в Специализирана болница по детски болести - София. Разходите по транспорт и медицински консумативи, които не се поемат от НЗОК надвишават месечно 250 лева и са непосилни спрямо месечния доход на семейството.
Помогни на Пламен!
код на SMS: DMS plamen
Коментар
-
Хора, ще ме прощавате за спама, но е с хубава цел и си струва да направим нещо.
Става въпрос за един младеж - всъщност, момче, на 22 години, което това лято е пострадало при изключително тъп инцидент - скочил от кея във Варненското езеро, счупил си прешлен и се парализирал от гърдите надолу.
Казва се Емил Харизанов и е художник. От 3 години учи във Виена и през лятото се е върнал в Бг, където си и останал...
Техните /също художници/ са се свързали с какви ли не клиники и една от тях - израелска, дава 95% вероятност за възстановяване срещу доста пари, естествено. Ако пратите SMS с текст dms emo на номер 17 777 ще му помогнете в събирането на тези пари.
Тука можете да видите за какво става въпрос и ще се убедите, че момчето е прекрасно! Не че ако не беше, нямаше да има смисъл да помагаме, но в случая е просто нечовешко да оставим нещата така, ако има шансове да се оправи.
http://www.bnt.bg/bg/news/view/1726/talantliv /гледайте видеото в дясната част на страницата/.
Много ще се радвам, ако откликнете на това. Нямам нищо общо с младежа или със семейството му, просто се впечатлих ужасно как животът ти може да се скапе за точно 5 секунди.
Тенкю-менкю за вниманието и пак се извинявам, ако съм ви изтормозила.Every passing minute is another chance to turn it all around
Коментар
-
Подарете Коледи
1777
Преди известно време достолепен, възрастен духовник от екрана каза нещо, което не разбирах до този момент. И това беше обяснението, че католическата църква чества раждането на Исус Христос като най-голям християнски празник, а за Православието това е Възкресението. Временната ни материалност срещу вечността на духовното у всеки от нас.
Коледа е добър повод да дадем шанс на милостта в душите ни към страдащите тела на невинни деца. Можете ли да се лишите от малък всекидневен разход - 1 кутия цигари е по-скъпа от един SMS, чифт ръкавици, чорапи или каквото друго се сетите. Нали не лишавате собствените си деца и близки от нещо важно с тази подкрепа?!
Коментар
Коментар