Димитър Дестанов от Пловдив на 37 години, баща на две годишно момиченце, има нужда от трансплантация на костен мозък. През октомври 2008 Митко преминава два курса химиотерапия, но за съжаление ремисия не е постигната. Единствената възможност за излекуване заболяването на Митко е извършване на алогенна трансплантация в Лайпциг, чиято стойност е 130 000 евро.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Подарете всички следващи Коледи на това дете - Дарина на 3 г
Collapse
X
-
Исках да не съм голословна, като опозиция и ми отне време да намеря следното, което съм чела преди време. Но, държах да съм точна в цитата си...
http://www.save-darina.org/content/view/457/110/
За ангелите l
Written by Деси Хурмузова
вторник, 18 ноември 2008
Родителите на Цеци, нашето скъпо ангелче, преведоха на 03.11. средствата, от които се нуждаеше Марти, за да бъде изплатено окончателно досегашното му лечение в Хановер и да бъде приет за следващия си контролен преглед.
Веднага, след като научиха, че Мартин се нуждае от още 15 000 евро, за да бъде приет по спешност в Медицинско училище Хановер, наредиха превод и на тази сума.
Когато едно дете протяга ръчичка от небето, за да помогне на друго дете в борбата му за живот, можем само да склоним глави в мълчание...
Да си спомним с любов усмихнатото личице на Цеци.
И да бъдем в мислите си с Марти - малкият боец, на когото и ангелите помагат!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Коментар
-
Първоначално изпратено от Остап Бендер
За тази цел има линейки а осигуряването на консумативи е задължение на държавата. Аз плащам една камара акцизи, ДДС, мита, винетки, минетки и какво ли не още. Своята лепта в случая съм я дал.
Имам познати, които събираха пари за лечението болна роднина. Дори писаха на Христо Стоичков и колкото и невероятно да звучи той даде ако не се лъжа даде 15 000лева. Но докато събираха кинти жената почина. Не си мислете, че върнаха кинтите. Събраните пари /около 45 000лв./ си ги оставиха за тях. И Слави трифонов има такъв случай. каза го в едно от предаванията си. Почти всяка една "благотворителност" е свързана с измама.
Напълно те разбирам. Аз също плащам всичките тези неща, които си изброил, и сумите не са символични. В същото време плащам и за мой близък и от никого не искам, защото мога да си го позволя. Равносметката е, че само давам на държавата, а почти нищо не получавам.Знам, че има и такива, които злоупотребяват. Знам.
Но нали държавата сме ние? Не само държавните институции. За да ги накараме да действат, както следва, трябва да изискваме от тях. За да постигнем нещо, ние трябва да сме други, на мястото си. Т.е. истинско гражданско общество. Тогава, може би, от това от което се дразним всички -злоупотреба от хората в нужда, ще бъде обществено бичувано.
Ако някъде не съм права, поправи ме.
Но, без тежката артилерия тук. Моля те!
Коментар
-
Съжалявам, но не сте много точен във фактологията, която изнасяте....
Държавата отколе вече е абдикирала и то успешно от редица задължения, това и вие го знаете. Но налозите не забравя, или поне не безнаказано да си събира.
За Пламен- моля да четете, но не избирателно, а внимателно.Разходите по транспорт и медицински консумативи, които не се поемат от НЗОК надвишават месечно 250 лева и са непосилни спрямо месечния доход на семейството.
Що се касае до консумативите- болниците са търговски дружества, да не Ви се налага да влизате я по спешност, я за планова операция- сам ще се учудите, колко неща следва да си закупите...въпреки, че плащате съответните налози. Дано не ви се налага да разбирате лично тези факти!
Ама сития на гладния не вярва...докато сам не огладнее.
Аз плащам една камара акцизи, ДДС, мита, винетки, минетки и какво ли не още.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Остап БендерДори писаха на Христо Стоичков и колкото и невероятно да звучи той даде ако не се лъжа 15 000лева.Нищо не препоръчвам!
Коментар
-
Първоначално изпратено от poli_g[
Та ако някой не иска да превежда суми кеш би могъл просто да се свърже със семейството и лично да транспортира детето два пъти месечно от родното му място до София, вкл. и лично да закупува нужните консумативи.
За доброто граници няма!
Имам познати, които събираха пари за лечението болна роднина. Дори писаха на Христо Стоичков и колкото и невероятно да звучи той даде ако не се лъжа даде 15 000лева. Но докато събираха кинти жената почина. Не си мислете, че върнаха кинтите. Събраните пари /около 45 000лв./ си ги оставиха за тях. И Слави трифонов има такъв случай. каза го в едно от предаванията си. Почти всяка една "благотворителност" е свързана с измама.
Коментар
-
-
Първоначално изпратено от Остап БендерНямате си на представа за какво смукане на пари от балъците идва реч чрез така наречената благотоворителност. Различните фондации, които в България са над 300 смучат стотици хиляди левове, които храчат за какво ли не- тлъсти заплати, командировки в чужбина, откровени кражби и далавери и по нещо съвсем малко дават на някое болно детенце. По едно време чуках една мацка, която бачкаше в някаква фондация, та тази мацка се скъса от командировки и "обучения" в САЩ и Канада. Та винаги съм се чудел защо трябва да се завлечеш чак в Торонто или Ванкувър например за да се "обучаваш" как да дадеш едни пари за лечението на някое болно дете? На този въпрос и до сега нямам отговорр. А ако знаете пък колко крадливи и какви негодници са близките на болните /с малки изключения/, просто на идея си нямате. Да бяха само Горсов и Горсовица мръсници с мед да ги намажеш. Но за това ще ви пиша някой друг път, че сега ме мързи.
Има и истини написани в поста ви, но ако разочарованието/ де покрай секса, де покрай фондациите/ Ви пречи да бъдете по-добър- има начин, стига да искате!
Няколко поста по-надолу в тази тема има едно момче- Пламен. Та ако някой не иска да превежда суми кеш би могъл просто да се свърже със семейството и лично да транспортира детето два пъти месечно от родното му място до София, вкл. и лично да закупува нужните консумативи.
За доброто граници няма!
Коментар
-
Нямате си на представа за какво смукане на пари от балъците идва реч чрез така наречената благотоворителност. Различните фондации, които в България са над 300 смучат стотици хиляди левове, които храчат за какво ли не- тлъсти заплати, командировки в чужбина, откровени кражби и далавери и по нещо съвсем малко дават на някое болно детенце. По едно време чуках една мацка, която бачкаше в някаква фондация, та тази мацка се скъса от командировки и "обучения" в САЩ и Канада. Та винаги съм се чудел защо трябва да се завлечеш чак в Торонто или Ванкувър например за да се "обучаваш" как да дадеш едни пари за лечението на някое болно дете? На този въпрос и до сега нямам отговорр. А ако знаете пък колко крадливи и какви негодници са близките на болните /с малки изключения/, просто на идея си нямате. Да бяха само Горсов и Горсовица мръсници с мед да ги намажеш. Но за това ще ви пиша някой друг път, че сега ме мързи.
Коментар
-
Темата леко се е изродила ....
НАЙ-ХУБАВИЯТ ДЕН
Най-хубавият ден - днешният.
Най-голямата спънка - страхът.
Най-лесното нещо - да се заблудиш.
Най-голямата грешка - да паднеш духом.
Коренът на всички злини - егоизмът.
Най-хубавото развлечение - работата.
Най-лошото поражение - отчаянието.
Най-добрите учители – децата.
Най-голямото щастие – да си полезен на другите.
Най-неприятният недостатък – лошото настроение.
Най-красивият подарък – прошката .
Най-добрата защита – усмивката.
Най-доброто лекарство – оптимизмът.
Най-мощната сила на света – вярата.
Най-стимулиращият дар – надеждата.
Единствената реалност – любовта.
Сътворено от най-голямата "измамница" / според Бендер/ Майка Тереза.
Аз съм далеч от нея, както казах и в предният си пост- просто човек, съпричастен на чуждата болка. Това е.
Ако не вярваш никому имаш ли доверие в себе си?...
Коментар
-
Остапе,
Уважавам твоето мнение, нищо че не съвпада с твоето. Колкото до храненето....
Ако чаках ти да ме храниш, или който и да е било...
Все пак, когато нещо се казва, би следвало да може да се доказва.
Също, ако този начин ти се струва за неправилен, неудачен, да имаш идея за друг вариант.
Освен това не се сещам за човек, застрахован да не попадне в групата на имащи нужда от подкрепата на другите....
Остани със здраве...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Остап БендерИ за какво трябва да храня дембели и тарикати като Муза например? На представа си нямате какви пари смучат разни фондации и всевъзможни други измамници. Да не говорим пък за близките на болните. Я вижте Горсов как си иска кинти и после си ги шитка по казината. Цели 130 000 лева проигра на комар. Виновен обаче не е Горсов а Максим, че му ги даде. А пък Горсовица се е накичила със злато и бижута като коледна елха и реве пред камерите, че парите не стигат за лечението на дъщеря и. Срамна история. хората си продават жилищата за да лекуват близките а тези единият проиграва кинтите на комар а жена му си купува скъпи бижута. Като за капак тук някакви идиоти ме убеждават да пращам СМСи. На драго сърце бих хванал една дряновица и бих ги напляскал.
виж сега.
За горсов си прав-така е !
Но не можеш да кажеш една истина и покрай нея да насложиш 100 неистини и да манипулираш мнение.
Ако искаш пращай смс-и, ако искаш недей.
Тези деца се нуждаят не от подаяния, а от помощ-ако не знаеш къде е разликата-огледай се в огледалото...
Со здраве !
Коментар
-
И за какво трябва да храня дембели и тарикати като Муза например? На представа си нямате какви пари смучат разни фондации и всевъзможни други измамници. Да не говорим пък за близките на болните. Я вижте Горсов как си иска кинти и после си ги шитка по казината. Цели 130 000 лева проигра на комар. Виновен обаче не е Горсов а Максим, че му ги даде. А пък Горсовица се е накичила със злато и бижута като коледна елха и реве пред камерите, че парите не стигат за лечението на дъщеря и. Срамна история. хората си продават жилищата за да лекуват близките а тези единият проиграва кинтите на комар а жена му си купува скъпи бижута. Като за капак тук някакви идиоти ме убеждават да пращам СМСи. На драго сърце бих хванал една дряновица и бих ги напляскал.
Коментар
-
Когато ходим на църква палим свещички. Когато искаме нещо много, купуваме от по-големите, например от 2лв. Обикновено те никога не изгарят до край. Изгасят ги и след това наново....
Тогава не се замисляме в чии джобове отиват нашите 2 левчета. Но го правим, защото изпитваме необходимост.
Това важи и за всички други храмове.....
Защото те са свързани с две неща: Вяра и Необходимост. Независимо от религията...
Коментар
Коментар