IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свобода за капитан Собаджиев

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А сега по темата
    В случаят важат панамските закони. За да стане ясно,как е обвинен,трябва да се наеме МЕСТЕН адвокат,специализирал материята. Често се случва в Карибите,да открият наркотик на кораба. Вярно в 90% от случаите е марихуана. И се действа съгласно законодателството в съответната страна:
    1. Зависи къде е наркотика:
    - в част от случаите,наркотика е прикрепен към подводната част на кораба. Ясно е че екипажит няма нищо общо,няма как да следиш какво става под водата,още повече че в почти всички пристанища,виждаш на максимум 1м под морското ниво.
    - понякога екипажът го намира на палубата или в хамбарите.ясно е че е внесен от стивадорите(бреговите работници).
    - ако е в надстройката или машината,е почти сигурно,че екипажът е замесен.
    2. Проверка:
    - в страните с повишен риск от наркотици,се проверяват с водолази или със подводни роботизиране камери,подводната част на кораба. Обикновенно го откриват във метални кутии,прикрепени към задбордната арматура.
    - надстройката и машинното се проверява със обучени кучета. за сега не ми е известно да са откривали и не знам как се действа
    3. Действия и последици след откриване. както написах преди малко,зависи от законодателството на страната,където е открит. при това няма значение,дали е открит при проверка от бреговите власти или е открит и докладван от корабният екипаж.
    - в част от страните,идва полиция,описва и изземва наркотика.капитана подписва портокола и след около час формалности, корабът отплава.дори и вследващото пристанище НЕ ЗНАЯТ за проблема, никой не им докладва.
    - в Тринидад и Тобаго,независимо че екипажа долкадва за намерен от тях,на борда, наркотик,капитанът се приема като 'куриер/носител'???? на наркотика.преди две години имаше такъв случай,освободиха кораба и екипаже,а капитана стоя 4 месеца. вярно в хотел,а не затвор,но компанията ВЕДНАГА се задейства и му помогна. колегата е все още във същата компания,но в друг район,тъй като,ако пак го хванат остава в затвор. ЗАЩО компанията им е изоставила капитан Соби,мога само да гадая;
    - във Венецуела,задържат корабът и екипажът. в зависимост къде е намерен, задържат само кораба или капитана и кораба или капитана,кораба и 'доказаният' виновен от екипажа.ама те са пишман комунисти и там си е тъмна Индия
    За конкретният случай:
    1. Познавам косвено капитан Соби и всички твърдят че е душа човек и голям купонджия. Така че това е вярно,много бил готин.
    2. Доколкото знам,той се наема сам, чрез Марлоу Холандия,така че да се иска нещо от Тошко Акордеониста си е кауза пердута. Да не говирим че представителството на Марлоу вече не е под Валентина, махнаха го.

Според мен,единственият начин да се помогне е без да се раздухва случая и колкото се може по скоро да се задейства местен адвокат.

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
      Тука стана като на женският пазар. Почти никой не разбира за какво става дума,ама си чешите езиците..
      Първо да отговоря на няколко мнения:
      - наивник,имам на море много,ама много повече от тебе;
      - Бати Пешо,падна ми в очите. Практически е невъзможно,капитанът да следи какво се качва на кораба. дори няма начин да следи какво се товари,тъй като операциите са по 24 часа. За целта си има дежурен помощник. И не разбирам,точно от тебе,каква е тази завист и отричане към хората които вземат пари и отговарят за всичко. ако ти открият наркотици на нивата,ти ли си виновен(нали е твоя???);
      - Военните и дипломатическите кораби са под юрисдикцията на държавата на флага. Международното морско право важи след 24 милната зона,мерено от бреговата ивица. До 12 мили от брега важат всички закони на крайбрежната държава,все едно че нарушението е извършено на сушата. няма такъв филм,че корабът е под даден флаг и това е друга територия. Между 12 и 24 милната зона,НЕ важат имиграционните и търговсите закони на държавата. Който се интересува, да влеза във сайта на Морска администрация,или да прочете Кодекса на Търговското Мореплаване.
      Дааам, може би наистина имаш много на море. Но ти сега се появяваш) Моето море е само ТКК-арството) Но не малко научих и от него. За това много се ядосвам когато се каже лошо за морски човек. Поздрави!!!

Коментар

• Тука стана като на женският пазар. Почти никой не разбира за какво става дума,ама си чешите езиците..
        Първо да отговоря на няколко мнения:
        - наивник,имам на море много,ама много повече от тебе;
        - Бати Пешо,падна ми в очите. Практически е невъзможно,капитанът да следи какво се качва на кораба. дори няма начин да следи какво се товари,тъй като операциите са по 24 часа. За целта си има дежурен помощник. И не разбирам,точно от тебе,каква е тази завист и отричане към хората които вземат пари и отговарят за всичко. ако ти открият наркотици на нивата,ти ли си виновен(нали е твоя???);
        - Военните и дипломатическите кораби са под юрисдикцията на държавата на флага. Международното морско право важи след 24 милната зона,мерено от бреговата ивица. До 12 мили от брега важат всички закони на крайбрежната държава,все едно че нарушението е извършено на сушата. няма такъв филм,че корабът е под даден флаг и това е друга територия. Между 12 и 24 милната зона,НЕ важат имиграционните и търговсите закони на държавата. Който се интересува, да влеза във сайта на Морска администрация,или да прочете Кодекса на Търговското Мореплаване.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Аз не обвинявам човека за наркотиците.Може и да е виновен може и невинен да е.Не съм Ванга нито пък имам някакви доказателства.Но който го е страх от мечки не ходи в гората.
          Бате Пешо,

моето лично мнение е, че не си прав. Но уважавам позицията ти.

Сега ще ти кажа защо мисля, че не си прав:

По твоята логига за страха, мечките и ходенето в гората, хората въобще не трябва да работят. Защо ли? Ами защото и на Иван в офиса могат да му подхвърлят наркотик, и на Драган в ресторанта му могат да подхвърлят наркотик, и на Пешо на нивата му циганите могат да подхвърлят наркотик . По тази логика никой да не работи тогава...Работата на един капитан, на Иван, на Драган, на Пешо не е борбата с организираната престъпност и трафика на наркотици и хора. Това е работа на съответните служби. Ако това беше работа на капитана, тогава да - като го е страх от мечки да не ходи в гората. И тука е мястото да попитаме къде са били съответните служби в пристанището преди Панама, където са натоварени наркотиците? Ако капитана е въобще виновен (за което съм сигурен че не е), то властите в предходното пристанище, които са "разрешили" натоварване на наркотици какви са - невинни? А не са ли те точно службите, които трябва да осуетят в ТЯХНОТО пристанище свободния трафик на наркотици?
          Last edited by luboil; 13.05.2011, 09:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от fickata Разгледай мнение
            Кое не разбрах ? Каза, че който го е страх от такива работи, да не става капитан далечно плаване !
            Точно така

Коментар

Казах не знам какъв е случая не съм бил там.Не знам също в морското училище на какво ги учат.Друго казах ма ти не си разбрал
              Кое не разбрах ? Каза, че който го е страх от такива работи, да не става капитан далечно плаване !
              Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                dessoboy ако познаваш лично дъщеря му, посъветвай да открият Paypal account.
                Не казвам кого познавам, не за друго, а за да не излагам тези, които познавам като техен познат.

Често "обръщам кораба по таван" и някой хора започват да съжаляват, че ме познават. Та, за пред хората по-добре да не понавам никого. Получава се нещо като да падне самолета точно пред приятелката на гаджето и да я изложиш, че пилотира падащ самолет. Шегувам се, разбира се.

Иначе съветът е предаден. Личното ми мнение е, че оттук насетне има кой да мисли вместо Лора.

Очкванията ми за развитието на случая са следните:
                1) Горещите форуми като този и другите неформални групи извън интернет стават бек-офис, който затихва до около месец заради липсата на актуална информация и многото еднообразни празни приказки;
                2) Групата във Фейсбук става огледало на медиите, а коментарите в нея придобиват прекалено общ характер и заинтересованите не могат да се ориентират кой коментар е спам и кой е сериозно мнение;
                3) Случаят затихва;
                4) Присъдата е произнесена - капитанът или е освободен или не;
                5) След години всеки се чуди какво стана с този капитан, защото ще се е появил нов подобен случай.

За да е възможно най-силна инициативата според мен трябва:
                1) Да не се политизра случая само с ВМРО ами с него да се ангажират и други партии, медии, организации, фирми и всички те да се обединят в една инициатива, а не да си правят PR една по една.
                2) Маркетинг на инициативата - флайери, банери, плакати пред магазините, фейсбук послания; цели предавания за случая по телевизията, а не просто 2 минутна новина.
                3) Набиране на финансови средства чрез:
                - дарителска сметка, тази която е дадена е с обикновен IBAN номер, да речем грешка на касиерката;
                - SMS номер - най-неангажиращото плащане;
                - PayPal - най-сигурното плащане по интернет;
                4) Инвестиране на част от средствата в концерти, състазния. Парите от народа за народа, така ще има обществена позиция. Силно заинтересовани хора. Всеки ще си каже: "Аз ходих на един евтин благотворителен коцерт на любимата си банда, много яко беше, ама какво стана с човечеца в Панама"
                5) Правителството ще се е ангажирало със случая, ама когато народа му духа във врата и то ще духа във врата на панамците. Ако случая се разчуе и в ЕС? 1 човек да освободят нищо не е. зад кой друг трафикант ще застанат 8млн. човека?

Недостатъкът на сегашната инициатива е, че народът си казва, ВМРО нали помага и се успокоява. Отвлича му се вниманието и простолюдието остава с впечатлението, че ВМРО са свършили нещо, а те само са направили само една крачка в пустинята - пресконференция. Добре, нека има гласност случая, ама каква е тази пресконференция? Медии, тъжно момиче и представители на ВМРО с позиция... Желания, работа, правя се че работя са 3 много различни неща. Очаквам план за действие от тях, а не обещания. Ясно да бъдат формулирани целите на срещата между Костадин Костадинов и Димитър Цанчев. Да бъде отговорено, какво са се разбрали, кога ще започнат с работата, да изготвят програма за действие, която да се предаде на медиите, съдебни стъпки, да стане ясно, на коя международна компания са възложили случая. Достатъчно крият от нас.
                Колкото деликатна толкова и натоварваща е ситуацията имаме две възможности за да не си тровим нервите с нея - трябва или дишаме във врата на работещите по случая като се наслаждаваме на гражданската си позиция и сплотеността на българите, или да си починем с едно приятно четиво в леглото, и не се занимаваме с медийни изказвания на хора като Тошко Тодоров - Наполеона. Въпросът се решава с голямо малцинство.

Коментар

• Първоначално изпратено от fickata Разгледай мнение
                  Ами тогава в морското да вземат да ги предупреждават : " Момчета, ако ще ставате капитани, да знаете, че някъде, някога може да ви подхвърлят наркотици ! "
                  Пешо, голяма нелепица каза бре
                  Казах не знам какъв е случая не съм бил там.Не знам също в морското училище на какво ги учат.Друго казах ма ти не си разбрал

Коментар

Аз не обвинявам човека за наркотиците.Може и да е виновен може и невинен да е.Не съм Ванга нито пък имам някакви доказателства.Но който го е страх от мечки не ходи в гората.
                    Ами тогава в морското да вземат да ги предупреждават : " Момчета, ако ще ставате капитани, да знаете, че някъде, някога може да ви подхвърлят наркотици ! "
                    Пешо, голяма нелепица каза бре
                    Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                      С това съм съгласен. Преди както го каза с хубавото и лошото звучеше не както трябва. Иначе не трябва да обвиняваме човека и да го съдим, при положение, че ние нищо не знаем за случая освен няколко реда.
                      Ами има и друг вариянт - дошли са властите, баламосали са екипажа с нещо и през това време са сложили наркотиците. И това го има в играта за съжаление.

Коментар

Аз не говоря за екипажа.Говоря ясно че като си решил да ставаш капитан трябва ясно да си даваш сметка какво може да се случи.И ясно да разбираш че правосъдието по света не е като българското.По света номера от сорта ма това не е мое ма един щъркел го пусна или една акула го донесе не минават.Щото капитана не само ръководи кораба и получава най голямата заплата.Затова е капитан за да знае какво има на кораба.Но нашия го гепили с наркотици и той айде помагайте.Кагато реши да се захване с тази работа пита ли ни?
                        С това съм съгласен. Преди както го каза с хубавото и лошото звучеше не както трябва. Иначе не трябва да обвиняваме човека и да го съдим, при положение, че ние нищо не знаем за случая освен няколко реда.
                        Ами има и друг вариянт - дошли са властите, баламосали са екипажа с нещо и през това време са сложили наркотиците. И това го има в играта за съжаление.

Коментар

Бате Пешо,

може ли да уточниш, кои са хубавите и лошите работи за конкретната началническа длъжност - капитан на кораб? И то тези, които да са общи за екипажа, защото така казваш, сякаш един човек е обсебил всичко хубаво на кораба, а всички други - за тях лошо.
                          Аз не говоря за екипажа.Говоря ясно че като си решил да ставаш капитан трябва ясно да си даваш сметка какво може да се случи.И ясно да разбираш че правосъдието по света не е като българското.По света номера от сорта ма това не е мое ма един щъркел го пусна или една акула го донесе не минават.Щото капитана не само ръководи кораба и получава най голямата заплата.Затова е капитан за да знае какво има на кораба.Но нашия го гепили с наркотици и той айде помагайте.Кагато реши да се захване с тази работа пита ли ни?

Коментар

• Първоначално изпратено от clearly Разгледай мнение
                            Може да е имало някакво споразумение м/у властите в Иран и нашите за да го осъдят на доживотен затвор??Ако намеря по късно някакво инфо по тоя въпрос ще го постна.Бойко не летя ли по спешност преди години до там или се бъркам??
                            Не си спомням, но ми прави впечатление, че не един път името на Бойко е спрягано в контекст за наркотици. Ако наистина има пръст в тези неща няма да е никак лошо поне веднъж да помогне с връзките си от подземния свят. Тогава, може би, ще си затворим очите и ще гледаме по-положително на хобитата му.
                            Призовавам белите хора от подземния бизнес да ударят едно рамо в уреждането на нещата в Панама, понеже не знам адвокатите дали ще успеят.

Коментар

Извинявам се за може би жестокия и безмилостен въпрос, но след като всеки превозващ наркотици в Иран се осъжда на смърт, както е написано, този шофьор е осъден на доживотен затвор?
                              Може да е имало някакво споразумение м/у властите в Иран и нашите за да го осъдят на доживотен затвор??Ако намеря по късно някакво инфо по тоя въпрос ще го постна.Бойко не летя ли по спешност преди години до там или се бъркам??
                              http://www.youtube.com/watch?v=ABSXJiYQFuI&NR=1
                              Всеки има право да изразява мнение и да го разпрост

Коментар

• Първоначално изпратено от clearly Разгледай мнение
                                Ето ти http://www.econ.bg/news/article17046...80%D0%B0%D0%BD
                                инфо за Живко Стефанов Русев,Българският- шофьор на ТИР, който бе задържан в Иран за трафик на наркотици -130кг хероин,намерени в скривалище в камионът му
                                Извинявам се за може би жестокия и безмилостен въпрос, но след като всеки превозващ наркотици в Иран се осъжда на смърт, както е написано, този шофьор е осъден на доживотен затвор?

Коментар

Working...
                                X