IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Грешно черно пророчество - 50% по-малко туристи през 09

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• има едно явлание наречено "СИВА ИКОНОМИКА", Вие старите кучета на форума го знаете. Заради кризата ще се крие два пъти повече...

Първоначално изпратено от prodigal
    Първоначално изпратено от Jay Gould
    Докато тук все "отчитат ръст" (как пък не казаха една година, че сме зле?!), Сърбия ни мина по приходи от туризъм, а малка Макдония ни диша във врата.
    Вярно ли, дай източник. За миналия уикенд бях в Белград и не видях тълпи от туристи, всъщност имаше не по-повече от София, примерно, а града е по-приятен. Сигурно компенсират лятото на морето.
    Виж някой сръбски и македонски такъв. Туристи в София не съм виждал никога, но в Скопие преди 2-3 години юни месец бяха повече от тези във Варна
    Ти го твърдиш не аз, редно е ти да кажеш на каква база смяташ така. На база бях там и така смятам, е несериозно... Този уикенд бях в Банско и видях сърби, македонци и предимно гърци от съседите. Нямам познат да е карал в едната от двете споменати "конкурентни" страни тази година.

На гърците им връщаме визитите като се стопли, ама другите две просто не са туристически дестинации заради липса на нашите дадености. Вероятно Сърбия продава по-добре това което има (фестивала и т.н), но с това чак сериозни пари не се правят, не е Прага все пак..

Това което се построи в България е за доста милиарди и ще носи доход, независимо кой какво мисли и дали е рентабилно.

П.С в Скопие съм бил над 40 пъти и нямам впечатления, че Париж на Балканите
    това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
      Докато тук все "отчитат ръст" (как пък не казаха една година, че сме зле?!), Сърбия ни мина по приходи от туризъм, а малка Макдония ни диша във врата.
      Вярно ли, дай източник. За миналия уикенд бях в Белград и не видях тълпи от туристи, всъщност имаше не по-повече от София, примерно, а града е по-приятен. Сигурно компенсират лятото на морето.
      Виж някой сръбски и македонски такъв. Туристи в София не съм виждал никога, но в Скопие преди 2-3 години юни месец бяха повече от тези във Варна
      Ти го твърдиш не аз, редно е ти да кажеш на каква база смяташ така. На база бях там и така смятам, е несериозно... Този уикенд бях в Банско и видях сърби, македонци и предимно гърци от съседите. Нямам познат да е карал в едната от двете споменати "конкурентни" страни тази година.

На гърците им връщаме визитите като се стопли, ама другите две просто не са туристически дестинации заради липса на нашите дадености. Вероятно Сърбия продава по-добре това което има (фестивала и т.н), но с това чак сериозни пари не се правят, не е Прага все пак..

Това което се построи в България е за доста милиарди и ще носи доход, независимо кой какво мисли и дали е рентабилно.

П.С в Скопие съм бил над 40 пъти и нямам впечатления, че Париж на Балканите

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould

Коментар

• Докато тук все "отчитат ръст" (как пък не казаха една година, че сме зле?!), Сърбия ни мина по приходи от туризъм, а малка Макдония ни диша във врата.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Отчитаме ръст в броя на чуждестранните туристи, посетили България

103.9 млн. евро са приходите от международен туризъм за януари

Чуждестранните туристи, посетили България през периода януари-февруари 2010 г., са 437 805, показват данните на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Това е увеличение със 7.8% спрямо същия период на миналата година.

Най-голям ръст е отчетен при туристите от Сърбия - 45.3%, Македония - 41.5%, Русия - 25.5% и Израел - 25%. От останалите държави увеличение на туристите има още при Гърция (114 365 туристи и ръст от 4%), Румъния (48 789 туристи и ръст от 2.6%), Великобритания (30 344 туристи и ръст от 2.1%), Турция (30 109 туристи и ръст от 9.9%), Украйна (8 961 туристи и ръст от 6.8%), Полша (7 330 туристи и ръст от 1.1%) и др.

Приходите от международен туризъм за месец януари 2010 г. са 103.9 млн. евро, което е с 8.2% повече в сравнение със същия месец на 2009 г.

http://econ.bg/news/article177894/ot...tili_bulgariya

Коментар

• Тази зима на Боровец имаше доста апетитни рускини. Лятото на морето също ще има.

Коментар

• какво повишение ?????????2смятате ли че хотелиери ресторантьорите се радват на пълен хотел като социална служба от 4 г върви надолу станало е като борба за оцеляване
                  "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• много прост народ е прописал...

браво на Созопол и да започнат да събират и данъците от бабетата с квартирите под наем!!!
                    Созопол очаква 10-15% ръст на туристите
                    28 март 2010 / БТА
                    В Созопол се очаква 10-15 процента ръст на туристите през това лято, съобщиха от общината по данни на туроператори.

От там добавиха, че през януари записванията и резервациите са стигнали миналогодишните нива. През тази година Созопол ще разчита на румънски туристи, които от две години предпочитат да почиват на нашето Черноморие. Те обаче търсят предимно хотели с 4 и 5 "звезди".

Очакванията за българи са до 40 процента от всички летовници през този сезон. Останалите гости на Созопол и околните курортни селища ще са руснаци, скандинавци и англичани.
                    В момента цените на почивките в Созопол са намалени със 7 до 12 процента за пълен пакет на туристическата услуга. Очаква се през август и в началото на септември те да бъдат върнати на старите нива.
                    Освен автора на темата и мнозинството гласували са се подвели!
                    Такава евтиния няма никъде другаде в ЕС.
                    Туризма и земеделието се очаква да са водещи в изхода ни от кризата в близките 3-4-5-10 години.
                    не е препоръка за търговия
                    това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн

Коментар

• Въпреки гръцката стачка, въпреки кризата, въпреки липсата на сняг, въпреки черните пророчества:

Януари донесе 14% ръст на посещенията на чужденци у нас

Същевременно пътуванията на български граждани в чужбина през януари са близо 283 хил., или с 16,5% по-малко в сравнение с януари 2009 г., сочат още данните.

Прави впечатление, че посещенията на граждани на Гърция бележат над 13% ръст до над 76 хил. през януари на годишна база въпреки блокадите на гръцките фермери на граничните пунктове с България, започнали след средата на месеца.

http://www.investor.bg/?cat=5&id=94532

Коментар

• Първоначално изпратено от Мрънкалото
                        Във форума имаме един колега - голям палавник и гларус се изкарва, ОСТАП БЕНДЕР, бихте ли ни осведомили дали още гони бабичките от Германия и те пускат ли му, толкова често, колкото той се хвали!?
                        Благодаря Ви предварително за отговора, виждам, че сте осведомен за морето ни!

тука нямам акции и не е препоръка за търговия с акции на БФБ

Първоначално изпратено от alben4o
                        Първоначално изпратено от bate Goiko
                        Здравейте всички,

Както Ви обещах!

http://albena.bg/index.php?p=offers&id=1044

Приятна вечер
                        Албенчо, кога пристига първия чартър с немски бабета ?
                        От 18.04.10 кацат бабите за програмите Витал във " Фламинго гранд" и " Добруджа". Таман днес съм им набоцкал килимите с новата флора, която ще ги посрещне в Атриумите на хотелите, избих го на черга РБългария - бяло, зелено, червено. Добре стана. Довооолно!
                        Хайде, приятна вечер.

За съжаление, не мога да Ви отговоря категорично на този тъй важен за българската икономика и туризъм въпрос, касаещ личните подвизи на Вашия приятел и съфорумник ОСТАП БЕНДЕР. Но бих подчертал и признавам, че въпросът Ви заема своето адекватно място и наистина е фактор при избор на място за организиране на краткотраен отдих в нашата страна на клиенти от женски пол във възрастовата граница от 48 - 67 години от т.н. студени народи.
                        Мисля, че с повече описателни примери и цветни разкази би ни помогнал именно, както Вие считате, ОСТАП БЕНДЕР.

Коментар

• Във форума имаме един колега - голям палавник и гларус се изкарва, ОСТАП БЕНДЕР, бихте ли ни осведомили дали още гони бабичките от Германия и те пускат ли му, толкова често, колкото той се хвали!?
                          Благодаря Ви предварително за отговора, виждам, че сте осведомен за морето ни!

тука нямам акции и не е препоръка за търговия с акции на БФБ

Първоначално изпратено от bate Goiko
                          Здравейте всички,

Както Ви обещах!

Приятна вечер
                          От 18.04.10 кацат бабите за програмите Витал във " Фламинго гранд" и " Добруджа". Таман днес съм им набоцкал килимите с новата флора, която ще ги посрещне в Атриумите на хотелите, избих го на черга РБългария - бяло, зелено, червено. Добре стана. Довооолно!
                          Хайде, приятна вечер.

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko
                            Здравейте всички,

Както Ви обещах!

Приятна вечер
                            Хайде, приятна вечер.

Коментар

• Първоначално изпратено от alben4o
                              Здравейте всички,

Както Ви обещах!

Приятна вечер

Коментар

• Здравейте всички,

Както Ви обещах!

Приятна вечер

Коментар

Working...
                                X