Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Грешно черно пророчество - 50% по-малко туристи през 09

Collapse
X
Collapse

429 Too Many Requests

You have sent too many requests in a given amount of time.
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хей Албенко. Къде се загуби ве човече?

Първоначално изпратено от "alben4o

[color=darkblue
    Какво е това " Ласт минетс "????? [/color]

Как какво - последни свирки. Естествено.

Коментар

• Първоначално изпратено от alben4o
      Да, Модератор. Променете името на темата. Нека бъде - 5 % ръст на туристи в РБългария през 2010 спрямо 2008.

Към Косто - да прав си за каталозите извън страната, просто писах за България - кога започват първите печелят.
      Не се косете, летен сезон ще има и то успешен, но за тези от бранша които проумеят ясно и категорично веднъж завинаги - България за българите пък и по системата ... " В последния момент " - какъв хубав израз. Какво е това " Ласт минетс "?????
      Да живей България!

Коментар

• Първоначално изпратено от заядливецът
        мдаа Jay Gould, пак се издъни с няква партенка, само и само да всее негативизъм
        жалко за тоя форумец, песимизма го изяжда и него и се изтролва напоследък
        а автора на темата направо сие сменил никчето, но темата е останала като символ на позора!
        дали не го е сменил на стамболов или соколов и да пише само в политическите теми?
        това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн

Коментар

• Бате Гойко, че те сърбите имат един по-голям зимен курорт - Копалник, който преди 3 години изглеждаше както Пампорово от преди 20 години и толкоз ;-)
          Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• мдаа Jay Gould, пак се издъни с няква партенка, само и само да всее негативизъм
            жалко за тоя форумец, песимизма го изяжда и него и се изтролва напоследък

Коментар

• Prodigal

Prodigal в статистиката си номер 1 Ами като гледам данните за Сърбия при нас само Слънчев бряг през лятото се посещава от доста повече чуждестранни туристи от колкото там за цялата година.

Коментар

• bate Goiko, ето разбивка, къде се мотаят обикновено (предимно в Белград):

http://webrzs.stat.gov.rs/axd/en/dok...ut10012010.pdf

В България за същия период посетителите без транзита са 230 хил. Бая пъти в повече, а нашият сезон е лятото, все пак.

Никол, вероятно е както казваш, но следва да се има предвид, че това не отразява коректно туристическия интерес към града. От началото на кризата чуждите фирми са изтеглили от София стотици скъпо платени нерезиденти, които обикновено обитават подобни апартаменти за дълги периоди от време. Щом си в бизнеса ти е ясно какво означава допълнителни 300 такива апартамента на пазара, както казваш, с разглезени собственици, свикнали почти да нямат разправии с отдаването.

Твоята работа е да се опиташ да ги напълниш с креативен маркетинг и да убедиш собствениците, че цените за определен период ще са под очакванията им.

Все пак щом мога да си намеря приятен апартамент за 15-20 евро на човек в центъра, не мисля че сме над средното за региона, но ти знаеш по-добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от никол
                  Нека и аз като един честен човек, да се включа в темата. Фирмата ми работи с хотелски апартаменти в София и Берлин. От 2 години положениети в София е трагично. Постоянно се обаждат клиенти " инвеститори с кредити" ,за да предлагат отлично направени и обзаведени хотелски апартаменти. Предпочитам да ги приземя, вместо да ги залъгвам като разни женици - брокерки за високи цени на нощувки и страхотна възвръщаемост.Истината боли, но е по-добре да я признаем, да си направим съответните изводи, вместо да се самозалъгваме и повтаряме едни и съши грешки.
                  Точно на това се чудя винаги - Не ли по-добре човек да знае истинското състояние и да си планира нещата и бизнеса ако го касае, вместо да чете отчети с данни коит я ги има я и са най-вече в нечия глава.
                  Първоначално изпратено от kif
                  Джей, не знам за теб как преценяваш туризма в София, но аз живея близо до Александър Невски и мога да те уверя, че толкова автобуси с гърци не помня от времето когато ЦУМ беше единствения МОЛ в България!
                  Може човек, аз от 1.5 години май не съм идвал в Софето с изключение за 3 дни веднъж. Дай боже повече туристи.
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko
                    Първоначално изпратено от prodigal
                    Първоначално изпратено от Jay Gould
                    Докато тук все "отчитат ръст" (как пък не казаха една година, че сме зле?!), Сърбия ни мина по приходи от туризъм, а малка Макдония ни диша във врата.
                    Вярно ли, дай източник. За миналия уикенд бях в Белград и не видях тълпи от туристи, всъщност имаше не по-повече от София, примерно, а града е по-приятен. Сигурно компенсират лятото на морето.
                    Виж някой сръбски и македонски такъв. Туристи в София не съм виждал никога, но в Скопие преди 2-3 години юни месец бяха повече от тези във Варна
                    Ти го твърдиш не аз, редно е ти да кажеш на каква база смяташ така. На база бях там и така смятам, е несериозно... Този уикенд бях в Банско и видях сърби, македонци и предимно гърци от съседите. Нямам познат да е карал в едната от двете споменати "конкурентни" страни тази година.

На гърците им връщаме визитите като се стопли, ама другите две просто не са туристически дестинации заради липса на нашите дадености. Вероятно Сърбия продава по-добре това което има (фестивала и т.н), но с това чак сериозни пари не се правят, не е Прага все пак..

Това което се построи в България е за доста милиарди и ще носи доход, независимо кой какво мисли и дали е рентабилно.

П.С в Скопие съм бил над 40 пъти и нямам впечатления, че Париж на Балканите
                    В коя част на Сърбия ходят туристите ? На море ли, на планина ли, на какво ?
                    Нямам идея Бат Гойко, но това което бях чел бе, че залагат много на селски туризъм у Сръбско. Не съм ходил в Белград, но ми се ходи, може някой ден. Това което четох из Интернет не го пазя защото не ме касае. Който го вълнува да си го търси.
                    prodigal, разбира се, че не Париж, то и нашите градове не са, само са по-мръсни и неуредени. Защо ходят западняци в Скопие, не знам. Питах един двама - казаха заради храната и пиенето. Предполагам за това за това и аз ще ида пак. Храна, спокойствие денем, вечер купон.

аа Гойко .. ето ви нещо, не го четох цялото , но май е горе -долу същото
                    Реалните приходи от туризъм в България са наполовина на отчетените - http://news.expert.bg/n268770/
                    За какво спорим - питайте някой хотелиери и готово.
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Нека и аз като един честен човек, да се включа в темата. Фирмата ми работи с хотелски апартаменти в София и Берлин. От 2 години положениети в София е трагично. Постоянно се обаждат клиенти " инвеститори с кредити" ,за да предлагат отлично направени и обзаведени хотелски апартаменти. Предпочитам да ги приземя, вместо да ги залъгвам като разни женици - брокерки за високи цени на нощувки и страхотна възвръщаемост.Истината боли, но е по-добре да я признаем, да си направим съответните изводи, вместо да се самозалъгваме и повтаряме едни и съши грешки.

Коментар

• Джей, не знам за теб как преценяваш туризма в София, но аз живея близо до Александър Невски и мога да те уверя, че толкова автобуси с гърци не помня от времето когато ЦУМ беше единствения МОЛ в България!
                        Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• хе-хе-хи ...черните пророчества от миналата година се случиха поне на 90%. Друг е въпросът, че "хитреците" не си го признават . Никой не иска да убие в зародиш малката вероятност да излъже някой наивник и да му пробута хотелчето .След този сезон ... то вече има поръчки за специализирана тежка техника за събаряне ...

Коментар

• Миналата година тук се пишеха едни черни пророчества, но не се случиха.
                            И тая ще е така, още повече че чуждите пазари почнаха да се възстановяват.
                            Хотелиерите просто трябва да водят разумна ценова политика , а не да третират БГ туристите като второ качество и да им пробутват двойни цени....
                            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Тази година ще бъде наистина много трудна за бг туризма. Не знам от къдя ги видяха тези повишения на записванията на чуждестранните туристи, според мен всичко е един фарс! Държавата отделя прекалено малко пари за реклама на туризма като цяло,а тои е едно от движещите звена на икономиката ни. Наистина цените ни тази година са много привлекателни, но продукта които предлага Турция е на много по високо ниво!Нищо,че нашето черноморие е къде къде по хубаво от каменистите плажове на южната ни съседка. Четох във форума,че Сърбия ни води в туризма, аз обаче си мисля, че колегата е имал впредвид Хърватска. От тях наистина има какво да научим как се прави туризъм!!! На всички колеги пожелавам успешен сезон, въпреки че лично аз съм мн песиместично настроен.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
                                Докато тук все "отчитат ръст" (как пък не казаха една година, че сме зле?!), Сърбия ни мина по приходи от туризъм, а малка Макдония ни диша във врата.
                                Вярно ли, дай източник. За миналия уикенд бях в Белград и не видях тълпи от туристи, всъщност имаше не по-повече от София, примерно, а града е по-приятен. Сигурно компенсират лятото на морето.
                                Виж някой сръбски и македонски такъв. Туристи в София не съм виждал никога, но в Скопие преди 2-3 години юни месец бяха повече от тези във Варна
                                Ти го твърдиш не аз, редно е ти да кажеш на каква база смяташ така. На база бях там и така смятам, е несериозно... Този уикенд бях в Банско и видях сърби, македонци и предимно гърци от съседите. Нямам познат да е карал в едната от двете споменати "конкурентни" страни тази година.

На гърците им връщаме визитите като се стопли, ама другите две просто не са туристически дестинации заради липса на нашите дадености. Вероятно Сърбия продава по-добре това което има (фестивала и т.н), но с това чак сериозни пари не се правят, не е Прага все пак..

Това което се построи в България е за доста милиарди и ще носи доход, независимо кой какво мисли и дали е рентабилно.

П.С в Скопие съм бил над 40 пъти и нямам впечатления, че Париж на Балканите
                                В коя част на Сърбия ходят туристите ? На море ли, на планина ли, на какво ?

Коментар

Working...
                                X