IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Премиерът Бойко Борисов: Важното е, че вече сме в мястото, от което се управлява Европа
    10-12-2009

Благодаря от името на моята партия и на всички, които сме от България тук, че сме част от голямото семейства на Европейската народна партия. Българският народ в няколко избора подред категорично се определи да върви заедно с партиите център-вдясно и даде възможност на партиите, които сме в България , да създаде правителство, което само за няколко месеца прие бюджет като спазва изискванията на Европейския съвет до 3 процента дефицит.

Използвам случая да помоля всички вас за съдействие в две посоки което е изключително важно за нашето правителство. Първо, да може да се възстановят плащанията по еврофондовете, които бяха напълно замразени по време на управлението на правителството на социалистите. Това се отрази крайно негативно върху българската икономика и върху държавата. В момента очакванията на народа са много големи и аз истински се надявам ,че показвайки в този момент изключителна дисциплина в борбата с корупцията и организираната престъпност, за всичко, което в момента правим в България, заслужаваме да ни бъде помогнато.

Второ, да ни се даде възможност да бъдем допуснати в еврозоната. Ако можем да въведем еврото в България след две и половина до три години. Във фискалния резерв имаме над осем милиарда евро Това са пари, които ще могат да бъдат реално използвани и за инфраструктурни проекти, и за модернизиране на страната

В случая искам да благодаря на Вилфрид Мартенс и на Антонио Лопес, специално също и на г-н Пьотеринг. Преди три години, когато дойдох в Брюксел, му казах, че новосъздадената ни партия ще спечели всички избори, и местни, и за европейски парламент, и за национален парламент. Мисля, че не го подведох.
    Ако ни се помогне в тези две сфери, гарантирам ви, че България ще бъде една средноевропейска държава и по никакъв начин не само няма да бъде заплаха за Европейския съюз и да дърпа икономиката назад, а точно обратно – да бъде пример и за стабилността на Балканите

И в момента имаме прекрасна комуникация с колегите от Гърция, Македония, Албания. Сърбия, Черна гора.

Изключително много разчитаме, както ни помагахте досега, да ни помогнете и за изпълнение на тези две задачи - усвояването на еврофондовете и въвеждането на еврото след няколко години..

Важното е, че вече сме в мястото, от което се управлява Европа. Важен е разговорът, който имах с председателя на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер. Не е случайно, че президентът на Европейския съюз Херман ван Ромпой пристига в понеделник в България. Подкрепата, която имахме, когато бяхме в позиция, сега се пренася и в управлението на България, заяви след завършването на конгреса на Европейската народна партия /ЕНП/ министър-председателят Бойко Борисов пред български журналисти.

Не биха ни гласували заместник-председателско място в ЕНП, не биха работили така с нас, ако не виждат борбата с корупцията, борбата за промяна на законите, като закона за конфискация на имуществото, придобито от престъпна дейност. Тези сигнали се възприемат много ясно и точно от нашите партньори, добави той.

Според него никак не е лесно да искаш две толкова важни неща, които касаят изцяло европейските средства. Това бе алюзия за поисканото от него съдействие от ЕНП за пълно възстановяване на европейското финансиране за България, от друга - приемане на страната ни в еврозоната.

Това са политически, финансови и икономически решения. Ако беше лесно, да беше направено. Имаме подкрепа, сега е важно да бъде мобилизиран целия административен капацитет на държавата, на общините, добави той.
    Много е важно да сме в еврозоната, това искаме да обясним на хората. И днес на започващия Европейски съвет ще поставя този въпрос, а след това ще го повтарям на всяка следваща среща, подчерта българският премиер.

Приемам избора ми като голямо признание за работата на ГЕРБ в международен план през последните четири години, за българското правителство начело с премиера Бойко Борисов, като голямо признание за |България в крайна сметка, заяви след избирането й за заместник-председател на ЕНП българският външен министър Румяна Желева.

Тя заяви, че смята да се бори да се покаже, че България наистина може повече, отколкото досега е показала и изрази увереност че изборът й ще спомогне за постигане на двете цели, очертани от премиера Бойко Борисов пред конгреса на Европейската народна партия – възстановяване на европейското финансиране за България и влизане на страната ни в еврозоната.

Херман ван Ромпой: Според дългосрочните прогнози растежът на БВП на ЕС е по-малко от 1 %
    14 декември 2009 | 13:11 | Агенция "Фокус"

София. Според дългосрочните прогнози растежът на БВП на Европейския съюз е по-малко от 1 %, което не е достатъчно за създаването на работни места. Това каза председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой, който е на кратко посещение у нас, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Ромпой посочи, че по отношение на проблемите, свързани с изменението на климата, Европейският съюз е решен да играе водеща, конструктивна роля в Копенхаген, за постигане на всеобхватно споразумение.
    За мен е важно да разговарям с колеги от Европейския съвет и да установя близки, лични отношения с тях. По тази причина се намирам днес тук, посочи той. Ромпой каза, че за представителите на по-старите страни-членки на ЕС е важно да разберат предизвикателствата пред по-новите.
    Възстановяването от кризата в други европейски страни ще помогне на България да излезе от кризата. Очаквам да продължим разговорите с членовете на българското правителство и с президента, посочи Ромпой. Той каза, че ще поеме поста председател на Европейския съвет с решителност Съветът да даде добавена стойност на Европа.
    Херман ван Ромпой идва за първи път у нас. Той посочи, че се надява да стане нов приятел на България.
    Веселина ЙОРДАНОВА

Коментар

• Да не са насрочили предсрочно избори, пък аз да не съм чул?? Че се вихри само агитация и пропаганда. На болшевишки руски "агитпроп". Хахаха.
      И ставаме независими от Русия. Нито нефт, нито газ, нито въглища, нито уран, нито суровини от нея.
      Дянков може да прави каквото си иска. Той е лесен. Хваща самолета за САЩ пролетта. Ако е вярно това, дето се говори за Кристалина Георгиева.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов
        Само да припомним:

ГЛАСУВАШ ЗА СТАНИШЕВ - ИЗБИРАШ ДОГАН!

Така каза Ахмед Доган:
        Инвестиционните политики на интереса асимилираха гражданските ценности

12 Декември 2009

След няколкомесечно мълчание лидерът на ДПС Ахмед Доган напомни, че не е излязъл от голямата политика и още повече - от голямото говорене, а само е отстъпил крачка встрани, обяви, че продължава да мисли за оттегляне, но партията му не е готова за това, и благодари на Всевишния и на избирателите, че ДПС е в опозиция, иначе "бяхме свършили".

Доган изнесе едночасов доклад пред 700 делегати на Седмата партийна конференция на Движението за права и свободи в столицата в събота. Сред гостите на откриването на конференцията бяха лидерът на БСП Сергей Станишев и бившият председател на Европейския либерален съюз Греъм Уотсън.

Доган отдели много внимание на състоянието на партията си, в която се е оформил "политически синдром за увличане по инвестиционни проекти", при което била загърбена ценностната система на движението. "Казано директно, инвестиционните политики на интереса започнаха да асимилират политическите и гражданските ценности", заяви той.

Лидерът на движението призова към "приземяване в реалния свят на обществото". "Вярно е, че успехът ни е много голям, но е вярно и това, че трябва да бъдем в опозиция, за да си разчистим задръстените канали за възприемане на живия живот", допълни той, отчитайки, че подкрепата за ДПС е била най-високата на последните парламентарни избори, което не е достатъчно за доброто идейно състояние на партията.

Доган определи последните десет години като време, в което ДПС се е утвърдило като успешен политически проект, но "понякога позитивният политически опит също създава сериозни проблеми, тъй като бързо се превръща в инерция". Затова е необходимо членовете на партията да се върнат на изходна позиция, от която да тръгнат отново.

"Като лидер на ДПС се превърнах в политически гръмоотвод на всички негативни явления и процеси в страната", посочи той. "Хора, които продадоха и разграбиха държавата, искат да си измият ръцете с ДПС и неговия лидер".

"Пред мен стои важен казус – или аз съм априори неудобен за всички режими, или мишоците в политическата система са твърде много, както и в живота", заяви Ахмед Доган.

Пред делегатите на конференцията той отново повтори, че мисли да се оттегли от поста си, но, според него, партията не е готова за това. "Но това трябва да се случи, дали сега или след година, няма особено значение, но трябва да стане", допълни той.

"Кабинетът "Станишев" беше успешен"

По всички обществени и политически критерии кабинетът "Станишев" беше успешен, заяви Доган, правейки анализ на управлението на тройната коалиция, което, по думите му, е било най-успешното управление на прехода. А по икономически показатели - най-успешното правителство на прехода.

Политическата философия на тройната коалиция съчетаваше най-положителното в европейските практики. Тройната коалиция се роди много трудно, защото трябваше да се съчетаят контрастни модели и стратегии, посочи той.

Въпреки че коалиционните формати са основни практики в демократичния свят, в България думата "коалиция" има възможно на-долнопробното значение, като търгашество и продажничество, заяви Доган. "В такава информационна среда либерално-социалната коалиция заработи и направи пробив, както в либералния вектор с новите данъчни политики за стимулиране на инвестиционния процес, така и в социалната сфера", каза лидерът на ДПС и допълни, че въпреки успехите в социален и икономически план избирателите не са разбрали това и не са го оценили.

Минавайки на анализа си за мястото на България в ЕС, Доган повтори и тезата си за неотменимото място на Турция в ЕС.

"Преди 20 години, за да подчертая значимостта на българо-турските взаимоотношения за демократичната визия на страните, подхвърлих, че пътят на България към Европа минава през Босфора. Явно съм бил прав. След 20 години бих искал да кажа, че пътят на Европейския съюз към себе си и към глобалния свят минава през Дарданелите и Чанаккале. Защото в Чанаккале на Дарданелите е заложена новата историческа матрица на новата толерантност и на новата европейска идентичност: това е философията на синтеза на ценностите и културите. И именно тук е ключът и изходът за спасяване на новият глобален мултикултурен свят", посочи той.

На няколко пъти Доган отбеляза, че отсъства и визия за мястото на България в европейското политическо, икономическо и ценностно пространство. "Фрапиращ пример за отсъствие на такава визия, по думите му, били интерпретациите за българските приоритети в енергийния сектор.

Късно вечерта се очаква да бъде избрано ново ръководство на ДПС, като няма податки да има сериозни размествания сред сегашните членове. Доган е бил презибран за председател на партията с огромно мнозинство.
        Тези клишета кой за кого гласува и какво получава ми продъниха ушите преди изборите Стамбо .Май още не ти е ясно ,че тоя същият Догна влияе и на ГЕРБ, защото все още няма нито един обвинен за неправилното прахосване на парите на данъкоплатеца.Друго което не ти е ясно и се чудя как не си го проумял все още а то е ,че Доган & Борисов са медийни балони за да управлява комунистическата върхушка , която си е на власт в Бьлгария от 1944 и руши страната ни методично 65години.
        [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Симеон Дянков: Вече не козируваме на Русия
          Министърът не се среща поотделно с богаташи, за да "не го лобират"

13 Декември 2009
          mediapool

Една от най-големите промени в секторните политики на България е енергийната, заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. "Досега е било еднозначно - Русия заповядва, ние действаме. Оттук нататък и в последните няколко месеци не е така и няма никога да бъде така, докато ние сме на власт", зарече се Дянков в интервю в предаването "Неделя 150" на БНР.

Според него парламент и правителство започват да се справят добре с това наследство. "България да не е някакво опитно поле на руски интересни, както е било досега, а България да си защитава и вече си защитаваме интереса. И ако видим, че някакъв проект е в наш интерес, ние да го правим с най-добрите възможни инвеститори, с най-добрите възможни технологии и в разчет на времето такъв, какъвто на нас ни е най-изгоден, а не на някой друг, било то Русия, било то някаква друга наша съседка", каза Дянков.

По думите му "в енергийните проекти има много пари и тези пари някъде са ходили досега". Ние правим всичко възможно те да остават в България и тези енергийни проекти да са само в интересите на България, заяви Дянков.

Най-видимият руски интерес към момента е изграждането на АЕЦ "Белене". Правителството е замразило финансирането поради липса на финансови средства, но не се е отказало от самия проект, за който руснаците само преди два дни заявиха, че са готови да строят на свой риск, без държавни гаранции от българското правителство, като получат и контрол върху собствеността на централата.

Все още не е известно какъв ще е отговорът на българското правителство, което тепърва ще обявява конкурс за консултант за избор на инвеститори.

Дянков повтори тезата си, че "енергетиката на България се е смятала като руски проект".

"Досега, особено в предишното правителство, то наистина е било така - Русия каквото каже. Предишното правителство на Станишев козирува и върви нататък. Оттук нататък и в последните няколко месеца ние, вие вече се надявам, виждате, ние гледаме това като български сделки, български енергийни сделки, какъв е най-големият интерес на България и как ние ще го защитаваме. И работим, и ще работим не само с руснаците, а с всички други добри инвеститори. За радост има голям интерес и от Европа, и от останалата част на света", коментира Дянков.

Никакви единични контакти с богаташи

"Това, че богаташите се оплакват от работата на правителството, за мен е огромен плюс", каза още Симеон Дянков. "Ако Станишев се оплаква, ако богаташите на България се оплакват, че правителството или аз лично не работя добре, това е огромен плюс, защото това показва, че ние работим за средния българин, а не за най-богатите, не за бившите пропаднали политици, работим за средните българи", заяви министърът пред БНР.

Така той отговори на въпрос наистина ли, както твърди, поради многогодишното си отсъствие от България не познава богатите хора в страната и дали е въпрос на недоразумение, че си е създал противник в лицето на най-богатя сред тях (според класацията на сп. "Впрост") Васил Божков.

"Както казах още в началото на идването ми тук, Бойко Борисов ми даде един съвет, който с времето виждам, че е все по- и по-ценен - никога не се срещай с бизнесмени, защото те ще те лобират, или ако се срещаш, се срещай с търговски камари, с повече хора, не един на един. Така че аз до преди няколко дни бях чувал, разбира се, името Божков, но не знаех, първо, че има интереси в хазарта, той явно твърди, че няма интереси много, и въобще не знам кой е той, не съм го виждал нито веднъж и не смятам да го виждам оттук нататък", поясни вицепремиерът.

Министър Дянков каза, че в бюджет 2010 година са залегнали 400 милиона лева допълнителни приходи от НАП и митници, които бяха свързани малко след като новото правителство дойде на власт.

Дянков не пожела да коментира твърденията на бившия съветник в ДАНС и "осветил" се наскоро симпатизант на РЗС Алексей Петров за наличието на "банков картел". Министърът каза, че не е запознат с изказванията на Петров, но "картел е малко трудно да има в страна, в която има над 30 банки" и "това е трудно да стане от логистична гледна точка".

Дянков заяви, че пътува всяка седмица из страната, защото "след близо 20 години извън България не познавам една част от действителността".

"Срещам се с много хора, извън богаташите и бизнесмените, които искат да се срещат с мен, това не го правя никога. Но това, което на мен ми трябва като финансов министър, го знам много добре - и за България, и за останали части на света. И затова виждате първите ни успехи - за три-четири седмици балансирани бюджети на месечна основа, по-висок рейтинг от "Стандард енд Пуърс", най-добрият фискален резултат в ЕС за тази година", заяви Дянков, който в рамките на интервюто повтори поне пет пъти тези успехи, особено решението на "Стандард енд Пуърс" да повиши перспективата за България.

"Говоря като учен и създател на научни институти"

Дянков повтори, че няма да се извини за думите си, че в БАН работят "феодални старци".

"За мен коментарите ми по БАН са правилни и с времето те ще се окажат още по-правилни. Хората като разберат къде е България - в момента е на последно място по конкурентоспособност на науката в целия ЕС. Явно то не работи. Това са европейски резултати, те не могат да се оспорват, защото ЕК ги е подала, и като има наука и образование, там основната тема е - студентите, които излизат, младите учени, които излизат от университета, те трябва да са свързани с науката и на тях трябва да им се помага", заяви министърът.

За себе си Дянков каза: "Финансовият министър в момента на България е сред стоте най-добри учени-икономисти в света, така че аз тук говоря не като финансов министър, защото тази политика не е на финансовия министър, а е на образователния министър и на цялото правителство, аз тук говоря като учен и като някой, който е създал научни университети и научни институти, в Харвард примерно, най-добрият университет в света."

Той уточни, че е създал в Харвард "Институт за приложна икономика и психология", който се нарича "Идеи 42" и това може да се провери по интернет.

Не ползвам нито охрана, нито "специални грижи"

Той каза, че изоставил престижната си работа в Световната банка и се завърнал в България воден от амбицията да направи добра антикризсна програма и да помогне на Бойко Борисов. Дянков призна, че имало и "по-малки причини" като тази децата му – съответно на пет и осем години – да се научат да говорят свободно български.

Той отрече да се радва на някакви по-специални грижи и привилегии в сравнение с другите министри.

"Нямам никакви специални грижи и, както казах, нямам специална охрана. Всичките грижи, които аз имам, аз си плащам...Плащам си за обучението на децата на български език. Плащам си за гледачка, когато ни е необходима гледачка. Плащам си за пране, плащам си за храна", поясни Дянков.

Той каза, че живее в Бояна, но "не във вилите, където живее президент, премиер-министър, шеф на парламент и т.н.". Освен това потвърди, че има ипотека във Вашингтон.

Коментар

• Само да припомним:

ГЛАСУВАШ ЗА СТАНИШЕВ - ИЗБИРАШ ДОГАН!

Така каза Ахмед Доган:
            Инвестиционните политики на интереса асимилираха гражданските ценности

12 Декември 2009

След няколкомесечно мълчание лидерът на ДПС Ахмед Доган напомни, че не е излязъл от голямата политика и още повече - от голямото говорене, а само е отстъпил крачка встрани, обяви, че продължава да мисли за оттегляне, но партията му не е готова за това, и благодари на Всевишния и на избирателите, че ДПС е в опозиция, иначе "бяхме свършили".

Доган изнесе едночасов доклад пред 700 делегати на Седмата партийна конференция на Движението за права и свободи в столицата в събота. Сред гостите на откриването на конференцията бяха лидерът на БСП Сергей Станишев и бившият председател на Европейския либерален съюз Греъм Уотсън.

Доган отдели много внимание на състоянието на партията си, в която се е оформил "политически синдром за увличане по инвестиционни проекти", при което била загърбена ценностната система на движението. "Казано директно, инвестиционните политики на интереса започнаха да асимилират политическите и гражданските ценности", заяви той.

Лидерът на движението призова към "приземяване в реалния свят на обществото". "Вярно е, че успехът ни е много голям, но е вярно и това, че трябва да бъдем в опозиция, за да си разчистим задръстените канали за възприемане на живия живот", допълни той, отчитайки, че подкрепата за ДПС е била най-високата на последните парламентарни избори, което не е достатъчно за доброто идейно състояние на партията.

Доган определи последните десет години като време, в което ДПС се е утвърдило като успешен политически проект, но "понякога позитивният политически опит също създава сериозни проблеми, тъй като бързо се превръща в инерция". Затова е необходимо членовете на партията да се върнат на изходна позиция, от която да тръгнат отново.

"Като лидер на ДПС се превърнах в политически гръмоотвод на всички негативни явления и процеси в страната", посочи той. "Хора, които продадоха и разграбиха държавата, искат да си измият ръцете с ДПС и неговия лидер".

"Пред мен стои важен казус – или аз съм априори неудобен за всички режими, или мишоците в политическата система са твърде много, както и в живота", заяви Ахмед Доган.

Пред делегатите на конференцията той отново повтори, че мисли да се оттегли от поста си, но, според него, партията не е готова за това. "Но това трябва да се случи, дали сега или след година, няма особено значение, но трябва да стане", допълни той.

"Кабинетът "Станишев" беше успешен"

По всички обществени и политически критерии кабинетът "Станишев" беше успешен, заяви Доган, правейки анализ на управлението на тройната коалиция, което, по думите му, е било най-успешното управление на прехода. А по икономически показатели - най-успешното правителство на прехода.

Политическата философия на тройната коалиция съчетаваше най-положителното в европейските практики. Тройната коалиция се роди много трудно, защото трябваше да се съчетаят контрастни модели и стратегии, посочи той.

Въпреки че коалиционните формати са основни практики в демократичния свят, в България думата "коалиция" има възможно на-долнопробното значение, като търгашество и продажничество, заяви Доган. "В такава информационна среда либерално-социалната коалиция заработи и направи пробив, както в либералния вектор с новите данъчни политики за стимулиране на инвестиционния процес, така и в социалната сфера", каза лидерът на ДПС и допълни, че въпреки успехите в социален и икономически план избирателите не са разбрали това и не са го оценили.

Минавайки на анализа си за мястото на България в ЕС, Доган повтори и тезата си за неотменимото място на Турция в ЕС.

"Преди 20 години, за да подчертая значимостта на българо-турските взаимоотношения за демократичната визия на страните, подхвърлих, че пътят на България към Европа минава през Босфора. Явно съм бил прав. След 20 години бих искал да кажа, че пътят на Европейския съюз към себе си и към глобалния свят минава през Дарданелите и Чанаккале. Защото в Чанаккале на Дарданелите е заложена новата историческа матрица на новата толерантност и на новата европейска идентичност: това е философията на синтеза на ценностите и културите. И именно тук е ключът и изходът за спасяване на новият глобален мултикултурен свят", посочи той.

На няколко пъти Доган отбеляза, че отсъства и визия за мястото на България в европейското политическо, икономическо и ценностно пространство. "Фрапиращ пример за отсъствие на такава визия, по думите му, били интерпретациите за българските приоритети в енергийния сектор.

Късно вечерта се очаква да бъде избрано ново ръководство на ДПС, като няма податки да има сериозни размествания сред сегашните членове. Доган е бил презибран за председател на партията с огромно мнозинство.

Коментар

• БСП свива щата заради кризата
              кой ще изплаче сега...
              http://milom.blog.bg/

Коментар

• Добре какви процедури нарушиха висше стоящите,че не спазиха закона.. за да ви раздават дивидента....напиши ги ...
                Можеше да има някои,като Топлото да ги източи и сега да се чудите какво става.. нали...Докато има такива дружества все така ще е ..и дано да ги приватизират на 100%.Вече..да видим тогава какво процедури ще се спазват и какви не...

Коментар

• ааа при инвестиция в дружество с държавен дял,какво очаквате..нито има интерес от разтеж,нито преоритети за това...и пак ви дават дивидент,ваш си е..
                  И виж не бих дал такова определение на правителстовто в момента ...след като има обикновенни хора,на които ББ обръща внимание и то в ефир по телевизията..няма какво да говорим повече....
                  Това означава,че прехода едва сега започва и с всички лоши практики ще трябва да се заменят..неможе така повече..
                  И най интересното е,че никои не намира това за важно...нима това не е важно...това каква процедура ще се спазва и че тя е баван и тромава в отделен въпрос...
                  Соколов ,
                  Прочети още един път какво си написал... Законите и правилата са да се спазват от висше стоящите ..... ако не се спазват да се носи наказателна отговорност . Да се промени процедурата и тогава може...Щом за Станишев може а за Бойко не може .... за каква държава ще говорим .....Всички сме равноправни пред закона .... на думи нали ?

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                    а г-н Соколов недейте така да се отчайвате - Вие и г-н Стамболов се изказвате най-грамотно и вие първи ми импонизирахте в този форум.
                    нека да дадем още няколко месеца на новото ни правителство защото то е съставено от много всетовноизвестни имена като министър Симеон Дянков.
                    На г-н Кобурготски народа му даде цели 800 дни нямаше дори и криза, нека и на нас да ни се дадат поне 800-900 защо не да ги цакръглим и на 1000?
                    все пак е разграра на световната криза и не е лесно като преди
                    Успехите ще си дойдат кагото му дойде времето и никой не трябва да се сърди
                    Мрънкалото,
                    Кой сте това ВИЕ на , който да се даде 1000 дни ...?
                    На колко години сте за да получавате пари от родители за подаръци и да ги инвестирате на борсата и форекса ?

ами ако намеря и инвестирам 2000 лева шанса да спечеля не е ли по-голям?
                    и защо да фалирам - то фалират само фирмите. ако ми ги дадат нашите - те ще знаят че ми ги дават за това да си купя нещо и да го имам.
                    Ако купя още някои акции и не ги продам дори като спаднат - все пак май ще ми остане нещо? Засега имам малко акции и като се поограмотя ще ми стане ясно как да инвестирам и форекс ми изглежда една възможност, защото има и милиардери от търговия с валути като Уонър Буфет.
                    ами ние - това е партия ГЕРБ.
                    а лични данни няма да ви кажа!
                    уча и какво лошо има близките да те подкрепят финансово и то за нещо разумно някоя инвестиции?
                    това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн

Коментар

• ааа при инвестиция в дружество с държавен дял,какво очаквате..нито има интерес от разтеж,нито преоритети за това...и пак ви дават дивидент,ваш си е..
                      И виж не бих дал такова определение на правителстовто в момента ...след като има обикновенни хора,на които ББ обръща внимание и то в ефир по телевизията..няма какво да говорим повече....
                      Това означава,че прехода едва сега започва и с всички лоши практики ще трябва да се заменят..неможе така повече..
                      И най интересното е,че никои не намира това за важно...нима това не е важно...това каква процедура ще се спазва и че тя е баван и тромава в отделен въпрос...

Коментар

• а г-н Соколов недейте така да се отчайвате - Вие и г-н Стамболов се изказвате най-грамотно и вие първи ми импонизирахте в този форум.
                        нека да дадем още няколко месеца на новото ни правителство защото то е съставено от много всетовноизвестни имена като министър Симеон Дянков.
                        На г-н Коурготски народа му даде цели 800 дни нямаше дори и криза, нека и на нас да ни се дадат поне 800-900 защо не да ги цакръглим и на 1000?
                        Мрънкалото,
                        Кой сте това ВИЕ на , който да се даде 1000 дни ...?
                        На колко години сте за да получавате пари от родители за подаръци и да ги инвестирате на борсата и форекса ?

ами ако намеря и инвестирам 2000 лева шанса да спечеля не е ли по-голям?
                        и защо да фалирам - то фалират само фирмите. ако ми ги дадат нашите - те ще знаят че ми ги дават за това да си купя нещо и да го имам.
                        Ако купя още някои акции и не ги продам дори като спаднат - все пак май ще ми остане нещо? Засега имам малко акции и като се поограмотя ще ми стане ясно как да инвестирам и форекс ми изглежда една възможност, защото има и милиардери от търговия с валути като Уонър Буфет.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV
                          http://frognews.bg/news_18097/Balgariia_parva_po_fiskalen_rezerv_v_ES/
                          Я тук какво пише май притесненията ви са леко безпочвени ....
                          И по време на криза има за пенсионерите,което е похвално....
                          Това,че предните правителства даваха,но имаше от къде..
                          И това с дивидента какво не сте доволни по 5.4лв на бр. в тия времена си е доста добре..
                          Но били правели грешки всеки ден ...хаха досега къде бяхте за грешките на предните...еми тогава да си подават оставките и да изберем пак болни комуснити на власт да ни загробят още няколко десетилетия ли какво...
                          а г-н Соколов недейте така да се отчайвате - Вие и г-н Стамболов се изказвате най-грамотно и вие първи ми импонизирахте в този форум. :-)
                          На г-н Коурготски народа му даде цели 800 дни нямаше дори и криза, нека и на нас да ни се дадат поне 800-900 защо не да ги цакръглим и на 1000?
                          това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн

Коментар

• Съгласен съм с теб, решението е глупост типична за български управленци от всякакъв произход...
                            Ще се съгласиш ли че е по добре да са тези отколкото старите или все тая?
                            Хайърсъзов,
                            Толкова са прозрачни всички политици , че почвам да се съгласявам с общото мнение " всички са маскари..."

SoKoLoV,
                            не знам какво ти е легнала на сърцето тази дясно популиско- авторитарна партия .... с наченки на авторитаризъм.... но едно решение на МС и на парламента не може да издаде нормално без да се смеят всичките служители по йерархическата стълбичка ....
                            И това с дивидента какво не сте доволни по 5.4лв на бр. в тия времена си е доста добре..
                            Прочети в поканата на съпранието какъв идиотизъм и нарушение на правата на акционерите сътвори твоя любимец Дянков... като ще вземе дивидента утре , а ние след три месеца.... а и за малко да връщат тантиеми ръководството приети с ОСА преди шест месеца за да се изпълни МС и КФН да отменя точки от от дневния ред ... Дивотия .....

Коментар

• http://frognews.bg/news_18097/Balgar...n_rezerv_v_ES/
                              Я тук какво пише май притесненията ви са леко безпочвени ....
                              И по време на криза има за пенсионерите,което е похвално....
                              Това,че предните правителства даваха,но имаше от къде..
                              Но били правели грешки всеки ден ...хаха досега къде бяхте за грешките на предните...еми тогава да си подават оставките и да изберем пак болни комуснити на власт да ни загробят още няколко десетилетия ли какво...

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                                Споко, изборите минаха, а за оплюването
                                на властта не се напрягай,
                                това е национален спорт!Ако количеството труд
                                който хвърляш за това го използваш за нещо
                                наистина добро, всички ще са доволни!
                                Хайърсъзов ,
                                Сегашната власт според мен изобщо вече не трябва да се оплюва , защото грешките който правят им идва някак си от вътре...
                                Само последните два дни ....
                                Решение на МС за дивидента в БТН ... това и дъщеря ми не би го сгрешила , въпреки ,че не е от стоте финансисти в света , коледна надбавка дискриминационна спрямо половината пенсионери и нейната подигравателна стойност от 25 лв. ...
                                Извинение на премиера към администрацията и силите за ситурност ,че не може да им даде бонуси , а на тия който може да ги връщат другия месец.... падналият рейтинг дали си заслужава напразните надежди .... за промяна.
                                П.П. Бонуси няма да има за службите който са под ръководството на премиера за съдебната , прокуратурата и общините .. ще има.
                                Съгласен съм с теб, решението е глупост типична за български управленци от всякакъв произход...
                                Ще се съгласиш ли че е по добре да са тези отколкото старите или все тая?

Коментар

Working...
                                X