IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [QUOTЕ.. Монти написа ...политолога Емил Георгиев от Института за модерна политика "[/QUOTE]

О, Монти-тарапонти! Би ли ми обяснил какво е това Институт за модерна политика. Та всеки може да си регистрира един подобен институт, да го нарече модерен, европейски, световен ,космичен, кармичен и какво си иска. Така направи и едно неуспешно момче от НДСВ с други остатъци - царисти. И защо трябва да вярваш на подобни "институти?
    И кой е политолога Емил Георгиев? Познаваш ли го? Та той се върти от двадесетина години около политиката, прави прогнози, които никога не се сбъдваха, опитваше се да играе в голямата игра, но не стана. И защо да му вярвам на него, когато подобни анализи мога да чуя всяка вечер на маса с приятели. Та така с доводите ти - нищо не струват- А защитата ти на червения цвят иде да каже, че май си политически далтонист с всички последствия от това.
    И стига си ментил, че си от 15 години на борсата. Посмали, Манго!
    ПП Абе що не споделиш последно ти какъв цвят фланелка носиш - синя, червена, жълта - каква. А може розова?.
    Last edited by Софиянец80; 07.07.2011, 20:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
      ти и валутен пазар .... уникална глупост каза....О чел си ме в темата Валутна търговия ... бравос . Едва ли с пилешкия си мозък си разбрал за какво говоря , но не се учудвам...А защо не пиша там е очевидно .. няма какво да се пише в скучна тема.Тук с полу и цели идиоти като тебе ми е по интересно
      Стигнахме до обидите . Сега очакваш да ти кажа че си педал и да ни изтрият. ама ти си знаеш какъв си!

Коментар

• Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнение
        последният да затвори вратата
        Е Роки от теб има да се научи . Поне да не затънеш докрай ако си прекалил с позициите си ама от политическите платени агитатори какво ще научиш освен да да затриеш следващите четири години от живот си...

Три на релси е оценката за работата на правителството за две години управление. Тя беше поставена от политолога Емил Георгиев от Института за модерна политика пред Нова телевизия.

"За съжаление тази оценка е константна, защото реформите са в задънен коловоз", обясни той, сравнявайки държавата с влак, който е спрял в тунел, а "машинистът пуфти, имитирайки движение".
        В анализа си за управлението на Борисов Институтът за модерна политика разделя законодателството на прозрачно, сиво и черно.

Сивото законодателство е това, което пречи на въвеждането на реформи и обслужва скрити интереси, а черното обслужва явни корпоративни интереси и създава корупционна среда.

"В тази последна година законодателството рязко потъмня. 87 законопроекта сме определили като сиви, а напоследък имаме 3, които са категорично черни", обясни Емил Георгиев.

Още по тематаГЕРБ е в изолация, обявил е война на всички!За 2 години ГЕРБ ни върнаха 10 г. назад, сметнаха от БСПКато примери за "черни законопроекти" той даде закона за концесиите, който облагодетелства една конкретна фирма – случаят „Юлен“, както и отмененият текст в Кодекса за социално осигуряване, с който предвиждаше да се национализират частните пенсионни фондове.

Анализът на Института съдържа и много тежки оценки за намесата на изпълнителната власт в съдебната. Пример е разразилият се скандал с назначаването на Владимира Янева за председател на СГС.

Поведението, което заемат големите съдилища напоследък, показва ясно, че съдебната власт е в една тежка ситуация, смята политологът. "

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Йосифе ти си уникат . Защо нещо напоследък не пишеш във Форекса да не си персона нон грата във темата .
          На борсата /БФБ ,ДАХ и НУСЕ /и валутният пазар съм повече от 15 години момченце и още съм тук а ти мазохиста си дошъл да те питат колегите как е еврейската ти майка с тези забежки по ГЕРБ..
          Тука неориентирани няма достатъчно е само да се видят критериите за приватизация на БТН в полза на турците и решенията в полза на Ц.Бориславова при придобиване на ВАСВ , решенията и национализация на доброволните пенсионни фондови , фирмите с още неизплатени държавни вземания,национализацията на борсата и стопяване на фискалният резерв до допустимият минимум и вече каузата на ГЕРБ е фата Моргана и твоята папагалска също...
          ти и валутен пазар уникална глупост казаО чел си ме в темата Валутна търговия бравос . Едва ли с пилешкия си мозък си разбрал за какво говоря , но не се учудвам...А защо не пиша там е очевидно няма какво да се пише в скучна тема.Тук с полу и цели идиоти като тебе ми е по интересно
          Last edited by mibova; 08.07.2011, 12:15.

Коментар

Йосифе ти си уникат . Защо нещо напоследък не пишеш във Форекса да не си персона нон грата във темата .
            На борсата /БФБ ,ДАХ и НУСЕ /и валутният пазар съм повече от 15 години момченце и още съм тук а ти мазохиста си дошъл да те питат колегите как е еврейската ти майка с тези забежки по ГЕРБ..
            Тука неориентирани няма достатъчно е само да се видят критериите за приватизация на БТН в полза на турците и решенията в полза на Ц.Бориславова при придобиване на ВАСВ , решенията и национализация на доброволните пенсионни фондови , фирмите с още неизплатени държавни вземания,национализацията на борсата и стопяване на фискалният резерв до допустимият минимум и вече каузата на ГЕРБ е фата Моргана и твоята папагалска също...
            последният да затвори вратата
            Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
              А бе защо никой не коментира една от новините днес?

Алексей Петров кандидат за президент с Душана Здравкова
              http://dnes.dir.bg/news/prezident-al...1-9001552?nt=9

Хахаха...

Обявеният за глава на "Октопода" Алексей Петров кандидат за президент, а за вицепрезидент си е избрал не някой друг, ами един от основателите на "Сдружение ГЕРБ" (което по-късно се изроди в ПП "ГЕРБ") и негов пръв председател-Душана Здравкова! Нали не сте забравили, че същата беше и евродепутат от ГЕРБ.

Изобщо циркът на територията наречена България е пълен!

Сега вече знам защо Цвъки така мрази съдиите. Кака му Душана е една от първопричините.
              Душана Здравкова не е кандидат за вицепрезидент на Алексей Петров. Това заяви самата тя пред Дарик. Номинациите на двамата бяха обявени по-рано днес чрез съобщение до медиите от група граждански сдружения и инициативен комитет „Единение и екипност”, който ги издига.

По думите на Здравкова номинации обаче не са обсъждани. Според нея появилите се информации са „медийни интерпретации”. http://www.dariknews.bg/view_article...icle_id=744656 Не знам дали ще ядем хляб по БДС, но зрелища ще има със сигурност!
              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

толкова си объркан ,че не мога да разбера брътвежите ти... БФБ-то ти е изяло главата...ами нещастно момченце като не можеш да носиш не се захващай...Искат се железни топки за някои неща , а не гумени палци.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                  не знаеш кога да спреш-всеки ден се пуска след края на работния ден контролна лента-дневен отчет,която е записана в дадена клетка от паметта на КА,всеки месец се подава отчет към НАП-така че забрави твоите фантасмагории за един път в годината-това се прави,но в обекти с много висок дневен оборот и редовно се прави "профилактика"- и то в обекти,които не издават фактури-хр.стоки,заведения и т.н.
                  Защо да спирам да изобличавам лъжите ти?
                  Нямало ефект от връзването на касовите апарати към НАП. Затова ли оревахте орталъка от правителството всички от дребни до едри търговци? При още по-голям оборот, далаверата с хакера разбира се е стотици пъти по-голяма. Тогава си представете драги зрители как ще изглежда примерната годишна сума на "спестените"
                  /ОТКРАДНАТИ/ от държавата данъци? И всички тия се бият в гърдите после, че плащали осигуровки, откривали работни места, а в същото време крадат от държавата като с гъза си. Затова и няма пари в местните бюджети за нищо, както и в републиканския.
                  Дребни чорбаджии-андрешковци от най-низък тип див капитализъм.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                    Всеки с малък магазин, който вместо да плаща ДДС 7-8лв. на ден ще даде 100лв. на хакер за да може да лъже държавата цяла година. Естествено! 7Х20=140х12=1680лв. Сложи ги само в София 10000 малки магазинчета Х 1680лв.
                    = 16 800 000 лв.
                    не знаеш кога да спреш-всеки ден се пуска след края на работния ден контролна лента-дневен отчет,която е записана в дадена клетка от паметта на КА,всеки месец се подава отчет към НАП-така че забрави твоите фантасмагории за един път в годината-това се прави,но в обекти с много висок дневен оборот и редовно се прави "профилактика"- и то в обекти,които не издават фактури-хр.стоки,заведения и т.н.
                    http://milom.blog.bg/

Коментар

Ориентирите в живота ,като го чуя ми звучи нека първия да почне с обидите. Това си ти.
                      Няма нита един от Форекса заблуден като теб ,няма нито един от НУСЕ заблуден като теб, няма нито един на ДАХ заблуден като теб,няма нито един освен теб и Гутутката заблудени от БФБ . Дилетанта е подобие на участник на борсата затова го изключваме.
                      Я кажи как се казва проправителствена пропаганда. ама как си го казваше преди да намалеете значително.
                      90% искат да се затвори тази тема и аз я защищавах заради това ,че икономиката и политиката вървят заедно ,но вашето е пиар на ГЕРБ и неориентирано обиждане и тъпи статии за магистрали и полицейски акциЙ .
                      толкова си объркан ,че не мога да разбера брътвежите ти... БФБ-то ти е изяло главата...ами нещастно момченце като не можеш да носиш не се захващай...Искат се железни топки за някои неща , а не гумени палци.

Коментар

ти си папагал пич... и син и зелен и червен..... не знам от жегата ли е или от БФБ-то , но си загубил ориентирите в живота.... не мога само да разбера такива типове като тебе как изведнъж стават електорални единици на комунистите

Ориентирите в живота ,като го чуя ми звучи нека първия да почне с обидите. Това си ти.
                        Няма нита един от Форекса заблуден като теб ,няма нито един от НУСЕ заблуден като теб, няма нито един на ДАХ заблуден като теб,няма нито един освен теб и Гутутката заблудени от БФБ . Дилетанта е подобие на участник на борсата затова го изключваме.
                        Я кажи как се казва проправителствена пропаганда. ама как си го казваше преди да намалеете значително.
                        90% искат да се затвори тази тема и аз я защищавах заради това ,че икономиката и политиката вървят заедно ,но вашето е пиар на ГЕРБ и неориентирано обиждане и тъпи статии за магистрали и полицейски акциЙ .

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                          Стамболов,

Май не разбираш. Ако искаш съдебна реформа, просто нямаш избор дали да си губиш времето с Велико Народно Събрание или не. Няма начин да се гътне тая система без да се свика ВНС.
                          По-сложно е, отколкото го представяш. За да се свика ВНС, следва да има минимален консенсус между партиите какви промени се правят. Иначе няма начин да се свика то, а дори и да стане, ВНС може да дебатира 5 години.

Такъв консенсус няма. За БСП Конституцията е свещена крава и те не са склонни да я пипат. Веднъж го направиха по време на тройната коалиция, но сега е друго.

Още повече, че ако стане въпрос за ВНС, веднага ще изникнат и други проблеми - какво да се прави с президентската институция, която очевидно е лошо конструирана и т.н. И отново трябва минимален консенсус.

Т.е. първо трябва да убедиш отромното мнозинство от обществото и след това партиите в необходимите промени и какви да са те и едва след това да говорим за ВНС.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                            землелорде,линка който си дал е най-глупавото нещо написано по проблема в света-малките магазини и 100% да крият,те са на патент и си го плащат редовно.А за бисера как плащали символични суми на хакери-с това изтрепаха рибата.Да кажем едно магазинче прави 200лв дневен оборот и е регистрирано по ДДС-има надценка за стоките си 30%,значи реализира печалба около 45лв/дневно-и трябва да плати около 7-8 лв ДДС/дневно
                            е сега да ми каже някой,как ще дойде хакер да обработи апарата за сума от няколко лева.
                            Господ като е раздавал мозък,къде са били милиционерите
                            Всеки с малък магазин, който вместо да плаща ДДС 7-8лв. на ден ще даде 100лв. на хакер за да може да лъже държавата цяла година. Естествено! 7Х20=140х12=1680лв. Сложи ги само в София 10000 малки магазинчета Х 1680лв.
                            = 16 800 000 лв.

Коментар

Ще вземете някой по голям град и ще се пишете победители защото в миналите местни имате съвсем малко кметове.Ако загубите президенските /както смятам че ще стане освет ако пристанете на ДПС,което също е харакири /на пролет отиваме на предсрочни парламентарини с възможна коалиция на всички десни и турците в едно за една ,две години . Ако се изкара мандата отиваме на победа на БСП с почти пълно мнозинство .
                              Аз съм син но не виждам изход за ГЕРБ вече.
                              ти си папагал пич... и син и зелен и червен..... не знам от жегата ли е или от БФБ-то , но си загубил ориентирите в живота.... не мога само да разбера такива типове като тебе как изведнъж стават електорални единици на комунистите

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                                Не знам за ГЕРБ, мрежовик, но аз нямам вяра на съдебното съсловие - оставиш ли го безконтролно, то веднага отива при мафията. Може би затова аз (за ГЕРБ не знам) се колебая какви промени в Конституцията са необходими и не съм сигурен, че трябва да си губим времето с Велико Народно Събрание.
                                Стамболов,

Май не разбираш. Ако искаш съдебна реформа, просто нямаш избор дали да си губиш времето с Велико Народно Събрание или не. Няма начин да се гътне тая система без да се свика ВНС.
                                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Working...
                                X