IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
    [B][
    Както се казва-няма нужда от коментар.
    Борисов: Не билбордове ме назначават и уволняват
    http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=961552

Мен ме назначава народът и той ме уволнява, а не билбордове и подобни. Нека си харчат парите. Това заяви пред журналисти днес премиерът Бойко Борисов по повод билбордовете с мотото „Аз ще уволня Бойко Борисов".

"Не ме интересуват тези билбордове, нито съм ги виждал, ако искат да ги накачат по всички стени", каза министър-председателят.

По думите му преди две години са били похарчени много средства, за да се сложат билбордове с думите: „Когато гласуваш за Борисов, получаваш Костов". „Видя се, че тези хора са си похарчили парите напразно. И това ще се види, че е лъжа. Ние не харчим пари за такива неща и не се занимаваме с такива неща", коментира Бойко Борисов и не отговори на въпроса дали той е наредил свалянето на билбордовете.

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
      дай една причина на кражба от герб , че ми стана интересно.
      Лъчо мозъка достатъчно ли е, или да си припомним и други консултантски договори....

Коментар

• Милиционери правят избори
        От Любослава Русева
        http://www.dnevnik.bg/analizi/2011/0...raviat_izbori/

Ето и малко от статията:
        При една специализация в Германия К. попаднал на подобен въпросник, формулиран лично от Хайнрих Химлер още в качеството му на началник на политическата полиция в Мюнхен (1933 г.). Три години по-късно Химлер вече шеф на Гестапо, дообогатил творението си и така анкетата, която трябвало да попълват агентите на тайната полиция на Третия райх, набъбнала до 80 въпроса. Сред тях имало един, който изисквал от доносниците да проявяват литературни заложби, като описват само с прилагателни имена какви асоциации предизвиква у тях "следеният обект". Той гласял:
        "От какви епитети бихте се възползвали, за да опишете този човек? Какви асоциации предизвиква той у Вас?"

Абсолютно същият въпрос - под №52,

и днес фигурира в едно окръжно на ДС, ъъъ, на ГЕРБ

за което бившият министър по еврофондовете в предишното правителство Меглена Плугчиева предупреди, че се използва от активистите на управляващата партия в Русенска област. За да изготвят предизборно досиета на политическите си опоненти, те трябвало да отговорят на 81 (с едно повече, отколкото на Гестапо!) запитвания - за ръст, тегло, любими ястия, склонност към употреба на алкохол, приятелски кръг, предпочитани заведения, хобита, бракове, характеристика на съпругата, дори ученически прякори и болезнени спомени...

Инструкцията, ако не писана от Цветан Цветанов, който освен вътрешен министър е и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ, а освен шеф на предизборния щаб на ГЕРБ е и вътрешен министър, наистина изглежда като извадена от аналите на тайните служби през 50-те. При това нейната "неподправеност" би могла да се потвърди и от факта, че за кмет на Русе управляващата партия възнамерява да издигне тамошния областен управител Пламен Стоилов, чиято принадлежност към ДС е не само публично известна, но и обект на искрена гордост от страна на бившия оперативен работник:

"Агент не е мръсна дума. По задължение съм вербувал много хора", обяснява Стоилов в интервю за русенския вестник "Утро" от юли миналата година. "За себе си не се притеснявам от нищо, дори се гордея с работата си във Военно контраразузнаване и ДС" – казва още кадърът на ГЕРБ, с което трудно би разсеял съмненията, че в един момент в главата му няма да се завърти хрумката да извади от арсенала на стария вербовчик изпитаното средство за "инвентаризиране на всички особености и пороци на опонентите" (по журналиста Иво Христов).
        Както се казва-няма нужда от коментар.
        Особено краят!

"Ууу, много мръсно, бе!" – сигурно ще възкликнат мнозина през есента. И такова ще бъде. Много мръсно.
        Но кой пък му е виновен на прасето, че все свиква?
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• http://news.ibox.bg/news/id_960173695

Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
          Вижте сега, всички знаете че имам силно отрицателно мнение относно герб. Но обещавам открито, ако успеят да завършат магистралите в срокове, на следващите избори ще гласувам за тях. Просто защото освен че крадат както всички останали до сега, поне ще направят едно нещо от което да се възползва работещ човек. Ако и това не направят, просто няма да има дори една причина да се гласува за тях, защото причини да се гласува против тях с лопата да ги ринеш!!
          Да не би да са някои от тия бре Бало....

"ДПС ще предложи вот на недоверие към кабинета „Борисов" за провал на
          политиката по вътрешна сигурност и обществен ред, отлагане присъединяването към Шенген, полицейщината и за нарушаване на човешките права
          ."

ха,така като погледна причините им за вота и ми става много смешно.За първи път вътрешен министър да си върши работата, с такъв бюджет.
          Какво стана с отвличанията с убийствата,нещо не се случват толкова начесто.Май в това отношение,няма база за сравнение с други правителства.Просто до сега всичките са проспали МВР и бюджета му.

Причините за Шенген са много преди Герб да бъдат управляваща партия.
          Технически ви казаха,че ме готови,но евродепутатите ни не са всичките от Герб има и такива като Първанова там.Което няма как да гарантира политически успех там.
          Даже обратното.Софийското летище излезе най големия батак на цяла Европа според една госпожица на която ние плащаме заплата.ХАхяхях.Така че.....пак празни приказки от повечето от вас.

На такива,като теб им казвам в ус..ч.
          Това е .
          Last edited by SoKoLoV; 12.07.2011, 18:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
            Вижте сега, всички знаете че имам силно отрицателно мнение относно герб. Но обещавам открито, ако успеят да завършат магистралите в срокове, на следващите избори ще гласувам за тях. Просто защото освен че крадат както всички останали до сега, поне ще направят едно нещо от което да се възползва работещ човек. Ако и това не направят, просто няма да има дори една причина да се гласува за тях, защото причини да се гласува против тях с лопата да ги ринеш!!
            дай една причина на кражба от герб , че ми стана интересно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
              И да гласуваш против, се иска да гласуваш за.... А според мен политиците в България и по света са лайна. Бих казал че съм анархист, с крайно десен уклон.
              Custodite sortem vestram

Коментар

• Вижте сега, всички знаете че имам силно отрицателно мнение относно герб. Но обещавам открито, ако успеят да завършат магистралите в срокове, на следващите избори ще гласувам за тях. Просто защото освен че крадат както всички останали до сега, поне ще направят едно нещо от което да се възползва работещ човек. Ако и това не направят, просто няма да има дори една причина да се гласува за тях, защото причини да се гласува против тях с лопата да ги ринеш!!

Коментар

Не виждам нищо за коментар. Била другарка.
                  Ами то до преди 21 години ВСИЧКИ бяхме другари.
                  там е работата ,че като и ти и ТЯ си ОСТАНА другарка и до сега , за разлика от нас ,които станахме ГОСПОДА ..... другарЮ гигов

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                    Защото ти си голям почитател на Миглена Кунева и можеш да коментираш интересната информация. Ако искаш, разбира се..
                    Не виждам нищо за коментар. Била другарка.
                    Ами то до преди 21 години ВСИЧКИ бяхме другари.
                    Нали другарю Стамболов?

Коментар

• Хайде, ето още едни се наредиха да плюят че тук сме били зле. Е как да се оправи положението за 2г., време трябва, ама подобно плюене преди избори не е добре, не трябва така да се прави.

ЕС: положението на българите в последните години се влошава

Според наличните данни условията на живот в България са се влошили през последните няколко години. Това твърди не опозицията на Бойко Борисов, а Европейският съюз в препоръките си по българската национална програма за реформи, от Брюксел предава БТА.
                      При средно за Европейския съюз 8%, почти 42% от българите изпитват сериозни материални затруднения. Около 66 на сто от възрастните хора у нас са изложени на риск да изпаднат в бедност.
                      Last edited by X_Y; 12.07.2011, 17:38.

Коментар

Аз се опитвам да обясня на най-големия форумен глупак
                        т.е. опитваш се да обясниш нещо на себе си , което ти е трудно да разбереш ... Определено ще ти е трудно , виж ако свалиш фуражката , може и да стане......

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                          [
                          Поредният до болка обиден за управляващите шамар, който „приятелите" в Брюксел им зашлевяват. /?
                          Премиерът Бойко Борисов заяви, че е много доволен от отношението на ЕК и еврокомисарите към България
                          12 юли 2011 | 13:12 | Агенция "Фокус"
                          Начало / Министерски съвет
                          София. Премиерът Бойко Борисов заяви, че е много доволен от отношението, което Европейската комисия и еврокомисарите имат към България. Борисов каза това след среща с еврокомисаря по търговията Карел де Гухт в Министерски съвет, предаде репортер на Агенция „Фокус”.
                          Имахме възможност близо час и половина да говорим по всички теми, да знам позицията, която има ЕК, те нашата и заедно можем да постигнем много повече и по-добри пробиви, изгодни за всички, отколкото поотделно различните държави в ЕС, каза Борисов.

Коментар

Не разбирам защо си сложил моето име, след като въобще няма нищо общо с това, което си постнал? И не е темата, която аз засегнах.

Защото ти си голям почитател на Миглена Кунева и можеш да коментираш интересната информация. Ако искаш, разбира се..

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                              .....
                              Не разбирам защо си сложил моето име, след като въобще няма нищо общо с това, което си постнал? И не е темата, която аз засегнах.
                              Аз се опитвам да обясня на най-големия форумен глупак, че ако Бойко насъска ДАНС да разследва тази провокация, сам ще падне в капана. И това е целта на провокацията. Обясни му ти на малоумника, щото той на мен не вярва и продължава да плещи несвързано както винаги.

Коментар

• Брюксел критикува административната реформа
                                11:30 на 12 юли 2011,
                                Според становище на Европейската комисията административната реформа в България се фокусира главно върху съкращаване на щатове и няма да подобри в достатъчна степен нито работата на чиновниците, нито бизнес средата. Това пише в днешния си брой в. "Сега".

Тежките бюрократични процедури остават и унищожават ефекта от ниските данъци в България. Това е записано в оценката на Еврокомисията за Конвергентна програма за 2011 - 2014 г. и Националната програма за реформи, изготвени от България.

Докато съкращава щатове, правителството не прави достатъчно да отстрани други тежки проблеми в работата на администрацията, считат евроекспертите, цитирани от "Сега". Като такива се изтъкват липсата на стабилност в администрацията, наличието на политически зависимости на чиновниците, отсъствието на мерки за повишаване на знанията и уменията им. Не е достатъчно ефективна и борбата с корупцията в средите на регулаторните органи и институциите, свързани със защита на конкуренцията. Това оказва негативен ефект както върху общото икономическо и социално развитие на държавата, така и върху усвояването на еврофондовете, пише в оценката.

На фона на неефективна съдебна система важни контролни органи са с недостатъчен капацитет и не успяват да извършват ефективен контрол. Като конкретни примери Еврокомисията сочи Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) и Агенцията за обществени поръчки (АОП). През 2009 г. АДФИ е извършила последващ контрол на едва 12% от обявените обществени поръчки, при това без да следва модел за оценка на риска, а АОП не може да проследява отправените препоръки при предварителния контрол. Вътрешните процедури, одобрявани от различните институции при обществените поръчки, затрудняват установяването на конфликт на интереси, а предвидените санкции нямат достатъчен превантивен ефект.

В тези условия българската икономика не създава най-добрата среда за инвестиране въпреки ниските данъци, счита Еврокомисията. Събираните от институциите административни такси остават високи, а разрешителните процедури са сложни. Така според доклад на Световната банка за условията за стопанска дейност положението на България се влошава и от 44-то място през 2010 г. тя пада на 51-во през 2011 г., уточнява "Сега"
                                http://www.dnevnik.bg/evropa/2011/07...vnata_reforma/
                                Поредният до болка обиден за управляващите шамар, който „приятелите" в Брюксел им зашлевяват. Този кабинет е импотентен да направи каквито и да било реформи по цял куп причини, но две са главните: тежката липса на необходимите за всяка реформа финансови средства и наличието на крайно некомпетентна и неефективна администрация. Изложеното сега от Еврокомисията е писано и казвано отдавна и неведнъж от анализатори, наблюдатели, коментатори и дори от добронамерени към ГЕРБ и правителството политици, но напразно. Защото горните две причини имат преди всичко обективен характер, нито Бойко , нито дори 98-ия умник от някакъв щатски университет могат да ги променят.

Заради липсата на средства спират по-големите ремонти по пътищата.Ще бъде замразена работата на 2000 километра пътищаПричината е, че страната ни не може да осигури средствата за съфинансирането на проектите, които са около 130 млн. евро.http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/07...0_km_putishta/

още по това от статиятаДупка до дупка
                                http://www.capital.bg/politika_i_iko...upka_do_dupka/
                                Т.е от новината разбирам ,че в следващите 10-12 месеца, няма да се прави абсолютно нищо по инфраструктурните проекти в държавата освен и аз вече не знам кои ? И това защото държавата е дефакто пред фалит и не може да намери 130 милиона лева, за да завърши проектите си. А къде отидоха онези гръмки заглавия преди месеци, когато се твърдеше, че имало над 2 млрд лева за ремонти на пътища? Всичко е един популизъм и дефакто незнам до кога ще продължаваме така. Добре дошли в реалността. Но иначе положението от икономическа гледна точка всеки ден става все по-отчайващо - актуализации на бюджети, нерегистрирана безработица, която нищо чудно да гони 20-25%, уж свиване на разходите, които пък водят до повишение, защото трябва да се субсидира тютюна . И най-лошото е че изход в положителна насока не се вижда в близко бъдеще . Но така е когато за едно правителство най-важно е рейтинга и това да те обичат. Няма ли реформаторска визия, няма да мръднем от сегашното си положение още много години.

Брюксел е попарил надеждите на правителството да използва икономисаните пари в европрограмата за транспорт за ремонт на “Тракия“ от София до Пловдив и на 60 моста.
                                http://www.mediapool.bg/show/?storyid=181900&srcpos=2

ОСТАВАТ
                                4
                                Дни
                                8
                                Часа
                                6
                                Минути
                                43
                                Секунди

Към този момент 7433 Души уволниха Бойко Борисов! http://www.uvolnenie.org/?show=howto
                                Last edited by коки; 12.07.2011, 16:54.
                                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

Working...
                                X