IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
    вестник Труд-историята как са започнали проектите и как са завършили.
    http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
      В Труд има интересна статия за Марица изток 1 и 3-ако някой има пълен достъп до електронното издание,моля да я постне или ми я прати на ЛС.
      Дневник - http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/07...arut_na_truda/

Коментар

• http://ivoberov.blog.bg/politika/201...jali-ia.580109

Коментар

• В Труд има интересна статия за Марица изток 1 и 3-ако някой има пълен достъп до електронното издание,моля да я постне или ми я прати на ЛС.
          http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
            Шефката на НОИ Христина Митрева е получила над 30 хиляди лева обезщетение "за неизползван годишен платен отпуск".

Малко над 133 лева на ден.

Ексшефът на НОИ Йордан Христосков пък е получил 47 000 лева за неизползвани 228 дни, или по около 206 лева на ден.

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/0...-30-bona.94977

А на мен ми качиха акциза на цигарите.... дааа...
            Колко пари струват на България чиновниците и държавните служители: http://borsi.blog.bg/novini/2010/03/...6#last_comment

Ще има ли нов фалит на България?: http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...2&df=8&dflid=3
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• пенсионната реформа на това правителство само ще направи належаща последваща пенсионна реформа от друго правителство. Нищо от това което предлагат няма да спаси пенсионната ни система от фалит, но за сметка на това пропиляват още няколко години за следващи реформи.

Реформата в администрацията само ще изгони кадърните хора от администрацията - до това обикновенно довежда политика към човешките ресурси с фокус "вие нищо не правите и за това ще ви съкращавам и намалявам заплати" такива милиционерски методи за ръководене никой свестен човек не търпи.

Коментар

• Шефката на НОИ Христина Митрева е получила над 30 хиляди лева обезщетение "за неизползван годишен платен отпуск".

Малко над 133 лева на ден.

Ексшефът на НОИ Йордан Христосков пък е получил 47 000 лева за неизползвани 228 дни, или по около 206 лева на ден.

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/0...-30-bona.94977

А на мен ми качиха акциза на цигарите.... дааа...
                Last edited by Jay Gould; 22.07.2010, 09:13.
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Вчера във втората част на този пост написах мнение за правителството и критиците му. Очаквах, че противниците му в тази тема веднага ще реагират. Недоумявам защо не го правят.

Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
                  Мече, не зная причината, поради която съфорумецът употребява такива силни думи. Смятам, че сигурно има причина за това. Има хора, силно пострадали от комунизма. Трябва ли да им се отрича правото на глас. Нали знаеш какво направиха комунистите веднага слез 9 септември 1944 г. - без съд и след това с т.нар. народен съд. А след това години наред потискаха хората. Хайде да не изнасям уроци за прочутите 45 години. Така че понякога споменът кара хората да употребяват силни думи.
                  А реакцията ти за доклада - ами допреди няколко дни ти се подиграваше на правителството. Сега пък отричаш това, което забелязват чуждите наблюдатели - политическата воля. А и за кои "жертви" на ББ се възмущаваш - тези, които са в ареста, или тези на които им предстои да влязат. А че се ръкуват - ти какво, да не съжаляваш за възпитаните политически обноски.
                  Мече, Мече, малко загуба на борсата, липса на възможности за бързи печалби и веднага си търсиш персонален виновник. И което е по-лошо - не виждаш (ти и други) положителните сигнали в работата на правителството. Само един пример - магистралите! Има и още!
                  А мисленето ми не е изкривено, прочети постовете ми още от август 2005. Мисля, че не съм си променял позициите.

П.П. И хайде още малко, че не зная защо се подразник от думите ти - "премиера ги шамаросва , бие ,просва , закопчава, арестува и ред други термини от борбата и борческия жаргон." Не съм чувал ББ да употребява тези изрази спрямо политическите си противници. Ако съм пропуснал - дай примери. Пък и защо искате ББ да се изразява с усуканите фрази на Станишев. Спомнете си как СС коментираше отрязването на еврофондовете - нищо не се разбра за причините. И на мен понякога не ми се нравят някои изречения, но като цяло хората гласуваха за този начин на говорене. Той е разбираем, говори открито, просто, така че да печели поддръжници. И успява! ББ не е интелектуалец, но добър политик. Макар и разочаровани донякъде, хората го подкрепят.
                  А иначе за политиката на правителството - не започвало реформи! И какво става - всички искат реформа в пенсионното дело. Е, тя започва и всички вие сте против. Всички искат реформа в здравеопазването. Тя започва и всички вие сте против. Реформа в съдебната система - тя започва и всички вие сте против. Намериха се пари за магистралите - да, ама защо няма пари за друго пътно строителство. Дават се пари на тютюнопроизводителите - защо се дават. Не се вдигат ДДС и данъците - това не се коментира. Не се взима заем отвън - защо не се взима. Договориха се нови цениза газа и липса на посредници - да, ама кога, колко, откога - пак ругатни. Полицията гони и арестува престъпници - защо така показно, защо така груба, защо акциите са с такива имена. А когато полицията при предишното правителство си траеше, не реагирахте.Сега имало конфрикт на интереси. А преди - братко, батко и министъра са от един град и няма конфликт на интереси. А сега има, въпреки, че политически хвърчат глави. Защо правителствто казва едно, а после друго - а да сте чували за промяна на мнение вследствие на променени условия. Не се изпълнявали обещанията - какво, да се намали веднага ДДС ли? Нямало успешни министри - а Плевнелиев, а Попова, а Цветанов, а Найденов, а Трайков, а Дончев, а Младенов. Здравната реформа може да я направи само опък човек като Борисова.

С една дума, само търсите телето под вола. И уж се занимавате с трезви анализи, когато става въпрос за акции и пари, а когато става въпрос за политика, сякаш нещо ви бръмчи в главите.
                  Хайде стига. Помислете и ако смятате, че греша в нещо, моля коментирайте, но трезво. и не забравяйте, че има криза, и правителството е принудено да действа при извънредни обстоятелства.

П.П. WSJ чете ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
                    Дилетант ,
                    спомних си , но това само показва ,че имаш навиците на Бай Ганьо не от днес а от година и половина а може и повече ....
                    А относно интернета , за борсата не ползвам служебен компютър и интернет .... дано се успокоиш че си уплътнявам работното време и заспиш тази нощ ...
                    Мече, Мече, хайде да не се лъжем. Да не би в работата си да носиш собствен лаптоп и да играеш по време на почивките.
                    Може би е по-добре да си замълчиш и да си играеш играта. Но за съжаление ти не си единствения чиновник, който лъже държавата, че й работи.
                    Като искаш по-голям доход, напусни държавната ясла и си прави парите частно.

И не ти завиждам. Просто въпрос на принципи. Спазвам десетата божа заповед, но ти помисли за осмата!

Коментар

Мече, още преди около година и половина съм те критикувал за това, че използваш работното си място, време и компютър, за да играеш на борсата. Спомни си!Честно да си кажем, не би трябвало да правиш пари на гърба на държавата. И най-малкото да я плюеш. И си арогантен, като твърдиш, че не могат да те сменят, защото си много голям специалист.

На обикновен език това се нарича кражба!

Не бих искал да продължавам с разсъжденията си, защото ще се обидиш доста. Извинявай, но в случая аз съм правият!
                      Дилетант ,
                      спомних си , но това само показва ,че имаш навиците на Бай Ганьо не от днес а от година и половина а може и повече ....
                      А относно интернета , за борсата не ползвам служебен компютър и интернет .... дано се успокоиш че си уплътнявам работното време и заспиш тази нощ ...

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
                        Браво Дилетант ....
                        Откри защо Борисов е слаб ръководител ,защото търпи такива като мен в държавната администрация ... лошото е ,че няма с кого да ни смени защото ние сме изпълнители а той има само гладни , бездарни и партиини ръководители ....
                        А между другото като всеки Бай Ганьо погледна в канчето на ближния си ...
                        Не ти прави чес...
                        Мече, още преди около година и половина съм те критикувал за това, че използваш работното си място, време и компютър, за да играеш на борсата. Спомни си!
                        Честно да си кажем, не би трябвало да правиш пари на гърба на държавата. И най-малкото да я плюеш. И си арогантен, като твърдиш, че не могат да те сменят, защото си много голям специалист.

На обикновен език това се нарича кражба!

Не бих искал да продължавам с разсъжденията си, защото ще се обидиш доста. Извинявай, но в случая аз съм правият!

Коментар

Ами като е на високо място в държавната администрация, защо по цял ден играе на борсите, виси във форума, ругае правителството, което му плаща висока заплата. Във всяка частна фирма подобен играч би изхвърчал за десет минути. А правителството го търпи ли, търпи! Ама ако го изгонят, ще пропищи орталъка колко гаден е ББ.
                          Браво Дилетант ....
                          Откри защо Борисов е слаб ръководител ,защото търпи такива като мен в държавната администрация ... лошото е ,че няма с кого да ни смени защото ние сме изпълнители а той има само гладни , бездарни и партиини ръководители ....
                          А между другото като всеки Бай Ганьо погледна в канчето на ближния си ...
                          Не ти прави чес...

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Да не мислиш че някой го е еня на запад далиса ни точни прогнозите или не. Камо ли пък да тръгнат да правят такива. Никой не го е еня дали тези прогнози са точни или не защото никой няма да вземе да инвестира в момента на нашата борса.

Бат Бойко, прогнозите на Дянков и изобщо България е просто една екзотична страна управлявана от телохранител, наследил украинец, който пък наследи бивш цар.
                            Прав си, прав си, извинявай! Това WSJ е скапан жълт вестник, който публикува измислици. Казах, няма да си го купувам вече.
                            А ти защо не започнещ да издаваш финансов вестник, наречи го Equilibrium Ще го чета с удоволствие. Ще го редувам -Equilibrium- Уикенд-Equilibrium-Шок-Equilibrium-Разкрития-Equilibrium! А ти ще завладееш медийния пазар в България. А и тези от WSJ ще си скубят косите, че са те изпуснали като финансов и политически анализатор.И ще помолят за своя колонка в Equilibrium. Ама ти не им давай, келеши с келеши такива уолстрийтски!

П.П. Абе, Equilibrium, забравих да те питам нещо. Статията в WSJ не е ли добър знак за чуждите инвеститори? Ама те, инвеститорите си знаят как лъже WSJ, нали?.
                            Last edited by diletant; 21.07.2010, 20:52.

Коментар

• Три без коз
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Да не мислиш че някой го е еня на запад далиса ни точни прогнозите или не. Камо ли пък да тръгнат да правят такива. Никой не го е еня дали тези прогнози са точни или не защото никой няма да вземе да инвестира в момента на нашата борса.

Бат Бойко, прогнозите на Дянков и изобщо България е просто една екзотична страна управлявана от телохранител, наследил украинец, който пък наследи бивш цар.

Коментар

Working...
                                X