IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• БСП подкрепи скандалния кмет на Гърмен Ахмед Башев за нов мандат. Това стана ясно от заседание Националният съвет на БСП в събота. На него червените решили да подкрепят Башев, който още се чудел дали да бъде кандидат на Доган на тези избори. Името на Башев нашумя, след като беше арестуван в показна акция през 2009 г. за разпространение на радикален ислям. Срещу Ахмед Башев бяха постъпили множество сигнали за корупция и оказване на натиск и заплахи спрямо жители в Гоцеделчевско.
    В медиите бяха оповестени потресаващи данни за прояви на радикален ислямизъм в общината, които се финансират от арабски фондации.
    Като най-фрапиращ пример беше посочено село Рибново на община Гърмен, където директорът на училището - Феим Иса, е установил пълен диктат над учителския колектив и насилствено заставял учителите да ходят с облекло, което да не е светско. Той карал и учителите да насърчават ученичките да ходят със забрадки и арабски носии.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      И кое от всичко това прави Герб заслужаващи да управляват.

.
      ти пак се опитваш да си изсмукваш от пръстите някакви хлъзгавини...вече мога да те категоризирам като едно хлъзгаво червейче.....

Никъде в моя предишен пост не правя алюзия към това дали ГЕРБ могат или не могат да управляват ... просто видях ,че имаш някакви тревоги и се опитах да ти ги разсея.....
      но тъй като типично в съветско-комунистически стил дори и протегнатата ръка за помощ я приемате за заплаха веднага сменяш темата за да оправдаеш форумното си присъствие съществуването си ..... основно си мислиш ,че като говориш за слабостите на другите твоите стават силни страни.....добър похват , но елементарен

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
        +1
        Аз пробвах да гласувам, но сайта бе бъгнат....
        Друго си мисля...
        Като махнат безотчетните пари , откъде ще им плащат на политагитаторите....
        "Марксиста" ще стане "сталинист" от глад и съвсем ще изперка...
        Здравей ,
        Махни го този идиот ,той вече е изперкал .
        Кажи това дето Гаки очаква ХИМ ,ССВ и ЗХБГ да рипнат лятото ще стане ли ...Ти също следиш тези компании плюс Трасе.
        Поздрави!

Коментар

Това е едно много добро забавление всъщност Може би точно защото не им се връзвам.

Дано. Но очевидно влагаш тук енергията, която би била много по полезна, като анлиз на цялостната икономичека ситуация на някой регион от Световното стопанство или просто анализ на някоя компания, била тя няша или чужда, на микро ниво...... И аз спирам да пиша в тази тема (вчера по изключение, защото пак ме изкараха клонинг, пишещ си сам със себе си и идиот (цитирам Йоската) та не се стърпях и ги нахраних (троловете имам предвид)... Грешка от моя страна, защото аз никога не правя нещо просто ей така и дори в най тъпият и безмислен пост влагам частица от себе си или от житейската философия, която следвам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
            +1. То всъщност не е тема, а място за словестни полюции на шепа безделници. За съжаление понякога дразнят и гледам дори еродирани борсови играчи като равновесие им се връзват. Аз се дразня като ме намесват във техните спорове, като аргумент за нещо и вадят мои изказвания от други теми в подкрепа на една или друга политическа сила, които изказвания не са имали за първончална цел това... Примерно прилагам мой градивен анализ на някое събитие свързано с ЕС, в някой вестник, форум или блог и се оказва че ще някакъв негативен резултата... В тази тема лъсва - "По мнението на финансови експерти (чак и по име ме слагат, копират и пействат), (тук вече влагат от тях) целият здравен сектор ще се срине, заради правителството на ГЕРБ... Къде го чукаш къде се пука....... Обаче трябва да им отговориш защото всички шефове паразити седят по цял ден в инвестора и после оди обяснявай, че не познаваш Йосиф или Гигов, още по зле - че ти не си Йосиф или Гигов и какво ли още не....
            Това е едно много добро забавление всъщност Може би точно защото не им се връзвам.

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
              не знам за кое си загрижил толкова .... да не са намаляли комунистическите изяви , че така тъжиш... Ето сутринта кунева обяснява колко е чиста и неопетнена от нищо в своя "смислен и в ползу роду " животец...даже се оплака как получила заплашителни СМС-и , но се оплакала в Брюксел , защото тука в България никой , ама никой не обърнал внимание на "еврокомисаря кунева"...паралелно с това гергов обясняваше какъв гооолям бизнесмен е и как той само е помагал на всички ( не уточни кои точно ) защото преди всичко бил "социален" ,а после социалист......и от двете бях силно трогнат и вече съм раздвоен за изборите ...в момента се чуствам като буридановото магаре.....но ще се оправя..Още един два часа дискусии с дебилоидиоти и ще се рефрешна.

А ти продължавай да жалееш за младежите на Герб
              И кое от всичко това прави Герб заслужаващи да управляват.

А младежите на ГЕРБ са същите комсомолци като тези на ввсички останали партии. Влезли са вътре само че да могат да изкарат някакъв келепир, пък бил той и политически събия на майна си райна, където си изкарват отпуската с партиини пари. Какво по точно са направили тези млади надежди. Някъде някакво мнение да са подържали, в някакъв дебат да са влезли. Ами не - сигурно защото ако се вярва на народната мъдрост крушата не пада по далеч от дървото. Пък дърветата на чело на ГЕРБ не дават кой знае каква алтернатива за далечно падане на крушите. Толкова са плоски и ограничени.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                Тази тема тук е позор за Интернет като постижение на човечеството...

+1. То всъщност не е тема, а място за словестни полюции на шепа безделници. За съжаление понякога дразнят и гледам дори еродирани борсови играчи като равновесие им се връзват. Аз се дразня като ме намесват във техните спорове, като аргумент за нещо и вадят мои изказвания от други теми в подкрепа на една или друга политическа сила, които изказвания не са имали за първончална цел това... Примерно прилагам мой градивен анализ на някое събитие свързано с ЕС, в някой вестник, форум или блог и се оказва че ще някакъв негативен резултата... В тази тема лъсва - "По мнението на финансови експерти (чак и по име ме слагат, копират и пействат), (тук вече влагат от тях) целият здравен сектор ще се срине, заради правителството на ГЕРБ... Къде го чукаш къде се пука....... Обаче трябва да им отговориш защото всички шефове паразити седят по цял ден в инвестора и после оди обяснявай, че не познаваш Йосиф или Гигов, още по зле - че ти не си Йосиф или Гигов и какво ли още не....

Коментар

Гледам ,две борси и следя долара. Нещо не върви по мой вкус и един идиот ни развлича като в същото време погубва собствената си партия.Платен или не но е малоумен!
                  Голямо шоу!

Коментар

Еха ... бих казал ,че и зелените човечета от Марс вече повръщат ,когато се докоснат до български форум....но както се казва всяка жаба да си гледа гьола...

Коментар

• Гюл говори 9 мин. без преводач в с. Хитрино

Турският президент Абдуллах Гюл държа 9-минутна реч в шуменското село Хитрино снощи, съобщи БГНЕС.

Какво каза обаче разбраха само събралите се на площада около 2 000 местни жители и представителите на медиите от южната ни съседка, тъй като държавният глава не пожела да се превежда на български.

Преводачът направи опит да прекъсне Гюл още след първото изречение, но той не спря да говори. Така присъстващите на събитието около 30 български журналисти се наложи след това да питат местните селяни какво е казал турският президент. Стана ясно, че в общи линии е говорил за добрите междусъседски отношения между държавите ни.

Преди това реч на български с превод на турски произнесе кметът на Хитрино Нуридин Исмаил. Деца казаха българско и турско стихотворения, а българска народна песен изпяха момичетата от квартет „Абагар".

В Хитрино Гюл бе придружаван от съпругата си Хайрюниса. На площада в центъра на селото той откри паметник на бореца Коджа Юсуф от близкото село Черна.

Коментар

Много са се покрили тези младежи на ГЕРБ или от глупостите на Бойко, Дянков, Цветанов, Цачева, Фидосова и Лъчо мозъка все не остава ТВ време и младежите да се излагат публично.
                        не знам за кое си загрижил толкова .... да не са намаляли комунистическите изяви , че така тъжиш... Ето сутринта кунева обяснява колко е чиста и неопетнена от нищо в своя "смислен и в ползу роду " животец...даже се оплака как получила заплашителни СМС-и , но се оплакала в Брюксел , защото тука в България никой , ама никой не обърнал внимание на "еврокомисаря кунева"...паралелно с това гергов обясняваше какъв гооолям бизнесмен е и как той само е помагал на всички ( не уточни кои точно ) защото преди всичко бил "социален" ,а после социалист......и от двамата бях силно трогнат и вече съм раздвоен за изборите ...в момента се чуствам като буридановото магаре.....но ще се оправя..Още един два часа дискусии с дебилоидиоти и ще се рефрешна.

А ти продължавай да жалееш за младежите на Герб

Коментар

Защо, гледай къв купон става

Коментар

• Тази тема тук е позор за Интернет като постижение на човечеството...
                            Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Вече май темата не ти е интересна щом се държиш като каруцар.
                              явно сутришните хапченца са подействали та си взел да стопляш малко..... Казвал съм го ,но ще повторя и за тебе ...Форума на инвестора отдавна се е превърнал в място за дебилски изяви и за това аз и това правя , водя диалози с дебили , карлуковски жители и всякакви други идиоти...разбира се с малки изключения , има и стойностни колеги , но те или спират да пишат или започват като мене да имитират някакъв вид специален идиотизъм за да са в тон с форума...

Коментар

• Първоначално изпратено от Софиянец80 Разгледай мнение
                                Хвана се не само Плугчиева. Хванаха се и някои в тази тема.

Изпързаляха Плугчиева. “Чудовищните въпроси” не са на ГЕРБ, а на руски автор

С Димитър Гронев, политически психолог, разговаря ПЕНЧО КОВАЧЕВ

- Господин Гронев, в събота депутатката от БСП Меглена Плугчиева размаха списък с въпроси, с които ГЕРБ правел досиета на опонентите си. Тя го определи като "чудовищно и безпрецедентно действие". Евродепутатът Кристиян Вигенин пък каза, че очевидно предизборният щаб на ГЕРБ се е пренесъл в МВР и се закани да сезира Европарламента и дори ЕНП за документа. Толкова ли е страшен този списък?

- Този списък е публикуван в издание на Московския държавен университет през 1999 г. Текстът с въпросите е на А. Максимов и се нарича "Чисти и кални технологии на изборите". В този сборник са описани различни политически предизборни технологии, използвани във всички държави на бившия СССР. Специално тази схема, както впрочем и много други са заимствания, преработки, адаптации предимно от американски схеми. Каквито съм виждал много.

- Тоест има "копи-пейст"?

- И така може да се каже. Бил съм в Института за обществени науки към международния отдел на ЦК на КПСС, бившата школа на Коминтерна. Там руснаците бяха вземали, купували, крали от цял свят.

И можах да се запозная с част от всички предизборни кампании, правени по света - политически листовки, позиви, плакати, програми, послания и т. н. Опитът ми дава основание да смятам, че първообразът на въпросната схема е американски, но кой го знае.

- Могат ли подобни схеми да се използват с успех и в България?

- Да. България е славянска страна, имаме много сходни неща с Русия. Докато ползването на такива методики от САЩ и Англия носи риск, ако не бъдат адаптирани. Трябва да бъдат приспособени към националните особености и най-вече към конкретната ситуация.

- Кой изпързаля Меглена Плугчиева в Русе?

- Няма никакво значение кой я е излъгал.

- На чия въдица се хвана?

- Хванала са е... а, искам да кажа друго. Няма нищо тайно в тази схема. Говоря за нея в медиите още от януари 2011 г. Ама кой да слуша, кой да гледа, кой да чете. Давах интервюта в електронни сайтове, във вестници, в предаването на БНР "Неделя 150" с Лили Маринкова.

Казах, че има схема от 81 въпроса и подробно обяснявах цялата технология, каква информация дава и т.н. Тоест нищо скрито и нищо страшно няма в нея. Какъв ГЕРБ, който бил измислил "чудовищни" въпроси и ги разпространявал, какви пет лева?

- Каква е основната идея на една такава схема?

- Искаш да ставаш кмет. Хубаво е да знаеш повече за своите опоненти. Това е първият, повърхностният пласт. Хубаво е обаче и ти да се прокараш по тази схема. За да видиш може ли да бъдеш атакуван и къде. Винаги съм твърдял, но не съм го измислил, че една предизборна кампания трябва да се прави поне година преди датата на вота. И ако ти като кандидат имаш някакви неща, за които може да бъдеш атакуван, и то ефектно, е хубаво ти или твои хора да ги съобщите и заедно да ги изчистите. Това е т.нар. ваксинираща стратегия. Изчистваш и тушираш определени проблеми.

- Плугчиева дори каза, че разпространяването на въпросите е "заплаха за сигурността на изборите". Така ли е?

- Интерпретации всякакви. Този случай подсказва и един друг проблем - политиците започнаха да се изживяват като експерти, правят някакви политологични анализи и т.н. А това е тънка материя, не може всеки да действа по принципа "нещо подочул, нещо назнайва". Всяка жаба да си знае гьола.

- Чие дело е това? На човек от ГЕРБ или на някой некомпетентен червен активист?

- Могат да се правят най-различни предположения. Лично мен този проблем изобщо не ме интересува. Но ако трябва да се даде някакъв съвет на политиците в тази или в подобна ситуация, най-добре е да се пита в пресцентъра на съответната партия.

Ако Плугчиева ми беше звъннала и попитала какъв е този списък, щях да й обясня за какво става дума, тя ми е симпатичен човек.

- Разбирам, тя е червена, ти си червен шаман...

- Не, не това. Говоря по принцип. Това е общо състояние на политическата класа, която усвои около десетина клишета. Като например "да не слагаме каруцата пред коня". Половината от тях не знаят как се впряга кон, другата половина сигурно и каруца не са виждали. Или - ние имаме политическа воля. Или пък буквална рецитация от дописки на млади репортерки, според които БСП е столетница, Доган е сокол и т.н.

- Как ще коментирате например точка 23 от списъка: "Брой на децата. Техните имена и възраст. Професия, месторабота, хоби, слабости."?

- Много се забавлявах с ореваването му - олеле, как е възможно! Тия дни във вестниците видях фото на малкия син на Първанов, сниман с някаква пушка. И се коментираше, че струвала 50 000 лв., че той нямал право да носи такава униформа. Помним и писанията за Георги, сина на Филип Боков, който крадеше коли. Посланието беше ясно - Боков не може да възпитава децата си, какъвто бащата, такъв и синът, и т.н.Всичко това е практика по цял свят, вече е и в България.

Всичко друго е поза на префиненост, която винаги ме е забавлявала. По този повод се сещам за думите на Анастасио Сомоса, лидер на Никарагуа: "Абе кучи син, ама наш кучи син." Това е политиката. Ама имало мръсотия. Че тя е иманентно присъща на политиката. Така е не само у нас, а по целия свят. Така е било винаги и така ще бъде.

- Ами 43-и въпрос: "Възразява ли (политикът) друг да му плаща сметката?"

- За политиците и адвокатите това си е съвсем нормално нещо. Бившият депутат А. Т. например е известен с това, че никога не си плаща сметките.

Макар че веднъж ме почерпи с кафе. Всичко това може да се използва много ефектно срещу даден кандидат в предизборна кампания. Аха, не си плаща сметките? Ами как тогава като управленец на държавно равнище ще се разплаща с бизнеса например? И като се тръгне по тази нишка...

- От разговора разбирам, че няма нужда да се вика: "Помощ, бият Паниковски!" Не е нова Държавна сигурност...

- Тази схема дава представа за човека, тя е една негова илюстрация. Мога да представя много такива схеми - през годините съм се нагледал, начел, анализирал, преработвал и т.н. Навсякъде по цял свят се използват подобни схеми.

- А дава ли възможности за удари под кръста?

- Разбира се. Ако си се забъркал в някаква каша, кой е този глупак, дето няма да се възползва от случая и да разлае кучетата?

- Примерно с жена, в някаква любовна история?

- Специално за авантюра с жена в България няма особено отрицателна тежест.

Даже обратното - о, гледай го тоя е мъжкар! Докато например в САЩ една такава женска история направо слага край на политическата ти кариера. Има много примери за това.
                                http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=961634

Мейси, Гиговчо, хайде коментирайте!

мейси си допива сутрешното ирландско кафе , не по рано от обяд я търси ,

гиговчо е подпалил вече телефона да се консултира как да насочи струята та по малко да ги опръскат лайната ...та и него около обяд за коментар .

Коментар

Working...
                                X