IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nabludatel63 Разгледай мнение
    СКАНДАЛ: Искра Фидосова получава 150 хил. лв. от “Титан АС” ЕАД – незаконно финансиране на ГЕРБ?

На 15 декември 2007 г. Иска Фидосова, тогава член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, получава 150 000 лева от печално известната сметопочистваща фирма „Титан АС” ЕАД. Това налага следните въпроси:

1. За кой имот й се плащат 150 000 лева наем?

2. Вярно ли е, че тази сума не е декларирана в данъчната декларация на Иска Фидосова за 2007 г.?

3. Тази сума заради договора за почистване на София от фирма „Титан” ли е дадена?

4. Това ли е начинът, по който в ГЕРБ набират средства преди избори?

5. Знае ли Бойко Борисов за тази транзакция от софийска боклукчийска фирма към третия по ранг функционер на ГЕРБ?

6. Ще се самосезира ли ДАНС за този очевиден акт на пране на пари и незаконно финансиране на политическа партия?

7. Ще се самосезира ли Върховна касационна прокуратура?

8. Ще отразят ли българските медии това поредно доказателство за пълната морална несъстоятелност и престъпна същност на ГЕРБ или възторгът пред политическия фалш ще продължава?

http://pressclub.bg/politics/parties...121/news-27172

Какъв имот трябва да си наел, ще да плащаш такъв имот? Давайте предложения -
    Тва без да го чета цялото мога да предположа , че е излезнало от Яне-то.......тва ми е достатъчно поне за мен да не му обърна никакво внимание....

Коментар

• СКАНДАЛ: Искра Фидосова получава 150 хил. лв. от “Титан АС” ЕАД – незаконно финансиране на ГЕРБ?

На 15 декември 2007 г. Иска Фидосова, тогава член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, получава 150 000 лева от печално известната сметопочистваща фирма „Титан АС” ЕАД. Това налага следните въпроси:

1. За кой имот й се плащат 150 000 лева наем?

2. Вярно ли е, че тази сума не е декларирана в данъчната декларация на Иска Фидосова за 2007 г.?

3. Тази сума заради договора за почистване на София от фирма „Титан” ли е дадена?

4. Това ли е начинът, по който в ГЕРБ набират средства преди избори?

5. Знае ли Бойко Борисов за тази транзакция от софийска боклукчийска фирма към третия по ранг функционер на ГЕРБ?

6. Ще се самосезира ли ДАНС за този очевиден акт на пране на пари и незаконно финансиране на политическа партия?

7. Ще се самосезира ли Върховна касационна прокуратура?

8. Ще отразят ли българските медии това поредно доказателство за пълната морална несъстоятелност и престъпна същност на ГЕРБ или възторгът пред политическия фалш ще продължава?

http://pressclub.bg/politics/parties...121/news-27172

Какъв имот трябва да си наел, ще да плащаш такъв имот? Давайте предложения -

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев
        Ето това е разковничето и за победата на герб на изборите (и аз гласувах за тях мажоритарно), и за продължаващото им управление - огромната част от българите мислят така, а това е отвратително. Както вече казах и на герберчетата в темата - имаш избор точно като руския войник при Сталинград - или отиваш напред, убиват те немците и ставаш герой (ако някой изобщо чуе за теб) или се връщаш назад и те застрелват в гръб политкомисарите и ставаш предател - страхотен избор, няма що.
        .....
        Aми за съжаление това е реалността - трябва да изберем между ББ и Гея...
        Какво друго можем да направим? Това са настроенията в България - комунягите си имат сипматизанти, които са горе-долу постоянна величина. Единствената реална алтернатива в момента е ББ...

Първоначално изпратено от Грую Груев
        +1 , колкото и да не обичам да пиша +1 - аз съм на същото мнение, само дето ако го погледнеш от друг ъгъл и ако си чел малко история на Германия в периода от 1933 до 1939, ще видиш, че там имат горе-долу същото - страеж на магистрали и заебаване на болни и недагъви. Е, там са ги избивали директно, тук просто ги оставяме да измрат. И да, магистралите на Хитлер стоят и до момента и са прекрасни, но цената, май не ги кефи повечето хора...
        Taкива са били времената; да припомня, че и руснаците, и западната коалиция са разрушавали цели градове, цивилно население са избивали за да "сломят духа" на противника. Тази практика е изоставена съвсем, ама съвсем скоро...
        Смисъла е, че на Хитлер методите са ужасяващи. Е - Германия плати цената за това, но пък магистралите останаха...

да, така е ситуацията беше малко по-различна, така е, но я да те питам сега не звучиш ли точно като един завистник с стил: Ами на него му е леко, щото баща му има кинти, а пък моя ги профука на хазарт. И НДСВ, и комунетата, оставиха сравнително добро наследство - и като макроикономическа стабилност, и като фискален резерв. Искаш ли да си говорим с цифри за преди и сега, а да не използваме общи лафове, от сорта на - Ама ония крадяха и с гъза си, затова сега ние бършем след тях.
        E ситуациите бяха коренно различни!
        Да припомня, че по времето на ИК ЕС премахна визите за Български граждани - последващата еуфория беше добре използвана от Палячото и тайфата около него за да свърши работа: Най-важната от която беше превалутирането на държавния дълг от $ в Евро. При положение че долара беше тръгнал с бързи темпове надолу..
        Другото е със синьо, защото например аз да го направя, ще означава, че трябва да се ровя, а пък чак толкоз не съм отдаден на подобна кауза...
        Но - При палячото и при гея влизаха чужди капитали (повечето спекулативни) по простата причина че основните играчи имаха свободни средства, а в България се вихреше еуфория от приемането ни я в НАТО, я в ЕС.
        Е - чуждите капитали свършиха работата си, и си заминаха.
        Но за това да не би да е виновен ББ?
        Защото подобна логика можем да използваме и за Гея - усетиха гадовете че им идва края, и я виж каква криза спретнаха - - Софикс от 1900 стигна 260...

П.С. И понеже много се заговори за спрени пари и корупция - кажи ми един осъден от всичките акции със смешни имена? Само един? А за корупцията - прочети позицията на Германия за нашето членство в Шенген и виж защо не ни щат - я, май е за корупция. ама тези защо не я спряха, нали вече 18 месеца управляват?????
        Така е. Това за мен е пълно разочарование. Нито Гея, нито доган... масларката... нагли... и какви ли още не - не са в затвора.
        Така като гледам май и на групата около галерия ще се размине... Т.е - тук промяна не виждам.

П.П.С. ....
        Ей такива въпроси си задавам, а не плямпаници на заучени фрази от сорта на: Ам ония много са окрали, Построли съм ви 3 км метро и го откривам 5 пъти и т.н. - резултати искам, на приказки се наслушах
        Тъй де...

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
          Хич не са ми приятни ББ и компания, ама хич. Но ако трябва да избирам между него и предишните, ще предпочета Бойко.
          Ето това е разковничето и за победата на герб на изборите (и аз гласувах за тях мажоритарно), и за продължаващото им управление - огромната част от българите мислят така, а това е отвратително. Както вече казах и на герберчетата в темата - имаш избор точно като руския войник при Сталинград - или отиваш напред, убиват те немците и ставаш герой (ако някой изобщо чуе за теб) или се връщаш назад и те застрелват в гръб политкомисарите и ставаш предател - страхотен избор, няма що. Или пък като си купувах последния климатик, също ми предложиха избор - Фуджи, Фуджицу или Дженерал - страхотен избор, нали, само дето и трите марки са на една и съща компания. Е, нещо подобно е и в Бг - какъв избор, какво нещо

Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
          Отделно, за магистралите съм съгласен че трябва да се построят, не може да има бизнес без инфраструктура, без бизнс няма работа, без работа има гладни. Отделно тия 1000 човека дето няма да загинат защото има магистрали 90% от тях, са хора трудоспособни и работещи. Така че предпочитам да се построят магистралите и да спася 1000 човека.
          +1 , колкото и да не обичам да пиша +1 - аз съм на същото мнение, само дето ако го погледнеш от друг ъгъл и ако си чел малко история на Германия в периода от 1933 до 1939, ще видиш, че там имат горе-долу същото - страеж на магистрали и заебаване на болни и недагъви. Е, там са ги избивали директно, тук просто ги оставяме да измрат. И да, магистралите на Хитлер стоят и до момента и са прекрасни, но цената, май не ги кефи повечето хора - не знам, може и от пропагандни причини да е

Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
          Това че комунистите се носеха на един балон, изипваха се кредити, купуваха се апартаменти, обзавеждане, техника и коли, от което валяха данъци, такси и много ДДС и основното което направиха с тези пари е да ги откраднат, окрадоха и еврофондовете, които ги спряха. Станахме известни като единствената държава откраднала 100% от парите по програма......
          да, така е ситуацията беше малко по-различна, така е, но я да те питам сега не звучиш ли точно като един завистник с стил: Ами на него му е леко, щото баща му има кинти, а пък моя ги профука на хазарт. И НДСВ, и комунетата, оставиха сравнително добро наследство - и като макроикономическа стабилност, и като фискален резерв. Искаш ли да си говорим с цифри за преди и сега, а да не използваме общи лафове, от сорта на - Ама ония крадяха и с гъза си, затова сега ние бършем след тях.

П.С. И понеже много се заговори за спрени пари и корупция - кажи ми един осъден от всичките акции със смешни имена? Само един? А за корупцията - прочети позицията на Германия за нашето членство в Шенген и виж защо не ни щат - я, май е за корупция. ама тези защо не я спряха, нали вече 18 месеца управляват?????

П.П.С. В последните 3 управления на страната се въвежда все по нещо:
          Костов - валутния борд
          Царя - влезе в НАТО
          Гея - влезе в ЕС
          Бащицата - отказа се от ЕЗ, щото не ни кефело вече ( а беше приоритет в началото на мандата му) и не ни искат в Шенген, въпреки снимките на Меркел на бюрото му и точно Германия не ни иска, дето винаги сме били гъсти с нея - защо ли?

Ей такива въпроси си задавам, а не плямпаници на заучени фрази от сорта на: Ам ония много са окрали, Построли съм ви 3 км метро и го откривам 5 пъти и т.н. - резултати искам, на приказки се наслушах
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
            Сам си противоречиш.... Никой не те кара да избираш тройната това се насажда от пропагандата на Герберите ,че нямат алтернатива...Алтернатива винаги има и тя е това което ти избереш да е по добро а не по малкото зло ...А това да избирираш вместо да спасиш 1000 човека сега от болести и мизерия за да спасиш 1000 гамена по магистралите е нечовешко и неморално след 10 години ..
            Предполатам ако стой въпроса за твой близък няма да си толкова сигурен за приоритета...
            Не, не си противореча а отговарям на теб. Ти обясняваш, че едва ли не ако беше останал серГея, щеше да е по добре, което не е така. Отделно предпочитам да се построят магистрали от колкото да се увеличават социялните помощи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
              Хич не са ми приятни ББ и компания, ама хич. Но ако трябва да избирам между него и предишните, ще предпочета Бойко.

Отделно, за магистралите съм съгласен че трябва да се построят, не може да има бизнес без инфраструктура, без бизнс няма работа, без работа има гладни. Отделно тия 1000 човека дето няма да загинат защото има магистрали 90% от тях, са хора трудоспособни и работещи. Така че предпочитам да се построят магистралите и да спася 1000 човека.

Това че комунистите се носеха на един балон, изипваха се кредити, купуваха се апартаменти, обзавеждане, техника и коли, от което валяха данъци, такси и много ДДС и основното което направиха с тези пари е да ги откраднат, окрадоха и еврофондовете, които ги спряха. Станахме известни като единствената държава откраднала 100% от парите по програма......
              Сам си противоречиш.... Никой не те кара да избираш тройната това се насажда от пропагандата на Герберите ,че нямат алтернатива...Алтернатива винаги има и тя е това което ти избереш да е по добро а не по малкото зло ...А това да избирираш вместо да спасиш 1000 човека сега от болести и мизерия за да спасиш 1000 гамена по магистралите е нечовешко и неморално след 10 години ..
              Предполатам ако стой въпроса за твой близък няма да си толкова сигурен за приоритета...

Коментар

здравей,
                чел съм различни документи ,че държавният дълг е намален 2005-2008 г.....
                Но ако роднините ти гладуват ... кризата те е засегнала 50% ,ако ти и семейството ти имате проблеми вече кризата е на 100 %....
                Никой не го интересува за другия ...
                Борисов дойде в една държава където имаше кеш ,имаше работа ,имаше бъдеще,нямаше криза ....хората го избраха да свали турците и тройната ,да направи магистрали ..скоро хората ще го свалят защото колкото турците и Станишев да са омразни .... магистралите не стават за храна и отглеждане на потомството... Сега има едно плашило ..Първанов ще прави служебно правителство,дай да запазим Борисов ... това работи първосигнално на част от десните избирателите но до президенските избори...
                Нов президент и един премиер който е загубил авторитет и достойнство и сила да управлява....

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                  Тука си пресолил манджата -- все още е под 100 ! Бушонът на Оги Доги (Божко Данев ) твърди ( без да има официална статистика ) ,че е около 70 но с некои резерви да кажем ,че е 90 .

Горе -долу още едно БГ GDP стои замразено и помпа ифлация . Дори фирмите нямат ресурс за да си провизират реално вземанията ( а са длъжни по закон ) . Но пък сметка на това имаме ТИМ
                  За мен няма значение колко са точно ,
                  но са твърде много със сигурност и
                  то главно в строителния бранш.
                  ТИМ могат и да помагат ,но
                  междуфирмената задлъжнялост ще
                  намалее като се продадат хапартаментите
                  ново строителство
                  Но тези НИ са като дисковете на
                  Володя Стоянов
                  продават се, но не се купуват
                  --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                  http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
                    Казвам само , че Борисов наследи
                    ......... над 200 млрд лева междуфирмена задлъжнялост .......
                    Тука си пресолил манджата -- все още е под 100 ! Бушонът на Оги Доги (Божко Данев ) твърди ( без да има официална статистика ) ,че е около 70 но с некои резерви да кажем ,че е 90 .

Горе -долу още едно БГ GDP стои замразено и помпа ифлация . Дори фирмите нямат ресурс за да си провизират реално вземанията ( а са длъжни по закон ) . Но пък сметка на това имаме ТИМ
                    Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                      Най-малкото пък теб те смятам за идиот...

- петрола не е сто кинта, но пък е 96...
                      Както и да е. Разбирам те напълно.
                      Сега за пътищата... Ами това доколкото знам Айде успехи.
                      Значи лятото на 2008 г. петрола не беше 100 а 150 долара барела....което означава че бензин 95 трябва да бъде 1.60 лв сега ...

това вдига всички основни хранителни стоки и ще ги вдига ако прогнозите за развитие на световната икономика се верни....
                      Интересно как ти харесва такива щуротии ...такса електромер ,такса водомер ...Нали знаеш ,че сейрите са си сейри но водата и тока е с пари и то няма....

Коментар

здравей,
                        Но ако роднините ти гладуват ... кризата те е засегнала 50% ,ако ти и семейството ти имате проблеми вече кризата е на 100 %....
                        Борисов дойде в една държава където имаше кеш ,имаше работа ,имаше бъдеще,нямаше криза ....хората го избраха да свали турците и тройната ,да направи магистрали ..скоро хората ще го свалят защото колкото турците и Станишев да са омразни .... магистралите не стават за храна и отглеждане на потомството... Сега има едно плашило ..Първанов ще прави служебно правителство,дай да запазим Борисов ... това работи първосигнално на част от десните избирателите но до президенските избори...
                        Нов президент и един премиер който е загубил авторитет и достойнство и сила да управлява....
                        Казвам само , че Борисов наследи
                        37 млрд.Евра външна задлъжнялост на икономиката , над 200 млрд лева междуфирмена задлъжнялост и спукан балон
                        в имотите и зачезваш строителен бранш,
                        които раждаше най-голямата част от БВП!!!
                        За това което е виновен,
                        той си знае !!!
                        --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                        http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                          Да му пикам на магистралите на тоя
                          Ми тè за т'вà нема да строят магистрали в северна България...

ПС
                          Що не казà колко струва оня, големия слънчоглед дет' го люпиме по стадионите?

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
                            Това се роди от 25 млрд Евра задлъжняване на
                            икономиката !!!!!!
                            здравей,

Коментар

Факушка ,
                              аз може и да имам акции на БФБ , но имам акции на ДАХ и следя повече горива и ценни материали... ....така че вдигни ценза и не ме смятай за пълен идиот....
                              Първо за нефта .... погледни долу в инвестора на каква котировка е и през 2008 г. съм зареждал на 2.5 лв при 150 долара за барел.... а сега нито е 100 долара ,нито долара е висок.....
                              Хлябът е същата работа и тогава беше леФче а сега .
                              Нарича се акцизи и контрабанда ....
                              Две години на държавният апарат не се пипат заплати и им се взимат различни бонуси...
                              При Станишев пенсионерите по два пъти в годината им вдигаха пенсиите и им даваха добавки....
                              Майчинските и детските се изплащаха месец за месец и се увеличаваха всяка година ..
                              Сега след три месеца....
                              Не знам но да спасиш 200 К човека от мизерия и болести и да не направиш магистралите .... е по добрият вариант ...
                              И на строителите на пирамидите се възхищават на строежите им ,но за това за загинали стотици хиляди хора ...сега същата работа ,да остане за поколенията ще загроби хиляди хора с безумията си...
                              Интересно ако ти поставят въпроса да нахраним и излекувам 100 човека или да ги дадат за пътища какво ще избереш в момента...
                              Най-малкото пък теб те смятам за идиот...

е - петрола не е сто кинта, но пък е 96...
                              Както и да е. Разбирам те напълно.
                              Сега за пътищата... Ами това доколкото знам трябва да се финансира в по-голямата си част от еврофондове - а и тези пътища се строят повече от 20 години; помниш как Струма щеше да е готова за олимпиадата в Атина...
                              За бонусите на държавните служители пък въобще не ме е еня - като не им харесва - да подхващат частен бизнес. Ако знаеш кажи моля те, колко са държавните служители в България на глава от населението, и колко са да речем в Германия, Франция, дори Румъния?
                              Въпроса за мизерстващите и строежа на пътища е доста провокативен -
                              Не знам да има еврофондове за здравеопазване, докато за пътища има.
                              Но - кажи за какво, и по кое време например Бат' Бож взе да се занимава с неща от които не разбира - патките?
                              Заради "усвояването" на еврофондове. Заради това през 2008 спряха парите от ЕС - заради най-корумпираното правителство което е имало от 20 години насам.

абе домързя ме да пиша повече...
                              Айде успехи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                                Прав си за цените. Но пък дали ББ е виновен за това?
                                Това е парадоксът. Писах преди няколко дни.

Това правителство няма да падне заради:
                                -неизвършване на реформи
                                -потискане на дребния и среден бизнес и откровен държавен рекет
                                -ограбване на частни фондове
                                -хаотичното и лобистко законодателство
                                -повсеместните подслушвания
                                -милиционерщината
                                -арестуване на невинни без да ги обвинят впоследствие, дори и лекари
                                -използването на ДАНС за политически цели-разследване на "истинност" на подписка
                                -закрила на контрабандата
                                -откровено нарушаване на закона от вицепремиер (четене на СРС в парламента)
                                - и т.н. и т.н. Все неща за които са виновни...

Това правителство ще падне под уличен натиск заради нещо, за което не са виновни:
                                -увеличаване на цените на газа (парното, тока)
                                -увеличаване цените на хляба, олиото..
                                -увеличаване цените на горивата (все неща зависещи от световните борси)
                                -увеличената безработица (не официално регистрираните безработни, а намаляване на реално заетите в производството)
                                -намаляване на доходите (поради инфлация и задържане на доходите)
                                - и т.н. и т.н. все неща които са външни и въобще не зависят от правителството.

Аз лично съм против Бойко и дружинката му от клакьори, която се нарича ГЕРБ. заради първите причини.
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X