IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ПОЗДРАВИ НА ЛЪЖЛИВИЯ КОМУНИСТ be_google!

ТОВА СА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ КРАДЛИВОТО КОМУНИСТИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ И ВЛИЯНИЕТО НА РУСИЯ - И НАРОДА Е ОГРАБВАН СЕГА!

ЩЕ ДОПУСНЕМ ЛИ НА ИЗБОРИТЕ ОГРАБВАНЕТО ДА ПРОДЪЛЖИ....

Евродиалог 2008 - Неадекватността на българската реакция

Публикуване: 31.01.2009, 09:53
    Автор: Цвета Динкова

Комуникацията между България, представена от нейното правителство, и европейските институции през 2008 г. беше белязана от тотално разминаване между двете страни.

http://money.ibox.bg/comment/id_717061482

Коментар

• ТОВА ОЧАКВА ВСИЧКИ ЩАТСКИ КОЛОНИИ С ДЯСНО УПРАВЛЕНИЕ - НО НАКРАЯ НАРОДА ЩЕ ПЛАТИ ЗА ПРОДАЖНОТО ДЯСНО УПРАВЛЕНИЕ!!!
      ЩЕ ДОПУСНЕМ ЛИ НА ИЗБОРИТЕ И НИЕ ТОВА....

Ситуацията в Украйна се влошава все повече
      13.02.2009 09:43

Икономическата ситуация в Украйна става все по-тежка. Вчера финансовият министър Виктор Пинзеник подаде оставката си заради несъгласия с премиера Юлия Тимошенко относно бюджета и политиката. В същото време Fitch понижи оценката си за рейтинга на държавния дълг на страната, предава АР.

При напускането на кабинета Пинзеник заяви, че се оттегля заради отказа на правителството да намали разходите и да ограничи огромния бюджетен дефицит, пред който е изправена страната през тази година. През декември Пинзеник отказа да подпише Бюджет 2009, който бе одобрен от правителството и в който беше заложен бюджетен дефицит от 3 на сто от БВП.

Коментар

• Искам сега да видя НДСВ откъде ще си финансира изборите
        През годините преди приватизацията публично се коментираха множеството пробойни, през които от БМФ бяха източвани милиони долари, като например чрез задгранични дружества като това в Хъл, Англия. Успяхте ли да ги запълните?
        - О, това е дълга тема. Не сме правили задълбочени анализи какво е било години преди да влезем, нямаме време да анализираме стари неща. Например задграничното дружество в Хъл е било закрито доста преди приватизацията. Концентрирахме се върху това, което заварихме. Опитахме се да запушим всички пробойни. Големите успяхме, част от малките - също. Картинката беше отчайваща. И ние, и германските ни партньори се хванахме за главите. По счетоводни данни заварихме среднодневен разход на кораб 11 хил. долара - за снабдяване, за екипажи, за масло, други консумативи и пр. При нас той беше свален на под 5 хил. долара - колкото е международната практика. Сметнете: 50 кораба по 6000 долара - са 300 хил. долара на ден, 9 млн. на месец или над 100 млн. за година. 100 млн. долара, които са изчезвали в различни посоки и които биха били печалба на БМФ, ако ние го бяхме мениджирали. Плюс малката печалба, която беше отчитана за последните години. Тази сума ясно показва колко дупки е имало в БМФ. А съкращаването на 100 млн. долара разходи не става само с на 400 души със заплата 1000 лв. - капка в морето
        .http://paper.standartnews.com/bg/art...article=266686
        http://milom.blog.bg/

Коментар

• Re: какооо какооо

Първоначално изпратено от Хайърсъзов
          Депутат от ДПС кадрува в Плевенско

12.02.2009
          Втора част от скандални записи от разговорите между депутата от ДПС Митхат Метин и уволнения началник на земеделската служба в град Левски Володя Гичев пусна Нова телевизия тази сутрин. От него става ясно, че Метин прави опити да кадрува безогледно в Плевенска област, тъй като Гичев за трети път му отказва активисти на движението да правят кариера в държавната администрация. От записания телефонен разговор стана ясно, че Митхат Метин заплашва Гичев, че ако не изпълни искането му ще отиде директно при министъра на земеделието и храните Валери Цветанов. Володя, ти за втори път ми отказваш, приятелю. Сега отказваш на моя общински председател да помогнеш. Значи трети път, просто... ще се сблъскаме челно. Еми, другата няма ли па да става... Ами, к'ва ще става? Майка на кандидат-студент, другата няма ли да става майка?, пита народният представител от движението. За мен има една сериозна капсулация в твоята служба. Ти не разрешаваш на кадри на Движението за права и свободи да се развиват. Аз отивам при министъра и говоря с него, заплашва още Митхат Метин. Володя Гичев излага доводите си, че въпросната активистка на неговата партия в момента е на много добра работа в службата, както и че се развива добре. Искам да й оправиш заплатата тогава ? Отивай да говориш със Сийка Ризова вдругиден, заповядва на Гичев ДПС ? депутатът. В края на 2008 г. той е уволнен заради несправяне с работата. Същата заповед получила и колежката му от Долни Дъбник Ралица Добрева. На техните места сложили временно изпълняващи от ДПС с по една година стаж. Трима зам.-началници от региона и още един експерт са били съкратени. Всички са завели дела и оспорват решението на министъра на земеделието.

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1273242
          За съжаление вече на много позиции са си напмърдали хора, така че и да не са в управлението, да държат всичко под контрол. Утре като почнат да уволняват тая паплач без образование и стаж дет са я набутали, ще почнат да валят дела за неправомерни уволнения, ще почнат да се жалват за дискриминация, ще говорят за разклащане на етническия мир и т.н. а през това време ще продължават всячески да цоцат помощи и средства, да саботират всеки който не им е симпатизант. Дори и да се вземат мерки вече, ще отнеме поне токова - 12 г. докато се изчистят настанениете от ДПС по региони и никога няма да си възстановим загубите от безугледните кражби.

Коментар

• Първоначално изпратено от ахмак
            Добре бе респектирания кажи ми поне една партия която на местно или на национално ниво да не ги е вършила тези неща. Само не ми обяснявай че тези по малко а тези повече са ги пранвили.
            Мантрите "всички са маскари", "навсякъде има корупция" и прочее подбни глупости са НАЙ-ИЗГОДНИ точно за НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ и НАЙ-КОРУМПИРАНИТЕ!!!
            Зщото точно крадците и мошениците си правят тая сметка - "аз ще си грабя здраво, пък ако нещо се разбере - ще обясним на простолюдието, че всички крадат и който и да дойде пак ще краде и така няма да ме закачат".

Нали не правиш разлика дали някой те е уважил по малко или повече отзад.
            Разбира се, че ИМА ОГРОМНА РАЗЛИКА!
            Айде за по-лесно и пример ще ти дам:
            - дали ще ти е все едно ако те глобят за нещо 20лв., или 2000лв.? Май не, нали?
            - дали ще ти е все едно дали ИП ти взема 1% комисионна, или ти взима 10%? Май не, нали?

Наистина, по-цял свят има корупция, кражби, престъпления и пр.
            Обаче!
            Обаче в развитите /нормалните, цивилизованите, или както искаш ги наречи/ страни тези неща се преследват с цел да се ограничат до обществено приемливи размери.
            И точно това отличава страна като Дания , да речем, или Финландия от страни като Конго, или Сомалия.
            И мисля, че всички трябва да се стремим България да се приближава към първите две, а не към последните!
            Don't work hard, work smart!

Коментар

• Първоначално изпратено от Respect
              Редно е всички партии да изразят ясно политиката си по отношение на ДПС. За мен тези хора са престъпници поне колкото БСП. За 20 години преход се видя, че са изключително вредни за държавата и никоя нормална партия не би трябвало да е готова да се асоциира с тях при никакви обстоятелства и в замяна на никаква власт.
              ДПС крадат много яко, обаче БСП са 10 пъти по-големи мръсници и не по-малки крадци.Те и двете партии са наследници на ДС, но все пак имам чувство, че по-големите помияри са в БСП.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
                Първоначално изпратено от MILOM
                Днес сутринта по Нова-Депутат иска да освободят място за активистка на ДПС--Скандалният запис

Володя Гичев: С колежката работим от 8 години. По отношение на работата нямам забележки. Не й е приятно по такъв начин да отиде с едно стъпало надолу. Не можах да свърша задачата, тъй като и аз да бях на нейно място, и аз щях така да постъпя.
                Митхат Метин: За втори път ми отказваш, приятелю. Първия път ставаше въпрос как да кадруваме, сега ми отказваш моя общински председател да му помогнеш. Значи трети път просто... ще се сблъскаме челно.
                Гичев:Защо да се сблъскваме челно, г-н депутат?
                Значи първия път ти отказах, защото ти изложих мои изключителни причини.
                Метин: Ееее, и сега пак излагаш изключителни причини - на жена ти, щото щяла да става баба...
                Гичев: Няма да става баба бе, човек...
                Метин:Еми, другата няма ли па да става... Ами, к'ва ше става? Майка на кандидат-студент, другата няма ли да става майка?
                Гичев:Абе, тя е самотна майка, издържа две деца...
                Метин:Ще се сблъскаме челно.
                Володя Гичев
                Митхат Метин-депутат от новите"леберали".Володята вече уволнен,жената за която се карат и тя от ''леберали"-учителка,но много и приляга да работи в земеделието-трябва да растат кадрите на ДПС.Ето тези тюфлеци ни управляват и БИ-ГЕЙ /ШЕМЕТА /са техни защитници.
                Дай линк към запис ако имаш, моля. Побеснявам от такива изпълнения. Преди няколко готини таткото на един синковец, дето работи при нас, се беше обаждал на началника му и му направи скандал защо при атестирането го е оценил ниско. Нека такъв да ми се обади на мен......
                моите уважения, но май не си много в час с порядките на тези дерибеи
                нямаш представа докъде стигат изпълненията им вече няколко министерства и прилежащите агенции и служби са превзели по най-безогледен начин
                и пълнят бг вузовете с техни хора за да имат висше - кадрова политика сериозна провеждат та след няколко години ще се радваме на такива като ПК
                Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Добре бе респектирания кажи ми поне една партия която на местно или на национално ниво да не ги е вършила тези неща. Само не ми обяснявай че тези по малко а тези повече са ги пранвили. Нали не правиш разлика дали някой те е уважил по малко или повече отзад.
                  Що се отнася до ДПС те са най елементарни и затова са на мушката. Това обаче не оправдава другите.

Коментар

• До 2006 г., когато беше в сила стария договор и получавахме 1,4 млрд. кубика евтин газ, като транзитна такса. Този газ се смесваше с купен по-скъп и се получаваше средно претеглена цена. Например цената преди 3 години беше стигнала 290 долара за 1000 кубични метра и на тази цена “Овергаз” продаваше на “Булгаргаз”. В същото време 1000 кубика, заплатени с пари от транзитна такса ги купувахме по 83 долара. Тоест ние купувахме 1,2 млрд. по 290 долара и 1,4 млрд. по 83 долара. Когато всичкият този газ се събереше се получаваше средно претеглена цена за вътрешния пазар- 180 долара. И какво се получава “Овергаз” продава на “Булгаргаз” на 290 долара. Последният продава на вътрешния пазар на средна цена от 180 долара, това е над 100 долара разлика. По това време “Овергаз” дистрибутира 220 млн. кубика, което им гарантира печалба за сметка на “Булгаргаз” от 25 млн. долара. Тези пари отиват в гушите на “Овергаз” и България.
                    Вижте каква прекрасна схема-после се чудим защо сме най-бедните в ЕС-защото де що далавераджия има в България-всички са на държавната софра.
                    http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от ахмак
                      Глупости. Чисто и просто няма партия в БГ - БСП,СДС, ДПС и т.н. която да е била на власт и да не е правила тези неща. В момента е ДПС на мушката защото на хората им писна и заговориха. Но огледайте се около вас и ще видите че всички партийци се занимават с това.
                      Това обаче не означава че трябва да отричаме парламентарно-партийната система. Просто гражданското общество трябва да се противопоставя на такива олигофренски опити.
                      Днес е ДПС. Утре ще са ГЕРБ и ДСБ. Въпроса е дали да мълчим.
                      Хайде без дежурното "всички са маскари" да омаловажаваме, че ДПС са престъпници.

Коментар

• Лидерът на социалистите Милко Багдасаров се оплака, че се увеличава броят на хората от турския етнос, които "все по-настойчиво желаят да членуват в БСП, но категорично отказват да се афишират поради страх".

Ейиииии събраха се !!!

Коментар

• Глупости. Чисто и просто няма партия в БГ - БСП,СДС, ДПС и т.н. която да е била на власт и да не е правила тези неща. В момента е ДПС на мушката защото на хората им писна и заговориха. Но огледайте се около вас и ще видите че всички партийци се занимават с това.
                          Това обаче не означава че трябва да отричаме парламентарно-партийната система. Просто гражданското общество трябва да се противопоставя на такива олигофренски опити.
                          Днес е ДПС. Утре ще са ГЕРБ и ДСБ. Въпроса е дали да мълчим.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                            Първоначално изпратено от Respect
                            Редно е всички партии да изразят ясно политиката си по отношение на ДПС. За мен тези хора са престъпници поне колкото БСП. За 20 години преход се видя, че са изключително вредни за държавата и никоя нормална партия не би трябвало да е готова да се асоциира с тях при никакви обстоятелства и в замяна на никаква власт.
                            Напълно съм съгласен, но както казва моя приятел Пол Стенли:"There is a fine line wetween the truth and how we want it to be".
                            Хората харесват, когато казваш ясно какво харесваш и какво не приемаш. Така че тази затворена врата отваря друга, доста по-широка.

Коментар

• какооо какооо

Депутат от ДПС кадрува в Плевенско

12.02.2009
                              Втора част от скандални записи от разговорите между депутата от ДПС Митхат Метин и уволнения началник на земеделската служба в град Левски Володя Гичев пусна Нова телевизия тази сутрин. От него става ясно, че Метин прави опити да кадрува безогледно в Плевенска област, тъй като Гичев за трети път му отказва активисти на движението да правят кариера в държавната администрация. От записания телефонен разговор стана ясно, че Митхат Метин заплашва Гичев, че ако не изпълни искането му ще отиде директно при министъра на земеделието и храните Валери Цветанов. Володя, ти за втори път ми отказваш, приятелю. Сега отказваш на моя общински председател да помогнеш. Значи трети път, просто... ще се сблъскаме челно. Еми, другата няма ли па да става... Ами, к'ва ще става? Майка на кандидат-студент, другата няма ли да става майка?, пита народният представител от движението. За мен има една сериозна капсулация в твоята служба. Ти не разрешаваш на кадри на Движението за права и свободи да се развиват. Аз отивам при министъра и говоря с него, заплашва още Митхат Метин. Володя Гичев излага доводите си, че въпросната активистка на неговата партия в момента е на много добра работа в службата, както и че се развива добре. Искам да й оправиш заплатата тогава ? Отивай да говориш със Сийка Ризова вдругиден, заповядва на Гичев ДПС ? депутатът. В края на 2008 г. той е уволнен заради несправяне с работата. Същата заповед получила и колежката му от Долни Дъбник Ралица Добрева. На техните места сложили временно изпълняващи от ДПС с по една година стаж. Трима зам.-началници от региона и още един експерт са били съкратени. Всички са завели дела и оспорват решението на министъра на земеделието.

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1273242

Коментар

• Първоначално изпратено от Respect
                                Напълно съм съгласен, но както казва моя приятел Пол Стенли:"There is a fine line wetween the truth and how we want it to be".
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X