IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Кабинетът оцеля, Борисов поиска втори мандат, Доган се зарече да го спира
    Заради гласуването лидерът на ДПС дойде в НС, премиерът пита това ли е събитието на държавата
    Полина Паунова
    26 Юли 2011

Правителството на Бойко Борисов очаквано оцеля и при третия вот на недоверие, който ще се започни с личното участие на лидера на ДПС Ахмед Доган и с новината, че Борисов ще се кандидатира за втори мандат като министър-председател.
    Вотът на недоверие, мотивиран от провал в политиката на сигурността и насочен лично към вицепремиера, вътрешен министър и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, бе първият към това правителство, подкрепен от Синята коалиция. Общо 91 депутати от БСП, ДПС, сините и независими от РЗС гласуваха "за" оставката на кабинета; 143 бяха "против", а един се въздържа.

Преди това Борисов коментира пред репортери, че ако падне правителството ще се кандидатира за президент, а ако не - за втори мандат (следващите парламентарни избори са през 2013 г.-бел.ред.). Наскоро той беше казал, че ще изкара сегашния си премиерски мандат и ще се кандидатира за президент през 2016 г.

Присъствието на лидера на ДПС, дошъл лично да гласува срещу кабинета, се превърна в събитието на вота, тъй като Доган не се е появявал повече от година в НС.

Борисов: Видно е, че БСП и сините разчитат на Доган

"Вече е видно - БСП разчита на Доган, Калфин разчита на Доган, Румен Христов разчита на Доган", коментира Борисов, явно впечатлен от оживлението сред депутатите и медиите, предизвикано от Доган.

"Той (Доган) идва да каже, че е срещу мен. По-ясен знак за това ...", продължи Борисов,и попита дали фактът, че един депутат идва на работа за пръв път от две години насам, е събитието на една държава. Защото ние сме тук всеки ден, допълни Борисов.

Това е третият вот на недоверие към кабинета "Борисов", но първият, чиито мотиви са подписани лично от Доган.
    Веднага след гласуването по-голямата част от опозицията напусна пленарната зала. Тръгна си и Доган, който пред журналисти заяви, че досегашните вотове на недоверие са били подкрепяни от 70 гласа, а сега от 91, което е успех и още по-тежък знак за тревожността, която трябва да имат основните политически сили, че нещата са стигнали до неуправляваемост.

Според Доган ДПС ще направи всичко възможно ГЕРБ да ограничи зоната си на влияние във всички институции.

Знакът, който ДПС даде на обществото е, че нещата са много сериозни, държавата продължава да потъва във всяко отношение, най-вече в икономическо, и че е време цялото гражданско общество да се мобилизира, за да сложи точка на този процес, каза лидерът на ДПС. Ресурсът, който имаха управляващите с различни трикове, предимно пиар акции, вече е изчерпан и българският народ не е толкова глупав, за да продължи подкрепата за такова управление, коментира Доган. По думите му спасението в тази ситуация, след предстоящите избори или едновременно с това, е само предсрочен парламентарен вот. Всеки вот на недоверие е рутинна парламентарна процедура и знакът, който се дава на обществото, е по-важен от самия резултат, посочи той. Според Доган следващата стъпка във всички случаи може и трябва да бъде вот на недоверие за цялостна политика на кабинета.

Премиерът възмутен от вниманието към лидера на ДПС

Вземайки думата от парламентарната трибуна, Бойко Борисов веднага коментира изявлението на Доган в кулоарите, че трябва да се ограничи ГЕРБ.

"Какво е това поведение – за две години веднъж да дойдеш в парламента за пет минути, да те снимат и да си отидеш", попита премиерът и допълни, че ГЕРБ не се нуждае от гласовете на ДПС на президентските избори, както се нуждаели левицата и сините.

Премиерът отново направи разграничение между позицията на Мартин Димитров и Иван Костов. Първият се опитал да предложи на вътрешния министър разумни решения, вторият се опитвал да повтори сценария, който приложил спрямо НДСВ – изнудване. „В хватката на Костов няма шанс“, с тези думи Борисов за пореден път съжали лидера на СДС. Това е крахът на г-н Костов, да гласува заедно с Доган, коментира премиерът.

Най-недостойно е да станат и да си излязат, след като са ни приканили тук. Цинично е да се подпишеш за вот на недоверие и когато председателят на партията говори, да е празно, каза премиерът Бойко Борисов, обръщайки се към опозицията. „Следващия път, когато пак направите вот на недоверие, няма дойда, няма да ми говорите за неуважение. Защото ако имате доблест, ще излезете и ще кажете, че е срамота, целият кабинет да дойде, а тези, които са се подписали под вота на недоверие – сини и виолетови, да си тръгнат“, каза Борисов, след като стана ясно, че вотът не мина. Върнах се, за да може българските граждани да видят уважение, сътрудничество от българските институции, заяви Борисов.

От името на депутатите от ГЕРБ се изказа Искра Фидосова.

"Гласувах "против", защото категорично не приемам Доган, Костов и Станишев да претендират за морал, отговорност и борба с корупцията", заяви от трибуната Фидосова. Всички помним кой раздаваше порциите в политиката, каза тя и добави, че хората са дали своя глас на 5 юли 2009 г., когато са оценили предизборните лозунги на ГЕРБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      ...
      Но радвай те се! Няма да е за дълго. .
      Радваме се, Стефчо, радваме се! С твоята помощ вотът не мина. С твоята помощ ще бъдат спечелени и изборите. Тези два и след две години и парламентарните.
      Стефчо, Стефчо, кофти работа е в близките 5-6 години да не си на власт, т.е. да няма далаверка. Ама теб кво ти е - пенсията тече, заплатата за пазач също, децата изучени, къщата на село си я бива - доматки, краставички, чушчици - ще има и за салатка и за туршийка. Пълна идилия!
      Само се успокой! Да не вземеш да дъмлясащ от политика. Остави тая работа на по-умните от теб.

Коментар

• ако днес има избори пак ще гласувам за герберите... и не щото ме кефат, а защото опозицията е двойно по-миризливо лайно

точка
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Софиянец80 Разгледай мнение
          Третият вот на недоверие към кабинета беше отхвърлен с 143 гласа
          Вотът беше отхвърлен (очаквано) с гласовете на дУпетатите назначени от пожарникаря и физкултурника, с подкрепата на фашизоидите от Атака (колко ли се радват от ЕНП) и ренегатите, купени от престъпната власт.
          Но радвай те се! Няма да е за дълго. Вие, мутро-милиционерите за пръв път успяхте да съберете несъбираемото-БСП, СДС и ДПС. И нали се сещате какво ще се случи след като пожарникарят одобри Белене (след изборите). Тогава хамериканските му покровители ще се отдръпнат. И ще заложат отново на Мартинчо.
          А за сега разсипвайте страната, харчете натрупаното от лошата тройна коалиция. То вече свършва. И резерва на НЗОК окрадохте и частните пенсионни фондове... Догодина от къде ще вземете пари? Все нещо ще измислите. Ама 2013та??
          Затова единственият изход на пожарникаря е да го изберат сега за президент. Друго си е 5 години имунитет.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Ау що така намалели приходите в НОИ?
            http://www.mediapool.bg/show/?storyid=182537
            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от vabo_2008 Разгледай мнение
              купих си стара планина салам и го фърлих не се ядеше..........ПРОВАЛ НА МИНИСТЪРА НА ЗЕМЕДЕЛИЯТО
              Миро ,,дупето '',някой хора знаят защо му е лепнат тоя прякор от оно време,си е един голям лъжец. Туй ,,Стара планина ''си е една голяма измама ,която няма нищо общо с БДС-то.Никога не си купувайте местни продукти под тая марка.

Коментар

• Поредната лоша новина - напълно прав е Сава

"..Държавата потъва, предупреди Доган...."

http://www.dnes.bg/politika/2011/07/...i-dogan.124955

Още факти :

http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=CBULG1U5:IND
                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• купих си стара планина салам и го фърлих не се ядеше..........ПРОВАЛ НА МИНИСТЪРА НА ЗЕМЕДЕЛИЯТО
                  в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

Коментар

• Браво, Стефчо! Твоите писания помогнаха!

Третият вот на недоверие към кабинета беше отхвърлен с 143 гласа

Коментар

Глупости говориш, фалирало форексарче!
                      АЗ давам пари на партията. Не те на мен. Аз работя за идеята и от време на време давам по нещо за каузата...
                      Имам предвид Партията на другаря Яне, РЗС. Която ви е трън в г..а.

п.п. Наесен, точно преди вота ще поканя пожарникарчето да ми открие помийната яма на новата вила. Дъл ша доди?
                      Ха ХА Ха..янето ли те излъга ,че 200 лева за плюене е най-високата тарифа ...бравос .Най-после си каза кой ти плаща , а нали се сещаш на тях кой им дава кинтите...
                      Пълен мушмул си и само си мислиш ( сигурно като ти дават заплатката ) ,че си голяма работа...Е бъди си , живуркай си в своето нещастие на платен драскач

Коментар

• ..."Фатката е да проведеш конкурсите, да минат обжалванията, да убедиш Брюксел да ти даде 80% от парите, за да не натоварваш българския данъкоплатец и да осигуриш 20% от националния бюджет", обясни Бойко Борисов...."

Мдам ...И колко кинта платиха брюкселските другари с тая фатка ? .....Тоз още малко и ше си повЕрва

Прави са хората( Айнщаин) - по-голяма от Космоса , е само човешката простотия !

http://www.dnes.bg/video/2011/07/26/...-bankia.124950
                        Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Разбира софиянчето, разбира, ама нали трябва да си заработи петстотинте лева. За това им плащат. С парите от контрабандните цигари ...
                          Разбирам, всичко разбирам.
                          Браво, Стефчо! Снощи си писах с модератора и те защитих пред него. Ти малко беше прекалил, ама днес те пускаме. Та давай нататък! Всеки твой пост е глас за ББ и правителството.
                          Преди две години така покровителствах Гугълчо. И той не вярваше, че работи за победата на ББ, ама после разбра и си скубеше косата. Сега си ти! Давай, пиши, плювай, ругай, обиждай,лъжи, мажи и т.н. А защо не включиш и децата в антипропагандата. Или те са нормални?

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                            Скъпи това ,че за са най-любопитните фигури ,въобще не ме интересува.Аз съм си
                            деполитизирана и това трябваше до сега да ти се изясни.И ще бъда такава ,докато не излязат на политическата сцена, нови лица които не са били обременени с миналото .Мисля,че ме разбраш за какво иде реч?
                            Мейси, ама ти наистина си си трактористка. Ама защо не смееш да им напишеш имената? И защо пък да не обявиш симпатиите си към Трактора и РЗС? Нали в това няма нищо срамно! Или?

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                              ела да ти ги дам тези 500 лева бе гугле .... само за тях приказваш и се облизваш като гладен котарак.....прочете в един вестник за тези 500 лева , стана ти мъчно защото на тебе ти дават 200 и орева орталъка.....
                              Глупости говориш, фалирало форексарче!
                              АЗ давам пари на партията. Не те на мен. Аз работя за идеята и от време на време давам по нещо за каузата...
                              Имам предвид Партията на другаря Яне, РЗС. Която ви е трън в г..а.

п.п. Наесен, точно преди вота ще поканя пожарникарчето да ми открие помийната яма на новата вила. Дъл ша доди?
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Нещо в смятането ме няма хич ,щото нямам завършен седми клас,ама 2,5 милиона на година, за 40 човека ,не ли 60 000 на човек за година.Т.е. по 5 000 на месец.Като се извади заплата,дрехи и евентуално консумативи,какво излиза?
                                Парите за издръжка на униформените са колкото и преди кметството плащаше на МВР за охрана - около 2,5 млн. лв. на година.
                                Според плановете общинските полицаи трябва да са 110, но са 40. В СДВР тече конкурс за набиране на още 10 служители, който ще приключи през есента.
                                http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=977378
                                Намирисва ми на източване на общината?

Коментар

Working...
                                X