If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Нетуъере, нищо лично, но още ли си поддръжник на въпросния?
Симеон обжалва забраната за сеч в горите му
20 октомври 2009 / Nrews.dir.bg
В Административния съд на София-област е образувано дело по жалба на Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза Хробок срещу заповед на директора на Държавно горско стопанство в Боровец инж. Георги Големинов.
С атакувания акт, с който заради нарушения на изискванията, Големинов нарежда да бъде спряна сечта и извозът на дървесина в 17 насаждения, възстановени на наследниците на Н.В.Ц. Фердинанд и Н.В.Ц. Борис ІІI, за които има издадени позволителни за сеч и извоз, съобщиха от съда.
В мотивите е записано, че със заповед 01.10.2009 г. на председателя на Държавната агенция по горите (ДАГ) е разпоредено на служителите от отдел „Правни дейности” да предприемат мерки за предявяване на иск за собственост срещу Сакскобургготски и сестра му за имоти с обща площ 4521,479 дка.
Големинов е разпоредил предварително изпълнение на заповедта заради "защитата на особено важни държавни интереси и поради обективно съществуваща възможност да последват значителни и труднопоправими вреди в резултат от извежданата сеч”.
Бившият лидер на НДСВ и сестра му обаче твърдят, че за всички посочени в заповедта 17 имота има издадени позволителни за сеч и че при осъществяването на тази дейност няма извършени нарушения от тяхна страна. В жалбата пише, че е абсолютно без значение записаното в мотивите намерение да се предприеме иск за собственост за имотите от 4521 дка. „Това е бъдещо, нереализирано намерение и не може да бъде причина за издаване на настоящия административен акт”, твърдят адвокатите на царя.
Те настояват за отмяна на разпореждането и твърдят: „Не се нарушава животът и здравето на гражданите, нито с тази заповед се защитават особено важни държавни интереси, нито може да има значителни или каквито и да е други вреди. Напротив - ще се осуети изпълнението на лесоустройствения проект, който цели опазването и възстановяването на гората. Освен това ще бъдат неоснователно нарушени интересите на собствениците на имота”.
Цитатът ти е некоректен. Аз съм цитирам мнението ти относно БСП и се съгласих с него. За Сугарев и квалификациите ти не съм съгласен.
Навремето be_google ме обвини, че аз самия съм Сугарев. Забавно обвинение, много се смях. Цитирам негови статии по отношение на БСП и тройната коалиция, защото съм съгласен с тях. С други негови мнения не съм съгласен.
Не знам защо мислиш, че търгуващите на БФБ са с психически отклонения. Аз не съм съгласен. Уважавам своите колеги от форума.
И повтарям най-важното - следва да подкрепяме правителството на ГЕРБ, тъй като очевидно алтернативата са Станишев, Азер Меликов, Доган и олигарсите.
Първоначално изпратено от gigow
Първоначално изпратено от Стамболов
Твоето твърдение, gigow, е вярно и аз съм последния човек, който би го оспорил.
Радвам се, че сме на едно мнение дори и за Едвин Сугарев. Той един меко казано психически неуравновесен човек и предполагам, че пак не си пие лекарството, а трябва. Ама и да не го беше постнал, че и без това да търгуваш на БФБ показва вече значителни мозъчни отклонения.
За съжаление и аз търгувам по малко.
Твоето твърдение, gigow, е вярно и аз съм последния човек, който би го оспорил.
Радвам се, че сме на едно мнение дори и за Едвин Сугарев. Той един меко казано психически неуравновесен човек и предполагам, че пак не си пие лекарството, а трябва. Есен и пролет депресиите и другите психични отклонения се засилват. Така казват докторите. И изобщо не чета нещо написано от болен мозък, защото може да е заразно. Де да знам. То виждам, че и ти не го четеш, защото не си го коментирал. И правилно. Пази се. Ама и да не го беше постнал, че и без това да търгуваш на БФБ показва вече значителни мозъчни отклонения.
За съжаление и аз търгувам по малко.
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Твоето твърдение, gigow, е вярно и аз съм последния човек, който би го оспорил. Е, по света има социалисти-милионери, левицата често лъже и краде. Но грабители и бандити като нашите рядко се намират.
Именно затова следва да подкрепяме правителството на ГЕРБ, тъй като очевидно алтернативата са Станишев, Азер Меликов, Доган и олигарсите, част от които ти спомена.
Изборите за кмет в София ще са първи тест за политическата ситуация след юли.
Тези от БСП дори не са социалисти. Щото аз не съм виждал социалист милионер. Ако е, щеше да раздели милионите на бедните. Справка Георги Гергов, Добромир Гущеров и т.н.
:-) пичове укротете си лидера малко
бахти, оплюхте правителство, което вкара 20 милиарда евро в България... ?!
Гугъле айде и ти стига самохвалство. Тези милиарди може и да са влезли по време на предното правителство, ама къде е доказателството, че то ги е вкарало тук. Пък и май миналата есен си ги изнесоха, че и завлякоха парите на доста българи. Говоря за срива на борсата. Та не ми ги хвали предните.
А пък на Стамболов, дето пък сега е постнал малоумника Едвин Сугарев ( тоя същия дето публично изгори книгата на Желю Желев "Фашизмът" и гладува срещу него, ама не умря за съжаление, защото и той гладува като "онези депутати" ) препоръчвам да изнамери и да постне всички апологети на антикомунизма. Щото те ако не плюят комунизма няма какво да кажат. А комунизмът се спомина. Тези от БСП дори не са социалисти. Щото аз не съм виждал социалист милионер. Ако е, щеше да раздели милионите на бедните. Справка Георги Гергов, Добромир Гущеров и т.н.
Аха, младият образован социалист с огромен потенциал be_google отново е на линия...
Давай, давай, за награда Станишев и Азер Меликов ще те направят министър...
Но ние от ГЕРБ и огромното мнозинство от българския народ определяме крадливото комунистическо правителство на Станишев като най-корумпираното в българската история...:P :lol:
Първоначално изпратено от be_google
BG_GOOLE в период на Световен икономически бум всеки може да управлява, но май само вие не можете, защото за този период не направихте нито една реформа нито в здравеопазването , нито в пенсионната система , а само смучехте и трупахте дефицити в пенсионната система . За този период наредихте държавата ни рамо до рамо със страни като камбоджа по корупция, спряха ни Еврофондовете. Просто не ми се мисли ако бяхте останали на власт сега какви лайна щяхме да ядем.
Междудругото какво стана с онези обещания на лидера Ви и Орешарски , че ще освободят от ДДС парите от SMS СЪБИРАНИ ЗА ИЗОСТАВЕНИТЕ ДЕЦА . То беше едни предавания с Остани шеф и Орешарски точно пред изборите едни декларации едни обещания. Защо Ризова в петък молеше Борисов за това ,че твоите мамини лъзци не са изпълнили нищо. Ето това сте Вие само прикаски обещания маниполации, интриги капани ит. н .Затова теърдо с Вас стига вече сме Ви трали педе.......те номера. Само затвор за всички кърлежи от БСП. Всички сте един дол дренки, в редиците ви са само използвачи и кърлжи всички деректори от общински фирми , които продължават да изсмучват общините Ни
:-) пичове укротете си лидера малко - преди да се изкарава герой нека да докара
поне 5% икономически растеж и 5-6 милиарда инвестиции...
и така 4 години и аз пръв ще кажа той е герой, че той е свестен и дръпнахме благодарение на него!!!
Бойко стига самохвалства бори корупцията - чакаме 3 министри в затвора... може и от твоите... нямаме претенции...! :-) :-)))
От друга страна пък тези дни Б.Б. врънка за какво ли не, но дума няма за корупцията, или така да се каже от страшен антикорупционен тигър той мутира във вечно мрънкаща свекърва... :-) може би PR-а му ги прави тези издънки?
Първоначално изпратено от Стамболов
Червеният бумерангсрещуБорисов
от Иво Инджев ⋅ октомври 19, 2009
Абе Стамболов,
стига си поствал тъпотиите на Иво Инджев.
Всички го знаем, че е върл антикомунист. Ама той е такъв защото търси индулгенция за агентурното си минало. Ами че той в интервю си призна, че сам е предложил услугите си на Държавна сигурност.Сам, не са го вербували някакви гадове. И как така е завършил журналистика в Москва. Кой отиваше по "онова" време в московския факултет по журналистика. Синчетата на номенклатурата. И като знам с какъв размах работеше КГБ, съм абсолютно сигурен, че е бил агент на КГБ. Ами че този факултет е любимото място за вербовка на чуждестранни студенти. Не е бил в КГБ само ако преди това го е вербувало ГРУ. Ама руснаците не си разкриват архива. Така че той силно вика "дръжте крадеца".
А пък простотиите на тройната коалиция нито ги одобрявам, нито съм им привърженик.
Цената на българската глупост
20 Октомври 2009
Едвин Сугарев
Колко струва на България току-що отминалото ни управление на “бандата негодници” – както не друг, а Сергей Станишев определи собствената си партия? Ето някои конкретни числа, взети от току-що оповестения преглед на Европейската комисия за усвояването на отпуснатите по предсъеднителните фондове средства.
От 1 януари 2007 г. до 31 юли 2009 г. по програмите ИСПА, ФАР и САПАРД са ни били отпуснати над 1,3 милиарда евро. От тях сме успели де усвоим едва 488 милиона – като една повече от съществена част от разликата – цели 260 милиона – са окончателно загубени поради изтичането на програмата ФАР.
Имали сме над един милиард евро по земеделския фонд за селскостопанско развитие. Сварили сме да усвоим едва 304 милиона. Другите кучета ги яли – независимо от печалния хал на българските фермери.
Равносметката: от 2,3 милиарда, които България е можела да получи, до нас са достигнали 792 милиона – заради безхаберието, некадърността и корумпираността на българските управници. Разликата е 1 508 000 000 евро. Това е цената, която платихме заради лукса да бъдем управлявани от бандата негодници.
Забележете – това не са откраднатите и злоупотребените пари, заради които страната ни си спечели името на най-корумпираната в Европа. Откраднатите и злоупотребените пари на европейските данъкоплатци са част от онези 792 милиона, които все пак са достигнали до нас (част от тях впрочем ще трябва да връщаме – защото агентите от ОЛАФ са доловили как ги разпределяме и харчим). Това са пари, които сме можели да получим, но не сме го направили. И големият въпрос, на който някой трябва да отговори е – защо?
Отговор, разбира се, няма да получим. Но не е трудно да се досетим сами, като си спомним за нрава и табиетите на хората, които контролираха разпределението на тези пари. Това бяха най-вече трите министерства, образуващи бермудския триъгълник, в който потъваха безследно всякакви финансови ресурси – не само тези на европейските, но и на българските данъкоплатци. И които произвеждаха корупция от най-чиста проба.
Парите от споменатите фондове се разпределяха на първо място под надзора на министрите на земеделието и околната среда: сиреч контингента на ДПС. И на второ – от министъра на регионалното развитие, скандално известния Асен Гагузов. Къде изтичаха парите по този регионален канал, падащ се според магическата формула 3-5-8 в ресора на БСП, е добре известно – при Баткото и Браткото.
Но може би самото усвояване е било свързано с тежък административен дефицит – може би пък евентуалните ползватели на тези фондове са се затруднявали да подготвят достатъчно читави проекти, които да бъдат одобрени? За сравнение - същия преглед на ЕК визира и изразходването на средствата от еврофондовете в Румъния – една страна, която е най-малкото съпоставима с нашата в липсата на управленски опит и административни умения. Там от отпуснатите общо три милиарда евро румънците са пропуснали само 169 милиона. Разликата е твърде чувствителна, нали?
По-скоро истината е другаде – не точно в неумението и дори не точно в безхаберието. Истината е, че тройната коалиция си представяше европеската интеграция на страната ни по следния типично балкански сценарий: дават ни едни пари, ние си ги разпределяме и ги харчим за партийни и лични нужди чрез кухи проекти, нагласяме нещата така, че да печелят само нашите обръчи от фирми, нашите фондации, нашите изпълнители и подизпълнители, отчитаме всичко това по благовиден начин на хартия и всичко ни е наред.
Проблемът е, че този сценарий доста бързо почна да боксува, защото в ЕС се усетиха какви ги вършим – и ОЛАФ почна да вади кирливите ни ризи. Поради което Станишев и Първанов се направиха на обидени от “двойния стандарт” на съюза, обърнаха глави към Кремъл и си разиграха коня – по-точно руския Троянски кон.
А европейските пари? Логиката по отношение на тях беше, накратко казано, следната: като не става далаверата, дръжте си ги! Не щем ний богатства, не щем ний пари... Като не можем да ги оползотворяваме по нашия си табиет, няма да ги харижем на филанкишията я! Да ги вземат някакви неидентифицирани люде, та да конкурират нашите играчи – тази няма да я бъде! Като вие не щете, същия тоз проект ще го пуснем с парите на българските данъкоплатци, та да не става зян – там поне няма кой да ни се бърка...
И точно това и направиха: като разбраха, че няма как да крадат от европейските пари, изгубиха интерес към тях и почнаха да крадат от българските такива. Точно тези кражби формират многобройните дефицити по разните министерства, които в републиканския бюджет вече се изчисляват на няколко милиарда. Тези милиарди също трябва да бъдат прибавени към пропуснатите средства по европейските фондове – и само общата сума ще ни даде представа за приблизителната цена, която струва на България управлението на бандата негодници.
Пита се: кой е отговорен за тази цена, която със сигурност ще изплащаме не само ние, но и нашите синове и внуци. Най-малкото защото и да бъдат покрити финансовите дефицити, то моралните няма да бъдат – и над България дълго ще тегне клеймото на позора от първите стъпки в цивилизования свят – и българите дълго време още ще бъдат броени за хора крадливи и безхаберни.
Виновните? Естествено – на първо място бандата негодници – с техните знайни и незнайни атамани. Само че има един мъничък въпрос: а кой постави въпросните негодници начело на държавата ни? Кой им връчи прерогативите да ни управляват – мигар от 1996 г., когато обраха спестяванията на всички българи и ги оставиха да живеят с пенсии от по десетина и заплати от по двайсетина долара, не се знаеше на какво са способни? Кой и защо изкука дотолкова, че да пусне пак червената бюлетина и да ги докара пак на власт?
Отговорът е един: българската глупост. Глупостта да вярваш на измамните им лафове; глупостта да въздишаш по прелестите от доброто старо време на Тодор Живков; глупаостта да вярваш, че всичко дето го пишат по вестниците и го казват по телевизията, е истина; глупостта да чакаш някой да ти каже как да живееш, какво да правиш, кое е правилно и кое не е; глупостта да отглеждаш сам собствената си амнезия. Това е нещото, което изкупваме чрез управлението на негодниците – за N-ти път вече в историята на многострадалния български преход.
Бойко Борисов: Правителството трябва да плати на "Майкрософт" 20 млн. лв.
От Лили Войнова
на 19 окт 2009,
Правителството трябва да плати на "Майкрософт" 20 млн. лв. по договор, съобщи премиерът Бойко Борисов. Договорът е за подмяна на старата операционна система Windows в държавната администрация и е сключен от предишното правителство, но по думите на премиера пари в бюджета за това не са предвидени.
До късно вечерта от "Майкрософт" не успяха да коментират информацията.
Борисов каза още, че не се интересува от избирането на Станишев. Той обаче заяви, че е очаквал на вчерашния конгрес на БСП да бъдат дадени отговори на въпросите - защо държавата е докарана до състояние, в което е неспособна да плаща задълженията си, и защо няма пари в министерствата
Абе Стамболов,
стига си поствал тъпотиите на Иво Инджев.
Всички го знаем, че е върл антикомунист. Ама той е такъв защото търси индулгенция за агентурното си минало. Ами че той в интервю си призна, че сам е предложил услугите си на Държавна сигурност.Сам, не са го вербували някакви гадове. И как така е завършил журналистика в Москва. Кой отиваше по "онова" време в московския факултет по журналистика. Синчетата на номенклатурата. И като знам с какъв размах работеше КГБ, съм абсолютно сигурен, че е бил агент на КГБ. Ами че този факултет е любимото място за вербовка на чуждестранни студенти. Не е бил в КГБ само ако преди това го е вербувало ГРУ. Ама руснаците не си разкриват архива. Така че той силно вика "дръжте крадеца".
А пък простотиите на тройната коалиция нито ги одобрявам, нито съм им привърженик.
Бойко Борисов заяви пред Нова телевизия, че БСП са „шайка разбойници, „нещастници”, „нагли” .
В декларация на БСП по този повод се казва:
„Най-тревожното е, че министър-председател на една европейска демократична държава открито заявява „Тази партия ни дърпа назад и ще дърпа държавата докато я има. И е грешка, че една компартия, която е правила терористични актове, която е убивала хора, която си признава, че цялата тази история е нейна, не е забранена”.
Няма да коментираме личната амнезия на Борисов, който до началото на 90-те години е бил член на същата тази партия“, се казва още в документа”.
Като журналист, който критикува най – модния управник на държавата, мога да си позволя лукса този път да се съглася с Бойко Борисов, без да стана част от подмазваческата му клика. Става дума за правото му да интерпретира миналото така, че то да няма бъдеще.
Контраатаката на БСП срещу това негово право е класика в жанра на припознаването на врага в огледалото. Борисов бил един от тях.
Ето„ най – силният” им аргумент. Знаят, че няма нищо по – омаскаряващо от това, да оприличат някого на себе си. Макар и със задна дата, макар и със задната мисъл да скрият назадничавата си идея да водят спор не с аргументите на опонента, а с неговата биография.
Кое от казаното от Бойко Борисов не е вярно? Нима наистина не става дума за шайка разбойници на червения връх? Не друг, а Станишев си призна същото. Само че употреби израза „банда негодници”.
Овчаров и други фактори от неговия ранг заговориха за БСП като за партия на корумпираните и на крадците. За откровенията в тази посока на Татяна Дончева да не говорим…
А нима не са негодници? Доста нагли, при това?
Колкото до „амнезията”, за която обвиняват Борисов заради миналото му, да им припомня някои факти за правото на бивши комунисти да взривяват комунизма отвътре, чрез някои известни имена.
- Солженицин, с неговата изповед „Архипелаг ГУЛАГ”. Бивш комунист, който „разпопи” хиляди комунисти на Запад с документалния си разказ за концлагерите в СССР и подкопа моралните основи на самия комунизъм в СССР.
- Ройтер, кметът на Западен Берлин, бивш комунист, избран два пъти от своите съграждани на поста с платформата на борец срещу сталинисткия натиск натиск по време на прословутата съветска блокада (преодоляна от въздушния мост на американците).
- Оруел, бивш комунист, чиято сатира срещу комунизма чрез „ 1984 г.” и „Животинска ферма” остава и до днес ненадмината в жанра (на Изток единственият еквивалент на полето на сатирата с литературна стойност е Булгаков, принуден да приема за известно време съветската власт, макар и трудно, защото тя не го приема).
Ив Монтан, френски актьор, ( по – скоро като обобщаващ образ на заблудените западни интелектуалци, прогледнали за същността на комунизма след развенчаването на сталинизма) с неговата фраза на тръгване от редиците на френската компартия: „твърде съм богат, за да бъда комунист”.
Стефан Куртоа, френски екстремен левичар, комуто дължим днес единствения по рода си научен труд „ Черната книга на комунизма”, в който авторите на изследването ( от много националности) развенчават комунизма като виновен за убийството на „около” 100 милиона души през 20 –ти век.
Не твърдя, че Бойко Борисов се съизмерва с някои от посочените по – горе имена. Само казвам, че като „бивш” той има всички основания да се позове на бившите, които са актуални и днес с онова, което са постигнали.
Но и това не е най-важното. Слабото място на атаките срещу Борисов е фактът, че казва истината. А с нея другарите не спорят – атакуват го с бумеранга си.
Те винаги са били от един отбор, още от появата на мейси във форума. Някои подозират, че дори са един индивид с два ника - за би-човека няма да е никакъв проблем да пише като жена... Аз не стигам дотам в подозренията си, но принадлежноста на мейси към изгонените шестаци от ДАНС е извън всяко съмнение.
ГЕРБ и Бойко Борисов вбесяват комунистическата форумна дружинка (загубиха властта!) и те опитват всички средства за оплюване и оклеветяване.
Първоначално изпратено от diletant
Мейси, Мейси, царица на оплюването! Всички са маскари, така ли? А можеш ли да съставиш едно правителство от свестните според теб хора? А? Май няма да можеш.
ПП Помоли Гугълчо да не те защитава, някак си не е сериозно да си в един отбор с него.
Мейси, Мейси, царица на оплюването! Всички са маскари, така ли? А можеш ли да съставиш едно правителство от свестните според теб хора? А? Май няма да можеш.
ПП Помоли Гугълчо да не те защитава, някак си не е сериозно да си в един отбор с него.
Коментар