IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дебитна карта за разплащане в чужбина

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Имам VISA Electron на ПИБ с чип от може би вече 3-4 години, не помня точно. Има си CVC код отзад. Без проблем плащам (почти) навсякъде, където се изисква кредитна карта - без значение дали пише Visa или Visa Electron, като дадеш номера + CVC - става. В това число PayPal, плащане през Интернет, самолетни билети (Lufthansa, WizzAir, easyJet...), хотели по целия свят, плащане на машини за билети за метро, влакове и т.н., плащане на каса в магазини по света и др.

Местата, на коите НЕ е ставало плащането - влаковете в UK, независимо дали на каса, или през Интернет. Дължи се на това, че тяхната система изисква протокол за сигурност 3D Secure, който за момента поне не се поддържа от ПИБ за картите Visa Electron. Чувал съм, че други български банки го поддържат.

Т.е. проблемът е в това, какви протоколи за комуникация (съответните нива на сигурност) всяка една отделна банка е реализирала в информационната си система. Ако банката няма 3D Secure интерфейс, няма да минат плащанията към тези търговци, които изискват плащанията да минават САМО през 3D Secure. Плащанията с останалите търговци си минават без проблем по стандартния интерфейс, дори и там, където пише Visa, а вие давате номер + CVC за Visa Electron.

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant
      Първоначално изпратено от netware5
      Първоначално изпратено от Mandingo

Еми пробвай да си вдигнеш лимита и ще разбереш. С тази карта не може, чисто функционално, да се теглят повече от 400 лв.

А колкото до защо са отживелица и да разбереш как им идва края, може да прочетеш за европейска регулация SEPA (single euro payments area) в частта Карти. Основните играчи до нялко години ще са VISA и MC.
      Да, не можеш да изтеглиш повече от 400 лв с една транзакция, но можеш да го направиш с две или повече поредни транзакции, стига лимитът ти да го позволява. Правил съм го. Просто като изтеглиш парите и банкоматът ти върне картата, я пъхаш отново и теглиш втори път.

А Маестро е просто дебитната карта на MC. Както Виза електрон е дебитната карта на Visa.
      Вече няколко души твърдите, че с Маестро не може да се теглят от банкомат повече от 400 лв. на ден. Добре де, а аз с Маестро на ПИБ как тегля наведнъж до 1000 лв. дневно и 9000 месечно?
      Твърдят, че не може да се теглят повече от 400лв С ЕДНА ТРАНЗАКЦИЯ. Така вече по-добре ли го виждаш?

Коментар

• Имам VPAY и Visa Electron на ПИБ. Почти цяла Европа обиколих и нямах проблеми. В Мароко, Египет, Тунис също.

Коментар

• Лимитите по дебитната карта Маестро могат да се вдигнат до 1000 лева, независимо дали ще се теглят от банкомат в България или чужбина и 9000 за покупка. Става веднага. Посещаваш офис на ПИБ и ги вдигат. Знам на 100%!

YNM, и в картите на ПИБ може да има срив, скоро и в Борика имаше срив. Може да се случи навсякъде. Какво правим?!

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5

Еми пробвай да си вдигнеш лимита и ще разбереш. С тази карта не може, чисто функционално, да се теглят повече от 400 лв.

А колкото до защо са отживелица и да разбереш как им идва края, може да прочетеш за европейска регулация SEPA (single euro payments area) в частта Карти. Основните играчи до нялко години ще са VISA и MC.
            Да, не можеш да изтеглиш повече от 400 лв с една транзакция, но можеш да го направиш с две или повече поредни транзакции, стига лимитът ти да го позволява. Правил съм го. Просто като изтеглиш парите и банкоматът ти върне картата, я пъхаш отново и теглиш втори път.

А Маестро е просто дебитната карта на MC. Както Виза електрон е дебитната карта на Visa.
            Вече няколко души твърдите, че с Маестро не може да се теглят от банкомат повече от 400 лв. на ден. Добре де, а аз с Маестро на ПИБ как тегля наведнъж до 1000 лв. дневно и 9000 месечно?

Коментар

• :

Коментар

• и аз я имам ,преди време имаше срив в системата на ПИБ за няколко часа като не можеше да теглиш пари дори от клона кеш -какво правим
                не може да се разчита само на една карта /банка/
                "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• И аз съм фен на Маестро. Имам от първите Маестро от ПИБ и я използвам нонстоп.В БГ не ползвам кредитна, само маестрото. Вдигнах си лимита на макс и мога да тегля от банкомат колкото ми трябват, без комисионна. В магазините има комисионна но е малка. В чужбина тегля пари и плащам в магазини. Навсякъде съм бил САЩ, Европа, Азия, Дубай и навсякъде работи. Само в Китай не можах да изтегля от нея. В хотели и скъпи магазини с кредитната, пак никога не съм имал проблеми.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician
                    Най-вероятно спорим за глупости.
                    И най-вероятно и двете страни сме прави.
                    Не мисля че има някакъв спор. Опитваме се да уточним на база собствен опит с каква карта, какво може да се прави и какво да попита човек когато реши да си поръча карта. Доказвам само, че твърдения от рода на:
                    - Само с кредитна карта можеш да направиш еди какво си.
                    или
                    - С ВИЗА електрон можеш да правиш всичко
                    просто не са верни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mandingo

He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
                        Първоначално изпратено от Ivkoo
                        Първоначално изпратено от netware5
                        Само едно от мен - забравете за Маестро, тези карти са отживелица и за това някой се ползват с такива преференции. Да не говорим за лимита им от 400лв, който не може да бъде вдигнат, тъй като седят в друг степс на Борика - това бяха първите карти и никой повече познания не си взема такива. Ако искате дебтна карта то избора е един основен Visa Electron - а коя да е банка издател си избирате само, на база предложенията им като такси, комисионни и други
                        И как така разбра, че лимитът им не може да се вдигне? И в какво им е отживелицата? Аз ползвам Маестро от 9 години и не съм имал никакви проблеми на банкомат и в магазин у нас, в Европа, Северна и Южна Америка, Африка и Азия.

В Австралия и Океания още не съм пробвал

А за плащане в Интернет нормалните хора използват кредитни карти.

Без коментар... Значи като нямам кредитна карта не съм нормален...
                        Ти пък се засягаш ...... Казвам, че за разплащания в нета се използват кредитни карти. Опциите с дебитни карти са винаги ограничени и опират до политиката на съответния сайт.

Коментар

• Най-вероятно спорим за глупости.

И най-вероятно и двете страни сме прави.

Понеже има нещо инжИнерно в мен. А системите са мислени от инженери. А за разлика от икономисти, адвокати и драскачи по форуми те са умни хора.

Та най-вероятно крайните устройства като ПОС, АТМ, Интернет търговци и др. не знаят каква е картата. Представете си че трябва да се промени нещо по протокола за обмен на данни и тогава всичките устройства трябва да се обновяват. Което е абсурд.

Така, че най-вероятно (поне аз така щях да го направя) това да се определя от Оператора и от банката. Така, че е напълно възможно една Виза Електрон или МастерКард Маестро да издадена от една банка да има различни свойства от същата карта но издадена от друга банка. Същото важи и за същите карти издадени в различни държави. Просто маркетинга на Виза и Мастер в съответната държава може да е друг.

Специално за сайта на Австрийските линии не видях какво те притеснява?
                          Че пише "кредитна карта", а не дебитна ли? Грешка на преводача или грешка на този, който писал текстовете.

Виж на борика пише "Card brand:" а не Credit card или Debit card

Както казах, едва ли някой знае каква ти е картата. Ако ги имаш атрибутите, които ти ги искат не виждам проблем да не мине.

Ако искаш да пробвам с моята да букна едно полетче до Виена, ама ти ще го платиш, ако стане.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivkoo
                            Първоначално изпратено от Веско
                            Аз ползвам само дебитни карти и нямам никакви проблеми да си купувам каквото и да било... Самолетния билет пък е най-лесно... Единственото условия е да ползваш VISA Electron...
                            Абе недей заблуждава хората търсещи информация. Това че с твоя електрон става не е правило. Да ти дам моя - нищо не можеш да купиш! Зависи от банката и първо трябва много внимателно да се пита.
                            Добре за да съм коректен... Имам 3 дебитни карти : ПИБ, ЦКБ, Sovereign Bank (издадена в САЩ). Независимо коя ползвам нямам проблем с нищо...
                            Чудесно! Въпроса е какви атрибути имат! Аз имам 2 дебитни карти от една и съща скандинавска банка. И двете са ВИЗА. Едната е Класик и мога да правя всичко, другата е Електрон и въобще няма номер. Има снимка и ID на нея, качвам се на самолет с нея, получавам си пощата, но става само за ПОС терминал.

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско
                              Аз ползвам само дебитни карти и нямам никакви проблеми да си купувам каквото и да било... Самолетния билет пък е най-лесно... Единственото условия е да ползваш VISA Electron...
                              Абе недей заблуждава хората търсещи информация. Това че с твоя електрон става не е правило. Да ти дам моя - нищо не можеш да купиш! Зависи от банката и първо трябва много внимателно да се пита.
                              Добре за да съм коректен... Имам 3 дебитни карти : ПИБ, ЦКБ, Sovereign Bank (издадена в САЩ). Независимо коя ползвам нямам проблем с нищо...

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivkoo

Коментар

Working...
                                X