If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Пробвайте да си купите самолетен билет с дебитна карта по интернет ..... Или да платите в Amazon.com да речем.
Пак Ви повтарям - приемането на плащания с дебитни карти в нета е ИЗКЛЮЧЕНИЕ, а не правило. Дебитните и кредитните карти са различни продукти, които взаимно се допълват и човек трябва да е наясно коя за какво да използва. В днешно време удобството изисква да имаш и от двата вида карти.
Упсс точно това правя най често ,че и с ДВЕ такива визи.За коя авиокомпания говорим?
аа и аз, като колегата плащам само с такава в Албиона даже билетчетата...и наистина курса е добър /не само за поунда/
Пробвайте да си купите самолетен билет с дебитна карта по интернет ..... Или да платите в Amazon.com да речем.
Пак Ви повтарям - приемането на плащания с дебитни карти в нета е ИЗКЛЮЧЕНИЕ, а не правило. Дебитните и кредитните карти са различни продукти, които взаимно се допълват и човек трябва да е наясно коя за какво да използва. В днешно време удобството изисква да имаш и от двата вида карти.
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
А за плащане в Интернет нормалните хора използват кредитни карти.
Без коментар... Значи като нямам кредитна карта не съм нормален...
Ми сподели с нас простосмъртните! Нали затова е форума. Изтърваш прехвърляне на летището в европейска държава по тъмна доба. В джоба ти дрънкат малко датски крони, а трябва да вземеш такси поне. Как се оправяш без кредитна карта?
Елементарно Уотсън, с дебитна карта.
Разлики няма никакви.
Има някакви описани във Уикипедия как някои терминали не можели да проверяват колко налични пари има, а пък на Виза Електрон и МастерКард Маестро щото били дебитни и не можело да падаш под нулата - бла, бла. И това било важно и можело някои системи да не ги поддържат все още. Ама пък банките в България дават овърдрафт и може и по тези карти да падаш под нулата. А как става това е божа работа (на ИТ-то де).
Някъде четох, че Електрона щял да замени класика, щото за Електрона задължително било въвеждането на ПИН. Да, ама не. Аз плащах с дебитна Виза Електрон издадена в лева от ПИБ на Франкфурткосто летище в Евро и курса беше по-добър и от курса на БНБ. И само се подписах без да начуквам ПИН-а. И пари от техните банкомати можеш да теглиш, ама таксите са 1% + 2 Евро или нещо такова - резачка някаква. Докато като си плащаш на ПОС - нямаш такси.
Така, че не съм сигурен дали някои знае какви са техническите разлики м/у дебитна и кредитна карта. Протоколите така са се объркали, че сигурно всичко върви навсякъде. Няма да губят клиенти я.
До сега не съм видял проблеми с дебитна карта на ПИБ издадена в лева. Върви навсякъде където съм я ръгнал. И в чужбина, и в Нета, и в ПейПал и в е-пей.бг и където се сетиш още.
Само едно от мен - забравете за Маестро, тези карти са отживелица и за това някой се ползват с такива преференции. Да не говорим за лимита им от 400лв, който не може да бъде вдигнат, тъй като седят в друг степс на Борика - това бяха първите карти и никой повече познания не си взема такива. Ако искате дебтна карта то избора е един основен Visa Electron - а коя да е банка издател си избирате само, на база предложенията им като такси, комисионни и други
И как така разбра, че лимитът им не може да се вдигне? И в какво им е отживелицата? Аз ползвам Маестро от 9 години и не съм имал никакви проблеми на банкомат и в магазин у нас, в Европа, Северна и Южна Америка, Африка и Азия.
В Австралия и Океания още не съм пробвал
Ти пък се засягаш ...... Казвам, че за разплащания в нета се използват кредитни карти. Опциите с дебитни карти са винаги ограничени и опират до политиката на съответния сайт.
Иии на кои сайтове например не може да се ползва дебитна виза например,щото досега не съм имал проблем/от ибей ,че до университетски такси и общежития/
Само едно от мен - забравете за Маестро, тези карти са отживелица и за това някой се ползват с такива преференции. Да не говорим за лимита им от 400лв, който не може да бъде вдигнат, тъй като седят в друг степс на Борика - това бяха първите карти и никой повече познания не си взема такива. Ако искате дебтна карта то избора е един основен Visa Electron - а коя да е банка издател си избирате само, на база предложенията им като такси, комисионни и други
Нещо бъркаш. Моята Маестро има дневен лимит 1000 лв.
Ми сподели с нас простосмъртните! Нали затова е форума. Изтърваш прехвърляне на летището в европейска държава по тъмна доба. В джоба ти дрънкат малко датски крони, а трябва да вземеш такси поне. Как се оправяш без кредитна карта?
И как така разбра, че лимитът им не може да се вдигне? И в какво им е отживелицата? Аз ползвам Маестро от 9 години и не съм имал никакви проблеми на банкомат и в магазин у нас, в Европа, Северна и Южна Америка, Африка и Азия.
Ти пък се засягаш ...... Казвам, че за разплащания в нета се използват кредитни карти. Опциите с дебитни карти са винаги ограничени и опират до политиката на съответния сайт.
А кои са случаите, при които ДЕБИТНА карта не върши работа, за разлика от КРЕДИТНА?
Сещам се , например, че за купуване на самолетни билети май не става.
В кои други случаи е така.
Интересува ме най-вече при плащане в интернет и пътуване в чужбина как стоят нещата?
Маестрото на ПИБа май е най-удачният вариант за дебитна карта. Без никакви такси за поддръжка, а и наскоро намалиха таксите при теглене от банкомат в чужбина ;-). В БГ на техни банкомати е без такса! Често пътувам и през картата си плащам автоматично сметките в къщи. Когато извършат плащане, веднага изпращат имейл за потвърждение. Получавам и разбивка с всички плащания за месеца.Виж за плащане в по големи магазини и интернет си ползвам кредитната карта. Визата върви навсякъде!
Хора, искам да ви попитам, когато една банка обявява, че няма такса при плащане на услуги от АТМ това значи ли, че няма да ми удържа такса и при плащане на сметки през интернет (чрез системата e-pay например). Питам защото някой банки в своите сайтове изрично посочват плащане от АТМ и плащане на услуги през интернет, а други не посочват дали се дължи такса за плащане на услуги през интернет, а само за АТМ??? Имам предвид за плащания в България.
Коментар