IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прогнози и развитие през 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• От падане на борда биха имали полза само спекуланти заложили срещу лева и някой хора които разчитат да си накупят на безценица бизнеси и имоти. Тоест има голям интерес от влиятелни хора и от страна на наши политици (доказаха го като помпиха инфлацията последните години), за това и оптимизма ми е много умерен.

Е точно за това си заслужава да помислим и да гласуваме за хора, които ще създават правила /закони/ за развитие на страната ни като цяло, а не за "техния кръг от фирми". На добрия бизнес му трябват само условия за развитие и да не му се пречи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic
      Първоначално изпратено от RAFAL
      Не е ли малко висока цената за едно такова решение?
      Какво значение има цената, като я плаща друг /в случая, данъкоплатецът/
      освен от серГЕЙ аз от друг лидер не съм чул ясно да каже , че стабилността на борда е основен приоритет в предизборната им платформа

еБАТИ огнеБОЙКО каза нещо с половин и толкова

в този случай за хората искащи стабилност избора е един, но как да гласуваш за хора нанесли толкова злини за държавата ни през последните 4 години

положението изглежда като в ситуацията в шаха - цунг-цванг, при която всеки следващ ход е грешен и няма излизане от омагьосания кръг
      fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
        Първоначално изпратено от Jay Gould
        Както видяхме Софикс наистина обърна на 343, но все още има риск.
        Едно спадане на цените под 340 би пратило индекса в средносрочен план на Юг, но е силно вероятно оформяне на една сложна корекция на пазара в следващите дни и седмици, между максималните нива и 340. В момента като, че ли всички чакат, но какво едва ли някой знае.
        чакат се изборите и съставяне на ново правителство; чака се да се видят отчетите за Q2 и как се справя бг икономиката; чака се да се види туристическия сезон и селското стопанство; чака се Дау дали ще тества 6500 и т.н.

Джей, гледам, че ти очакваш развитие на V сценарий, а повечето очакват W - тестване отново на дъната и поради тази причина всички седят и чакат, а накрая ще бъдат изненадани и ще се усетят, че няма връщане назад едва след 500-550 при Софикса
        Ше стане - каквото беше ,беше кака се омъжи

Коментар

• Първоначално изпратено от RAFAL
          Jay, анализа ти е много интересен, както и всички предходни. Като че, този път ще се обединим около основната идея за запазване на борда. Със стабилен борд всички флуктуации на индексите ще са в рамките на нормалното- в зависимост от отчетите, сезонните отклонения, разни бързи "лудории" за тръпка. Не ми се мисли какво ще стане, ако борда се отмени или започнат типично наши "корекции" и "подобрения" в закона за валутния борд. Всъщност, какви са мотивите на тези, които искат плаващ валутен курс точно сега, по време на криза?
          Мотивите на някой е погрешното поне за мен твърдение, че по-слабата местна валута би стимулирала износа.
          Което за мен е пълна глупост:
          Колкото слабия долар стимулира износа на САЩ или слабата рубла тази година износа на Русия (точно толкова - никак значи, че и по-зле, понеже те са богати държави пък ние супер изостанала и бедна)

1. Ако би го стимулирала, то това ще е за кратко време.
          2. Негативите биха били в пъти повече! Защото всеки в чужбина ще си зададе въпроса, за чий .... да влага пари в страна на която валутата се клати (за всеки инвеститор това означава икономическа и политическа нестабилност)
          3. Вноса ни много-ама много ще се затрудни! Защото ние сме страна вносител на суровини и на почти всичко! От четки за зъби и петрол, до моливи и копчета..
          Ако местната валута се обезцени това веднага ще удари цените на ток, горива и всичко това което отпушва инфлацията, а всички вносни стоки (повечето неща в супермаркетите скъпи). + обезценката на лева към тяхната цена ще се добави и страха от още обезценка което пък ще надуе инфлацията още повече.

Тезата - умерена инфлация помага на бизнеса - е несъстоятелна заради точка 2
          Напротив. Стабилна местна валута би увеличила чуждите инвестиции към страната и дори да постави в първите месеци или 1-2 години в малко по-трудно състояние бизнеса, то ако при стабилна валута се реализира покачване на БВП, то това покачване ще е реално, а не инфлационно (Голяма част от покачването ни последните години)
          Има ли инфлация дори да има движение в началото, кризата след него ще е много по сериозна.
          Някой ще каже контролирана инфлация. Аз пък ще кажа, че такава няма и историята на България последните 20 години го доказва.

От падане на борда биха имали полза, спекуланти заложили срещу лева и някой хора които разчитат да си накупят на безценица бизнеси и имоти.
          Тоест, има голям интерес от влиятелни хора с много пари в кеш и от страна на наши политици (доказаха го като помпиха инфлацията последните години), за това и оптимизма ми е много умерен.
          Ако обаче това стане и на тях няма да им е лесно (Освен на спекулантите срещу лева) Една обезценка на лева, ще е последвана от силна икономическа и финансова криза в страната и ще прати акции, бизнеси и работа на дъното поне за няколко години.
          .......
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Не е ли малко висока цената за едно такова решение?
            Какво значение има цената, като я плаща друг /в случая, данъкоплатецът/
            "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Не е ли малко висока цената за едно такова решение?

Коментар

Всъщност, какви са мотивите на тези, които искат плаващ валутен курс точно сега, по време на криза?
                Емитиране на държавен дълг.
                "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Jay, анализа ти е много интересен, както и всички предходни. Като че, този път ще се обединим около основната идея за запазване на борда. Със стабилен борд всички флуктуации на индексите ще са в рамките на нормалното- в зависимост от отчетите, сезонните отклонения, разни бързи "лудории" за тръпка. Не ми се мисли какво ще стане, ако борда се отмени или започнат типично наши "корекции" и "подобрения" в закона за валутния борд. Всъщност, какви са мотивите на тези, които искат плаващ валутен курс точно сега, по време на криза?

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                    Оптимист съм за Софикс polki, но само ако борда се опази на всяка цена.
                    Здравей Jay Gould ! Много оптимистечно послание , колкото песемистично беше зимата на 2008 г. , но след две години бой по повечето позиции не ли малко по рационално да се изчака Q2 , Q3 и съставянета на стабилно правителство каквото и да е то.... Според мен трябва да се купува и в момента , но трябва да си готов да ги затвориш във всеки един момент.... даже и на загуба.
                    Пожелавам ти да си прав и за борда и за Софикс .... най вече за борда!Както преди две години...
                    Изборите нищо няма да покажат. Какво да е правителство също. Поне така мисля meche_cveti93, а ако изплува някакво реално инфо за икономическото състояние в страната ни, то вече е изконсумирано. Относно борда съм умерен отимист. Тоест, борда може да се удържи, стига да има желание и интерес от страна на политиците ни за това (тук не говорим за декларации, някаква политическа отговорност и тем подобни глупости, а за реални стъпки по опазването му). Той удържи ли, Софикс е за на горе така, че за покупките си прав, за вниманието също
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Оптимист съм за Софикс polki, но само ако борда се опази на всяка цена.
                      Здравей Jay Gould !
                      Много оптимистечно послание , колкото песемистично беше зимата на 2008 г. , но след две години бой по повечето позиции не ли малко по рационално да се изчака Q2 , Q3 и съставянета на стабилно правителство каквото и да е то....
                      Според мен трябва да се купува и в момента , но трябва да си готов да ги затвориш във всеки един момент.... даже и на загуба.
                      Пожелавам ти да си прав и за борда и за Софикс .... най вече за борда!Както преди две години...

Коментар

• Украинската гривна не мръдна от консолидацията в която върви от декември 2008 година, което за мен означава само едно, че местната валута вече бе изконсумирала лошите новини предварително, още към края на 2008 година.
                        Значи ли това обаче, че Гривната няма повече да се обезцени?
                        Напротив. По мое мнение можем да очакваме обезценка минимум до колко 20 гривни за едно Евро или дори много повече.
                        http://borsi.blog.bg/photos/71246/or...rex_FOREX1.jpg
                        Лоши са предстоящите събития и пред румънската лея, чието обезценяване също тепърва предстои въпреки стабилното положение в което е сега след спада си от края на 2008 и началото на тази година.
                        http://borsi.blog.bg/photos/71246/or...rex_FOREX2.jpg
                        Руската рубла също не е в цветущо положение и дано тези сътресения около страната ни не окажат влияние и върху лева.

Оптимист съм за Софикс polki, но само ако борда се опази на всяка цена.

Коментар

• Прогнози за хиперинфлация или дори силна инфлация в близко време при тези данни!

Credit Market Borrowing, All Sectors, BY Instrument: http://2.bp.blogspot.com/_nSTO-vZpSg...ds+2009+06.png

Change In Household Net Worth: http://3.bp.blogspot.com/_nSTO-vZpSg...s+2009+06A.png

Issuers of Asset-Backed Securities: http://images.moneyandmarkets.com/13...nds_page34.pdf

Fed’s Flow of Funds Report for the first quarter of 2009: http://images.moneyandmarkets.com/13..._%20q12009.pdf

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
                            Както видяхме Софикс наистина обърна на 343, но все още има риск.
                            Едно спадане на цените под 340 би пратило индекса в средносрочен план на Юг, но е силно вероятно оформяне на една сложна корекция на пазара в следващите дни и седмици, между максималните нива и 340. В момента като, че ли всички чакат, но какво едва ли някой знае.
                            чакат се изборите и съставяне на ново правителство; чака се да се видят отчетите за Q2 и как се справя бг икономиката; чака се да се види туристическия сезон и селското стопанство; чака се Дау дали ще тества 6500 и т.н.

Джей, гледам, че ти очакваш развитие на V сценарий, а повечето очакват W - тестване отново на дъната и поради тази причина всички седят и чакат, а накрая ще бъдат изненадани и ще се усетят, че няма връщане назад едва след 500-550 при Софикса
                            fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Софикс

Ако нямаме по-голям спад от 340, това би означавало много голямо последващо покачване, но дори пазарът да спадне под 340 и в средно-срочен план да слезе на Юг, пак имаме 5 - вълново покачване на индекса.

Коментар

• Първоначално изпратено от blah blah
                                Първоначално изпратено от Optic
                                Първоначално изпратено от blah blah
                                Първоначално изпратено от Optic
                                Първоначално изпратено от polki
                                Първоначално изпратено от Jay Gould
                                Мрише ми все повече на инфлация
                                все повече анализатори говорят за хиперинфлация Hyperinflation Could Hit US In 5-10 Years: Dr. Doom
                                Faber e velik!
                                Марк Фабер и Джим Роджърс са най - добрите анализатори, които Блумбърг интервюира.
                                Наскоро поръчах двете книги на Фабер, мога да ги снимам и да ги кача онлайн.
                                Ще бъде много хубаво, ако го направиш.
                                И аз мисля така

Коментар

Working...
                                X