Това по-скоро е възможно обяснение на въпроса защо БНБ не прави нищо, за да намали лихвите. Иначе те си станаха високи заради външната оценка на страновия риск.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Прогнози и развитие през 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Jay GouldПървоначално изпратено от BigBearJay спечелил си 500 000 Евро ,обменяш ги в БНБ и имаш 1 000 000 лева за депозит даваш го на любимата си банка, тя го дава на депозит на друга банка, която кредитира фирма за 1 М и тя пък докато направи инвестицията ги държи на депозит.
Така от първия ти милион :-) статистиката отчита 3 М депозити, но и 2 М кредити...
След като излязат левовете от БНБ трябва да се нетират депозити, кредити и задължения...Тя цялата банкова измама се крепи на това, ама какво става ако аз искам да си изтегля парите, любимата ми банка си ги поисква от другата, а фирмата решава да си ги изтегли
Така 1 милион се налага да се умножи по 3 пък е само 1Цялата работа засмърдява. Варианта тогава е, или БНБ спонсорира банките с още 2 милиона, или те фалират. Ако обаче ги спонсорира, трябва да извади по 1 евро за всеки 2 лева.
Ако пък го няма борда отива на кино.От тия 56 милиарда депозити - 80 % са раздадени като кредити. Ти какво искаш банката да ти държи депозита в сеиф ли
-Нали банката печели като дава тия пари като кредити и получава лихва за да плати лихвата по депозита.
Тоест ,голяма част от парите са виртуални и това е в реда на нещата
Валутния борд покрива парите в обращение с евро, които са 7-8 милиарда лева
Коментар
-
Сега ми дойде на ума и друго!
Може би високата лихва в България която е в пъти над тази в Западна Европа и САЩ е нарочно политическо решение.
Защото ако лихвите паднат, хората ще почнат да си теглят депозитите. Това са страшно много пари, а срещу тях е необходимо да има валута.
Така, че едно намаляне на лихвите е може би рисково за БНБ която няма валута срещу всички тези пари.
Теория, но ето ви едно обяснение защо тук лихвите са в пъти по високи от тези е ЕС. Свалят ли лихвата, ще почне теглене и много вероятно и обръщане във валута. Стане ли това БНБ, а може би и част от банките отиват на кино.
Значи може би лихвите в Бг. няма да паднат поне не и скоро .http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBearJay спечелил си 500 000 Евро ,обменяш ги в БНБ и имаш 1 000 000 лева за депозит даваш го на любимата си банка, тя го дава на депозит на друга банка, която кредитира фирма за 1 М и тя пък докато направи инвестицията ги държи на депозит.
Така от първия ти милион :-) статистиката отчита 3 М депозити, но и 2 М кредити...
След като излязат левовете от БНБ трябва да се нетират депозити, кредити и задължения...Тя цялата банкова измама се крепи на това, ама какво става ако аз искам да си изтегля парите, любимата ми банка си ги поисква от другата, а фирмата решава да си ги изтегли
Така 1 милион се налага да се умножи по 3 пък е само 1Цялата работа засмърдява. Варианта тогава е, или БНБ спонсорира банките с още 2 милиона, или те фалират. Ако обаче ги спонсорира, трябва да извади по 1 евро за всеки 2 лева.
Ако пък го няма борда отива на кино.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Re: Малко за валутния борд, парите в наличност и обръщение
Първоначално изпратено от Jay GouldИли аз нещо не разбирам и е нужно някой много добре и убедително да ми го обясни или нещата с валутния борд не са наред и БНБ е печатала пари без покритие.
Както знаем срещу всеки 2 напечатани лева, БНБ трябва да има по 1 евро насреща!
Но - Депозитите възлизат на 52,6 млрд. лв. към края на месеца, показват изчисления на Investor.bg на база данни на Българска народна банка. Общо привлечените средства от българската банкова система през май са 59,8 млрд. лв.
Има ли БНБ срещу всеки 2 лева в обръщение и на депозит в банките по 1 евро насреща??? Май не!
Ако вземем само депозитите, то - 59,8 милиарда делено на 2 = над 30 милиарда Евро, а тя, БНБ няма толкова!
И тук въобще не са сложени парите в джоба ми или във вашия, който са извън банковата система.
Нещо не е наред!
Коментар
-
Jay спечелил си 500 000 Евро ,обменяш ги в БНБ и имаш 1 000 000 лева за депозит даваш го на любимата си банка, тя го дава на депозит на друга банка, която кредитира фирма за 1 М и тя пък докато направи инвестицията ги държи на депозит.
След като излязат левовете от БНБ трябва да се нетират депозити, кредити и задължения...Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от orchisПървоначално изпратено от Jay GouldНо - Депозитите възлизат на 52,6 млрд. лв. към края на месеца, показват изчисления на Investor.bg на база данни на Българска народна банка. Общо привлечените средства от българската банкова система през май са 59,8 млрд. лв.
Първоначално изпратено от hahПравилата на валутния ни борд не изискват покритие на депозитите...Освен това, наистина, в тази сума има депозити във всякаква валута.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould
Но - Депозитите възлизат на 52,6 млрд. лв. към края на месеца, показват изчисления на Investor.bg на база данни на Българска народна банка. Общо привлечените средства от българската банкова система през май са 59,8 млрд. лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от psycoholicМмм, може изчисленията на Инвестор да не са наред...http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Малко за валутния борд, парите в наличност и обръщение
Или аз нещо не разбирам и е нужно някой много добре и убедително да ми го обясни или нещата с валутния борд не са наред и БНБ е печатала пари без покритие.
Както знаем срещу всеки 2 напечатани лева, БНБ трябва да има по 1 евро насреща!
Има ли БНБ срещу всеки 2 лева в обръщение и на депозит в банките по 1 евро насреща??? Май не!
Ако вземем само депозитите, то - 59,8 милиарда делено на 2 = над 30 милиарда Евро, а тя, БНБ няма толкова!
И тук въобще не са сложени парите в джоба ми или във вашия, който са извън банковата система.
Нещо не е наред!http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Niky55Щом имотите и акциите в България са достигнали дъното си, това означава ли, че кризата у нас е към края си, Jay Gold
Сега обаче кризата е фактор в ежедневието на много хора.
Същото се случва и сега.
За мен дъното на Софикс от Февруари означава, че на тази криза се вижда края. За да се усети обаче ефекта ще е нужно пак толкова време. Тоест, след месеци или година ще се види, че дявола не е така черен. Всичко обаче зависи от оцеляването на валутния борд на 1 во място.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Re: Кризата с имотите в България към края си?
Първоначално изпратено от Teodor IvПървоначално изпратено от Jay GouldКризата с имотите в България към края си?
Кризата с имотите в България е към края си, по мое мнение, колкото и еретично да звуча в момента.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
Коментар