If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Прогнози и развитие през 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014
а нашеият виден "експерт" Хърсев плямпаше скоро глупости как Германия щяла да фалира ............
и даваше акъли и лепеше етикети на видни икономисти . нищо чудно ,че сме на това дредже с подобни видни "икономисти"
ебати смеха
Е, не задълбавай много в делата на комшиите Занасям се, поста ти е много интересен, а по случая се знае колкото трябва + много градски легенди. Така или иначе става дума за висока топка.
Градските легенди са част от бизнес имиджа на някой компании. Все още обаче има живи хора от тези които имаха поглед върху икономиката на България преди 89 г. и понеже познавам някой от тях, ще питам, че ми стана интересно.
Драстичен скок на цените на храните: Повишение с 80% за година при някои от продуктите http://www.dnes.bg/bulgaria/2011/05/...hranite.118110 Драстично поскъпване на храните отчитат от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. За година стойността на част от продуктите е скочила с 80 %....скока на цените на храните на световните борси...Сред другите причина за осезателното поскъпване на храните у нас е занемаряването на земеделието. "Когато отрасъл като селското стопанство го оставиш на произвола на съдбата, идва един период, в който той не може да дава плодове. Сега трябва да се работи много в продължение на дълъг период, за да добием едно нормално ценообразуване, производителност, чак тогава може да очакваме едно стабилно равнище на цените", смята Владимир Иванов от Държавна комисия по стоковите борси и тържищата.
Затова и скокът при храните ще има негативен ефект върху икономиката. "Когато всичко, което потребяваме, става по-скъпо, ние очевидно свиваме своето потребление, което няма как да се превърне в генератор на възстановяване на икономиката и на по-голям икономически растеж", обясни икономистът Петър Ганев.
Не знам дали знаете, но Гленкор едно време бяха големи приятели на България и Тодор Живков, добър бизнес сме правели с тях! Мисля главно със жито, но и други суровини. Просто любопитен факт, допълвам.
ПП Ммда, видях, че сте писали за това, но да допълня, че има добра търговия и от преди 89.
Лично аз не знаех, но и мисля, че мога да проверя. Да не бъркаш обаче Рич с Максуел???
Не знам дали знаете, но Гленкор едно време бяха големи приятели на България и Тодор Живков, добър бизнес сме правели с тях! Мисля главно със жито, но и други суровини. Просто любопитен факт, допълвам.
ПП Ммда, видях, че сте писали за това, но да допълня, че има добра търговия и от преди 89.
България ще се обяви против предложението в ЕС да има единни правила за данък печалба. Това се прави, за да не бъде намалена данъчната основа за определянето на корпоративния данък у нас, стана ясно на заседанието на бюджетната комисия към парламента. Депутатите подкрепиха становището на финансовото министерство и гласуваха против предложението за Директива на Съвета на ЕС за консолидирана данъчна основа на корпоративния данък. Проектът предвижда унифициране на механизмите за определяне на данъчната основа в ЕС. Ако се приеме в сегашния си вид, текстът ще намали данъчната основа за фирмите у нас с близо 22%. Това ще ни принуди или да вдигнем ставката или други данъци, или да съкратим разходите, коментира депутатът от БСП Пламен Орешарски. Същото становище изрази и Алиосман Имамов, според който при подкрепа на директивата ставката ще трябва да се повиши до 13-14%, за да има същите приходи в бюджета. Това ще намали конкурентоспособността на България и ще постави родните фирми в неравностойно положение, коментираха депутати от ГЕРБ. Според тях моделът в проектодирективата предвижда признаване на различни разходи, които не всички фирми правят. Така някои ще плащат по-високи данъци от досегашните 10%. Освен това държавата няма да може да облага вътрешногруповите сделки и да удържа данък при източника, заявиха от финансовото министерство. В крайна сметка единодушно депутатите гласуваха против консолидираната данъчна основа. http://paper.standartnews.com/bg/art...article=366540
Толкова за "страната с най-ниски данъци" и за приказките на Дянков и Бойко Истината.
Коментар