Първоначално изпратено от KaiserSoze
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Прогнози и развитие през 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014
Collapse
X
-
[QUOTE=all_trader2;1059138891]Първоначално изпратено от KaiserSoze Разгледай мнение
скъпо е а тия дето пица от 20 лева нагоре в Будапеща ги разпрвяй на баба си
дори в Лондон пиците са към 14-15 лева в зависимост от заведението разбира се
в Унгария има евро - нормално е цените да са по-високи -всичко е относително - аз ако имам няколко милиона едва ли щеи го броя яденето изобща за разход но ако взимаш жълти стотинки като българина 1 000 лв на месец ще броиш не левовете а стотинките през 2 часа
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение....
в Унгария има евро - нормално е цените да са по-високи -всичко е относително - аз ако имам няколко милиона...
Коментар
-
[QUOTE=KaiserSoze;1059138883]Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеОколо 95% от сделките с имоти по българското Черноморие са с руснаци:
http://borsi.blog.bg/biznes/2011/08/...ie-sa-s.810515
... предпочитаните от тях апартаменти са на по-ниски цени - между 20 хил. и 40 хил. евро...
Приземяване - приземяване - приземяване ...
Цитат :"Въпреки, че цените на храните в магазините тук са по-високи от тези в Москва и Екатеринбург, те си правят сметка, че с пенсиите си от по няколкостотин долара ще могат да живеят тук сравнително добре, а и да се радват повече на топло време и на море. "
Не знам къде видя скъпата храна, живея в Будапеща и това лято бях един месец в Несебър, Слънчев бряг и Влас. Излезе ми по-евтино от това да се храня на нашето море отколкото Будапеща. Все пак става въпрос за курорт, какъвто и да той. Само за сравнение ще ти кажа цените - италиански ресторант на брега пред хотел Маджестик и Виктория - пица 10-12 лв. Нормалната пица в Будапеща е от 20 лв нагоре. Дюнери - 4-6 лева. В Будапеща са 6-7 лева..и тнт. Ресторанта на Планет на Марина Диневи е с цени като от студентски стол в сравнение с цените в Унгария и става въпрос за доста сносна кухня. Мисля, че на руснаците въобще не им е скъпо.
дори в Лондон пиците са към 14-15 лева в зависимост от заведението разбира се
в Унгария има евро - нормално е цените да са по-високи -всичко е относително - аз ако имам няколко милиона едва ли щеи го броя яденето изобща за разход но ако взимаш жълти стотинки като българина 1 000 лв на месец ще броиш не левовете а стотинките през 2 часа
Коментар
-
[QUOTE=Jay Gould;1059138574]Около 95% от сделките с имоти по българското Черноморие са с руснаци:
... предпочитаните от тях апартаменти са на по-ниски цени - между 20 хил. и 40 хил. евро...
Цитат :"Въпреки, че цените на храните в магазините тук са по-високи от тези в Москва и Екатеринбург, те си правят сметка, че с пенсиите си от по няколкостотин долара ще могат да живеят тук сравнително добре, а и да се радват повече на топло време и на море. "
Не знам къде видя скъпата храна, живея в Будапеща и това лято бях един месец в Несебър, Слънчев бряг и Влас. Излезе ми по-евтино от това да се храня на нашето море отколкото Будапеща. Все пак става въпрос за курорт, какъвто и да той. Само за сравнение ще ти кажа цените - италиански ресторант на брега пред хотел Маджестик и Виктория - пица 10-12 лв. Нормалната пица в Будапеща е от 20 лв нагоре. Дюнери - 4-6 лева. В Будапеща са 6-7 лева..и тнт. Ресторанта на Планет на Марина Диневи е с цени като от студентски стол в сравнение с цените в Унгария и става въпрос за доста сносна кухня. Мисля, че на руснаците въобще не им е скъпо.
Коментар
-
Около 95% от сделките с имоти по българското Черноморие са с руснаци:
Статията може би ще даде някаква ясното какво става наоколо, защото само преди дни големичка група жители на Западна България обсъждаха как "Трябвало да изгоним руснаците от крайбрежието" - защото "От тях не можело да се диша, като идваме на море, изкупуват имоти и са ....... (!!!) проводници на руската мафия, комунистите и КГБ!"- Ако щете вярвайте, но това бяха тезите на средностатистическите пилешки глава.
Цените обаче говорят друго - Основните туристи и купувачи на имоти тук са средната класа - лекари, учители, чиновници, научни работници и т.н. Олигарсите им не си купуват имоти тук (Те са в Лондон и на Лазурния Бряг), с изключение на онези от тях които работят заедно с нашите олигарси в София - Пример е например хотела на Лужков на Камчия чиито разрешителни от еко-министерството са разбити на десетки части (хотелът не е актуван изцяло, а за всяка тоалетна и т.н. са вадени различни десетки на брой разрешителни). Богато хора като Филип Киркоров купуват тук повече от сантименти (нали е роден във Варна) отколкото от друго, но тъй като и той подобно на лекарката на Путин и шефът на КАТ в Москва, стана жертва на измама, едва ли ще повтори повече. Впрочем именията и вложенията му в Анталия са доста по-големи.
Има богати тук, да, но те са изключително малко, на фона на средната класа купувачи. А и никой от тях не прави впечатление на голям проводник на мафията, дори напротив, дори човек изръсил над 1 200 000 евро за апартамент в Морската градина, има доста земен вид, а синът му го разхожда баба му, а не охрани, бронирани коли и т.н.
Реалните цени по които в момента се купуват имотите са по мое виждане подобни на тези на бюджета на англичаните, малко преди да започнат да продават. Много рядко някой ще се появи с над 50 000 евро, като в повечето случаи сумата е доста по-малка. Голямо е желанието и на част от руските пенсионери да живеят тук - и за сега само липсата на достатъчно пари в брой до нужните суми спира голяма част. Въпреки, че цените на храните в магазините тук са по-високи от тези в Москва и Екатеринбург, те си правят сметка, че с пенсиите си от по няколкостотин долара ще могат да живеят тук сравнително добре, а и да се радват повече на топло време и на море.
Приземяване - приземяване - приземяване другари! Проводниците на КГБ (ако щете вярвайте) не са тук. Милионерите също са кът, или поне се крият и се представят за професори по орнитология с бюджет от 25 000 евро. А специалисти по орнитология май определено са ни нужни.
Last edited by Jay Gould; 29.08.2011, 18:01.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеХм... Дойде ми нещо на ум. След хиперинфлацията в България... - Всички кредити във валута се изплащаха по курса от деня на сключване на кредита! Това го зная със сигурност, а мой приятел който бе ужилен от строителна пирамида спечели делото, но получи след него 200 $ вместо над 20 000 $ които бе дал за апартамент на зелено защото му се изплатиха по курса от деня в който е сключена сделката. В същото време всички тия кредитни милионери се разминаха точно така. Платиха жълти стотинки по кредитите си вземани преди във валута, но оценени от съда по деня в който са взели парите.
... Тъй като почнах да ровичкам то ето какво изкопах
ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД ИЗДАДЕ .......ТЪЛКУВАТЕЛНОТО РЕШЕНИЕ No.2 ОТ 1997 ГОД., С КОЕТО ЗАБРАНЯВА ОСЪВРЕМЕНЯВАНЕТО НА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА И В ЛЕВА И В ЧУЖДА ВАЛУТА http://freeinf.tripod.com/affo/zelnik.htm
Ако това важи, а не знам това съдебно решение да е отменяно - Всички които имат ипотечни кредити в швейцарски франкове могат да искат те да им се смятат по курса от деня на сключване на сделката и да им се върне надвзетото. Нужно е само някой юрист да порови и да се види.
първо в България разплащанията м/у фирми и физически лица се прави в бълг.лева , така че твоя приятел е дал левове които са били тогава 20 000 $ , но когато са му ги върнали са били 200 $ ...гадно е наистина и доста несправедливо звучи , но това са даденостите .. и второ заема във франкове се връща във франкове , така че няма нито правно , нито някакво друго основание да се връщат в нещо друго за което ти пледираш ... неправилно интерпретираш нещата и той Алл–трейдър2 ти го е обяснил точно как ставаха нещата...
но ако имаш идея как да помогнеш на хората с швейцарски кредити ..сподели я ще си им от полза
Коментар
-
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеОт бързане изпуснах най-важното
Логично е, ако някой иска да ти окраде/ограби труда или таланта, то първо да те "изкара", че си прост!....
. Нарича се психологическа дезинформация
Правиш изложението си така,че умишлено да редуваш истина с лъжа , обаче само ти знаеш къде се намира границата между двете(т.е. къде е ключът за бараката) .Когато тълпата се зарадва ,че те е изкарала "прост" значи капанът на лъжата е щракнал и е дошло време да извлечеш ползата от уловената жертва . Ако прецениш,че материална полза няма - продължаваш напред, спазвайки пак горната рецепта
....
ПС: По тоя начин винаги успяваш да диктуваш развоя на събитията , докато тълпата чака те да се случат за да вземе решение - което 99 % от случаите ,разбира се е грешно. Неслучайно в природата хищниците са много по-слабо представени(като относителен брой) от потенциалните си жертви
.
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
От бързане изпуснах най-важното
Логично е, ако някой иска да ти окраде/ограби труда или таланта, то първо да те "изкара", че си прост!
П.П. Ако, па успее това да го направи законно и то за десетилития напред и включи в "играта" и бъдещите поколения, то значи си имаме работа с Майстор.
Тук изкуството вече е да накараш телюгите сами да влязат в клетката ( т.е. по собствен избор ), защото ще мучат дълги години още по-вдъхновено
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеЩе бъдеш ли така любезен да споделиш тези твои изследвания?
Аз също имам наблюдения по въпроса-от времето когато Менса България проведе първите тестове....
освен това съм любопитен
ама аз трябва да напиша цяла книга по темата, бебе сладко. След 1 час трябва да тръгвам за Пловдив и още не съм си гласил багажа - хихи
Накратко, образователните системи до момента са няколко вида. Тия, които са най-популярни, демек англо-говорящите, наистина имат нелоши достойнства от гледна точка как да се "виждат/изглеждат" отстрани и имат няколко търговски марки, които са направени доста добре. Филмовата индустрия тоже се грижи за "бляскавия" имидж
Немската е по-скучничка, но па има по равноправен достъп и не обвързва с дълг бъдещите телюги, за разлика от англо-говорящите. Там, па много от рано ги профилират, демек, ако някой има талант, то не му се дава шанс да го покаже/развие и т.н.
Кат' изследвах нещата ( доста отдавна ) първо гледах данъчната политика, демек ролята на държавата. Има различни видове данъчна политика и сега е "модерно" да се говори за данъчно-осигурителна, че е "топ-класата". Темата па, кой е умен/прост винаги е била актуална и 'орицата се връзват веднагически по нея.
Оттам насетне става много лесно да се измъкват стинките от 'орицата, защото контрола към средствата рязко спада.
Та, подобна среда е рай за хиени кат' Менса и прочие, които тоже са направили продукт, който е доста атрактивен и е нормално чиляк да се "върже".
Отделно самите държави, пробутват образованието кат' предпоставка за излаз после на пазара на труда и демек, да имат "законното" основание кой какво може да груха и за колко стинки. Демек пак скрита регулация.
Предимство на англо-говорящите е и езика, т.е. някак от само себе си наложи, че бизнес-езика по Света, ще е английския и затова техните системи са с предимство. Тия процеси са заложени още с Великите географски открития и битката между Испания и Англия. Ако тогава Испания не беше изпуснала диригентската палка, то сега едва ли щяхме да наблюдаваме превъзходството на англо-говорящите.
П.П. В този ред на мисли, българите също имат своите постижения, буквичките ни са вече само на 1100 години, ползват ги около 300 милки кат' население от 7 милиарда, но като територия сме ги "пласирали" на 1/5 от световната суша.
Та, кирилицата като продукт излезе доста устойчив във времето и затова реагирам така, като тръгне някой да ми обяснява колко сме прости, че и да ни "измерва".
Поздрави!
Писах малко набързо, че почвам да глася багажа - хихи
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеА, Менса на колко години са, че взеха да "мерят" кой колко е умен/прост?
П.П. Образованието, тестовете за интелигентност и прочие булшийтс са си чиста проба бизнес и то с нелоши печалби. Навремето изследвах малко и тоя сегмент и как се "вплита" в различните държави и рефлектира с пазара на труда.
Просто съм любопитен, нали ти казах
Поздрави!
Аз също имам наблюдения по въпроса-от времето когато Менса България проведе първите тестове....
освен това съм любопитенЗа спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеДо колкото разбрах в темата на разговора на маса, с мозъчния тръст с който бях тогава, това са данните на Mensa за България. И не знам защо ми казваш бебе при условие, че си мъж, а не влюбена девойка?!
Шега, но не си падам по подобни обръщения, дори от жени и момичета.
И като говорим за даскали - по едно време имах страхотен даскал по фенски, по случайност (бил е във Франция) станал член на съпротивата - партизанин там и т.н. и страхотен събеседник на тема история. За съжаление малко хора се задълбават в историята, а тя е изключително поучителна, защото нещата и събитията с малки промени общо взето се повтарят. А за 1300 г. история прав си, но каква полза от нея, като 1 повечето ако ги питаш, дори не знаят името на баба си, а камо ли някакви исторически факти, и 2 историята не прави толкова една нация колкото нейните постижения. Защото живеем не в миналото, не в бъдещето, а днес. Сега, веднага, в този момент.
Няма лошо да се отплесваме от време на време в страни - ако пускаме само графики ще умрем от скука.
Приятелски поздрави
П.П. Образованието, тестовете за интелигентност и прочие булшийтс са си чиста проба бизнес и то с нелоши печалби. Навремето изследвах малко и тоя сегмент и как се "вплита" в различните държави и рефлектира с пазара на труда.
Просто съм любопитен, нали ти казах
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение.. Някой, някъде бил "изследвал" и "казал" ....
Шега, но не си падам по подобни обръщения, дори от жени и момичета.
И като говорим за даскали - по едно време имах страхотен даскал по фенски, по случайност (бил е във Франция) станал член на съпротивата - партизанин там и т.н. и страхотен събеседник на тема история. За съжаление малко хора се задълбават в историята, а тя е изключително поучителна, защото нещата и събитията с малки промени общо взето се повтарят. А за 1300 г. история прав си, но каква полза от нея, като 1 повечето ако ги питаш, дори не знаят името на баба си, а камо ли някакви исторически факти, и 2 историята не прави толкова една нация колкото нейните постижения. Защото живеем не в миналото, не в бъдещето, а днес. Сега, веднага, в този момент.
Няма лошо да се отплесваме от време на време в страни - ако пускаме само графики ще умрем от скука.
Приятелски поздравиLast edited by Jay Gould; 28.08.2011, 01:23.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеАма аз не им се сърдя, бе човек. Пък и няма за какво. Обаче все повече се убеждавам, че в огромната си част нашенците са пилешки глави. Между другото средната интелигентност на българите е точно колкото на тази на жителите на САЩ не повече, забравих обаче да питам, колкото на белите ли е там, колкото на черните, или някаква усреднена стойност. Мисля, че е средна защото ми споменаха думата САЩ без уточнения. Обаче има някой черти в характера, които характеризират населението като цяло тук. Тук се смята за срамно, дори до ушите да си в лайна, да признаеш пряко или косвено, че сам не може да се оправиш и имаш нужда от помощ. Ако го признаеш дори пред себе си изпадаш от графата "тарикати", което е голям минус според нашенецът. Да кажеш "благодаря", също не се приема от индивидите тук положително, защото това ще е признание, че си имал нужда и някой друг ти е помогнал. За това и тук хората, често се скарват точно с тези който са свършили нещо за тях, за да не се чувстват задължение, въпреки, че може и никой никога нищо да не иска от тях в замяна. Ако обаче те си платят - може би има някакъв шанс.
Както казва Чърчил - "Кръв, пот и сълзи..." по друг повод, но мисля, че точно тогава българинът цени това което е загубил, защото е твърде глупав да оцени това което има в момента, или това което би могъл да има.
Тия дни се замислих и защо тук кредитите във франкове са по-малко отколкото в Унгария или Хърватска. Не мисля, че това е заради някаква по-висока интелигентност, в която и аз се съмнявам от години насам, а може би поради това, че тия кредити бяха по-слабо рекламирани. Между другото, това което разбрах тия дни е, че май никой от тях не в взел никакви франкове, а всичко се превалутира и т.н., тоест, май го начукват на пилешките глави, много от които с по няколко висши образования и с по няколко езика, още по една линия. Мисля си и друго, последните дни франкът се покачва и те като удавници изплували над водата си мислят, че ще им се размине и най-лошото е минало. "Спасението на давещите се,е дело на самите давещи се!" - Остап Бендер - Нали са "тарикати" като Остап Бендер, да се спасяват.
Поздрави
страхувах се, че "залитнем" в подобна посока, а аз не искам!
Като цяло нещата, които казваш са верни. Ако беше "спестил" и включването на няколко цитата от известни личности за "авторитет", според мен щеше да е по-добре
Един нелош вариант, който аз съм си избрал е знанията и уменията, които имам е да ги насоча в световен мащаб. Поставил съм си цели, гоня ги и така.
Не обвинявам никого за нищо, не соча с пръст и не търся кусури на никого. Като хоби ми е вече да "разпилея" на съставни части дадена система/институция и после да я "сглобя" пак.
Просто съм много любопитен кое как действа и когато си насоча интереса в дадена посока, наистина се изненадвам от резултатите, които постигам в невероятно кратки срокове.
Може би ми помага и това, че навремето имах прекрасни преподаватели по математика и по цял час спорехме кое решение е "по-красиво", понеже докато дадяха дадена задача, аз я смятах за 5 мин. по поне 3 различни начина и то наум.
Може би ...?
Та, идеята ми е, махни си "ръчните" спирачки в главата, т.е. Варна, Софето, България и т.н. и покажи таланта и уменията си пред Света.
Ще се почустваш невероятно добре, повярвай ми!
П.П. Т'ва черничкото ти го болднах, защото аз не обичам подобна информация. Някой, някъде бил "изследвал" и "казал" ....
В подобни "изследвания" винаги контрирам, че БГ-стан е на 1400 години, УСА са нЕкви "бебета" на 200 години. Ако, някой ще "измерва" кой колко е прост, то нека да го направи след 1200 години, ако все още съществува УСА и тогава ще е обективно. Демек, първо да ни дойдат на броя "чикии" и тогава да си отварят устата, че па и да "мерят"?!
Историята е най-великият ЛЕЧИТЕЛ и винаги изтрива третокласните проекти!! Интересно е НАС защо ни държи още, като сме "уж" толкова калпави?
За момента просто се смея и то яко на глас с подобни "изследвания"!!
Поздрави!Last edited by marandi; 28.08.2011, 00:44.
Коментар
Коментар