IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прогнози и развитие през 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    ..
    Ама аз не им се сърдя, бе човек. Пък и няма за какво. Обаче все повече се убеждавам, че в огромната си част нашенците са пилешки глави. Между другото средната интелигентност на българите е точно колкото на тази на жителите на САЩ не повече, забравих обаче да питам, колкото на белите ли е там, колкото на черните, или някаква усреднена стойност. Мисля, че е средна защото ми споменаха думата САЩ без уточнения. Обаче има някой черти в характера, които характеризират населението като цяло тук. Тук се смята за срамно, дори до ушите да си в лайна, да признаеш пряко или косвено, че сам не може да се оправиш и имаш нужда от помощ. Ако го признаеш дори пред себе си изпадаш от графата "тарикати", което е голям минус според нашенецът. Да кажеш "благодаря", също не се приема от индивидите тук положително, защото това ще е признание, че си имал нужда и някой друг ти е помогнал. За това и тук хората, често се скарват точно с тези който са свършили нещо за тях, за да не се чувстват задължение, въпреки, че може и никой никога нищо да не иска от тях в замяна. Ако обаче те си платят - може би има някакъв шанс.
    Както казва Чърчил - "Кръв, пот и сълзи..." по друг повод, но мисля, че точно тогава българинът цени това което е загубил, защото е твърде глупав да оцени това което има в момента, или това което би могъл да има.
    Тия дни се замислих и защо тук кредитите във франкове са по-малко отколкото в Унгария или Хърватска. Не мисля, че това е заради някаква по-висока интелигентност, в която и аз се съмнявам от години насам, а може би поради това, че тия кредити бяха по-слабо рекламирани. Между другото, това което разбрах тия дни е, че май никой от тях не в взел никакви франкове, а всичко се превалутира и т.н., тоест, май го начукват на пилешките глави, много от които с по няколко висши образования и с по няколко езика, още по една линия. Мисля си и друго, последните дни франкът се покачва и те като удавници изплували над водата си мислят, че ще им се размине и най-лошото е минало. "Спасението на давещите се,е дело на самите давещи се!" - Остап Бендер - Нали са "тарикати" като Остап Бендер, да се спасяват.
    Поздрави
    Last edited by Jay Gould; 27.08.2011, 21:00.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
      Да ти кажа не съм много наясно (не е мой проблем) и спирам до тук - макар, че щеше да ми е интересен резултата

За сетен път се убеждавам, че ако българите страдат от нещо, то е собствената им глупост, а да им се помага по какъв да е начин безплатно е все едно да се хвърлят бисери на прасета. Това е уникално типично нашенско явление, глупаците да вярват повече на тоя който ги е метнал в реката след като преди това ги е преджобил, отколкото на някой случаен минувач, който в пристъп на глупав алтруизъм или любопитство си е загубил времето да се спре разходката си, да протегне пръчка в опит да ги измъкне от реката в която се давят, вместо да си запали цигара на брега, да си поръча едно кафе и да им гледа сеира.
      Както бе казал един много уважаван мой братовчед от София - "95 % от българите имат страх от течение и да не се минат. За това все ходят със схванат врат и ги чукат всеки ден!"
      Това е доказателство и за следното - От хората правещи глупости в живота си, едва няколко % са склонни да се поучат от грешките си, докато всички останали задължително ще ги повторят, от което следва, че са неспасяем случай.

Тези дни имах интересни наблюдения върху група от хора теглили кредити в швейцарски франкове. Резултатите затвърждават представите ми за българите, а от около 400 човека (май са толкова) само 1-2 % имат някакъв шанс. Останалите ще идат в крематориума, банкерите ще си направят сапун от тях, а от кожите им ръкавици за голф

Бебе Джей,

аз си те кльопам тИбя и бих се радвал, ако някой ден съдбата ни срещне. Интересен си ми

Сега ще ти кажа, кое не ми харесва от този ти пост, който си написал.

Първо Българите НЕ са прости, защото вече не помня точните числа, но около 1% са теглилите във валута, различна от лев или евро. Което е ПРАВИЛНО! Т.е. проблема е пренебрежимо малък на фона на страни като Унгария и Сърбия, където подобни експозиции достигаха между 50-70% и то в швейцарски франк.

За тия неща съм писАл още в "далечната" 2008 година, но в имотната тема, щот' аз пиша само там

Та, място за драми няма!

Второ, не можеш да помогнеш на човек, който си вярва, че няма проблем!! Т.е. аз постоянно се сблъсквам с това явление. Казвам им на 'орицата какво мисля по даден какзус, който касае тях и толкоз!

Някои ме разбират, някои не успяват! Това е живота, братле и нямаш право да се сърдиш на 'орицата, че мислят различно и/или имат приоритети, които не съвпадат с твоите знания и умения.

Демек, малко по-великодушно го раздавай! ( Мисля, че ще ти отива )

Поздрави!

Коментар

• Овес цени: http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...7&df=8&dflid=3

Last edited by Jay Gould; 08.09.2011, 01:09.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от inokentii Разгледай мнение
          по курс от първия ден на фалита или първия ден на валутния влог (или превалутирането от левове във валута в банката)?
          Да ти кажа не съм много наясно (не е мой проблем) и спирам до тук - макар, че щеше да ми е интересен резултата

За сетен път се убеждавам, че ако българите страдат от нещо, то е собствената им глупост, а да им се помага по какъв да е начин безплатно е все едно да се хвърлят бисери на прасета. Това е уникално типично нашенско явление, глупаците да вярват повече на тоя който ги е метнал в реката след като преди това ги е преджобил, отколкото на някой случаен минувач, който в пристъп на глупав алтруизъм или любопитство си е загубил времето да се спре разходката си, да протегне пръчка в опит да ги измъкне от реката в която се давят, вместо да си запали цигара на брега, да си поръча едно кафе и да им гледа сеира.
          Както бе казал един много уважаван мой братовчед от София - "95 % от българите имат страх от течение и да не се минат. За това все ходят със схванат врат и ги чукат всеки ден!"
          Това е доказателство и за следното - От хората правещи глупости в живота си, едва няколко % са склонни да се поучат от грешките си, докато всички останали задължително ще ги повторят, от което следва, че са неспасяем случай.

Тези дни имах интересни наблюдения върху група от хора теглили кредити в швейцарски франкове. Резултатите затвърждават представите ми за българите, а от около 400 човека (май са толкова) само 1-2 % имат някакъв шанс. Останалите ще идат в крематориума, банкерите ще си направят сапун от тях, а от кожите им ръкавици за голф

Last edited by Jay Gould; 26.08.2011, 21:30.

Коментар

• по курс от първия ден на фалита или първия ден на валутния влог (или превалутирането от левове във валута в банката)?

Коментар

Разбрах, че е отменен (С отпадането на чл.10, ал.1 от ЗЗД - от 1.01.2000 г. отпадна и изискването задълженията между местни лица да се уговарят в "местна валута"), но пък виждам в решението цитирани доста други членове от този и други закони, така, че който иска и има интерес, може да си рови и да види има ли дупки, а такива нищо чудно да са останали. Толкоз от мен, поне за сега .
              PS: Мисля си и друго, като зная и колко хора са изтеглили милиони във валута, голяма част пак същите които се разминаха по това тълкувателно решение, то почти няма начин да не са си оставили отворена вратичка някъде, за да им се размине, ако нещата пак станат неизгодни за тях.
              оставили са разбира се - Законът за влоговете не гарарантира абсолютно нищо - има 2 дупки в него
              1-та е че парите трябва да почнат да се изплащат до 20 дена след фалита ама няма срок до кога трябва да си изплатят ......
              2-та дупка е че се изплаща само във левове независима дали депозитът и бил в друга валута и си изплаща по курс от 1я ден

през 2002 год мнозинството на гражданина Саксобурготски премахна отговорността за разадаване на необезпечени кредити и почнаха да се раздават на едни хора близки до властта милиони

следете много внимателно ситуацията защото нищо чудно да се готви пак подобен грабеж като 97-ма - вече лошите кредити минаха да поне 25% което е МНОГО
              следете внимателно и при първите признаци за това дали ше падне борда защото в момента има натиск върху него - продължи ли да има отлив на капитали от държавата бордът ще падне и при първи полъх на проблеми моментално теглете и превалутирайте!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                Извини ме, но няма нищо вярно в това, решението си касае само отпаднали вече общ. отношения (има само едно нищожно уточнение за левова равностойност, което си е ясно и без това пояснение)!
                Хората в БГ мислят, че като прочетат 5 члена, които са им потрябвали в определен случай, ще стигнат до истината (да не говорим, че ползват и-нет и четат отпаднали вече норми. НЕ СТАВА ТАКА!
                За това и хората си наемат юрист да им реши, или задълбочи проблема. Както и да е, това не е мой проблем, а между банките и тези които са теглили кредити в швейцарец. Беше ми обаче интересно да видя поне от кога до кога е било в сила това, а дали има дупка в законите оставена за следващите кредитни милионери от която би могъл в случай, че я има да се възползва и друг, или няма - който има интерес да си плати на адвокат за да рови той. Това "от нета", бе пратено от юрист (сам, дори в нета не можах да го намеря), който обаче каза, че член 10 не работи. Бях обаче любопитен да видя решението.
                Last edited by Jay Gould; 26.08.2011, 08:23.

Коментар

...но пък виждам в решението цитирани доста други членове от този и други закони, така, че който иска и има интерес, може да си рови ...
                  Извини ме, но няма нищо вярно в това, решението си касае само отпаднали вече общ. отношения (има само едно нищожно уточнение за левова равностойност, което си е ясно и без това пояснение)!
                  Хората в БГ мислят, че като прочетат 5 члена, които са им потрябвали в определен случай, ще стигнат до истината (да не говорим, че ползват и-нет и четат отпаднали вече норми. НЕ СТАВА ТАКА!
                  Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                    Няма нужда от ровене: И 1950-та и 97-ма отдавна минаха, тълкувателните решения не се отменят, но пък нормите, за които се отнсаят бяха отменени в далечната 1999 г!
                    BR!
                    Разбрах, че е отменен (С отпадането на чл.10, ал.1 от ЗЗД - от 1.01.2000 г. отпадна и изискването задълженията между местни лица да се уговарят в "местна валута"), но пък виждам в решението цитирани доста други членове от този и други закони, така, че който иска и има интерес, може да си рови и да види има ли дупки, а такива нищо чудно да са останали. Толкоз от мен, поне за сега .
                    PS: Мисля си и друго, като зная и колко хора са изтеглили милиони във валута, голяма част пак същите които се разминаха по това тълкувателно решение, то почти няма начин да не са си оставили отворена вратичка някъде, за да им се размине, ако нещата пак станат неизгодни за тях.
                    Last edited by Jay Gould; 26.08.2011, 01:28.

Коментар

• Няма нужда от ровене: И 1950-та и 97-ма отдавна минаха, тълкувателните решения не се отменят, но пък нормите, за които се отнсаят бяха отменени в далечната 1999 г!
                      BR!
                      Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

Хм... Дойде ми нещо на ум. След хиперинфлацията в България... - Всички кредити във валута се изплащаха по курса от деня на сключване на кредита! Това го зная със сигурност, а мой приятел който бе ужилен от строителна пирамида спечели делото, но получи след него 200 $ вместо над 20 000 $ които бе дал за апартамент на зелено защото му се изплатиха по курса от деня в който е сключена сделката. В същото време всички тия кредитни милионери се разминаха точно така. Платиха жълти стотинки по кредитите си вземани преди във валута, но оценени от съда по деня в който са взели парите.

... Тъй като почнах да ровичкам то ето какво изкопах: ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД ИЗДАДЕ .......ТЪЛКУВАТЕЛНОТО РЕШЕНИЕ No.2 ОТ 1997 ГОД., С КОЕТО ЗАБРАНЯВА ОСЪВРЕМЕНЯВАНЕТО НА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА И В ЛЕВА И В ЧУЖДА ВАЛУТА http://freeinf.tripod.com/affo/zelnik.htm

Ако това важи, а не знам това съдебно решение да е отменяно - Всички които имат ипотечни кредити в швейцарски франкове могат да искат те да им се смятат по курса от деня на сключване на сделката и да им се върне надвзетото. Нужно е само някой юрист да порови и да се види.
                        Тълкувателно решение № 2 на ОСГК на ВКС по тълк. д. № 2/1997 год. относно задълженията в чуждестранна валута
                        Чл. 10, ал. 1 ЗЗД от 1950 г.
                        ТЪЛКУВАТЕЛНО РЕШЕНИЕ № 2 от 1997 г.
                        по д. № 2/97 г., ОСГК на ВКС
                        ОТНОСНО ЗАДЪЛЖЕНИЯТА УГОВОРЕНИ В ЧУЖДЕСТРАННА ВАЛУТА.

http://www.legaltheory.org/index.php?rid=26&id=91

Коментар

• Колко е лесно да останеш без жилище: http://www.segabg.com/online/new/art...d=5&id=0001101

Коментар

Хм... Дойде ми нещо на ум. След хиперинфлацията в България... - Всички кредити във валута се изплащаха по курса от деня на сключване на кредита! Това го зная със сигурност, а мой приятел който бе ужилен от строителна пирамида спечели делото, но получи след него 200 $ вместо над 20 000 $ които бе дал за апартамент на зелено защото му се изплатиха по курса от деня в който е сключена сделката. В същото време всички тия кредитни милионери се разминаха точно така. Платиха жълти стотинки по кредитите си вземани преди във валута, но оценени от съда по деня в който са взели парите.

... Тъй като почнах да ровичкам то ето какво изкопах

ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД ИЗДАДЕ .......ТЪЛКУВАТЕЛНОТО РЕШЕНИЕ No.2 ОТ 1997 ГОД., С КОЕТО ЗАБРАНЯВА ОСЪВРЕМЕНЯВАНЕТО НА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА И В ЛЕВА И В ЧУЖДА ВАЛУТА http://freeinf.tripod.com/affo/zelnik.htm

Ако това важи, а не знам това съдебно решение да е отменяно - Всички които имат ипотечни кредити в швейцарски франкове могат да искат те да им се смятат по курса от деня на сключване на сделката и да им се върне надвзетото. Нужно е само някой юрист да порови и да се види.
                            бъркаш - схемата беше следната
                            кредитите се теглеха в левове и се превалутираха в долари а се врещаха обезценени левове

така е по закон - изплаща се по курса от 1я ден на събитието
                            законът за влогове също така НЕ гарантира влогвете по никакъв начин
                            Last edited by all_trader2; 25.08.2011, 13:14.

Коментар

Момчета и момичета - държавата е на абсолютен автопилот! /[/url]

добро утро

и с финансите и иконимаката е така - смело напред към катастрофата

Коментар

Треска за злато обхвана България: http://www.btv.bg/news/ikonomika-biz..._Bulgaria.html

Точно навреме....
                                Custodite sortem vestram

Коментар

Working...
                                X