IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прогнози и развитие през 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Има истина в квантовата механика.
    И тва за наблюдавания електрон дето като до гледаш се държи разумно, а като го изпуснеш от поглед прави щуротии също се е верно!
    Други хора разправят, че нещата не са такива квито ги виждаме?!?:-)
    Те били само разни вълнички дето се блъскат в ретината ни и ни карат да си правиме впечатления и според тези впечатления живеем.
    Дето се вика БФБ не е БФБ, а е просто мисъл в главата ми.
    Тоест всичките ми познати като ги видя и веднага извиквам спомена за тях от моя мозък и ги третирам според него.
    Е да, това което аз си мисля за тях е уникално, нема го на друго място на вселената освен у мойта глава!?! :-)
    ХА!
    А те можело да са се променили ама нейсе!
    Ето така се оправяли кофти взаимоотношения! Забравям, че съм се карал с гаджето и после като я видя всичко наново. Любов емоции!
    Странна работа е т'ва днешната науко-психология!
    Освен и борсата с нов поглед да погледна, може па да тръгне нагоре!
    Мале мале тва уиски всъвсем ме обърка!
    Но че света който изживяваме е уникален за всеки от нас си е верно!
    Уж сме на една планета, а то всеки си има коренно различна вселена в главата!
    НАЗЗЗДРАВЕ!!!

Коментар

• 09 Януари 2008 | 13:27

България и Румъния ще привличат все повече чуждестранни инвестиции, тъй като "австрийските компании са приключили до голяма степен инвестициите си в новите страни-членки на ЕС", а в България и Румъния "се очакват и по-големи сделки". Това е мнението на Роберт Кремличка, директор на консултантската фирма А.Т. Kearney в Австрия, предаде агенция Ромпрес, като се позова на австрийския вестник "Ди пресе".

Австрийското издание публикува индекс на чуждестранните инвестиции през 2007 г., реализиран от консултантската фирма А. Т. Kearney, в който са включени над 1000 от най-големите компании в света.

Централна и Източна Европа губят терен, показва проучването, цитирано от "Ди пресе". Само две държави от тази зона остават в топ 25 - Чехия и Полша, но и двете бележат спад в предпочитанията на инвеститорите. За европейските инвеститори, които представляват една четвърт от всички фирми, участвали в проучването, Източна Европа все пак остава привлекателна, но страни като Румъния, Полша или Украйна не фигурират в топ 10 на предпочитанията им, пише "Ди Пресе".

Според Европейската банка за възстановяване и развитие през 2007 г. преките чуждестранни инвестиции в новите членки на ЕС (тези, които се присъединиха през 2004 г.) са отбелязали лек спад - 24.5 милиарда долара спрямо 24.8 милиарда долара предходната година, а основната причина е, че процесът на приватизация в тези държави до голяма степен е завършил. От друга страна, чуждестранните инвестиции продължават да бъдат много важни за източноевропейските държави, тъй като помагат за балансирането на търговския дефицит, отбелязва изданието.

Румъния и България отсега нататък ще привличат все повече чуждестранни инвестиции, прогнозира Роберт Кремличка от А. Т. Kearney

Коментар

• Първоначално изпратено от dici
        Хубаво е че сме повечко физиците във форума. Може и да потръгне БФБ .
        дано, дано )

че то земното притегляне, влияе, както на ябълката на Нютон, така и на ...борсата)

...ама и техниката и анализите...и те голяма работа, направо се чудя как така в тази природа има място....за толкова различни чудеса...че и от истински по-истински...)

Коментар

• Хубаво е че сме повечко физиците във форума. Може и да потръгне БФБ .

Коментар

• а теоремата не винаги е вярна - ако знаеш кви грозни формули има.....
            е Netware, тя теоремата не е верна щото другара Айнщайн бил уплел леко конците по дефиниция там нещо отхвърлил като предпоставка че нема енергия на всемира заключена у вакума/етера оттам нататъка тъпчиме на место тва понеже немал връзка с квантовия свят уж но па нема да му се сърдиме, оставил е некое упражнение за мозъка, който може да остави повече а онея омотани енергийни уравнения си зависат от странни сугестични модели, които требва да се доушлайфат абе как казва Пепи, че гледаме да видиме то финала си е най-заплетен а ние с големото куче сме фенове на де Бройл /тва не че понеже убаво броил вълните, ами понеже разправал че може и надоле, може и нагоре и не само у микросвета, майтапа се netware, за добро настроение, сещаш се наверно /

Коментар

• Така, така и аз тъй викам - да гледаме по-мАкро на нещата.....

Боби, а теоремата не винаги е вярна - ако знаеш кви грозни формули има..... Напълно съм съгласен с теб, че следващите три дни са ключови за БФБ и непредсказуеми със своята неопределеност. Тя е толкоз голяма, че и методите на квантовата механика нема да помогнат Затова викам да минем на по-нетрадиционни методи - да викнем Пепи и баба му да фърлят боб, да гледма на женски пъп.... и други подобни ....
              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Моите наблюдения показват, че тримесечния срок е най-добър за прогнозиране на поведението на показателите, индексите и сентимента В това тримесечие очаквам времето да бъде променливо

Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                Netware, е па я затва си викам да не гледаме за месец ами за след 5 месеца примерно

Коментар

• Netware, затва си викам да не гледаме за месец ами за след 5 месеца примерно /да избегаме от микроситуацията и да може да фанеме по-голема познаваемост ако некой устиска дотогава разбира се, а и ако не падне борда ли беше предпоставката... или ако петрола е дотогава под 150долара а златото не е минало 1200 /

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
                    Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                    Боби, и netware, май имало некаква такава вероятност - тва от един приятел физик съм чувал имало некакъв принцип на неопределеност у квантовата наука и щом наблюдатела успее да слене на много ниско ниво до обекта и аха аха да го фиксира и обекта му се изгуби из погледа некой си Вернер го бил доказал и получил депресия от тоя факт, щото си мислел че никога нема да може да наблюдаваме истината
                    Ветре, верно има такава работа Ама тя е на мИкро равнище. На мАкро равнище нещата Слава Богу са по-близо до здравия разум, щото иначе сички физици щехме да изперкваме още у Университето Сега сложно е да обяснявам кво е тва, ама си спомнете същот така за разликата между мИкро- и мАкро- икономиките

Net, а сещаш ли се за доказаната теорема, че една форула се познава дали е вярна по външния си вид. Това не е ли една подкрепа на теорията на Елиът

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                      Боби, и netware, май имало некаква такава вероятност - тва от един приятел физик съм чувал имало некакъв принцип на неопределеност у квантовата наука и щом наблюдатела успее да слене на много ниско ниво до обекта и аха аха да го фиксира и обекта му се изгуби из погледа некой си Вернер го бил доказал и получил депресия от тоя факт, щото си мислел че никога нема да може да наблюдаваме истината
                      Ветре, верно има такава работа Ама тя е на мИкро равнище. На мАкро равнище нещата Слава Богу са по-близо до здравия разум, щото иначе сички физици щехме да изперкваме още у Университето Сега сложно е да обяснявам кво е тва, ама си спомнете същот така за разликата между мИкро- и мАкро- икономиките
                      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator
                        Дали защото всички разбраха вече, че мечките отдавна са дошли , дали защото заедно с някакви недохранени бичета играят хоро в кръг или защото може би им идва време да си ходят

На мен ми прави впечатление, че напоследък Jay е станал по-внимателен, пестелив и условен в прогнозите си Може би кристалното кълбо има проблеми с непостоството на времето и настроенията, но май така ще е в следващите 6-8 месеца

Първоначално изпратено от Bobi75
                        А пък за мен итересен показател е, че Jay спря да дава прогнозите си в темата Да Дойдат Мечките, а ги дава тук
                        ами досега вълнит бяха ясни. преди нова година като говореше за движението, което наблюваваме тези дни и разни хора му обясняваха как не може да брои вълни хе хе. а той си беше прав човека - това беше най-вероятното движение.
                        Обаче, ей сега сме в момента на най-голяма неопределеност и всеки ще е поне малко предпазлив. Ей тези 3 дена + пондРелник са кръстопътя пред БФБ

Коментар

• Може би защото всички вече разбраха, че мечките отдавна са дошли , дали защото заедно с някакви недохранени бичета играят хоро в кръг или защото може би им идва време да си ходят

На мен ми прави впечатление, че напоследък Jay е станал по-внимателен, пестелив и условен в прогнозите си Може би кристалното кълбо има проблеми с непостоянството на времето и настроенията, но май така ще е в следващите 6-8 месеца

Първоначално изпратено от Bobi75
                          А пък за мен итересен показател е, че Jay спря да дава прогнозите си в темата Да Дойдат Мечките, а ги дава тук

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                            Ветре, нали има закон, че знализатора променя поне малко анализирания обект. ...
                            Боби, май имало некаква такава вероятност - тва от един приятел физик съм чувал имало некакъв принцип на неопределеност у квантовата наука и щом наблюдатела успее да слене на много ниско ниво до обекта и аха аха да го фиксира и обекта му се изгуби из погледа некой си Вернер го бил доказал и получил депресия от тоя факт, щото си мислел че никога нема да може да наблюдаваме истината
                            нещо за случайното блуждаене ли е?

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
                              Ех Ветре, не знам за сугестията и заклинанията, ама понякога имам чувството, че Jay Gould има машина на времето и чат пат прескача в бъдещето, поглежда графиката на индексите в някой сайт или вестник, преписва си дъната и върховете и ги пуска после тук. Направо ме разбива с точните си прогнози.... И изглежда се е усетил, че прогнозите му станаха подозрително точни, та започна вече да не указва точни дати ами почна да дава интервал от дати Не знам, не знам, като физик почвам да се интересувам дали наистина Jay нема такава машинка.... Да земе да ми я даде, нема да я ползвам за БФБ, NYSE или форекс ами направо тичам в Стокхолм и гушвам Нобеловата награда по физика По-малко кинти са, ама пък ще се покрия с вечна слава
                              човека си смята бе, кво толкова. възползувайте се. Jay кажи нещо за EURBGN как ти се види?

Коментар

• Ветре, нали има закон, че знализатора променя поне малко анализирания обект. ...
                                Боби, и netware, май имало некаква такава вероятност - тва от един приятел физик съм чувал имало некакъв принцип на неопределеност у квантовата наука и щом наблюдатела успее да слене на много ниско ниво до обекта и аха аха да го фиксира и обекта му се изгуби из погледа некой си Вернер го бил доказал и получил депресия от тоя факт, щото си мислел че никога нема да може да наблюдаваме истината e верно полсе получил нобеловата, ама за кво му е на човек нобеловата ако е депресиран

Коментар

Working...
                                X