IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прогнози и развитие през 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Jay Gould,
    Мерси за анализа и извинявай за времето което си загубил при моята молба....
    Ако стане ти си близо до Свети Константин и Елена и ще се отчета подобаващо...

Коментар

• Булгартабак (57B / BTH)

Дати за евентуален край на възходящия тренд - Около 14.01.2010, 07.06.2010, 07-10.01.2011

Освен нивата вкарани в графиката (31.65, 32.95) може да имаме още - 42.25, 46.00 - лв.
      Нива на подкрепа - 21.55, 18.70, 17.00 - лв
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
        Първоначално изпратено от be_google
        ...
        ....
        ПС: В грешка си че Бъфет никога не ползва ТА.
        според теб, за колко БГ-компании - като брой е възможно прилагане ТА?

п.п. бъфет като го гледам как, едва шава ... помня как манипулираше тълпите преди месеци да купуват - и как още се сгромаляса ДАУ... да Стария сега пак се качи... "Купувайте американски акции..." изплакаха тогава той и Сорос и разни като... както и да е за мен щатите са контра на ЕС и прилапаха 2 трилиона от кеш-а на Европа... антиевропейци...

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
          ...
          Темата е от 2007 година за това пише 2008 ... Преди това пишех само във Валутна, а заради един френд прописах в "Да дойдат мечките". Прогнозите на саксо ме замислиха и накараха да отворя тази. Сега ще добавяме по една година всеки път

ТА може да даде точност която фундамента да не даде, но само ако се ползва правилно! Дай ми с фундамент числа и дати? Не можеш. Разбира се щом става дума за акации фундамента е не по малко важен, но имай предвид, че това което четеш ти го четат още много хора, а каква е гаранцията, че това което ти поднасят не е напудрено???
          Впрочем ,тези които ме знаят знаят, че за мен фундамент са много малко неща и някой път 2 реда ясни цифри са по-полезни за фундаментален анализ от 5 страници писаници! Всъщност и добрия фундамент би се събрал на четвърт страница, също както на толкова би се събрала и техниката. И двете са цифри, математика и няколко простички формули.
          За самия ТА си имам мнение.
          Лошия ТА е по-лош от това въобще да не го прилагаш!
          С фундаменталния анализ е същото!
          Самите прилагащи ТА също са много различни. Един ползва едно, друг друго, но подобно на фундаменталистите 90 % от тези които ползват ТА грешат!

Само ще ти кажа, че в мига когато видя анализ подобен на моя, почват да ме чоплят съмнения, че най-вероятно някъде греша! Защото както е казал Уинстън Чърчил - "Когато двама мислят еднакво, никой не мисли достатъчно!"

И двата анализа си имат и предимства и недостатъци, а как се ползват зависи от човека и каква част от тях тях той прилага в дадения момент.
          А за това дали работи или не даден начин на прогнозиране е все едно да се сърдиш на колата, че те е забила в някое дърво Ако я ползваш правилно тя ще те отведе където искаш, ако пък не сам ще си виновен.
          Често си мисля, че борсата е като Ф1. Дават на лаиците по една формула. Много от тях се убиват още на първия завой, а останалите 90% отпадат по пътя.
          Но за това нито мотора, нито шасито са виновни, а начина на каране и уменията.

ПС: В грешка си че Бъфет никога не ползва ТА. Една негова губеща сделка в 2005 година , на EUR/USD (тогава загуби 900 милиона) може да ни покаже ясно, че някой техничар го бе е подвел с не много добър анализ. (80-90% от техничарите тогава в края на 2004 очакваха голямо покачване на еврото, ама нъцки. ) Тогава Бъфет откри дълга на нива около 1.27 - 1.28 март месец, а закри около 1.17 - 1.18 втората половина на годината със загуба на 2 % от капитала си. (когато 80-90% в 2006 започнага да очакват обратното, мислейки, че виждат 5 вълни на юг, стана пък обратното)
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от milenkk
            Ето тук има една статия за друг вид анализ непонятен за повечето хора, но и отчасти съвършен
            http://./news.php?cid=1&id=54296
            напиши поне заглавието на статията за да може би-гугъл да го намери
            fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
              Джей, следя темата и помисли за ново заглавие, че 2008а и 2009та си отлетяха... :-)

хвърлям и по едно око на графиките и да ти кажа, ми е необяснимо, как успявате дори да припечелвате по нещо.... нашия пазар е малък и страшно показателен за целия свят, ние реагираме много по-бързо и се влияем от какво ли не... от пръдване на петролен принц в Персийския залив до фалит на нещо в Британия....

не е зле да кажете, че вашите инвестиционни ( щатски) гурута като Бъфет са среднисти и не могат да четат графики, не са и забогатяли така...

мисля, че да се зариеш в графиките особено, ако търгуваш на супермалък пазар като нашия не може да донесе големи печалби - да, за 5-6 компании може и да направиш реална графика, а повечето платформи ти вадят ... ама... аз предпомитам да чета отчетите за 4-5 години назад, да прочета всичко на страницата на КФН-то, борсата и ... тогава влизам...и излизам по позицията!

единствения начин да се печели от ТА-то е да имаш инфо, кои и дали големите играчи го ползват, защото входните ви данни са еднакви... явно много от тях го ползват, но кой може да ти гарантира дали ще решат да влезат в даден момент или ще бъдат предпазливи...

не те критикувам - труда ти във форума е за 6-ца! :-)
              Гугъле ти нали знаеш, че гаранция в този живот има само за данъците и смъртта както се казваше в един филм, да не мислиш че тези отчети дето ги четеш не са яко манипулирани. ТА е много използван и също трябва да се гледа наравно с фундаменталния ако искаш да се подсигуриш допълнително по дадена позиция.
              Ето тук има една статия за друг вид анализ непонятен за повечето хора, но и отчасти съвършен
              http://profit.bg/news.php?cid=1&id=54296
              уффф мноо се дразня като излизат такива глупости
              сайта е профиг бг на мястото на точката между скобите

Коментар

• Въпрос към администраторите на сайта.

Въпрос към администраторите на сайта.

Някой наясно ли е защо не мога да отговарям на първите 3 последни поста (мога само на тези преди тях и назад в темата) и защо не мога да редактирам последния пост който съм писал???

Тоест, в момента мога да отговоря на

наблюдаваща - Пуснато на: 20:45:33 ч. | 19.09

и да променя Jay Gould - Пуснато на: 19:13:35 ч. | 19.09

но не и да отговоря на be_google - Пуснато на: 21:09:35 ч. | 19.09

или да променя - Jay Gould - Пуснато на: 23:11:03 ч. | 19.09 Заглавие:

?

Коментар

• Първоначално изпратено от наблюдаваща
                  Jay, тук не си дал времеви диапазон в който да очакваме тоя връх от 9,45. И един въпрос по по-предната графика за EUBG, ако след кореция мине ниво 4 лв. какво може да се очаква по-натам?
                  не съм дал понеже не го знам, ако мине 4 отива до следващото, но нека я докара до там първо

Коментар

• ...наблюдаващата, ама вие всичко сте свикнали на готово!Ами взимаш линийката, перпендикуляр от 9 на долу и те ти времевия диап , хехехех
                    自由西藏

Коментар

• Джей, следя темата и помисли за ново заглавие, че 2008а и 2009та си отлетяха... :-)

хвърлям и по едно око на графиките и да ти кажа, ми е необяснимо, как успявате дори да припечелвате по нещо.... нашия пазар е малък и страшно показателен за целия свят, ние реагираме много по-бързо и се влияем от какво ли не... от пръдване на петролен принц в Персийския залив до фалит на нещо в Британия....

не е зле да кажете, че вашите инвестиционни ( щатски) гурута като Бъфет са среднисти и не могат да четат графики, не са и забогатяли така...

мисля, че да се зариеш в графиките особено, ако търгуваш на супермалък пазар като нашия не може да донесе големи печалби - да, за 5-6 компании може и да направиш реална графика, а повечето платформи ти вадят ... ама... аз предпомитам да чета отчетите за 4-5 години назад, да прочета всичко на страницата на КФН-то, борсата и ... тогава влизам...и излизам по позицията!

единствения начин да се печели от ТА-то е да имаш инфо, кои и дали големите играчи го ползват, защото входните ви данни са еднакви... явно много от тях го ползват, но кой може да ти гарантира дали ще решат да влезат в даден момент или ще бъдат предпазливи...

не те критикувам - труда ти във форума е за 6-ца! :-)

Коментар

• Jay, тук не си дал времеви диапазон в който да очакваме тоя връх от 9,45.
                        И един въпрос по по-предната графика за EUBG, ако след кореция мине ниво 4 лв. какво може да се очаква по-натам?

Благодаря предварително!

Коментар

• 2.27, 2,88, 3.87 - ако мине тях следват 6.35, 9.45

Коментар

• Първоначално изпратено от Борис
                            .... Ако Март 2010 Еврохолда чукне 4-ката ...
                            Както е хукнал може и преди март да ги удари ..

Коментар

Първоначално изпратено от мечето Йоги
                              VPLOD
                              Погледнах ги, но нищо определено не мога да кажа. Нищо не ми говорят като графика, а фундамета им не съм го гледал
                              Фундамента какво да го гледаш, при наличен 5 млн КЕШ !!! при собствен капитал 8 млн и толкова капитализация ?!? фундамента е стоманобетон, даже титанобетон )) 1,5,-1,6 млн си правят печалба всяка година, с криза или без.
                              В сравнение не знам колко ще е печалбата на Слден (със Гергов или без) ))
                              Няма да ме учуди, ако в софикс има дружество и с по-малка печалба от Вплод
                              не е препоръка.

Коментар

Първоначално изпратено от Jay Gould
                                4 лв на пръв поглед. Може би обаче не веднага и ако мине 1.72 в посока север.

Дни покрай които би приключил евентуалния възходящ тренд са: 07.03.2010, 09.10.2010, 29.08.2011
                                А дано! От твоите уста в борсовите уши Потенциала на база фундамент го има, но пустия му пазар. Ако Март 2010 Еврохолда чукне 4-ката имаш бутилка Джони почерпка от мен

Коментар

Working...
                                X