Първоначално изпратено от малката мечка
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Прогнози и развитие през 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014
Collapse
X
-
http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
-
Както предположих вчера - забъркаха се интересни неща тук.
За да се върнем в темата ще предложа един подвъпрос към Jay, - според теб има ли вероятност след отчетите при американците, ( 3-4 седмици) Дау да удари 10500 и после да смени посоката? Мисля, че се е случвало, да го прави по това време на годината.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jose....http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Netisan..Пий една малка ракийка и се успокой.
http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате ПешоМного хора от градовете биха си купили грозде на 50-60 стотинки килото и ще си направят сами виното вместо да купуват водата със захар трета промивка на винпромите.Това което се продава за вино в България е второто и третото вино което се прави основно с вода и захар.Но тези хора вместо да мрънкат да си закарат стоката по градовете да наемат магазин за месец или да си купят да пуснат реклами за да разберат хората.Но трябва някой да мисли и да работи.Те увиснали пред лозето и чакат някой да си купи.Ще има да чакат.Винпромите ще им го вземат на безценица защото то се разваля а от кило грозде стават 600грама вино.Да предположим че от два килограма грозде става кило вино.Представи си за какви далавери и печалби става въпрос.Същото е с млякото сирененто и кашкавала.Производителите трябва да разберат че без кооперация не може.Защо например две три села не се организират и да си купят един магазин в София.Да продават само пресни плодове и зеленчуци на сносни цени па да видим тогава на вносителите кой ще ик купува плодовете обработени с нитрати.Но народа български е прост мързелив тарикат все гледа да прецака другия и да не се мине.Е затова си получава участта.Иначе ракия имам е не е отлежала щото нямам съдове а в дамаджани няма как да отлежи.Сега съм сложил и 100кила грозде директно за ракийчица.Имам сливова джанкова.Тази година кайсии нямаше иначе да бях сварил и кайсиева.Домати колкото щеш.Може би ще има до края на октомври ако не падне слана.Има сланинка мръвки.Не е проблем да изкарам без ток няколко дена.
харесваш ми!
Ако искаш пиши на лични, къде е твойто село, където мога да си купя чиста и екологична продукция (само за лична употреба, за семейството, не за търговия). Ако имам път натам ще мина, а може и с децата и жената ако има нещо като селски туризъм при вас. Ама ти ще черпиш една истинска селска ракийка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay GouldПървоначално изпратено от Netisan...Ти не се ли оплакваше одеве, че нямало къде да си купуваш дънки и плазмени телевизори преди 20 г.?
Твоята история с двамата дядовци, единият комунист, а другият антикомунист, в коя ли подред тема я пишеш вече! Единият бил богат инвестор и лежал в Белене, а другият-комунист и гонел с пушка инвесторите из гората.
И майка ти, че била комунистическа подлога, а ти си бил пич-чейнчаджия, а сега си всезнайко-инвестор. Щом като си разполагал с толкова пари и контакти, сигурно си бил вербуван още тогава (но не си получил дивиденти и си обиден). УБИй ме, ама няма служители на УБО, които да не са били ченгета до мозъка на костите и до 9-то коляно.
Не ти отърва нито преди, нито сега - преди нямало дънки и хайтек, та ти се налагало да харчиш по 1-2 бона на седмица по кръчми, сега нямало картофи и сирене, че са го изпапали комунистите.
Изкуфяла работа. Не може да води диалог, без да си представя малоумник насреща
Намерил се кой да ми определя партийната принадлежност - с майка, която с пенсионирането си не сяда на пейката с кака Мара, а става мед. сестра в резиденцията на ЦК на Златните, а златното синче-стъкларче харчи по 1000 лв. на седмица при мама. Майка ти за 150-200 лв. ли е работила като мед. сестра, че ти не си смогвал да си харчиш хилядите при нея?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате ПешоМного хора от градовете биха си купили грозде на 50-60 стотинки килото и ще си направят сами виното вместо да купуват водата със захар трета промивка на винпромите.....
А това няма как да стане. Дори да дойде, сергии на пазара няма, защото са заети, ако пък има ще му кажат няма за да бутне рушвет. Това 1, а за виното не знам дали и там не треснаха някакви акзици за да пълнят джоба на винпромската мафия?
За коопреациите си прав!
Без да се кооперират и да действат заедно фермерите нямат шанс. Така всеки им извива ръцете, ама ако не им дойде на самите тях ум в главата, няма кой да им го набие.
Първоначално изпратено от Netisan...Ти не се ли оплакваше одеве, че нямало къде да си купуваш дънки и плазмени телевизори преди 20 г.?http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Много хора от градовете биха си купили грозде на 50-60 стотинки килото и ще си направят сами виното вместо да купуват водата със захар трета промивка на винпромите.Това което се продава за вино в България е второто и третото вино което се прави основно с вода и захар.Но тези хора вместо да мрънкат да си закарат стоката по градовете да наемат магазин за месец или да си купят да пуснат реклами за да разберат хората.Но трябва някой да мисли и да работи.Те увиснали пред лозето и чакат някой да си купи.Ще има да чакат.Винпромите ще им го вземат на безценица защото то се разваля а от кило грозде стават 600грама вино.Да предположим че от два килограма грозде става кило вино.Представи си за какви далавери и печалби става въпрос.Същото е с млякото сирененто и кашкавала.Производителите трябва да разберат че без кооперация не може.Защо например две три села не се организират и да си купят един магазин в София.Да продават само пресни плодове и зеленчуци на сносни цени па да видим тогава на вносителите кой ще ик купува плодовете обработени с нитрати.Но народа български е прост мързелив тарикат все гледа да прецака другия и да не се мине.Е затова си получава участта.Иначе ракия имам е не е отлежала щото нямам съдове а в дамаджани няма как да отлежи.Сега съм сложил и 100кила грозде директно за ракийчица.Имам сливова джанкова.Тази година кайсии нямаше иначе да бях сварил и кайсиева.Домати колкото щеш.Може би ще има до края на октомври ако не падне слана.Има сланинка мръвки.Не е проблем да изкарам без ток няколко дена.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay GouldАма няма кой да ги санкционира, да им тресне едно глоби, че правят храни от боклуци или въобще да ги закрие!
И да го кажа ясно - НИКЪДЕ- АМА НИКЪДЕ В ЧУЖБИНА НЕ ЯДАТ ТАКИВА Л....А КАТО У НАС! Ни в Русия, ни в Македония, нито в Турция даже, някой би купил и ял боклуците които се продават по нашите супери!
Ама за това българина сам си е виновен. Щом картофи внасяме от ония фараони до пирамидите , зле е работата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате ПешоИзлизане от кризата ще има когато на тоя глупав народ му уври главата да се върне по селата и да възроди земеделието и животновъдството.Два пъти селското стопанство ни е изправяло на крака ще го направи и трети път ама трябва да се работи здраво а не да се стои в София и нищо да не се произвежда.
Аз самият, макар и крайно градско чедо, предпочетох вместо кимизарник да си купя къща с двор във въпросното близко село. Засега по малко навлизам в материята и виждам, че се иска много отговорност и труд (а не да пишеш по форуми как кметът не ти е почистил или озеленил), но съм доволен от стъпката и срещам доброжелателната подкрепа на съседите. Все още не живея там, ходя от дъжд на вятър, но от няколко лехи домати (около 10 кв.м.), чушки и краставици цяло лято (юли-септември) едва смогвам да обирам и раздавам реколта, а сега са на ред есенните тикви, круши. Миналата година имах и марули, лук, чесън и т.п. ранни зеленини, но така и си останаха необрани, защото не мога да изям по 10 кг. салата на ден. И това освен овошките, които си растат от преди, а аз дори не ги познавам всичките.
Майката-земя ти дава всичко в изобилие и с най-добро качество, стига да го поискаш и да го вземеш.
И отново, 100% съм съгласен с теб, но се съгласи и ти, че е дошло поколението, което иска да бере не домати и чушки, а евро и долари и с тях да си купува кока-кола и бигмак. Поколението СОФИКС.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате ПешоДжея направо ме разби с този сценарии.Аууууууу как се уплаших.Но нали знаеш че съм селянин и за тези работи ми дреме на сайдера.Като се случи отивам да метна по един навиляк сено на стоката,прибирам яйцата и оттам в мазето точа кана винце паля камината и почвам да пека пържоли.Ако случайно има ток и телевизия ще гледам чудото по телевизора ако няма ще лупна бабката няколко пъти и си лягаме.Имам си кладенец и яма в двора така че ми дреме за хипермаркетите.Не си уточнил това през кой сезон се случва само.Но определено за големите градове става отлична веселба
Селското стопанство няма как да ни изправи на крака, с тоя внос..
Какво да си говорим щом картофи внасяме от Египет!!! Егати.. Тия с пясъка вадят картофи, а тук нашите не!
И нещата не са случайни .. днес сутринта ми разправя един познат - Докарвам един камион картофи (български) от Смолян, а се оказва, че няма кой да ги купува - Не ги искат, че ги продадох по на дребно.
Отделни картели и контрабандисти държат вноса и няшя селянин няма никакъв шанс да си продаде стоката.
Не виждаш ли какво става с горздето? А иначе тия отровители показват поля с грозде като ми рекламират пещерска или някоя друга химия! Как ли пък няма да им пия п......та, ама народа нали прост нагъва и чак се кефи. С млекарите е същото. За какво да правят мляко като Данон и фабриките слагат всичко друго в "млякото", но не и мляко. Ами сирене??? То няма даже миризма на сирене бе, а мирише на чорапите на някой малазиец ..
Ама няма кой да ги санкционира, да им тресне едно глоби, че правят храни от боклуци или въобще да ги закрие!
И да го кажа ясно - НИКЪДЕ- АМА НИКЪДЕ В ЧУЖБИНА НЕ ЯДАТ ТАКИВА Л....А КАТО У НАС! Ни в Русия, ни в Македония, нито в Турция даже, някой би купил и ял боклуците които се продават по нашите супери!
Ама за това българина сам си е виновен. Щом картофи внасяме от ония фараони до пирамидите , зле е работата.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от NetisanПървоначално изпратено от Бате ПешоИ знаеш ли мои познати са ми казвали аз в испания показах на моя чорбаджия къщата не село и апартамента в града казах му че имам 100 декара земя а той в потрес ме пита и какво правиш тук??????????//!!!!!!!!!!!
Та, да се върнем към темата - прогнозите са песимални. Излизане от кризата ще има едва, когато потече свежа ликвидност (пари). Когато на запад глътнат чист въздух, ще почнем да чакаме и нашия ред да изплуваме.
Коментар
-
Джея направо ме разби с този сценарии.Аууууууу как се уплаших.Но нали знаеш че съм селянин и за тези работи ми дреме на сайдера.Като се случи отивам да метна по един навиляк сено на стоката,прибирам яйцата и оттам в мазето точа кана винце паля камината и почвам да пека пържоли.Ако случайно има ток и телевизия ще гледам чудото по телевизора ако няма ще лупна бабката няколко пъти и си лягаме.Имам си кладенец и яма в двора така че ми дреме за хипермаркетите.Не си уточнил това през кой сезон се случва само.Но определено за големите градове става отлична веселба
Коментар
-
Първоначално изпратено от joseJay да не си чел книгата на Талеб за Черните лебеди.Остави ги тези глупости ако това се случи човечеството ще намери начин да се справи и можеби ще излезе по-силно от тази ситуация.По-добре кажи нещо за евро-долар отдавна не си писал за това.
Това не са глупости, а факти и случаи които вече са били.
Талеб не съм го чел. Питай родителите си или бабите си може би помнят случая от 60 те години и аномалиите с него и се запитай дали ако се случи пак, GSM в джоба ти ще работи както сегаМе мисля, че в НАСА са глупаци нито, че радиолюбителите са глупави хора.
Че ще се справи то ясно, но ще пусна тук нещо което е писал някой при друго бедствие:
ICE STORM - CANADA - QUEBEC
14:30
Имах шанса да съм в Квебек, 1998-ма, когато провинцията бе поразена от ледена буря. Това е явление, при което вали дъжд и после замръзва. Върху проводниците се образува 15 см. ледена обвивка, всички далекопроводи се сринаха, стълбовете се огънаха като пластелин. Цялата провинция остана без ток. Спряха парното, транспорта, банки, водоподаване. Беше както го описвате горе, че и по-страшно - не можеш да напуснеш града, няма транспорт, не можеш да сипеш бензин в колата, не можеш да купиш и 5 свещи, нищо че имаш $10000 в сметката. Водата стана негодна за пиене, защото спряха пречиствателните станции. Спря да работи канализацията. Храната в магазините започна да се разваля. Хората зъзнеха и гладуваха, защото всички там се топлят на ток и никой не прави зимнина, а чака на супермаркетите. Абе пълна трагедия. Ако беше продължило няколко месеца, отпишете ги всичките... .......http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
Коментар