IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Възстановяване на данъци от САЩ!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• www.taxback.com. Мисля, че имат офис в София и Варна (някъде около ЖП гарата). Фирмата е Ирландска. Близък приятел, който се върна от щатите миналата година си върна данъците с тях и остана доволен. Отначало ме помоли да му помогна аз, защото не разбираше добре декларациите, които трябва да се попълнят, но и моите знания по английски не бяха от особена полза. После щеше да го прави с друга фирма, но избра taxback и сега ги препоръчва навсякъде. Бяха му казали, че ще вземе 500 долара, но в крайна сметка взе около 900, даже хвана някаква промоция и комисионната, която му удържаха беше 8%.

Между другото някой му каза, че фирмите, които предлагат услугата за малко пари и за много кратък срок подават молбите като за граждани на САЩ, което било нелегално. Водело от отказване на бъдеща виза и т.н. ...

П.П. Живот и здраве догодина няма да ми откажат виза и ще мога да дам лично мнение по въпроса .

Коментар

• Tax refund

Taxback.com може да свърши работа за връщане на данъци.

Коментар

• Ami kogato ima teku6to udarjane na danaci ot paychecks, ima golyama veroyatnost da ti udarjat pove4e otkolkoto tryabva. Obiknovenno, tax systems priemat 4e dohoda koito polu4ava6 se extrapolira za cyalata godina.Oba4e kogato 4ovek raboti sezonno v tozi slu4ai, toi yavno ne raboti prez cyalata godina. toest dohoda koito polu4ava prez godinata e po-malak ot kolkoto extrapoliraniya ot firmata koyato ti pla6ta. Zatova ima godi6no izravnyavane pri koeto se oakazva 4e ima tax refund.
        In Goze We Trust

Коментар

• Интересен сайт, Gino, ще трябва старателно да се разтърся из него. А на какво основание се връща/възстановява (какъв е анл термин ??) този данък?
          Каунсъл такс възстановява ли се? Има ли някакви срокове за това.
          Мой много близък работи вече 5 год в Кралството и още не е чувал за такова възстановяване.( Впрочем той е доста смотан.)
          Ще трябва да му помогна.
          Не препоръчвам никому нищо.

Коментар

• 4 години вече си ги връщам с една фирма. Доволен съм. 10% взимат за върнаа сума до 1000 долара и 100 долара за върната сума над 1000 долара. Хубавото е, че като отидеш на място с w2 форма или последните paychecks ти изчисляват колко могат да ти върнат и плащаш в момента когато взимаш чековете с върнатите данъци. Може и по банкова сметка да ти ги преведат. Много са тези фирми в БГ. Сещам се за 10 поне
            Можеш и сам да подадеш тези документи. Не е голяма философия. Има много сайтове в интернет, които предлагат и помощ срещу символична сума. По този начин може да ти излезе 30$ услугата.

Бъди здрав и успех!

P.S. Да знаеш, че декларацията носи твоето име и невярно попълнена информация може да те вкара в беля.
            Keep going ...

Коментар

• Razbira se:

http://www.hmrc.gov.uk/
              In Goze We Trust

Коментар

• Благодаря, Gino !
                A можете ли да ми посочите съответния ( за Великобритания ) сайт като този,който сте дали по-долу за САЩ ?

Коментар

• Vaji.
                  In Goze We Trust

Коментар

• Моля кажете: такова възстановяване на данъци - важи ли и за българи работили във Великобритания ?

Коментар

• Pi4, otidi na www.irs.gov. Potarsi publication 519 (60 stranici), pro4eti 2-3 pati, sled tova nameri Form 1040NR ili 1040NR-EZ i vij koya ot dvete 6te ti var6i rabota, spored men 1040NR-EZ. Popalni kakvoto tryabva, prati na adresa i si gotov, wait and see..

Oba4e nali znae6 4e tryabva da polu4i6 parvo w-2 ot firmata koeto 6te stane v na4aloto na 2008..
                      In Goze We Trust

Коментар

• Re: Възстановяване на данъци от САЩ!

Първоначално изпратено от spas2003
                        Здравейте!
                        Тази година поработих в САЩ и от познати там разбрах,че след като се прибера в България може да си възстановя данъците ,които са ми удържани в САЩ.
                        Някой знае ли как става това?? Чух,че има фирми,които се заниват с такава дейност.
                        Ако някои има информация ,моля за съвет!
                        Лек ден!
                        здрасти забрави ги тия taxback големи престъпници. пробвай тези: www.ustaxworld.com Миналата година ми ги върнаха и съм много доволен. Бяха ми препоръчани от позната, която вече няколко пъти са и връщали данъци. Абе виж ги по подробно ако още имаш нужда.
                        Успех
                        Не е препоръка за покупка или продажба на акции.

Коментар

• прителката ми чака повече от две години за да си получи 1/3 от предварително изчислената от тях сума
                          Ако си там попълни си декларация на място - нямаш нужда от посредници
                          http://imoti.start.bg
                          http://pravo.start.bg
                          [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• Да има такова нещо Tax back Потърсете в Google
                            Софийски тел 9872288 или 987 22 99. миналата година се обаждах да говоря с тях. Не съм ползвала услугите им, но не защото не беше възможно, а по лични причини. Мисля че има и други фирми, но с тях не съм се свързвала и не знам какви са условията им. Ако научите нещо повече моля споделете го. Все още ме интересува

Коментар

• Възстановяване на данъци от САЩ!

Здравейте!
                              Тази година поработих в САЩ и от познати там разбрах,че след като се прибера в България може да си възстановя данъците ,които са ми удържани в САЩ.
                              Някой знае ли как става това?? Чух,че има фирми,които се заниват с такава дейност.
                              Ако някои има информация ,моля за съвет!
                              Лек ден!
                            Working...
                            X