IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Забрана за БМВ и Мерцедес !

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не мога да го разбера този спор : предно или задно тр. да е предаването?
    Ест. , че трябва да е и на четирите колелета!

https://www.youtube.com/watch?v=HQ7R_buZPSo

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr_crash Разгледай мнение
      Черкезов, не мислиш всеобхватно.
      Загубата на хора които карат по пътя и се пребиват,
      директно рефлектира върху данъците в тая държава.
      Да , затова има глоба за незакопчан колан, щото като гушнеш букета,
      някой друг плаща да те погребат. Не ти.
      И след тая случка държавата губи един данъкоплатец.
      Ще е по-добре още утре да се приеме закон, който да влезе в сила до един месец всички човеци в България които карат кола с задно предаване, да бъдат извън закона и държавата моменталически да им секфестира МПС то.
      Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
        magi208 Ти това което пишеш четеш ли го първо да видиш как звучи?
        Какви бонуси и застраховки, за 700 човеци годишно които умират благодарение на това че карат нестабилни колици с задно предаване? Веднъж като им умрат телата на човеците, защо са им застраховки и бонуси?
        Черкезов, не мислиш всеобхватно.
        Загубата на хора които карат по пътя и се пребиват,
        директно рефлектира върху данъците в тая държава.
        Да , затова има глоба за незакопчан колан, щото като гушнеш букета,
        някой друг плаща да те погребат. Не ти.
        И след тая случка държавата губи един данъкоплатец.

Коментар

• magi208 Ти това което пишеш четеш ли го първо да видиш как звучи?
          Какви бонуси и застраховки, за 700 човеци годишно които умират благодарение на това че карат нестабилни колици с задно предаване? Веднъж като им умрат телата на човеците, защо са им застраховки и бонуси?
          Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Преди години карах BMW със задно и нямам намерение да се връщам към тази марка не защото е толкова нестабилна а защото постоянно се разваля нещо и то скъпо.
            От личния си опит мога да кажа , че не са драстично нестабилни , но все пак колите с предно са по- добри като поведение на пътя.

За мен не е вариант да се забранява каквото и да е а просто да се въведе система за застраховки с бонуси.

Коментар

• http://www.blitz.bg/news/article/268284
              Мистерия с БМВ-то и четиримата удавници в Чая

Няма мистерия предните гуми поднасят и задните гуми избутват колата от пътя.
              Забрана за задно предаване трябва !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментар

• Айде почна се и тука с платени постове
                Britelight кажи си кой те накара да изпишеш толкова щурутии, имаш ли книжка изобщо?
                Защо сравняваш камион с бързо оборотно БМВ, да не си мислиш че в този форум сме дебили? Това е все едно да сравниш качествата на праведна монахиня с тези на компаньонка.

Коментар

• mnenie

Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнение
                  Вчера откри топлата вода и вече ни даваш акъл как да си караме колите...
                  не ми беше това идеята, не съм искал да ти давам акъл

Коментар

• BMW и Mercedes- най-безопасни за вас и околните!

Автомобилите със задно са по-безопасни от тези със предно предаване защото:
                    1.При тях не съществува ефекта на недозавиване. Когато навлязат в завой колите с предно имат стремеж да напуснат платното по допирателната, като преди това пресичат лентата за насрещно движение! Това се дължи на вмешателството на силата(момента) на двигателя в управлението. Ефекта е видим при детските колела с три колелета и "предно предаване". При задното предаване има разграничение на функциите управление/задвижване, поради което управлението е изключително прецизно!
                    2.Когато колата се занесе водача инстинктивно(освен при спец.тренировка) отнема газта. При задното колата се стабилизира, а при предното се дестабилизира-завърта! Колите със задно е по-лесно да бъдат занесени и овладяни, тези с предно трудно се занасят и трудно овладяват.При сегашните електронни системи, които се месят в спирачки, мотор, упраление, окачване е истинско постижение ако успееш да занесеш кола със задно без да изключиш електрониката.
                    3.Колите със задно(особенно любимите ви БМВ и Мерцедес) се отличават със тишина и липса на вибрации в салона. Това до голяма степен се дължи на разделението на функциите в системата мотор-скорости-диференциал и следователно е недостижимо за предноприводните! Водачите на тези автомобили не са подложени на шум и вибрации и не се уморяват така, както тези на предноприводките. Това е основен фактор за безопасността!
                    4.Когато настъпи удар агрегата двигател+скорости има технологично безопасно място-под колата, а не навлиза вътре в нея с всички произтичащи от това последствия за хората там.
                    5.Поради високата си класа тези коли са снабдени с всичко познато на индустрията към момента на производството им и най-вече яко купе! Възглавниците няма да помогнат при меко купе! При другите всичко обикновенно се доплаща, а най-често в практиката се пропуска. Така можеш да видиш кола 2010 без ABS
                    6.БМВ, а предполагам и конкуренцията Мерцедес, имат почти 50%/50% разпределение на теглото по осите си! Това води до по-предвидимо поведение при занасяне. Това е недостижимо при предноприводките!

Предното предаване е компромис за по-малки разходи при производството и по-големи печалби на производителите на автомобили.Компромис е и за клиентите, но става за придвижване от т.А до т.Б. Задното е това, което е необходимо на познавачите независимо от по-високата цена!

Искам да напомня,че със задно са всички камиони, автобуси, тежки бусове. Тях да забраним ли?

До преди двадесет години 80% от леките коли бяха със задно, гумите бяха Вида-Спорт унисезонки, за ABS бяхме чели в пресата, но някак стигахме до село!

Единствената причина за евентуална забрана: да не комплексират другите участници в движението!
                    Last edited by Britelight; 22.04.2014, 02:10.

Коментар

• Ех ,комшо, защо обиждаш хората ?
                      Аз карам известна марка със задно предаване и до момента не съм имал опасен за мен или друг казус на пътя. Дори, съм имал повече проблеми с коли с предно предаване.
                      От значение за поведението на една кола на пътя са множество фактори. Не опростявайте и не абсолютизирайте нещата. За мен от най-голямо значение е / като изключим водача / е отношението мощност към тежест на колата. Междуосието е от значение също. С други думи Е-класата превъзхожда БМВ-то и е по-безопасна, независимо, че и двете са със задно, например. Или пък БМВ лимузина ще в пъти по-безопасно от друга кола с предно, но по-малка и по-лека !

Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                      Ех ако можеше да се забранят арогантността глупостта и простотията такъв живот ще настане че само си викам дано....Иначе прави впечатление че немските автомобили в България освен в крайна лява лента в друга не могат да вървят.На 100% идиоти управляват марките Ауди БМВ и Фолксваген.100% ви идиоти които си мислят че са над законите на физиката и че са безсмъртни.Моля Бог да не загиват невинни хорица за тия галфони не ми е жал да продължават да се избиват по деретата.Стълбове и дървета има за всички глупаци
                      Last edited by Avalaon; 21.04.2014, 20:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от lupus in fabula Разгледай мнение
                        Здравейте,
                        нов съм във форума, но не можах да се въздържа от участие в тази тема! Преди година преминах от предно на задно предаване и трябва да се съглася с Auto за огромните рискове, които колите с такова крият! Миналата есен за малко и мен да ме разлепят на стълбовете, а аз не съм състезател и си карам нормално, но слава Богу се отървах! За забрана на тези коли е смешно да се говори, но трябва в началото на всеки Октомври примерно да започват масирани кампании по медиите за предупреждение на водачите на такива автомобили, подркепени с черна статистика, клипове и снимки! Много важни са 2 неща - задължително нови гуми според сезона, и малко дъждец да ръсне повече от 90км е табу, за сняг да не говорим!

Иначе, БМВ са страхотни автомобили, и ако си спокоен и разумен водач на пътя, с добре подготвена кола, няма проблеми!

Ето и един интересен тест на Top gear:

http://www.youtube.com/watch?v=wdiF-BxPSH0

Вчера откри топлата вода и вече ни даваш акъл как да си караме колите...
                        "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Ех ако можеше да се забранят арогантността глупостта и простотията такъв живот ще настане че само си викам дано....Иначе прави впечатление че немските автомобили в България освен в крайна лява лента в друга не могат да вървят.На 100% идиоти управляват марките Ауди БМВ и Фолксваген.100% ви идиоти които си мислят че са над законите на физиката и че са безсмъртни.Моля Бог да не загиват невинни хорица за тия галфони не ми е жал да продължават да се избиват по деретата.Стълбове и дървета има за всички глупаци

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                            Според мен проблема със загубата на контрол при БМВ не се дължи само на задното предаване, а и на грешка в разпределението на теглото върху предна/задна ос. Тези два фактора в комбинация водят до загуба на контрол дори при прав път и ниска скорост на движение.
                            Ако потърсите в интернет, повечето тежки катастрофи със смъртни случаи в България започват винаги по един и същ начин:
                            "На прав участък от пътя водача на БМВ-то губи контрол над автомобила и..."
                            Мерцедесите също са със задно предаване, но за тях не съм чувал някой да се оплаква от подобни проблеми със стабилността.

Ето още една компилация от катастрофи, на която ясно си личи този проблем.

BMW Crash Compilation
                            Не гледайте нагласени тестове от Тop gear, а вижте горните истински ситуации.
                            При леко поднасяне управляващи гуми са ....ЗАДНИТЕ, а те сочат навън от пътя.
                            Last edited by Auto; 20.04.2014, 01:08.

Коментар

• предупреждение вместо забрана

Здравейте,
                              нов съм във форума, но не можах да се въздържа от участие в тази тема! Преди година преминах от предно на задно предаване и трябва да се съглася с Auto за огромните рискове, които колите с такова крият! Миналата есен за малко и мен да ме разлепят на стълбовете, а аз не съм състезател и си карам нормално, но слава Богу се отървах! За забрана на тези коли е смешно да се говори, но трябва в началото на всеки Октомври примерно да започват масирани кампании по медиите за предупреждение на водачите на такива автомобили, подркепени с черна статистика, клипове и снимки! Много важни са 2 неща - задължително нови гуми според сезона, и малко дъждец да ръсне повече от 90км е табу, за сняг да не говорим!

Иначе, БМВ са страхотни автомобили, и ако си спокоен и разумен водач на пътя, с добре подготвена кола, няма проблеми!

Ето и един интересен тест на Top gear:

http://www.youtube.com/watch?v=wdiF-BxPSH0

Коментар

• Колко пъти трябва да се каже за да разберат всички, че най-важният фактор е водачът. Над 90% от всички катастрофи е по причина на водача. По технически причини няколко процента и няколко по вина на пешеходци.
                                Четири жертви взе тежката катастрофа на Е-79

Колата е Фоклсваген Пасат.
                                Кой е виновен? Колата, дъжда или водача?
                                За мен е водача. И тук е напълно оправдана формулата "несъобразена скорост".
                                Щом е излязъл от лентата си на завой при дъжд, значи не е съобразил скоростта с пътните условия, особеностите на автомобила, състоянието на гумите и собствените си умения.
                                Освен ако не е бил пиян или дрогиран.

Четири млади живота! Жалко, много жалко! Тези млади хора трябваше в близките години да дадат живот на 4-5 деца. Огромна загуба! Жалко.
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X