IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма"

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Caessar
    Ааа - да,Божко,даже и снимките гледахме - хубаво сте си изкарали,но болшинството не сме от София - трудна работа...
    Че кой е казал че трябва да е в София? Аз лично нямам нищо против да попътувам из красивата ни родина.

Хайде помислете и след някой друг ден пак ще подхвърля тази идея, а дотогава ще си казваме наздраве с мониторите. :-D

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
      Цезаре, убиваш всичко детско в мен
      не може ли човек да се радва на други неща и да ги допълни с малко градус, без да е от домашната градина...
      Извинявай,колежке съни(тя),не съм искал да натрапвам мнението си - просто споделям - прости ми!Наздраве!

Коментар

• Цезаре, убиваш всичко детско в мен
        не може ли човек да се радва на други неща и да ги допълни с малко градус, без да е от домашната градина...

Коментар

• Ааа - да,Божко,даже и снимките гледахме - хубаво сте си изкарали,но болшинството не сме от София - трудна работа...

Коментар

• Наздраве и от мен банда!

Аз да се вмъкна в разговора с едно предложение... защо не направим "Виртуалната" кръчма в една реална? ...не нямам предвид да инвестираме в кръчма, :-D ами да се съберем и да си кажем наздраве както си му е реда!

Преди няколко месеца се организирахме към 12 човека от форума и беше забавно.

Коментар

• На другия ден, адаша се вясна на лекции в ранния следобяд. Дойде при мене и ми пъхна нещо в джоба. Бръкнах и извадих оттам петдесетте лева. Питах го кво става, а той вика: Забравил си ги снощи, на масата, добре че ги видях и ги взех. Много се вкиснах, щото не съм от тия дето бомбят сервитьорките и му казах, че трябва да отидем да оправим сметката. Отидохме във винарната и попаднахме на същата сервитьорка. И чудо, вместо да ни овика дето сме я бомбили, мацката ни пита как сме с главите, че не са аптека и не продават аспирин, нито пък млекарница и не продават и мляко и че ако ни е лошо може да ни предложи единствено нещо за пиене. И ние си поръчахме. Като ни донесе поръчката, се проборих със срама и я попитах нямаме ли някакви сметки за уреждане. Мацката се охили и каза, че наистина не ни усетила кога сме си тръгнали, отишла при руснаците, питала за нас и ония и казали, че сме заминали и тя ревнала. Тогава едния дето пееше, почти толкова хубаво, колкото и аз, казал че няма проблеми, че много сме им били харесали и дори така или иначе щели да ни почерпят,извадил пачката и платил нашта сметка, дори и бакшиш оставил и продължили да си пият. После оправили и тяхната си сметка и си тръгнали.
              Да пием за нашите сънародници зад греница, а най вече за тия в Бесарабия.
              Бех мечка, сега ми се бичи нещо!

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
                Така е Цезар, ама лозята (малко каберне) са до Сандански и е тегаво да се грижиш. Дано да имам време да са занимавам с такова нещо – пия за това
                Желая ти го от все сърце!Само тогава,когато започнеш да произвеждаш нещо от земята със собствените си ръце - образно казано - започваш да оценяш колко малък дял имаме ние във нещата,които тя ни дава и колко зависим от Дядо Божи!Наздраве!
                Тазгодишното ми винце още не е готово,а и джибрите още не са станали за варене,но - засега - всичко е много обещаващо!

Коментар

• Докато отпивам от чашата, да споделя...

По стечение на обстоятелства често ми се случва да пътувам из пустата Европа. Съответно, дегустирам интересни работи.... Смея категорично да заявя, че вносните вина, продавани у нас, са от много ниска категория. Което е обяснимо, за тези цени нищо свястно не може да се очаква.

Иначе чилийски вина по света има, меко казано, разкошни.

Та никой не ми отговори за пинотажа?

Ай наздраве, банда!!!!!!!!!!

Коментар

• Така е Цезар, ама лозята (малко каберне) са до Сандански и е тегаво да се грижиш. Дано да имам време да са занимавам с такова нещо – пия за това

Коментар

• Наздраве на всички в този час!Колега Любимец 13,виното ми не се харчи - то е само за приятели - ще го опитате на чевермето - обещавам!А на теб,колега Смехурко,ще ти кажа,че няма нищо по-лесно от производството на вино и ракия - от теб се иска само стриктно да спазваш рецептите и процедурите,оставени ни от СТАРЦИТЕ - Бог да ги прости мъртвите от тях - а всичко останало го върши най-добрият приятел на човека...ще речете - Кучето??? - не,Дроздофила Меланогастер...тя е най-добрият приятел на човека!
                      Колега Продигал,цифром и словом дните,в които си ангажиран с работата по лозето са не повече от 15 - сумарно - а почивни дни през годината - дал господ!Научете се да си произвеждате сами - ще се изненадате колко е лесно и приятно това занимание!Наздраве отново!

Коментар

• Съни, честно да ти кажа, български вина от магазин не консумирам, рефлекс от ментарският период в БГ. :-)Аз си зареждам зимните запаси с ДОМАШНО вино и ДОМАШНА кайсиева ракия, но понякога дегостирам и НЕКОИ вносни вина. :-) Абе, нали за да разбереш, колко си е добро домашното вино, трябва да опиташ и промишленият боклук пълен с консерванти и химии. :-) А НАЗДРАВЕЕЕЕЕЕ и умната , а не русата. :-)

Коментар

• ... но не се наемам още да правя вино сам. Липсва ми житейски опит.

Та както сме подкарали Винарията, да ви разкажа една история, в която виното е сред главните действащи лица. Та значи, 1-ви март, ранна вечер, Студентски град, на 16-ти блок мазето, всеизвестната тогава винарна "Кепито". Тогава сиреч '92 или '93 не помня точно, но няма значение. Сядаме с адаша ми да отпразнуваме набързо Баба марта и понеже е Баба Марта, поръчваме кана бяло за мен и кана червено за него. Празнуваме си празнуваме, а гаджето ме чака на втория етаж в стаята си. Рекох пао едно време да стана, но адаша вика: и сега кво, ти бял пък аз морав, няма не искам ако ще е мартеница да е мартеница. И поръчахме червено за мене и бяло за него. Празнуваме си празнуваме, гаджето слезе да ми каже, че не ме чака вече. Да е жива и здрава! И седнаха при нас някви Българи, които говареха доста странно. Като казвам странно, Адаша е от западните покрайнини, а аз съм от морето, така че и ний си говорехме странно, ама тва тяхното беше супер странно. Та ги питахме откъде са и се оказа, че са бесарабски българи. и с тях навлезнахме в ранната фаза на утопичния национализъм. А после и през апокрифното изкуство на руската интелигенция. То не беше Окуджава, то не беше Висоцки, то не беше Песня про зайцев, Машина времени, Земляне, Чебурашка, че и Баба Марта на руско-български. Естествено вързахме още една мартеница. И аз реших, че повече не мога и че все пак един от двамата трябва да отиде на лекции към обяд. Дадох му 50 лв да оправи сметката и ги оставих да си пеят. Пееха Москва Калкута.

Фас пауза, че се уморих да пиша.
                          Бех мечка, сега ми се бичи нещо!

Коментар

• Наздраве и от мен с търговишки Мускат....и ако знаете какъв "мазен" джаз си слушам.....

Пепи, к'ви са тия чилийски вина....къде остана Изберете българското
                            Наздраве

Коментар

• Цезар-е, колко ЛЕВРО се харчи твоето винце?

Коментар

• Лазаре, предлагам ти утре да не минаваш да пръскаш пак, че миризмата на джибри от тая вечер да ни държи влага малко по-дълго, а? Наздраве ееееййййй! Аз пак я карам на мартини, нещо ми свърши компота от черешките! Я пратете некоя торта да си обера черешките от там! :-)

Коментар

Working...
                                X