IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазаруване в интернет от чужди сайтове и доставка в БГ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • http://www.auctionquests.com/ edin dobar sait . Sazdaden ot balgari v usa.Napravil sam nqkolko pokupki i prodagbi.

    Коментар


    • Различно е в различните магазини. Може би това ще ти е полезно www.pazaruvane.com
      Портал за интернет пазаруване

      Коментар


      • Случаи, при които се разрешава безмитен внос на стоки от физически лица:
        Внос на стоки с незначителна стойност - под "стоки с незначителна стойност" следва да се разбират стоките, чиято собствена стойност не надвишава общо 45 EUR или тяхната равностойност в друга валута за всяка отделна пратка.

        Коментар


        • Мога да предложа да се регистрирате всеедно сте в Гърция, а адреса си остава в България така излиза , че сте грък и подарявате нещо . Никой неможе да направи разлика от пластиката независимо дали е виза или мастер и от коя банка е така че пробвайте

          Коментар


          • ето тук www.pazaruvane.com
            Портал за интернет пазаруване

            Коментар


            • Ползувам кредитна VISA, от ОББто за да си плащам таксите в http://www.voipstunt.com. А имам дебитна дето не я приемат. Също от ОББ, VISA. Явно заради по-голямата далавера за банките.
              http://georgipiskov.blogspot.com

              Коментар


              • Трябва да може, защо тия хора не пускат, би трябвало с обикновена карта Visa electron да може да се пазарува. Кредитните карти са скъпи, с големи такси и поддръжка. Не си струва да си вадиш такава карта само да си купуваш маратонки и други щуротии.
                Нали става дума заплащане и после получаване, продавача си е получил парите и после ти праща стоката.
                Може би трябва да се опитва повече от европейски сайтове , а и пътя е по-малък.
                А за колегата със спортните обувки, не знам как може човек да купи обувка без да я премери ? Много ми е странно!

                Коментар


                • Пазарувал съм многократно през Амазон както книги така и други неща. Според мен номерът е да направиш няколко плащания за да си създадеш добра история и тогава можеш да пазаруваш почти каквото ти е кеф на душата. Примерно в началото исках да си купя един скъп часовник, но ми отказаха, защото съм от България. След време обаче ми предложиха отстъпка за абсолютно същият часовник и си го купих без проблем. Вярно че доставката излезе малко солена 35-40$, но тя включваше само транспортни разходи плюс още някаква такса от 4 лв за освобождаване от митницата и това беше всичко.

                  Коментар


                  • Мдам, убеждавам се, че както и при всички други неща май и тук опира до постоянност и задълбоченост - в крайна сметка ако нещо наистина ти трябва ще намериш начин да си го доставиш - за мен няма никакъв проблем с пазаруването на каквото и да е от интернет, от около 5 години - книги от амазон, електроника и оптика от сащ и т.н. - мисля че положението в днешно време е такова - "каквото не си пожелал, това не можеш да си купиш" - всичко това с лични БГ кредитни карти и малко повече време отделено в четене на надписите с малки букви за шипинг политиката на отделните сайтове.

                    Един малък съвет за шипинга към "Credit Card" - не използвай UPS Worldwide Express - няма смисъл, а и както си установил - излиза скъпо - пробвай тези http://www.usps.com - работи напълно безпроблемно и е тествано многобройни пъти. Ако на сайта от който пазаруваш тази опция я няма - просто им пиши - не забравяй, че има търговци за които "Every client matters" за разлика от в БГ.

                    Коментар


                    • Доколкото си спомням опитът ми беше от Amazon.co.uk, а книгата си беше нова и мисля не от reseller. Приеха ми картата, но отказаха доставка в БГ. Оттогава се отказах.
                      Ако нещо се е променило, чудесно.

                      Коментар


                      • Re: За сега нищо не става

                        Първоначално изпратено от 22
                        ... За съжаление моят опит, за който писах вече, беше че дори книги и дори Амазон не пожела да ми достави в София!
                        Amazon.com (американския Амазон) доставя книги до България! Аз поне редовно пазарувам (през няколко месеца) и няма проблем с доставките. Наистина за всички други стоки отказват доставка до България, но с книгите няма проблем. Аке все пак са ти отказали доставка, това най-вероятно е понеже си искал да купиш книгата от reseller или си искал да купиш книгата на "втора ръка". В този случай дилърите ship-ват само до Щатите.

                        Коментар


                        • Kreditnite karti si se polzvat v Germania, no verno ne taka masovo kakto v USA. V germania poveche se predpochitat EC-Kartite (Electronik Cash) i bankovi prevodi prez internet. Verno li e, che v BG za da si izteglish pari ot avtomat trjbva da platish pari i kakvi karti ima v BG?

                          Коментар


                          • Да споделя моят опит. Тук в Германия кредитни карти почти не се използват, гледат на тях с малко недовери. Моята сьм я използвал за резервация на хотел в Франция , покупка на лаптоп от DELL , и за плащане на тел. сметка. Доста неща сьм купувал по интернет и практиката е следната, порьчваш , плащаш стоката , след като парите пристигнат при продавача , той ти изпраща стоката или наложен платеж при получаване на стоката.
                            Проблема при доставка в чужбина са таксите, отвреме на време пращам колети до БГ като до 2кг. струва 6,90? / незастрахована пратка/ , иначе е 30-35? !!! и не си струва. Доста малка е вероятността да ти изпратят в БГ. Пиши какво ти трябва, да видя дали има фирми коити изпращат и кьм БГ.

                            Коментар


                            • Re: За сега нищо не става

                              Първоначално изпратено от Credit Card
                              Проблема сега е, че тези неща които търся - вид спортни обувки и електронен сензорен чип, магазините, които намирам в Интернет и продават тези неща не приемат кредитни карти издадени от България и не доставят в България.
                              И моят опит (и на мои познати) е такъв - често не приемат дори най-"истинските" кредитни карти, ако са издадени в България. Зависи разбира се от продавача/сайта, но засега в повечето случаи България явно остава нежелана.

                              Първоначално изпратено от Credit Card
                              ...в България на този етап могат да се пазаруват спокойно, само книги, софтуер и музика, най-вече от Amazon.com...
                              Мерси, че споделяш опита. Това е полезно за всички нас. За съжаление моят опит, за който писах вече, беше че дори книги и дори Амазон не пожела да ми достави в София!

                              Коментар


                              • За сега нищо не става

                                Както , казах искам да пазарувам неща, които не се продават в България.
                                За съжаление след два дни ровене из интернет най-вече с помощта на froogle.google.com и shoping.yahoo.com няма начин да стане това, което искам - доставка в България.
                                За кредитната карта няма никакви проблеми, притежавам междунарордна кредитна VISA издадена от Първа Инвестиционна Банка. С нея съм плащал и преди през интернет в международни разплащателни системи, главно за софтуер и ускуги през Интернет без доставка.
                                Проблема сега е, че тези неща които търся - вид спортни обувки и електронен сензорен чип, магазините, които намирам в Интернет и продават тези неща не приемат кредитни карти издадени от България и не доставят в България. Почти 80-90 % от тези магазани са на територията на САЩ и в повечето от тях "do not ship internationally at this time" или ако доставят извън САЩ то това са страните от ЕС.
                                Да, в интерес на истината намерих един магазин в който продаваха търсените от мен обувки на цена 65 USD, но доставката до България бе чрез UPS Worldwide Express на цена 113 USD !!! Няма как да стане.
                                След това дълго ровене из интернет стигнах до извода, че за България на този етап могат да се пазаруват спокойно, само книги, софтуер и музика, най-вече от Amazon.com за други стоки май не става или трябва да имаш познат в САЩ(за САЩ почти всички магазини доставка над 30-40 долара е безплатна) или познат в UK.
                                След една година пак ще направя опит , дано нещата са се променили!

                                Коментар

                                Working...
                                X