Има ли някой вече опитвал през Ebay с доставка в България, да сподели опит?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пазаруване в интернет от чужди сайтове и доставка в БГ?
Collapse
X
-
Марианче, не е точно така. Първо, не е задължително картата ти да е в USD, спокойно може в други световни валути. Второ, на мен лично преди 2 години Амазон отказа да ми достави книга на адрес в София. Освен оттогава да се е променило?
Този дето откри тази тема пусна ли вече поръчката и какво стана?
Коментар
-
Квази, не е толкова просто и лесно. На познат с издадена от ИНГ Банк кредитна карта - уж истинска и т.н., но издадена в България - отказаха доставка от един западен сайт. Не беше Амазон.
На мен лично Амазон ми отказа един път доставка, щом посочих адрес на доставка в България.
Но вече казах - вместо да се пише тук, може просто да се направи поръчка и ще стане ясно след броени минути...
Коментар
-
Разбира се че има хора които пазаруват от западни сайтове.
Самият факт че имаше сайт, който предлагаше тази услуга и който беше закрит в края на миналата година, говори че хората стават все повече и повече (websho.bg)
Иначе начинът е сравнително прост - използваш някоя търсачка за да намериш къде най-изгодно се предлага твоята стока (froogle.google.com например) като внимаваш също в рейтингите на съответните сайтове да не попаднеш на някой мошенник. После отиваш на сайта и внимателно изчиташ шипинг политиката им - дали доставят в страни като БГ и дали въобще продават м/ународно и дали ти харесва цената на транспорта която предлагат. Някои по-нормални сайтове дори отделят време да отговорят на имейлите ти с подробна информация.
Освен това ти трябва истинска кредитна карта - в БГ вече доста банки предлагат - най-често сайтовете приемат Visa, MasterCard, AmericanExpress. Трябва ти обаче не някой "локален" вариант" като Виза Електрон например или Маестро карта ами "истинска" кредитна - виж сайтовете на 1-2 банки и ще ти стане ясно.
Това по пазаруването. След това, като стоката пристигне на митницата трябва да имаш пред вид че, всичко с декларирана стойност над 100$ се облага с 5% мито и после 20% ДДС. Останалите неща - минават без проблеми обикновенно.
Коментар
-
Пазаруване в интернет от чужди сайтове и доставка в БГ?
Здравейте,
Някой да е пазарувал през интернет в западни сайтове и след това стоките да са доставяни в България? Става въпрос за електроника дрехи, аксесоари и т.н. Има ли такива сайтове, какви са условията ?
Предварително благодаря за отговорите !Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар