Първоначално изпратено от Vergil1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Глобалното затопляне мит или реалност?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Определено. Миналата година, моят кладенец на село остана последен в махалата с вода...някъде до август. И после, започнаха редовно случаи да свършва по време на поливане. Да, ама Вер си мисли че, неговите наблюдения, са меродавни за цялата планета.
Така че личните впечатления са подвеждащи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеколко от вас имат кладенци
аз имам няколко и определено мога да кажа, че за последните години нивото на подпочвените води спадна значително ( дебитът също) , но ще седнат някакви смешни клавиатурни копейки да ми обесняват как няма засушаване и глобално затопляне
да има места (не в България) с люти наводнения, но това не е много вода целогодишно,а просто порой, който не е съизмерим с хубави валежи през годината.
А подпочвените води нямат връзка със затоплянето.Както и валежите. Една зима може да е много студена и безснежна и обратното мека,но с много валежи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеколко от вас имат кладенци
аз имам няколко и определено мога да кажа, че за последните години нивото на подпочвените води спадна значително ( дебитът също) , но ще седнат някакви смешни клавиатурни копейки да ми обесняват как няма засушаване и глобално затопляне
да има места (не в България) с люти наводнения, но това не е много вода целогодишно,а просто порой, който не е съизмерим с хубави валежи през годината.
Коментар
-
колко от вас имат кладенци
да има места (не в България) с люти наводнения, но това не е много вода целогодишно,а просто порой, който не е съизмерим с хубави валежи през годината.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Установено е че 95 процента от измервателните станции не отговарят на изискванията за мястото,на което да са поставени. А са разположени в градовете, където температурите са по-високи. Така наречените топлинни острови.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеНевежеството се отличава със своята агресивност. А ти, още, продължаваш и да не четеш. За кой ли път: Затопляне означава допул ителни стот и и десети от градуса ЗА СЪЩИТЕ СТАНЦИИ. И т.нар. твои любими сателити,
НЯМАТ НЕОБХОДИМАТА ТОЧНОСТ, че да се доверяваме на тях относно ГЛОБАЛНОТО затопляне. Не и в границите, за които говорим.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеСега е зима .Така че пожарите нямат нищо общо с температурите.Особено пък в Калифорния от години имат тоя проблем, най-вече, защото няма санитарна сеч,горите не се разчистват от изсъхнали и паднали дървета и като избухне пожар лесно се разпространява.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеНе ми трябва да съм учил,а само ЗДРАВ РАЗУМ ,та да направя извод, че измервателна станция на летището ще отчете по-викока температура, отколкото ако беше на 2 км оттам в полето.
НЯМАТ НЕОБХОДИМАТА ТОЧНОСТ, че да се доверяваме на тях относно ГЛОБАЛНОТО затопляне. Не и в границите, за които говорим.Last edited by Pyramid; 12.01.2025, 15:53.
- 1 like
Коментар
-
bertram, те там с имоти правят онзи номер с картина, който правели двама евреи. Продават си ги един на друг все по скъпо и по скъпо и понеже не изва никой външен да се набие и да купи, пожара ще свърши работата. Вземате с един приятел един имот и почвате да си го продавате един на друг на все по висока цена с пари в заем от банката, така ще си печелите от тази търговия, може и децата си да изучите даже с този имот да вземат хубави професии - добре платени. В един момент имота става толкова скъп че трябва да се оттървете от него, обаче той вземе че се запали и застраховката ще плати последния кредит на банката. После застрахователната компания ще взигне застраховките на тези с бараките, от бедните ще се изкарат тези пари. Сега с тези нововъведения които избиха покрай великата война в Украйна, новости разни се сети как стават пожари. Сигурен съм че е човешко дело, а синоптиците взеха да познават времето с тези сателити, значи се знае кога да се очакват ветрове по така.D.Y.F-091066
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениес тези суши, жеги и пожари в най-богатия щат на САЩ - доста хора (с тежест) ще започнат да променят мирогледа си
иначе пожари има по цялата планета, но в по-бедните райони не се следят от големите медии..
всичко опира до материален интерес, когато се усети от богатите нещата започват да се гледат по-сериозно.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениес тези суши, жеги и пожари в най-богатия щат на САЩ - доста хора (с тежест) ще започнат да променят мирогледа си
иначе пожари има по цялата планета, но в по-бедните райони не се следят от големите медии..
всичко опира до материален интерес, когато се усети от богатите нещата започват да се гледат по-сериозно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Вергилчо, пак да те питам, КАКВО, КОЛКО, КЪДЕ СИ УЧИЛ ПО МЕТЕОЛОГИЯ И С КАКВИ ОЦЕНКИ СИ СИ ИЗДЪРЖАЛ ИЗПИТИТЕ?
В ТЕТ - Матеев може да потвърди - имаше специален предмет, имаше лаборатория, влизаше в дипломите. В техническия университет - също. Досега, ти редовно и нападателно доказваш, че нямаш НИКАКВА подготовка и веднага, приписваш всичко разминаващо се с твоите ... емпирични наблюдения на "политизация".
Ще те подигравам/е, т.к.се изказваш НЕПОДГОТВЕН.
Коментар
-
с тези суши, жеги и пожари в най-богатия щат на САЩ - доста хора (с тежест) ще започнат да променят мирогледа си
всичко опира до материален интерес, когато се усети от богатите нещата започват да се гледат по-сериозно.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
И какви са ти данните от твоите две станции?Направил ли си измервания дали средните температури са се покачили за тия 20 години?
И наистина има прецизен метод за измерване на средните температури и той е със сателити.На които не влияят никакви странични фактори.Да,ама тия данни НЕ СЕ публикуват.Чудно защо ли?
Колкото до"учените"съвременната наука до голяма степен е подчинена на политиката. Тия учени, които не пеят в хора на затоплистите не получават средства за изследвания, не им публикуват статии в научни списания, не ги канят по симпозиуми и т.н.
В ТЕТ - Матеев може да потвърди - имаше специален предмет, имаше лаборатория, влизаше в дипломите. В техническия университет - също. Досега, ти редовно и нападателно доказваш, че нямаш НИКАКВА подготовка и веднага, приписваш всичко разминаващо се с твоите ... емпирични наблюдения на "политизация".
Ще те подигравам/е, т.к.се изказваш НЕПОДГОТВЕН.
- 1 like
Коментар
Коментар