Първоначално изпратено от pinoccio
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Глобалното затопляне мит или реалност?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Глупости "смесване на компоненти". Те ВИНАГИ си вървят заедно. Номерът е че, ФЕЦ изначално са чисто активен източник, а в мрежите, нормално, присъстват много и мощни реактивни.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Pyramid
Болни човече, ходИ на врАч.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
Всеки опит да смесваш двете компоненти на мощността - ще доведе до това - рано или по-късно да се наложи да си платиш за "гяволлъка", щото - мисля, че си споменавал за копачки и т.н. - консуматори...
Last edited by mibova; 19.03.2025, 09:18.
Коментар
� -
Глупости "смесване на компоненти". Те ВИНАГИ си вървят заедно. Номерът е че, ФЕЦ изначално са чисто активен източник, а в мрежите, нормално, присъстват много и мощни реактивни.
Той много добре разбира за какво говоря, а ако желаеш да го набуташ, за да плаща дори онова, което не е ползвал - продължавай в същия дух.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнениеВсеки опит да смесваш двете компоненти на мощността - ще доведе до това - рано или по-късно да се наложи да си платиш за "гяволлъка", щото - мисля, че си споменавал за копачки и т.н. - консуматори...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Не съм, но се чудя ако просто включа най-големия ми реактор паралел в мрежата, и товара ми стане индуктивен, тогава пак ще е лош косинус Фи, но индуктивен. Само че не знам кого да попитам за индуктивен косинус фи на частни лица има ли глоба?
Всеки опит да смесваш двете компоненти на мощността - ще доведе до това - рано или по-късно да се наложи да си платиш за "гяволлъка", щото - мисля, че си споменавал за копачки и т.н. - консуматори...
Коментар
� -
Не съм, но се чудя ако просто включа най-големия ми реактор паралел в мрежата, и товара ми стане индуктивен, тогава пак ще е лош косинус Фи, но индуктивен. Само че не знам кого да попитам за индуктивен косинус фи на частни лица има ли глоба?
.
Коментар
� -
Не. Интересно ми беше от инженерна гледна точка, дали е решил казуса.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнениеСъавторство ли търсиш?
Може би - ако си платиш. Всеки труд се заплаща.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеМатеев, ей тук един съвсем технически въпрос: Успя ли вече да имитираш изходния реактивен импеданс като на ел.генератор на изходите на инверторите, без щракане на контактори и бобини? Задачата е премного интересна, и тук май се заформи някакъв подход чрез разглеждане на еквивалентна заместваща схема...
Съавторство ли търсиш?
Може би - ако си платиш. Всеки труд се заплаща.
Коментар
� -
Новината не се признава, ако не е публикувана в най-достоверната медия - TikTok
Питай радио Пазарджик ...Last edited by X_Y; 17.03.2025, 09:57.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
Toва е друга тема.
Тук си пишем има ли Глобално затопляне.
в Гърция имат топ рекорд за всички времена на измерванията - почти 32оС,това е едновременно със серия десетки смъртоносни торнада в САЩ.
Питай радио Пазарджик ...
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
Toва е друга тема.
в Гърция имат топ рекорд за всички времена на измерванията - почти 32оС,това е едновременно със серия десетки смъртоносни торнада в САЩ.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Измежду най-сериозните доказателства в темата че Нет0 трябва да се постигне предсрочно - остават ни броени години преди да се размажем по предни стъкла. Данъкоплатецът да бъде изстискан като лимон докато майските бръмбари се оправят.
- 1 like
Коментар
�
Коментар