IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Глобалното затопляне мит или реалност?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тук има нещо, изказано с думи. Да се гледа внимателно: https://youtube.com/shorts/o7P-Wa49Y...Fz3-6AWzVryvwz

Коментар

• Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение
      Овощар: Създаваме успешно смокинови градини в Северна България

Има голямо търсене на южните плодове, които се развиват добре в нетрадиционни региони, заради климатичните промени

https://agri.bg/novini/ovoshhar-siez...rna-bielgariia
      Глупости. Отнася се ЕДИНСТВЕНО за последните две лета.Предните три лета бяха дъждовни и хладни.Или някой не си пие Гинко билобата и забравя какво е било времето преди само две години или нарочно лъже.
      https://epicenter.bg/article/Tazi-pr...sam/250585/2/0

Коментар

• Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение
        Овощар: Създаваме успешно смокинови градини в Северна България

Има голямо търсене на южните плодове, които се развиват добре в нетрадиционни региони, заради климатичните промени

Докато не почнем да ходим на Празник на монтанската папая и на зарязване на ананаса, всичко е под контрол.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
          https://www.dnevnik.bg/gradska_sreda...fiia_zapochva/
          Ето как се оказва, че има"глобално затопляне ".В наши дни заради голямото застрояване с бетон и асфалт се образуват топлинни острови в градовете, като понякога температурата е с 3-4 градуса по-висока.И повечето измервателни станции са в градовете. Което дава изкривена информация за реалните температури.Рекордната температура във Великобритания бе измерена на летище в Лондон,а само на няколко километра оттам в полето температурата е била много по-ниска.
          Правилно казват учените: ОТ ЕДНИ И СЪЩИ факти, погледнати по различен начин, различните хора си правят различни изводи, като НЕподготвените, измислят всякакви смешки. Например, от емпиричния факт че, сутрин Слънцето изгрява от изток и залязва на запад, са си вадили "извода" че, ТО ОБИКАЛЯ около Земята. НАУЧНИЯТ ФАКТ Е "МАЛКО" ПО-РАЗЛИЧЕН. И тук тъй. Сякаш си нямаш работа, та се излагаш.
          Абе братле, пак ли счупи грамофона? Една и съща плоча въртиш, не ти ли омръзна? Обясняват ти че, затоплянето, ТОВА Е ПОГЛЪЩАНЕ НА ПОВЕЧЕ ТОПЛИНА от обикновено, че температура и топлина, ТОВА НЕ Е ЕДНО И СЪЩО, обърна ти се внимавание че, би трябвало да поучиш ИЗМЕРВАНЕ, (МЕТРОЛОГИЯ), да си изясниш, що е точно ост, що са грешки, как се явяват, как се компенсират и т.н. ЕСТЕСТВЕНО Е, над бетон да се отчетат по-високи стойности на температурата (бутонът още и ПРЕИЗЛЪЧВА доста по-силно от обикновената пръст но, това още НЕ означава че, било нямало затопляне. Още пример: Ако една лампичка 5 вата нагрява жичката си до 2200 градуса, значи ли това че, отделя повече топлина от един котлон 1000 вата, дето даже и червен може да не стане?
          Само помисли: Нима по-рано, е имало повече станции за измерване? А това, че има (днес), според теб, означава ли че, някак измерванията днес са по-неверни?
          Накратко, дай нещо съществено, не се злепоставяй сам.

Препоръка е. СЪВСЕМ приятелска.
          Last edited by Pyramid; 14.08.2024, 00:10.

Коментар

• Овощар: Създаваме успешно смокинови градини в Северна България

Коментар

• https://www.dnevnik.bg/gradska_sreda...fiia_zapochva/
              Ето как се оказва, че има"глобално затопляне ".В наши дни заради голямото застрояване с бетон и асфалт се образуват топлинни острови в градовете, като понякога температурата е с 3-4 градуса по-висока.И повечето измервателни станции са в градовете. Което дава изкривена информация за реалните температури.Рекордната температура във Великобритания бе измерена на летище в Лондон,а само на няколко километра оттам в полето температурата е била много по-ниска.

Коментар

• mikomikov, нямаш си идея колко си имам понятие. Ефективноста на ДВГ зависи от няколко неща и корелацията е сложна, не са ефективни като машини с променливо натоварване. Това е причината корабните двигатели да са с 50% ефективност, а тези на автомобилите не могат да я достигнат. Реално този вариант да работи с Енерго Акумулиращо Вещество - ЕАВ е жизнеспособен, само че е по скъпо от петролните горива, защото те са евтини и цената е натоварена с акциз. ЕАВе е вариант за изграждане на запаси, ако се случат екстремни ситуации. Катализатора е много малко като обем сравнено с другите горива, може да се съхранява безкрайно а те се променят и губят качествата си. Много повече от 20 милиона си заслужава тази технология.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Не имам представа, консумацията на вода е колкото на бензин ..малко по малко, има и консумация на катализатор - една торба на някои ще им стигне за година - 4 хиляди км. В момента няма да е по скъп катализатора отколкото разхода който ще има за бензин, ако няма акциз. То би трябвало субсидя екологична да има, за електромобилите как имаше. Катализатора може да са рециклира с енергия която я има от дъжд на вятър, от соларки, ветрогенератори, тъкмо няма да тормозят мрежата да им изкупува тока на безценица защо тя няма на кой да го продаде като го има.
                  Вече ти казах, че нямаш необходимата основа, за да обсъждаш двигатели с вътрешно горене. Понятие нямаш от физико-химични показатели на горивото и ми "обясняваш" калоричността на горивата. Понятие нямаш за това, каква енергия се генерира при различни видове процеси, при какви условия протичат процесите, нямаш понятие от техническа термодинамика, що е то - кръгов процес (на Карно)...

Тия фантаСТИКИ (горе) - си ги говорИ на ония, които ти вярват - жална им майка...

СмЕх! "Консумацията на вода БИЛА колкото на бензин..." Бравос!

Едни 20 млн. евро - дали биха ти стигнали, за да ги "усвояваш" до края на живота си? Ако ги изхарчиш - още толкова ще има! Само трябва да стоиш далеч от учениците! Сделка?

Коментар

• Не имам представа, консумацията на вода е колкото на бензин ..малко по малко, има и консумация на катализатор - една торба на някои ще им стигне за година - 4 хиляди км. В момента няма да е по скъп катализатора отколкото разхода който ще има за бензин, ако няма акциз. То би трябвало субсидя екологична да има, за електромобилите как имаше. Катализатора може да са рециклира с енергия която я има от дъжд на вятър, от соларки, ветрогенератори, тъкмо няма да тормозят мрежата да им изкупува тока на безценица защо тя няма на кой да го продаде като го има.
                    D.Y.F-091066

Коментар

Водата се дисоциира на съставните водород и килород, те и ще горят в двигателя, плюс водна пара защото при 90+ градуса водата се и изпарява сериозно, тази смес ще се възпламенява и двигателя ще работи. Не съм го открил аз, това нещо е използвано в миналото, но се отказват защото с бензин е по лесно..само затова. Понеже искат хората да карат нещо екологично - ето това е по еко от батерията. Катализатора подлежи на 99.99..% рециклиране. Водата може и морска да е, да не е питейна.

Дори нямаш представа колко тона трябва да тегли със себе си "автомобила", за да "се дисоциира водата" и да се получи що-годе някакъв шанс да развие някаква скорост, динамични показатели, мощност...

Изобщо не споменавам как се извършва на практика горенето в този "двигател" - но - както сам казваш: "това НЕЩО е използвано в миналото"...

Не зная, ако наистина си действащ учител - с какво точно занимаваш учениците... Мъка! На някои може да им харесва. Сигурно се надсмиват в себе си.

Напълно сериозен съм и не ми е до смях.

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

Остана само едно - ДА СИ ИЗЯСНИШ, какво точно ще "гори в ТВОЯ ДВИГАТЕЛ С ВЪТРЕШНО ГОРЕНЕ"?

На мен не ми е интересно.
                        Водата се дисоциира на съставните водород и килород, те и ще горят в двигателя, плюс водна пара защото при 90+ градуса водата се и изпарява сериозно, тази смес ще се възпламенява и двигателя ще работи. Не съм го открил аз, това нещо е използвано в миналото, но се отказват защото с бензин е по лесно..само затова. Понеже искат хората да карат нещо екологично - ето това е по еко от батерията. Катализатора подлежи на 99.99..% рециклиране. Водата може и морска да е, да не е питейна.
                        D.Y.F-091066

Коментар

Всякаква вода, може морска, може от някоя локва и катализатор който е двукомпонентен минимум - единия компонент е алуминий на едри зърна колкото примерно са кристалите на захарта....И ДВГ реално ще работи с вода, ще има нула со2, нула со, нула въглеводороди, по екологично здраве му кажи.

Остана само едно - ДА СИ ИЗЯСНИШ, какво точно ще "гори в ТВОЯ ДВИГАТЕЛ С ВЪТРЕШНО ГОРЕНЕ"?

На мен не ми е интересно.

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

Цял ден няма да опонирам на тъпотиите на някого си. Не ме карай да разсъждавам тук върху неадекватна теза. Това, че се опитваш да ме вкараш в твоите фантасмагории - за да ме "опровергаваш" по-късно - е много мило от твоя страна.

Никакъв фундамент нямаш в областта на ДВГ, щом си имал смелостта да напишеш онова - в цитата.

Ако за някого може да бъдеш "учител" - не разпространявай недомислици в този форум с основанието да се изживяваш като "учител" - извън ТВОЕТО ДАСКАЛО. Оказва се, че хората тук знаят много повече от теб.

Спирам да отговарям на тъпотии.
                            Всякаква вода, може морска, може от някоя локва и катализатор който е двукомпонентен минимум - единия компонент е алуминий на едри зърна колкото примерно са кристалите на захарта....И ДВГ реално ще работи с вода, ще има нула со2, нула со, нула въглеводороди, по екологично здраве му кажи.
                            Last edited by supertrader; 08.08.2024, 13:09.
                            D.Y.F-091066

Коментар

Pyramid, те го напомпват тока като го подават в момент на смяна на посоката на магнитното поле, понеже трудно поема ток. Това което са разбрали е че неутроните могат да увреждат полупроводникови преходи и ако те са с размер нанометри може да стане с много малко неутрони, които хора няма и да усетят дори. По точно ще ги усетят като спре всичко електронно, гордоста на съвременната антицивилизация. Разбрали са че сме доста уязвими, точно за войни, военни съюзи.
                              В ТОКАМАК-а, токът през удържащата намотка, е постоянен. ТОКЪТ ПРЕЗ ЕЛЕКТРОМАГНИТИТЕ НЕ ПРЕМИНАВА през нулата поне, докато има гореща плазма, т.к.дори само за част от секундата да се случи, плазмата изпарява на мига волфрама на стените и следва авария.

...а, брътвежите на Безименния, отношение към темата нямат. Чеше си езика.

Коментар

ДВГ може да работи с вода, електромобилите не могат.
                                Цял ден няма да опонирам на тъпотиите на някого си. Не ме карай да разсъждавам тук върху неадекватна теза. Това, че се опитваш да ме вкараш в твоите фантасмагории - за да ме "опровергаваш" по-късно - е много мило от твоя страна.

Никакъв фундамент нямаш в областта на ДВГ, щом си имал смелостта да напишеш онова - в цитата.

Ако за някого може да бъдеш "учител" - не разпространявай недомислици в този форум с основанието да се изживяваш като "учител" - извън ТВОЕТО ДАСКАЛО. Оказва се, че хората тук знаят много повече от теб.

Спирам да отговарям на тъпотии.

Коментар

Working...
                                X