IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Глобалното затопляне мит или реалност?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

    Що бе, Земята да не е неопределено място?
    И какъв "климат"има, когато от една страна е лято, а от другата -зима? Какви са средните метеорологични условия

    Коментар


    • Повишаването на въглеродния двуокис води ли до повишаване на зелени растения?

      ChatGPT

      Повишаването на въглеродния диоксид (CO2) в атмосферата може да доведе до увеличаване на растежа на зелените растения, но този ефект е сложен и зависи от множество фактори. Механизми на въздействие:
      1. Фотосинтеза:
        • CO2 е основен компонент в процеса на фотосинтеза, който растенията използват за производството на глюкоза и кислород. При повишени нива на CO2, фотосинтетичната активност може да се увеличи, водейки до по-бърз растеж на растенията.
      2. Водна ефективност:
        • Повишените нива на CO2 могат да подобрят водната ефективност на растенията. С по-малко отворени устички (стомати) за прием на CO2, растенията губят по-малко вода чрез изпарение.
      Ограничения и фактори:
      1. Наличност на хранителни вещества:
        • За да се възползват от повишените нива на CO2, растенията се нуждаят от достатъчни количества хранителни вещества (азот, фосфор, калий и др.). В почви с ниско съдържание на тези елементи, положителният ефект от повишения CO2 може да бъде ограничен.
      2. Вода:
        • Въпреки че растенията могат да станат по-водноефективни при високи нива на CO2, те все пак се нуждаят от достатъчно количество вода. Недостигът на вода може да ограничи потенциалния растеж.
      3. Температура:
        • Повишаването на температурите, свързано с увеличаването на парниковите газове, може да има негативни ефекти върху растежа на растенията, особено в региони, които вече са близо до температурните граници за оптимален растеж на определени видове.
      4. Климатични условия:
        • Изменението на климата води до екстремни климатични явления (засушавания, наводнения, бури), които могат да повредят или унищожат растенията.
      Доказателства и наблюдения:
      1. "Озеленяване" на Земята:
        • Сателитни наблюдения показват увеличаване на зелената покривка на планетата през последните десетилетия, феномен известен като "озеленяване". Това до голяма степен се дължи на повишените нива на CO2, както и на подобрените селскостопански практики и възстановяването на гори в някои региони.
      2. Лимитиращи фактори:
        • Въпреки че има увеличение на растежа на някои растителни видове, ефектът не е универсален и зависи от споменатите по-горе фактори. Някои екосистеми могат да изпитат ограничен растеж поради недостиг на вода или хранителни вещества.
      Заключение:


      Повишаването на нивата на въглероден диоксид в атмосферата може да стимулира растежа на зелените растения, но този ефект е сложен и зависи от наличието на хранителни вещества, вода, температурни условия и други климатични фактори. Въпреки някои положителни ефекти, глобалното изменение на климата, предизвикано от повишените нива на CO2 и други парникови газове, представлява сериозна заплаха за екосистемите и биологичното разнообразие."


      Това ми отговори ИИ на моя въпрос...Естествено не пропусна в последното, заключетелно изречение да спомене и политкоректната версия!

      И един скромен извод от моя страна .След като в последните десетилетия ,чрез сателитни снимки се наблюдава "озеленяване" на планетата Земя ,това до каво ще доведе?Ами ...логично - до намаляване ,или по-скоро естествено регулиране на нивата на този лош въглероден двуокис.....
      Last edited by Retro_696; 25.07.2024, 12:57.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

        Сега нашумяха нещата. Важното е,че ще засегне стотици хиляди хора.Заради идиотската "зелена политика". В която нищо зелено няма.Щото според затоплистите СО2 бил вреден.И на това му викат наука.
        Науката не е за предубедени хора, а за търсещи.
        Имаме геофизик и астроном от световна величина, увлекателно и убедително говорещ - Борис Комитов.
        Но и той не е застрахован от грешни прогнози - през 2010г. очакваше, че от 2013 ще има хладни, дъждовни лета и студени зими. Най-студено трябваше да е около 2020г...
        https://www.chambersz.com/boris-komi...-studeno-31395

        Коментар


        • Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

          Дефиниция на климата

          Съгласно определението на Световната метеорологична служба (WMO) климатът описва средните метеорологични условия за определено място и за дълъг период от време.

          Какъв "климат на Земята* може да се променя... Вече дори не обмисляте безсмислиците на пропагандата
          Що бе, Земята да не е неопределено място?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

            Вярваш или не, все тая: В МОМЕНТА, климатът се затопля. КЛИМАТЪТ НА ЗЕМЯТА, В СРЕДНО-И ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН, А. Е ВРЕМЕТО ТУК, ТАМ, ИЛИ НА ТРЕТО МЯСТО С НЯКАКВА ДНЕВНА ТЕМПЕРАТУРА В ОПРЕДЕЛЕН МОМЕНТ.
            Дефиниция на климата

            Съгласно определението на Световната метеорологична служба (WMO) климатът описва средните метеорологични условия за определено място и за дълъг период от време.

            Какъв "климат на Земята* може да се променя... Вече дори не обмисляте безсмислиците на пропагандата

            Коментар


            • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
              Най-отчайващото в цялата net zero религия е, че дори всички безумни цели да бъдат изпълнени, ефектът върху глобалните температури ще е неизмеримо малък. Може би ще може да се измери след 100 години, но с по-голяма сигурност след 200. Милиони из развития свят ще бъдат обречени на бедност, но нито те, нито децата им ще доживеят да се радват на положителен резултат от обедняването.

              Християнството поне обещаваше щастие на всеки вярващ, комунизмът - на децата. А новата религия обещава единствено страдания. Превърнахме ли се в общество от страхливи мазохисти?
              Имах колебания дали да ти го споделя лично или да го изпляскам като гербова марка върху брошура на Кауфланд.
              Интригата е, че освен теб, може да го разбере и трети, а тогава цялата конспирация отива по дяволите. Но по дяволите, кой нормален човек би прочел цели десет реда в интернет форум?
              Има едно готино филмче за влака "Снежен снаряд" , който обикаля в кръг по една затворена ЖП линия по света, приютил в себе си последните оцелели след глобална катастрофа. Във влака има всичко необходимо за физическото оцеляване за неограничено време, макар, че в началото са необходими известни усилия и най-вече време. Това, което липсва в началото е някакъв общ вектор, ако щеш наречи го и религия или просто вяра.
              Липсва ли това - алтернативата е канибализъм.
              Та в този филм двама чичака, единият е шефа на влака, а другия е просяк от последния вагон организират цяло шоу за клетия народ, само и само хората да имат нормален социален живот и времето да минава :-)
              Last edited by TkilataII; 25.07.2024, 12:01.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                как да няма? Доларите не са ли зилени, трилиони долари много зелена политика
                Доларите са зелени, ама престават да са, ако не ги усвоят еднинопределени кръгове.
                Питай баба Урсула, да ти каже.
                Last edited by Pyramid; 25.07.2024, 12:31.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

                  Това са разпоредби от юли тази година. Така че със сигурност сега тоя автомобил няма да мине ГТП.
                  А иначе ти уж се представяш за политик, който мисли за хората,а пееш в хора на затоплистите. Поне другите русофили във форума имат разум на чия страна да застанат.А ти заемаш страната на големите корпорации, които единствено печелят от това.
                  Ако действително мислиш за хората инициирай да се променят разпоредбите,щото стотици хиляди бедни хора ще са потърпевши.
                  Ами...
                  1. Не, не съм политик, ако не си разбрал. Издигнаха ме за кандидат и, като видяха реално, действено решение, което може да свърши работа, всички *ит "моята" коалиция, се омишкуниха и забравиха за кампании и нямаше такава, щото, да не би да влезе, че ще трябва са отговарят. И "убавците" на БСП, дето уж и те били "за доброто", и те се скриха в тръните, че и други...
                  2.В какъв "хор" пея, не разбрах. Фактите са напълно равнодушни към това, дали ги или не ги приемаш. Вярваш или не, все тая: В МОМЕНТА, климатът се затопля. КЛИМАТЪТ НА ЗЕМЯТА, В СРЕДНО-И ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН, А. Е ВРЕМЕТО ТУК, ТАМ, ИЛИ НА ТРЕТО МЯСТО С НЯКАКВА ДНЕВНА ТЕМПЕРАТУРА В ОПРЕДЕЛЕН МОМЕНТ.
                  Ти продължаваш да бъркаш "метеорологични време" и "климат". И - както доказахме - си нямаш и минимално понятие от измерване, грешки, точност и т.н. Съответно да, свое мнение можеш да имаш но, дотам.
                  3.Русофилство и русофоби какво общо имат с "големите корпорации" не знам, аз НЕ съм за никоя от тях. Знам, че нанасят щети, знам, че ТОВА е лошо но, не си спомням да съм подкрепял корпорации. Бъркаш ме с някого и нямаш НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА.
                  4.Добра идея е това да се инициират добри промени а също, бих подкрепил е една и две но, от мен, бягат. Не знам, защо. Подскажи нещо, да търсим заедно изход. За свое авторство не държа, моята сила е другаде.

                  Коментар


                  • Най-отчайващото в цялата net zero религия е, че дори всички безумни цели да бъдат изпълнени, ефектът върху глобалните температури ще е неизмеримо малък. Може би ще може да се измери след 100 години, но с по-голяма сигурност след 200. Милиони из развития свят ще бъдат обречени на бедност, но нито те, нито децата им ще доживеят да се радват на положителен резултат от обедняването.

                    Християнството поне обещаваше щастие на всеки вярващ, комунизмът - на децата. А новата религия обещава единствено страдания. Превърнахме ли се в общество от страхливи мазохисти?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

                      Сега нашумяха нещата. Важното е,че ще засегне стотици хиляди хора.Заради идиотската "зелена политика". В която нищо зелено няма.Щото според затоплистите СО2 бил вреден.И на това му викат наука.
                      как да няма? Доларите не са ли зилени, трилиони долари много зелена политика
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                        ама пак само от медийните глупости се подвеждаш.
                        ЗАКОНА Е ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА, влезе в сила от януари и им дадоха 6 месеца градисен период на пунктовете да се охарчат по 5-10к. Затова и прегледите станаха по 100лв. И старите бензинови коли с по малък евросертификат МИНАВАТ ПО ЛЕСНО щот са по разхлабени нормите. Пред мен 2016г лъскав мерджан не покри нормите и не го пуснаха.
                        Иначе си прав че това е по евродиректива за да откажат хората от двигателя и да минат на електрички
                        Сега нашумяха нещата. Важното е,че ще засегне стотици хиляди хора.Заради идиотската "зелена политика". В която нищо зелено няма.Щото според затоплистите СО2 бил вреден.И на това му викат наука.
                        Last edited by Vergil1975; 25.07.2024, 11:08.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

                          Това са разпоредби от юли тази година. Така че със сигурност сега тоя автомобил няма да мине ГТП.
                          А иначе ти уж се представяш за политик, който мисли за хората,а пееш в хора на затоплистите. Поне другите русофили във форума имат разум на чия страна да застанат.А ти заемаш страната на големите корпорации, които единствено печелят от това.
                          ама пак само от медийните глупости се подвеждаш.
                          ЗАКОНА Е ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА, влезе в сила от януари и им дадоха 6 месеца градисен период на пунктовете да се охарчат по 5-10к. Затова и прегледите станаха по 100лв. И старите бензинови коли с по малък евросертификат МИНАВАТ ПО ЛЕСНО щот са по разхлабени нормите. Пред мен 2016г лъскав мерджан не покри нормите и не го пуснаха.
                          Иначе си прав че това е по евродиректива за да откажат хората от двигателя и да минат на електрички
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                            Моят стар, 24-годишен "Фокус", БЕЗ катализатор (така го купих, явно, се е задръстил и са го свалили), е в нормите, макар и "на косъм" и 6-та година поред, минава ГТП без проблеми. На половин милион км. е, и минава. Нещата НЕ СА толкова в злоупотребите с Г.З. ,ами са следствие от планираното остаряват, усиленомприлагано след 2000-ва. И още, на глупотевините в Брюксел и злоупотребите с тази "зелена сделка" (да се чете "либерастки диктат" трябва да се сложи спирачка, вместо да се обявяват фактите за "несъществуващи". Друг въпрос е, кой е и кой не е глупав и в какво трябва да вярва и как. Ти, например, си (без)крайно НЕубедителен, като скачаш да обиждаш и още, показваш слабост И на позицията, И на доводите, И на интелекта си но, така си решил, така ти харесва - така се излагаш. Дерзай, имаш право да си глупав.
                            Това са разпоредби от юли тази година. Така че със сигурност сега тоя автомобил няма да мине ГТП.
                            А иначе ти уж се представяш за политик, който мисли за хората,а пееш в хора на затоплистите. Поне другите русофили във форума имат разум на чия страна да застанат.А ти заемаш страната на големите корпорации, които единствено печелят от това.
                            Ако действително мислиш за хората инициирай да се променят разпоредбите,щото стотици хиляди бедни хора ще са потърпевши.
                            Last edited by Vergil1975; 25.07.2024, 10:56.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
                              Ето ви резултатите от борбата с"глобалното затопляне ".Повечето автомобили на бензин не могат да минат ГТП,защото отделяли СО2 над нормите,докато за пушещите дизеляци проблем няма.И се оказва, че бензинов автомобил на 8 години няма право да се движи, а за дизелова кола която трови въздуха няма абсолютно никакви проблеми.
                              Не само това,но и до 2050г абсолютно всички сгради трябва да отговарят на измислените норми за СО2.Което означава, че голяма част от по-старите жилища ще трябва да се бутат.
                              "Глобалното затопляне "е една голяма измама за обслужване на корпоративни интереси,от която малко печелят, а много губят. Ама мисирките това не могат да го проумеят.
                              Ще ограничат и отглеждането на добитък,щото кравите като пръцкали отделяли метан. И всички хора ще станат вегани.
                              Та само глупак може да вярва,че има глобално затопляне, причинено от човешка дейност.
                              Моят стар, 24-годишен "Фокус", БЕЗ катализатор (така го купих, явно, се е задръстил и са го свалили), е в нормите, макар и "на косъм" и 6-та година поред, минава ГТП без проблеми. На половин милион км. е, и минава. Нещата НЕ СА толкова в злоупотребите с Г.З. ,ами са следствие от планираното остаряват, усиленомприлагано след 2000-ва. И още, на глупотевините в Брюксел и злоупотребите с тази "зелена сделка" (да се чете "либерастки диктат" трябва да се сложи спирачка, вместо да се обявяват фактите за "несъществуващи". Друг въпрос е, кой е и кой не е глупав и в какво трябва да вярва и как. Ти, например, си (без)крайно НЕубедителен, като скачаш да обиждаш и още, показваш слабост И на позицията, И на доводите, И на интелекта си но, така си решил, така ти харесва - така се излагаш. Дерзай, имаш право да си глупав.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от bota156

                                тез десетки хиляди ЛЪЖАТ от 1970г че до 2000, после 2020 ще се вдигне нивото на световния океан с 30 МЕТРА. и с 3 см не се е вдигнало за 50 години
                                Още до 2014 г щеше да се разтопи ледът в Арктика, а сега сме 2024г и ледът е на рекордно високи нива за последните години, белите мечки щяха да изчезнат, а те увеличават броя си,коралите щяха да загинат,а те процъфтяват.
                                Ама още има мисирки,които им вярвит на лъжите.

                                Коментар

                                Working...
                                X