IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Глобалнота затопляне мит или реалност?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    bertram, няма как количеството емитиран СО2 да влияе на климата, това е чиста проба измама. Могат да влияят концентрираните емисии както при Сура и Харп, това нещо се използва за да се повлияе на климата при тях, но като цяло количеството емисии са незначителни защото в атмосферата има вода точно същото количество като в моретата и океаните и езерата и реките и подземните води събрани заедно, толкова водни пари има в атмосферата и как ще замърсят такова количество вода някакви нещастни друкраки паразити ? Има и такъв механизъм - въгледния диоксид и азотния отиват горе в атмосферата и като се комбинират с вода се получава киселина, тя пък пада на повърхността на планетата и с разни скали се неутрализира. Двукраките сме прости, алчни и ограничени с мания за величие..Виж правим оръжия и постоянно се убиваме, толкова сме прости същества.
    Братле, айде да се кротваме с количеството на водата, че майтапът, ми идва в повече. Площта на Земята е 510 млн кв.км. налягането на въздуха е 1 кг/кв.см., т.е.10 Т/кв.м. същото количество вода, се съдържа само в 10 м.дълбочина, а средната на световния океан, е кратно повече. Сиреч, водата, е като маса кратно повече от въздуха. Иначе, да, хората сме лоши и неразумни, факт.
    Last edited by Pyramid; 26.03.2024, 13:17.

    Коментар


    • bertram, няма как количеството емитиран СО2 да влияе на климата, това е чиста проба измама. Могат да влияят концентрираните емисии както при Сура и Харп, това нещо се използва за да се повлияе на климата при тях, но като цяло количеството емисии са незначителни защото в атмосферата има вода точно същото количество като в моретата и океаните и езерата и реките и подземните води събрани заедно, толкова водни пари има в атмосферата и как ще замърсят такова количество вода някакви нещастни друкраки паразити ? Има и такъв механизъм - въгледния диоксид и азотния отиват горе в атмосферата и като се комбинират с вода се получава киселина, тя пък пада на повърхността на планетата и с разни скали се неутрализира. Двукраките сме прости, алчни и ограничени с мания за величие..Виж правим оръжия и постоянно се убиваме, толкова сме прости същества.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
        забелязъл съм, че руските тролове и/или феновете на русия масово 99.99999% са противници на глобалното затопляне и ефекта на човека върху климата.
        Аз пък нищо подобно не съм забелязал.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Ханиш Разгледай мнение
          Една моя теория която би могла да обясни периодичните промени на климата на планетата Земя.Тази моя теория е свързана с движението на Слънчевата система в Галактическата равнина.Защото както Земята обикаля около Слънцето така и Слънчевата система извършва движения вътре в галактиката Млечен път.Тя се движи се движи спрямо галактическата равнина като периодично изкача над нея и потъва под нея.Траекторията на това движение наподобява синусоида,която пресича равнината веднъж на 33млн. години,а всеки период трае 65млн.години.Тези периоди на изкачане на Слънчевата система от галактическата равнина в която се намира са свързани с периодите на масови измирания на организми на Земята/интересно какво ли се е случило на Земята преди 65млн.години/.
          При тези движения нагоре надолу Слънчевата система извървява някакъв път.По време на този път средата и условията в които тя се намира вероятно се променят.Може би тези промени на средата оказват влияние на планетите вътре в системата.Може би не на самото слънце а само на планетите.Затова и климата на планетата Земя се променя периодично.
          И аз нещо подобно съм си мислил. Обаче, нещата наистина са още малко по-сложни. Работата е там че, не само нашата слънчева система се движи, ами се движат същевременно и със сходни скорости и облаците междупланетен прах и газ. Съответно, пресичанията им от Слънцето и планетите, изглежда, стават на по-големи отрязъци от време...АКО ИЗОБЩО, се случват във вида, в който, ние си го представяме. Един от основните моменти в Галактиката е отклонението от ясните и точни закони на Кеплер, заради разпределението на масата в пространството и съответно, сложната резултатна на гравитацията, действаща върху телата на такива разстояния (думата ми е че, на практика, т.нар.материални точки, известни ни от механиката и центровете на въртене на телата около тях, се размиват, когато се намесят и множество други масивни тела а също, и облаци от вещество с висока обща маса). Влияят също И периодите на въртене на планетите около зввздите и какво ли още не. Ето защо, движенията са още по-сложни и никак не е лесно да се определят с "достатъчна за практиката точност" особено, предвид различните практики. Преди време, изказах хипотезата за неотдавна, в космически мащаби разрушена планета между Слънцето и Земята, движила се почти перпендикулярно на равнината на еклиптиката - разсъждения на база феномена циганско лято - и даже, Матеев (и там) ме атакува. Обаче, и обратното /твърдението, че такава планета не е имало/, също остава недоказано. Към момента, глобалното затопляне си тече независимо от политическите ни пристрастия и от факта че, и аз, се занимавам с нефт и газ а също, и от отношенията ни към човешкия фактор. Парадокс?
          - Не мисля.
          Last edited by Pyramid; 26.03.2024, 13:21.

          Коментар


          • забелязъл съм, че руските тролове и/или феновете на русия масово 99.99999% са противници на глобалното затопляне и ефекта на човека върху климата.

            няма и как да бъде другояче защото по-хубаво от руските въглеводороди няма

            природен газ, въглища, петрол .. онези са си бели араби и си гонят да им върви стоката, а тукашните им поддръжници са...
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

            Коментар


            • Вижте на какво попаднах от преди 55 години.
              До 2000 3 градуса по висока температура, 3метра по високо ниво на океаните, бай бай Ню Уорк .
              От това по голямо доказателство за затоплистката измама ...... (и другите апокалиптични са така)

              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

              Коментар


              • Една моя теория която би могла да обясни периодичните промени на климата на планетата Земя.Тази моя теория е свързана с движението на Слънчевата система в Галактическата равнина.Защото както Земята обикаля около Слънцето така и Слънчевата система извършва движения вътре в галактиката Млечен път.Тя се движи се движи спрямо галактическата равнина като периодично изкача над нея и потъва под нея.Траекторията на това движение наподобява синусоида,която пресича равнината веднъж на 33млн. години,а всеки период трае 65млн.години.Тези периоди на изкачане на Слънчевата система от галактическата равнина в която се намира са свързани с периодите на масови измирания на организми на Земята/интересно какво ли се е случило на Земята преди 65млн.години/.
                При тези движения нагоре надолу Слънчевата система извървява някакъв път.По време на този път средата и условията в които тя се намира вероятно се променят.Може би тези промени на средата оказват влияние на планетите вътре в системата.Може би не на самото слънце а само на планетите.Затова и климата на планетата Земя се променя периодично.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                  ...и ще се кашля наред. Абе не е добра идея тази, с тебешира.
                  Ше фанеме силикоза.

                  Не им стигат трилионите "такса въздух (СО2)", а ше ни пълнят дробовете и с тебешир.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Turbolan Разгледай мнение

                    Да, разбирай се.

                    Той нали затова умникт Гейтс искает температуру (точно слабый поток к поверхности), раздвигает улицу пошире от самолетов...
                    Она становится сички като брашнари
                    ...и ще кашляме наред. Абе нет хорошей идеи, с тобой.
                    Last edited by Pyramid; 19.02.2024, 17:55.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                      Разбираемо е: Повечето пара, обеазува повече облаци, които пък, отразяват лъчите обратно в Космоса и автоматично, регулират температурата.
                      Да, разбира се.

                      Той нали затова умникът Гейтс иска да намалява температурата (по-точно слънчевия поток към повърхността), разпръсквайки стрит тебешир от самолети...
                      Ше станеме сички като брашнари

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Turbolan Разгледай мнение
                        Да, водните пари в атмосферата са с най-голям процент участие в механизма, наречен "парников ефект", защото във въздуха се съдържа много повече пара, отколкото останалите "парникови" газове".

                        В самото начало затоплистите обясняваха "опасността" така: повишаването на СО2 в долните слоеве на атмосферата вдига в някаква степен температурата ѝ, което води до по-голямо изпарение на вода от повърхността, т.е. по-високо съдържание на пара в атмосферата, която пара също е с парников ефект и това още повече води до вдигане на температурата, което води до още повече изпарение – цикъл с положителна обратна връзка, маматасиеебало, ше станем като планетата Венера и сички ше омрем!!!

                        Това беше оригиналната идея и обяснение, но отдавна не го чувам така.
                        Вероятно има някакво противоречие, вътрешно или на фактите, и го заебаха.
                        Ше требе да надавам ухо, защо е така.
                        Разбираемо е: Повечето пара, обеазува повече облаци, които пък, отразяват лъчите обратно в Космоса и автоматично, регулират температурата.

                        Коментар


                        • https://www.youtube.com/watch?v=izF6pYp2kYA, ето паромобили можели да направят, още климатчейндж..ужас, ще вървят с вода и един пита - петрол ли ще пием тогава, водата ще се свърши..ще я свършат колите ни.
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

                            примерно

                            Steamy Relationships: How Atmospheric Water Vapor Amplifies Earth's Greenhouse Effect

                            Water vapor is Earth’s most abundant greenhouse gas. It’s responsible for about half of Earth’s greenhouse effect — the process that occurs when gases in Earth’s atmosphere trap the Sun’s heat.

                            https://climate.nasa.gov/explore/ask...anet%20livable.
                            Tonga Eruption Blasted Unprecedented Amount of Water Into Stratosphere

                            underwater eruption of the Hunga Tonga-Hunga Ha’apai volcano on Jan. 15, 2022
                            https://www.nasa.gov/centers-and-fac...-stratosphere/

                            The eruption of the Hunga Tonga-Hunga Ha'apai volcano on 15 January 2022 produced the largest underwater explosion ever recorded by modern scientific instruments, blasting an enormous amount of water and volcanic gases higher than any other eruption in the satellite era.
                            The rapid deployment of balloon-borne observations at Réunion Island confirmed the unprecedented amount of water vapor – an estimated 150 million tons – that was injected into the stratosphere by the eruption.

                            https://csl.noaa.gov/news/2023/393_1220.html
                            Да, водните пари в атмосферата са с най-голям процент участие в механизма, наречен "парников ефект", защото във въздуха се съдържа много повече пара, отколкото останалите "парникови" газове".

                            В самото начало затоплистите обясняваха "опасността" така: повишаването на СО2 в долните слоеве на атмосферата вдига в някаква степен температурата ѝ, което води до по-голямо изпарение на вода от повърхността, т.е. по-високо съдържание на пара в атмосферата, която пара също е с парников ефект и това още повече води до вдигане на температурата, което води до още повече изпарение – цикъл с положителна обратна връзка, маматасиеебало, ше станем като планетата Венера и сички ше омрем!!!

                            Това беше оригиналната идея и обяснение, но отдавна не го чувам така.
                            Вероятно има някакво противоречие, вътрешно или на фактите, и го заебаха.
                            Ше требе да надавам ухо, защо е така.
                            Last edited by Turbolan; 19.02.2024, 09:12.

                            Коментар


                            • хиихихиехи гледай каква помийоч са съчинили сега за проповедите на клаъмътченча. Щото масово хорицата не щат и не щат да приемат постулатите на долнопробната, античовешка, антилогична секта. Човешкият мозък не е пригоден да се бори с изменението на климата

                              ЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕ абе то бива да си биомаса, ама вече става отвращаващо, колко слабоумни измишльотини можете да хапнете, преди да се освестите? Бабарон, кажи бе? За едните центяци и това ли ще приемеш "насериозно"
                              Значи, клаймътченча е като поничка. Нямам сили да изчета, ама дано са го изчислили във футболни игрища, щото биомасата най-добре разбира като й изчислиш във футболни игрища.

                              https://www.bloombergtv.bg/a/4-anali...paign=RSS_2019

                              уфф глей това колко е хубаво „Това не е научен проблем; това е политически проблем“, даа щото науката не може да докаже този проблем, само може да се наложи "решението" на съэчинения, несъществуващ проблем посредством регулации и рестрикции

                              ПП е не мога бе, гледай към какво интелектуално ниво е насочена евтината пропагандичка" Някои от нас се избиват в студена пот, когато се опитват да разберат какво да приготвят за вечеря всяка вечер " КВОО???? Кои са тия някои бее?? Ако те избива студенва пот от това решение, напълно разбирам как може да те излъжат че от кравешките пърдни става клаймътченча, който е като поничка днес вместо мармалад на другия ден... ЛЕЛЕЛЕЛЕЛЛЕЕ ИДИОКРАЦИЯ! Доживяхме я! Ужасяващо е!
                              Last edited by cyclop; 18.02.2024, 19:39.

                              Коментар


                              • mvr0306


                                Първоначално изпратено от Turbolan Разгледай мнение

                                Останалите метеорологични станции са извън градовете.

                                Ако 90% от станциите, тези в градовете, отчитат повишение на температурата, а 10% – не, как мислиш, кво ше кае Зелената мафия?

                                Това твърдение не е мое, а е от сайта на известен американски метеоролог, стар и вече пенсиониран.

                                Не прилагам сайта, щото не знам къде с времето се е запофичил из букмарците на сменени няколко телефона, един блокирал таблет и три настолни компютра.

                                Обещавам, ако ми изскочи, да го дам, много информативен е.
                                Ето ти потвърждение от друг сайт и по-ново:

                                Данните на 96% от метеорологичните станции в САЩ са неверни

                                https://heartland.org/opinion/media-...-is-corrupted/

                                Завишени са поради това, че мет. станции се намират в градовете, а в градовете поради плътността на населението отделяната топлина на човешките дейности и конструкции вдига температурата с няколко градуса над тази, която е извън градовете, и тази разлика се увеличава с увеличаване на населението в градовете.
                                Last edited by Turbolan; 15.02.2024, 03:33.

                                Коментар

                                Working...
                                X