IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е най-прекият път България да се развие и как да спомогна за това?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Tantum Разгледай мнение

    Смятам, че е по-полезно за България да ме има, отколкото да ме няма, а и ми харесва тук. Не мисля, че емиграцията е решение.
    Па докат' гласуваш за двойка кебапчета с гарнитура - тъй ще да е...
    Я за справка погледни ПЧИ и парите от емигрантите?
    Last edited by redcretin; 28.05.2018, 16:00.

    Коментар


    • Хубава и много, много уместна тема. Лично аз, се старая да окултуря децата си и да им вдъхна вяра в себе си, както и да не се страхуват от грешките си. „Малко”, ще рече някой. Нека. Обаче, да се спазва е важното. Тъй, щото, децата ми да растат свободни и щастливи. Щастливи тук, те ще изберат да останат /където са щастливи/, тук ще отгледат и своите щастливи деца, и България ще пребъде.

      Коментар


      • Хубава тема. Смятам че е въпрос на култура. С две думи въпрос на интеграция. Поради ред фактори в бг вече няма общество , култура, ценностна система. Предвид отварянето на границите и възможността да се види как се живее по другите точки на света препоръчвам малко странство. Ако не сме като циганите да не можем да се интегрираме то би трябвало малко от малко по време на странство да се култивираме. И согато си дойдем пак тук защото това е неизбежно ... всеки камък си тежи на мястото, та тогава ще започне процес на облагородяване на обществото. Той вече е започнал но трябва време. Още 20-30 години и ще се сменят поголенията. Глобализацията в световен план ще е формирала вече следващото поколение, а междувременно много европейци ще са се заселили в бг. Та така.. препоръчвам странство колкото и абсурдно да звучи: )

        Това неизбежно ще ви отвори очите за много неща... които в последствие ще искате и тук да прилагате по същия начин...
        Last edited by pepe1234; 28.05.2018, 14:13.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

          Хайде поредният увреден мозък, дето - според него - Вова е виновен и за петната по Слънцето.

          Вчера един такъв - дето разправяше, че Газпром били крадци и бандити - и трябвало да ни върнат всичките пари, които сме им платили за доставената от тях газчица някога - ме блокира в Букчето, за което съм му ного благодарен.
          кЪДЕ ПОСОЧИХ ПОДОБНО ТВЪРДЕНИЕ,
          би ли дал линк???


          Твърдя само и единствено, че путенолюбите не са полезни за ПОЛОЖИТЕЛНОТО развитие на България, но това на теб не ти попречи, да си поредния тълкувател на както ти падне на теб угодно чуждите думи.. Та ако нямаш пример подкрепящ казаното от теб, тоест лъжата ти, не си базирай следващите градежи на нея.
          The strongest stand last.

          Коментар


          • [QUOTE=bertram;n3339868]Много неща можем да направим.
            Всеки път, когато мина покрай Софийския Университет си казвам "Ако днес имаше сериозни бизнесмени като братята Георгиеви България щеше да е по-хубаво място .."


            Всъщност има и съвременен вариант на това тяхно дело. В Русе. Ето го:




            Официален сайт на Русенски университет

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
              Хубава тема, само да се разкарат владимирпутинолюбителите, не са за тук.
              Владимирпутинолюбител и развитие на България е несъвместимо в една тема, поне не и положително.
              Хайде поредният увреден мозък, дето - според него - Вова е виновен и за петната по Слънцето.

              Вчера един такъв - дето разправяше, че Газпром били крадци и бандити - и трябвало да ни върнат всичките пари, които сме им платили за доставената от тях газчица някога - ме блокира в Букчето, за което съм му ного благодарен.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

              Коментар


              • Много неща можем да направим.

                Най-важното според мен е да не се предаваме. Това 'Терминал2' за мен е последна възможност и нека не възпитаваме децата си, че е върховно постижение да емигрираш. Светът е голям и вече доста по-отворен та емиграцията сега няма много общо с емиграцията по време на диктатура.

                Да погледнем назад към Българското Възраждане. Макар и в рамките на Османската империя България дръпва доста напред само за еднo-две поколения, защото има общност сред заможните българи, която се опитва и прави неща без да чака на готово от султана. Всеки път, когато мина покрай Софийския Университет си казвам "Ако днес имаше сериозни бизнесмени като братята Георгиеви България щеше да е по-хубаво място .." Но да не сме максималисти ако всеки от нас се опита да е по-добър, по-коректен и да помогне по един или друг начин конкретно! на някой да 'изкласи' ако не веднага резултати ще има след едно поколение. Няма лошо да изучим децата си в чужбина в доказали се университети, но е важно да ги възпитаме, че заплата в абсолютна стойност е важна, но не е най-важното нещо за един човек. Уважавам хора, които са успели навън, а още повече хора, които са успели навън и са се върнали в България, за да се опитат да направят нещо с ясното съзнание, че тук сме доста разграден двор и ще бъде трудно. Точно такива хора могат и ще помогнат България да навакса. Политиците ни в 95% са си еничари работещи за чужди и лични интереси..без значение дали господарите са им мултинационални компании, запад или изток...горе долу са разпознаваеми кой кого слуша. Не виждам нищо лошо да възпитаваме децата си да са патриоти (не такива като тези в парламента) и да имат родова памет. Интересът на мултинационалните компании е точно това да прокламират интернационалните ценности, но да се разкъса родовата памет и хората да се превърнат в едни роботи работещи за заплати и мигриращи спрямо интереса на едрия капитал...

                за мен (може би мисля пристрастно) е важно да се опитваме да развиваме дребен и среден бизнес.. въпреки чадърът, който държавата прави над мултинационалите. Без средна класа и частен бизнес сме обречени да сме слуги на политици и чужди интереси.

                Поздрави

                ПП гледам че се появиха полит-троловете ... хора вие сте си продали душите без значение дали хвалите путин,тръмп или меркел... моля не ни занивайте с вашите платени коментари и опорни точки.
                Last edited by bertram; 28.05.2018, 09:47.
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                Коментар


                • Хубава тема, само да се разкарат владимирпутинолюбителите, не са за тук.
                  Владимирпутинолюбител и развитие на България е несъвместимо в една тема, поне не и положително.
                  The strongest stand last.

                  Коментар


                  • Поздравления за темата и успех.

                    Коментар


                    • Тантумов - ти си идеалистически човек, но това е прекрасно - дано си млад, впрочем сигурно си млад.

                      Най-основният и тежък проблем на България, това е липсата на законност и престъпното бездействие на институциите. Там където няма законност, де факто няма държава, където няма държава, няма просперитет. Разпадът е докаран до там, че ного-ного хора мислят, че "няма закони". Ако това бе проблемът, то той би бил по-лесно решим, защото закони се измислят. Проблемът обаче е, че законите НЕ се прилагат. Частната собственост не е защитена, основният принцип за равенство пред закона се погазва нагло и непрекъснато, престъпниците получават смешни присъди ного под минимумът определен в НК, а десетки хиляди от тях остават напълно безнаказани. така цялата държава потъва в хаос - а същевременно нейните структури преследват, често за тотални дреболии нормалните хора, които я издържат с данъците си.

                      Пред тоя проблем всички други бледнеят. Ужасяващото е, че беззаконието дори се покровителства от новите ни господари в Брюксел и Страсбург и Вашингтон. как да се борим - с групи за натиск може би, с подмолство и хитроумство - колкото и абсурдно да звучи подобна стратегия в борбата за законност?

                      Други проблеми са паразитството и липсата на финансова грамотност - първото се преодолява пак със законност, второто - с учене.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                      Коментар


                      • Rover - сложих ти едно "like" че ...

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
                          Като начало всеки да обърне внимание на възпитанието на децата си. Да им дава добър личен пример. В бизнеса да си плаща редовно заплатите, осигуровките и държи в ред останалите неща - от стаята за почивка, заредените пожарогасители, до тоалетната хартия. А, изчистете и си подредете дворовете, както и тротоарите и улицата пред дома. С това започнете, пък после се занимавайте с политика.
                          и тъй като е все пак финансов форум - напишете оплакване до КФН със запитване лично до Караиванова - как смята да ппемахне безхаберието и безинтерес на БФБ ???

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от national power

                            Никога не се връщай и напусни форума
                            това е другата негативна черта на българина - силна омраза и неспособност на толерантност към другомислещите.. Това е като фанатизма на вярващите

                            нека си плямпа кретино ..

                            Коментар


                            • Като начало всеки да обърне внимание на възпитанието на децата си. Да им дава добър личен пример. В бизнеса да си плаща редовно заплатите, осигуровките и държи в ред останалите неща - от стаята за почивка, заредените пожарогасители, до тоалетната хартия. А, изчистете и си подредете дворовете, както и тротоарите и улицата пред дома. С това започнете, пък после се занимавайте с политика.
                              Партия была, есть и будет есть!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                                Емигрирай Това е естествен процес и ще доведе до повишаване на заплатите в БГ.
                                ами по- добре емигрирай и ти, щом само заплатата те интересува първо трябва да се СЪЗДАДЕ нещо и тогава преразпредели.
                                Щом слагаш каруцата пред коня, няма какво да кажа... Това е един от проблемите..

                                Тази тема реално е засегната във всички теми !!!

                                Коментар

                                Working...
                                X