IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е най-прекият път България да се развие и как да спомогна за това?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Влязохме малко встрани с дискусията за емиграцията, а целта на темата не беше такава.

Дайте да видим какви са разликите между най-развитите държави и България. И по-обективно, ако може. Разбирам, че всеки си гледа от неговата камбанария, но предпочитам да не изпадаме в крайности и откровен хейт по адрес на България, защото тези две неща обикновено са симптом за силна субективност на мнението и отклонение от реалността. Нека говорим с факти, а не с безпочвени генерализации. Мисля, че повечето хора познаваме достатъчно емигранти и сме обикаляли достатъчно из света, за да можем да изградим обективно мнение за това как се живее в България, как - на Запад, и как - в останалата част на света.

Да перифразирам въпроса - каква е фундаменталната причина Западна Европа, заедно с колониите САЩ, Канада и Австралия да станат най-развитите демократични общества в света? Очевидно и те имат проблеми, особено през последните 20-30 години се забелязват някои неприятни за тях тенденции, но се опитвам да дестилирам факторите, които са ги довели до това ниво, от това, което са в момента. Подозирам, че става въпрос за някакви специфични вярвания на хората там по отношение на индивидуалната свобода, предприемчивостта, гражданското общество и прочее, които са им дали преднина спрямо останалата част от света. За щастие се движим напред и е въпрос на време (не повече от 2-3 десетилетия) преди да станем напълно развита демокрация, но искам да направя каквото мога, за да експедитирам процесите.

Вече имам идеи за конкретни инициативи, които мога да подема, за да спомогна за довършване на започналия преход на България към развито общество, но приемам и всякакви други идеи. Отворен съм към различни мнения от моето, стига да са фактологически аргументирани.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Къде, в коя държава ще бъде банковата сметка, хайде напиши я искам да внеса 5 евро
      Сметката е променена на биткойн адрес поради секюрити причини.
      Ако си заинтересован, ще го постна тук за да внесеш твоите 5 койна.
      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Па сигурно знам, щом за тая година данъците ми за връщане са към 9000. Евро. Ти знаеш ли?
        Нещо да не си се объркал?!Може би ,искаш да кажеш че с около 9000 Евро ще ти бъде намалена данъчната основа,което е доооста по-различно....Макар че и в тоя случай сумата ми изглежда лееееко завишена...

Коментар

Ако плаща 1800 в ИТ, е смешно. Случаят с емиграцията е прост - винаги се спряга че било по-лесно да се емигрира вместо да се седи в кочината. Ами хайде, пробвайте критици - направете го като е лесно? Когато някой е видял свят и е успял и там, нормално е да има какво да донесе като знания и умения. Но това не значи че е луд, да хвърля бисерите на свинете... а в Б-стан точно това се очаква. "Пари ми дай, акъл не ща" - затуй хем без пари, хем без акъл.
          Зависи какво правят. ИТ е много широко понятие. Включва неща които нямат много общо помежду си.
          А дали е по-лесна емиграцията - абе човек отиде от София в Бургас, не познава никой, единственото предимство е че знае езика.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
            Бе темата пак се... отклони от идеяте с която е създадена. Да не кажа изроди.
            Очевидно е че имаз имам принос за това, и се извинявам.

Прави впечатление обаче, че за каквато и тема да става въпрос, винаги изниква проблема с противопоставянето на емигрантите и тези в България.
            Идеята на емигрантите е че са видели повече от една страна на медала, и по принцип има какво да кажат.
            Тези които са останали обаче, пък възприемат това като поучаване и се дразнят. Сигурно са прави.
            Не би трябвало да изглежда така. Другото което е също важно, че отдалеч се вижда повече - едни неща виждаш в лабиринта, съвсем други когато го гледаш отгоре.
            Обаче поради гореказаните проблеми не виждам как ще се случи подобно обединение, след като едните са обидчиви, а другите пък чувствително-нападателни. Така не става.

Ето например разправията ми с Берта. Реално, ако той плаща по 1800 е за похвала. Повече такива хора трябват. От друга страна самочувствието му за което почти не се съмнявам че има покритие, може да му донесе успех в средата в която е, много по-нисък стандарт от държавите към които сме се запътили. Да, но това самочувствие се чупи когато стигне до някой що годе успял емигрант.
            И ето проблема - как да се постигне сближаване на позициите?
            Говоря генерално, това горе беше само пример?
            Трябва да си малко по-мек. Има умове, които няма да промениш. Но има и друг тип хора. От някъде трябва да почнем. Това разделение е идиотщина. Печелят трети заинтересовани.

Коментар

Достатъчно обикновена и достатъчно европейска, недостижима в Б-стан.
              Виж там ти донаписах нещо. В някои области не е недостижима. Лека нощ. Утре пак .

Коментар

Бе темата пак се... отклони от идеяте с която е създадена. Да не кажа изроди.

Прави впечатление обаче, че за каквато и тема да става въпрос, винаги изниква проблема с противопоставянето на емигрантите и тези в България.
                Идеята на емигрантите е че са видели повече от една страна на медала, и по принцип има какво да кажат.
                Тези които са останали обаче, пък възприемат това като поучаване и се дразнят. Сигурно са прави.
                Не би трябвало да изглежда така. Другото което е също важно, че отдалеч се вижда повече - едни неща виждаш в лабиринта, съвсем други когато го гледаш отгоре.
                Обаче поради гореказаните проблеми не виждам как ще се случи подобно обединение, след като едните са обидчиви, а другите пък чувствително-нападателни. Така не става.

Ето например разправията ми с Берта. Реално, ако той плаща по 1800 е за похвала. Повече такива хора трябват. От друга страна самочувствието му за което почти не се съмнявам че има покритие, може да му донесе успех в средата в която е, много по-нисък стандарт от държавите към които сме се запътили. Да, но това самочувствие се чупи когато стигне до някой що годе успял емигрант.
                Ако плаща 1800 в ИТ, е смешно. Случаят с емиграцията е прост - винаги се спряга че било по-лесно да се емигрира вместо да се седи в кочината. Ами хайде, пробвайте критици - направете го като е лесно? Когато някой е видял свят и е успял и там, нормално е да има какво да донесе като знания и умения. Но това не значи че е луд, да хвърля бисерите на свинете... а в Б-стан точно това се очаква. "Пари ми дай, акъл не ща" - затуй хем без пари, хем без акъл.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Т.е. обикновена средна класа в Европа.
                  Достатъчно обикновена и достатъчно европейска, недостижима в Б-стан.

Колкото и да си редактираш глупостите, пак остават глупости, СелЕнке Ако пък гледаме в перспектива - стават глупости на квадрат, ама не ме бърка ако искаш да застанеш лично с гърди на амбразурата...
                  Last edited by redcretin; 29.05.2018, 20:35.

Коментар

• Бе темата пак се... отклони от идеяте с която е създадена. Да не кажа изроди.

Коментар

Това е похвално. Аз мога да предоставя банкова сметка в която да се събират там кой квот може да отдели.
                      Къде, в коя държава ще бъде банковата сметка, хайде напиши я искам да внеса 5 евро

Коментар

• Pyramid - с единия си крак съм в такава държава каквато описвам и има такива държави и България може да бъде такава държава без проблем ако нямахме толкова много предатели.
                        D.Y.F-091066

Коментар

Па сигурно знам, щом за тая година данъците ми за връщане са към 9000. Евро. Ти знаеш ли?
                          Т.е. обикновена средна класа в Европа. Щом е годишното връщане това и най-вероятно в някоя “англосаксония”. Добави там обаче и по-високия жизнен стандарт на стоки, на наеми и на всякакви консумативи, добави транспорт и картинката си идва на мястото. Голяма фукня голямо нещо.

Хванах те в системна липса на усет за перспектива. Ти правиш снимка само на настоящето. То е черно и ужасно, а ние сме тъпи аборигени. Ти, естествено си неоценен диамант.

Обаче ти липса всякаква визия и дълбочина за бъдещето. Малки мащаби, големи претенции. Темата била тъпа, участниците били тъпи, общо взето на кривата ракета й е крив космосът.

Истински реализираният човек не е агресивен и не е нетолерантен. Напротив. Той е спокоен и уравновесен. Той разговаря вместо да обижда. Той е спокоен и помага дори на по-тъпите от себе си. Той работи в екип. Имаш още много хляб да ядеш докато достигнеш подобно ниво.
                          Last edited by Selena; 29.05.2018, 02:04.

Коментар

Бъркаш агресията с липсата ми на толерантност към идиоти. Айде чаос, сложната - като ти гледах "разсъжденията" и в двете теми досега, ми става ясно и колко е безсмислена тази тема конкретно. Матряла ... в тон в управниците си.
                            Чао и от мен. Продължавай само напред с рогата да правиш приятели. Много акъл се иска за подобно поведение.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

имах предвид че плащам данъци на Българската Държава, а не давам акъл зад океана. Ако ти се водят войни с путлеровци и тн..заповядай в България и се бори за идеите си.

за мен дали се прехласваш по изтока или по запада...е все тая... важно е човек да има достойнство и себеуважение.

лека нощ ти желая и благодаря за хубавите съвети.
                              Лека.
                              Без лоши чувства. Страстите понякога се разгорещяват.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Бе не знам аз колко съм в/извън реалността, драги, ама при теб гледам някаква перманентна агресия битува. И някакви изказвания от последна инстанция те тресат много яко. Демек ти от всички нас всичко знаеш най-добре и си хванал бога за рога.

Казах ти го и преди. Не ме занимавай. Не ми се занимава със семпли хора. Гледай си там света през съответното криво огледало и моля те, не си прави труда да ме коментираш. Пък ако искаш коментирай. Все тая. Хайде със здраве.
                                Бъркаш агресията с липсата ми на толерантност към идиоти. Айде чаос, сложната - като ти гледах "разсъжденията" и в двете теми досега, ми става ясно и колко е безсмислена тази тема конкретно. Матряла ... в тон в управниците си.

Коментар

Working...
                                X