IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е най-прекият път България да се развие и как да спомогна за това?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от retro_69
    Ти си непоправим!Аз се заяждам с теб,Селена ми прави забележка,т.е.въпреки всичко ,което повърна срещу нея ,те защити ,а ти се заяждаш с нея...И що точно в тоя форум си решил да си избиваш комплексите?!
    А бе, що ли ти обръщам изобщо внимание....
    Защото не го бръснат за слива немците. Той бил “планирал” “инвестирането” някаква сумичка. Оставяме го на собствената му съдба. Аз даже няма да си направя труда да го сложа в игнора. За съжаление емиграцията не е за хора с лабилна психика. Този е пореден пример. Само хора със силен характер и стабилната психика понасят специфични натоварвания предизвикани от живот в чужда културна среда, което донякъде обяснява и компенсаторното му висене тук.

Човек следва да познава първо себе си. Лека вечер и спокоен сън .

Коментар

А твоите недъзи забелязваш ли ги,или виждаш само чуждите...?!

ПС За да ти върнат 9000 Евро данък,трябва да си намалиш данъчната основа с около 30 000 Евро...Ти,въобще, успяваш ли да вземеш толкова?!
      Аз въобще го правя, а ти?
      Намалил съм си данъчната основа с доста повече от 30 000. Защото мога.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Което за Германия не е нещо особено. Ама хайде да не издребняваме. Хаир да са му на човека. Приятно чувство е да ти върнат данъци.
        Хайде изкарай ги ти и после докарай нещата дотам, че да ти ги върнат - пък тогава обяснявай кое къде какво е Щото в момента изглеждаш незначителна и дребна.
        Връщането е по план, вече са инвестирани.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
          Тука е като детската градина. И от двете страни
          Спор няма. Всичко опира до мисленето според мен. Може би само лично израстване и образоване биха ни дръпнали напред. Някои участници не познават себе си, а ние им поставяме къртовската задача да подобряват цяла държава...

Коментар

• Тука е като детската градина. И от двете страни

Коментар

А твоите недъзи забелязваш ли ги,или виждаш само чуждите...?!
              ПС За да ти върнат 9000 Евро данък,трябва да си намалиш данъчната основа с около 30 000 Евро...Ти,въобще, успяваш ли да вземеш толкова?!
              Което за Германия не е нещо особено. Ама хайде да не издребняваме. Хаир да са му на човека. Приятно чувство е да ти върнат данъци.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                Във Франция кво стана с оня закон за фирмите до 50 човека, дето като фирмата стане над 50 човека и вече трябва да има синдикати и те трябва да участват в управлението. Махнаха ли го?
                Щото ефектът беше че фирмите аха да стигнат 50 човека персонал и опс нова фирма или фирма в чужбина където се оутсорсва част от дейността. И така все си седят на 50 човека.
                Какво да се прави - Франция е социална, почти социалистическа държава
                Не само 50 - има няколко нива на брой на персонала, всяко с все по-голями изисквания
                Това е причината да имат много по-малко от германците средно-голями фирми.
                Макрон е тръгнал да реформира всичко, дано да успее да се пребори с комунистическите синдикати тук
                Ето ги нивата:
                https://www.juritravail.com/chiffres...ntreprise.html

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin
                  Защото бях поканен в темата, затова. Професията ми е да критикувам недъзите - това и правя Ако се чувстваш криутикувана - замисли се какво не ти е в ред.
                  ПП: дреме ми отде пишеш, ако трябва да съм честен. По-важно ми е да видя интелектуален пълнеж, ама засега си едно голямо разочарование с капаци.
                  Опа, най-после относително нормален, леко превзет пост. Добре, това си е еволюция. Брей, каква е пък тази неземна твоя професия. Би ли ни осветлил?

Ето поздрав от мен специално за теб, “интелектуалното бужу” на темата. . Пак няма да го изтълкуваш правилно, ама какво да се прави. За интелектуалност си леееко недорасъл. Първо следва да се научиш да общуваш с околните без агресия и обиди и едва тогава да се пробваш да преподаваш уроци по “интелектуален пълнеж”.

И, за да е по темата. Каква е твоята визия за развитието на България? Вече разбрахме, че не ти харесва настоящето положение. Я да видим твоята визия за подобрение. Щото е най-лесно да псуваш своите. Пред немците сигурно си по тих от водата.

Коментар

• А можеш да пробваш и да смениш сектора, ако има възможност. На някои места е по-зле отколкото на други.

Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

Ако постъпваш коректно, това у нас се приема като отказ да играеш играта и съответно се превръщаш в пречка.

Коментар

• Ти най-добре знаеш каква е ситуацията и кое е най-прагматичното. Според мене дори да си в игарата, ако всеки път казваш, че това не е редно пак е по-добре отколкото да участваш мълчаливо.

Самото назоваване на нещата е нещо.

Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

Ако постъпваш коректно, това у нас се приема като отказ да играеш играта и съответно се превръщаш в пречка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                        Слънце май с'я пиче другъди.
                        Не е при мене. Тука е дъжд и градушки .

Коментар

Слънце мое ненагледно, освен дойчланд има още 27 държави членки на ЕС. Замисли се дълбоко над този факт.
                          Слънце май с'я пиче другъди.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram

голям си!
                            всички ти завиждаме за къщата близнак накрай село до нивата с ягодите (с какво ги пръскат..светиш ли в тъмното след като хапнеш или затова си толкова нервен)
                            ако си взимаш ваканционен имот в България за тебе има едно място и то в като ваше село е с лековита вода - Нареченски минерални бани. Много е полезна водата за нервите

жив и здрав и да попълниш молбата за данъците...като не знаеш немски да внимаваш много.
                            ...„ЗавиждаМЕ”? „Всички”?
                            ...ЗА КАКВО бе, Берти !?! Я само виж, колко е напрегнат. нА за какво му е, да го облъчваме, още, и със завист.

Коментар

Не ти разбирам на тебе мотивацията. Ок, там си реализиран, ами чудесно. Какво търсиш тук? Каква е тази жлъч? С какво твое право останалите сме длъжни да търпим подобно поведение?

Не те разбирам, би ли обяснил.
                              Няма да разбереш. И в БГ бях реализиран. Прочети заглавието на темата и прецени - или да вземеш акъл, или да си кесиш в блатото както досега. Барон Мюнхаузен съществува само в приказките.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                                Стига плещи глупости, между 2007 и 2014 имаше облекчен режим за списък от професии - при които не се налагаше да се доказва, че няма местен специалист, годен да бъде нает. От 2014 това не се налага, но дипломите се приравняват според хорариумите в учебни заведения - т.е. не автоматично.
                                Слънце мое ненагледно, освен дойчланд има още 27 държави членки на ЕС. Замисли се дълбоко над този факт.

Коментар

Working...
                                X