Първоначално изпратено от Iv_max
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой е най-прекият път България да се развие и как да спомогна за това?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
+1
минаваш на червено - глоба 5% от годишния доход... ако си баровец с 200К доход...честито 10К утре мини пак на червено.
електронно правителство, повече системи с невъзможност за външна манипулация и тн и тн
но преди да стане това трябва да има едно голямо МЯУ, за да излезем ние (бат пешо, аз, повечето от тук четящите) с тояга на улицата. полиция и военни да нямат нищо в хладилника и вместо да ни стрелят да кажат на 'елита' оправяйте се. ... тогава може да се започне на чисто.
основната ценност на така наречената пазарна икономика е дебила, и пазарната икономика създава дебили и печели на гърба на дебилите.... ти уважаемий форумец, който иска да бори дебилизма на пътя с глоби, дай да анализираме причините за този дебилизъм на пътя и кой има интерес
- на първо място застрахователите, повече пътни жертви и инциденти, актюерите ще сметнат по високи цени на гражданската отговорност
-държавата, повече глоби, за сметка на хора, които нарушават правилника, поради незнание, поради слаба система на подготовка на водачи, поради липса на нормално училищно образование
-инструкторската мафия, която вдига цените на обучението, но няма интерес да преподава качествено, защото високата конкуренция, води до търсене на решение в областта на себестойността на образованието и работи на принципа максимални такси срещу минимална себестойност
-адвокатската мафия, която потрива мазни ръчички
-всевъзможни корупционери, които паразитстват на гърба на дебилите
едно време имаше култ към личноста, сега имаме култ към свещенната крава ЕС, към европейския път... четворицата умни и читави форумци, които споменах по-горе са също така жертви на подменената дискусия... подменя се на концептуално ниво понятието за добро и лошо, истина и лъжа, противопоставя се не разбирането за добро и зла, а Русия срещу Запада, Европейския път срещу Азиатския път, социализма срещу капитализма и т.н. Ако си православен християнин, ти имаш ценностна система и нямаш нужда от битивито, новатв и т.н. да те заливат с помия и негативизъм
Аз питам следния въпрос преди да седнем да дискутираме за пътя на България, КАКВА религия изповяда българина? или българина няма религия, правата на човека могат пълноценно да заменят религията... Е това е ЕвроСатанизма унищожава раса, религия, националност, пол, всякаква социална идентичност... Но кво да праиш, култ към ЕС
Няма какво да кажа повече от това, че: Русия е надежда за нормалните хора! Руския народ е народ Богоносец! Единствения верен път на България е братската дружба с великия Руски народ!Last edited by Макс; 03.06.2018, 19:05.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Учудващо е, но е така. Последните години особено се чувства осезаемо и от гражданите. През 90-те хората рядко си пускаха децата сами на училище. В момента в Пловдив по рейсовете е пълно с деца дето раниците им са по-големи от тях. По някои села даже битовата престъпност изчезна щото не останаха хора в активна възраст да правят белите. Обаче по други места е зле положението.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
При социализма битовата престъпност била по голяма от сега? И убийствата са по малко от преди? Евала. И на всичкото разкриваемостта сега е висока? Кво беше казал ....дето уж се шегуваше...не беше шега....истина е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
+1
минаваш на червено - глоба 5% от годишния доход... ако си баровец с 200К доход...честито 10К утре мини пак на червено.
електронно правителство, повече системи с невъзможност за външна манипулация и тн и тн
но преди да стане това трябва да има едно голямо МЯУ, за да излезем ние (бат пешо, аз, повечето от тук четящите) с тояга на улицата. полиция и военни да нямат нищо в хладилника и вместо да ни стрелят да кажат на 'елита' оправяйте се. ... тогава може да се започне на чисто.
Ще дойдат едни други...дето ще ти обещает квото кажеш...ще яхнат вашето недоволство ...ще ви употребят и ще се докопат до властта и пак същото.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Е тя истината лъска, но какво според теб трябва да се направи?
Ще ти кажа в САЩ как стават някои работи:
За дребно нарушение на пътя получаваш фиш с глоба. За по-сериозно - например караш с 15-20 мили отгоре - губиш книжката за 1 месец.
Хващаш някой да краде в къщата ти - ти решаваш - да го гръмнеш преди да се обадиш в полицията или да не го гръмнеш.
За нападение на полицай ще те гръмнат. За наркотици - в затвора. Няма тън-мън.
Обаче има една голяма разлика: съдиите, местния шериф са на изборни длъжности. Не се назначават. Има и други важни разлики, но засега тези са достатъчни за сравнение.
Но корупцията сред полицията е огромна в САЩ ако не знаеш
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Че аз нали 30 г тва говоря.Законите трябва да се правят от инженери математици и физици.Откраднал си примерно до 1000лв глоба 10000 откраднал си до 100000 глоба милион откраднал си над 100000 глоба 10000000.Краднеш втори пъ затвор примерно 5 години.Краднеш трети път доживотен затвор.Съдията е дежурен в репеуто нема адвокати и прокурори да ми се лигавят няма да ми тълкуват.Сико ясно просто и категорично
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
А да си се замислял дали наказанието е удачен начин за превъзпитаване? Или може би вярваш в лафове от типа на: "Попаднал в затвора на хора и станал човек"?
Значи за рецидив според мен не трябва да излиза от затвора. Краднеш един път - сегашното наказания. Краднеш втори път - тройно. Ако краднеш трети път - вече да знаеш че ще лежиш до 80 там.
Така че понятието рецидив и извън панделата да остане в историята. Не може да имаш 9 присъди по наказателния кодекс и да се моташ още сред хората. То на всичко е ясно че се издържаш от престъпления. И някак си по-евтино идва да ти дават по една чиния боб чорба вместо да правиш зулуми на свобода.
Има изследвания по темата. Престъпленията се правят по-малко от 1% от населението (1.38% мисля за САЩ беше). Останалите хора имат някаква форма на морал и етика и не представляват интерес за наказателния кодекс. Така че усилията се фокусират върху тези 1% и битовата престъпност сериозно ще намалее. Предполагам е същото с джигитите по пътя.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Не визирам българската съдебна система. Визирам държави с добре работещ модел. Не е необходимо да измисляме топлата вода. Подавам жокер: в кои държави следствието се води от независим съдия-следовател, а не от централизирана и"единна" прокуратура?
Разликата в резултатите е от земята до небето. Държавите са европейски. Едната е на 2 часа път със самолет от София.
Подавам щафетата на барбарона. Ако внесе френския модел за наказателен процес, особено на ниво следствие у нас му давам директно нобел.
Това са моите 5 стотинки по темата.Last edited by Iv_max; 03.06.2018, 18:45.
- 1 like
Коментар
-
Това не е утопия, а идиотизъм! Кой ще ги храни тия затворници? А да си се замислял дали наказанието е удачен начин за превъзпитаване? Или може би вярваш в лафове от типа на: "Попаднал в затвора на хора и станал човек"?
Темата се размива съзнателно, за да не лъсне истината, че "народът прост, животът тежък, скучен".
Коментар
-
Пак си написал една камара глупости. Хващам първите два абзаца, за да не ми отиде целия ден в опровергаване на детински разсъждения.
Ако погледнеш фактите, а не говориш едно към гьотере, ще забележиш, че битовата престъпност в България в момента е в пъти по-ниска, отколкото през комунизма. С това автоматично опровергавам първото ти твърдение. В момента държава практически няма, но убийствата на годишна база са двойно по-малко, отколкото в "доброто старо време". За сметка на това разкриваемостта се е увеличила.
Проблемът не е битовата, а "институционалната" престъпност, която не се отчита пред никого. Нито сега, нито преди.
Коментар
-
Че аз нали 30 г тва говоря.Законите трябва да се правят от инженери математици и физици.Откраднал си примерно до 1000лв глоба 10000 откраднал си до 100000 глоба милион откраднал си над 100000 глоба 10000000.Краднеш втори пъ затвор примерно 5 години.Краднеш трети път доживотен затвор.Съдията е дежурен в репеуто нема адвокати и прокурори да ми се лигавят няма да ми тълкуват.Сико ясно просто и категорично
- 1 like
Коментар
-
но преди да стане това трябва да има едно голямо МЯУ, за да излезем ние (бат пешо, аз, повечето от тук четящите) с тояга на улицата. полиция и военни да нямат нищо в хладилника и вместо да ни стрелят да кажат на 'елита' оправяйте се. ... тогава може да се започне на чисто.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар