Първоначално изпратено от Специалист по всичко
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как влияе политиката на инвестирането?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Ами защото според мен липсва национална програма за стратегическите интереси на държавата. Защото правотелствата се сменят на всеки четири години, което не помага да се помисли по-глобално, кое ни интересува да отдадем на концесия и кое да си запазим като национален стратегически отрасъл. По-долу бях постнала една група от учени от БАН които създават национално движение именно с тази цел. Да се създаде програма за развитието на държавата надвишаваща черите години на един правителствен мандат и поне за следващитее 30 години.
Коментар
-
Давай ги тука данните.
Коментар
-
Дай им време. И среда. Може да те изненадат .
Това е квинтесенцията на модела...
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Дай им време. И среда. Може да те изненадат .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеАма какви данни. Темата за социализма. Моделът на Солоу. Много ясно и логично се обяснява защо капиталът тече от богатите държави към бедните, стига бедните да си сложат нещата малко в ред. Историята го е показала.
И после, били „бедни, щото прости”. Има и това. Другата половина, е „привнесена”/ „индуцирана. От силните, към слабите. „Да се оправят”.Last edited by Pyramid; 20.05.2018, 18:57.
Коментар
-
Ах, златото. Разбирам сега. То е най-ценната суровина на света. Но явно не всички смятат така, защото не са тръгнали да го копаят наши фирми. Видяли са по-добър начин да правят бизнес.
Обективно погледната копането на злато не е най-великия бизнес на света.
Ми за мен е добра идея да си запазим златото както правят Русия и Китай, а не да го изнасяме. Опит в минното дело имаме. Аз не виждам никакъв смисъл от концесия като долната.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеТова е много хубаво, но не виждам какво общо има с хипермаркетите.
Ей ти го Ив Макс, ей ти го Алонсо. Защо не почнат те един бизнес в гаража си и не напранят българската ИКЕА? Защо? Защото не умеят. Това е положението. Седи се по цяла нощ на покера и ако Путин ми беше приятел щях да стана милиардер. Така и баба и знае.
Коментар
-
Това е много хубаво, но не виждам какво общо има с хипермаркетите.
Ей ти го Ив Макс, ей ти го Алонсо. Защо не почнат те един бизнес в гаража си и не напранят българската ИКЕА? Защо? Защото не умеят. Това е положението. Седи се по цяла нощ на покера и ако Путин ми беше приятел щях да стана милиардер. Така и баба и знае.
Ами защото според мен липсва национална програма за стратегическите интереси на държавата. Защото правотелствата се сменят на всеки четири години, което не помага да се помисли по-глобално, кое ни интересува да отдадем на концесия и кое да си запазим като национален стратегически отрасъл. По-долу бях постнала една група от учени от БАН които създават национално движение именно с тази цел. Да се създаде програма за развитието на държавата надвишаваща черите години на един правителствен мандат и поне за следващитее 30 години.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеНе знам какво искаш да кажеш с това... Ако можем защо не копаем?
А ние може и да копаем. Изобщо никой не ни спора да станем мастодонт в копаенето. Но аз дори не съм сигурен, че това е добра идея.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеНе знам какво искаш да кажеш с това... Ако можем защо не копаем?
А ние може и да копаем. Изобщо никой не ни спора да станем мастодонт в копаенето. Но аз дори не съм сигурен, че това е добра идея.
...и, ако не си, прочети „Хиперболоидът на инж. Гарин”, от А.Толстой.Last edited by Pyramid; 20.05.2018, 18:33.
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнениеАко се погледнат данни, ще се види друго.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеПравят това, което ние не можем да направим. И ми се струва, че и преди 2007 бяха при нас. А ние пък спокойно можем да отидем при тях ако правим нещо по-добре от тях.
Какво правят. Общо взето същото, което прави Тойота в САЩ или Форд в Германия.
По същия начин белгийците могат да питат какво прави Roobar при тях и то на доста надута цена.
А, че „не сме били можели да направим същото”, ами... Питай ги, как са пораснали толкова, и защо не си вземат играчките със себе си...
- Или, баш бая си ги вземат, ама само зад кадър
Коментар
Коментар