IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как става вносът на автомобилна част за стара кола от САЩ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Благодаря Ви за изчерпателният отговор. Ще задействам нещата с Ebay и дано всичко се получи, че .... страстта е голяма! А мисълта, че колата седи безпомощно в гаража ме побърква
    Има ли възможност да Ви пиша пак, ако не дай си боже изскочи някой нов въпрос?
    Лек и успешен ден

Коментар

• Нямаш никакви грижи с вноса от САЩ. Ако купуваш от Ebay или Amazon обикновено всичките митнически такси и формалности ти ги добавят към цената. Куриерите се грижат за това и ти доставят пратката до вратата. Аз наскоро купих през Ebay един процесор втора употреба чак от Калифорния. Когато почнах да попълвам поръчката сайтът ми показа какво трябва допълнително да платя - за транспорт, за данъци (ДДС) при внос в България и за такси за митническо оформяне. Платих си и после всичко стана лесно и бързо. Няма разправии с митници, няма нищо. Куриерът прави всичко и носи до вратата. Съветът ми е внимателно да прочетеш условията за конкретната стока, ако купуваш от Ebay.

Ако обаче купуваш от частно лице или фирма без посредничеството на някой голям сайт за пазаруване, нещата стават сложни. Разрови се пак в Ebay и започни някаква измислена поръчка (например за компютърна част) на стойност поне 200 долара. Когато опре до плащане (т.е. вече си посочил адрес в България и сайтът знае къде и какво да изпрати) ще ти стане ясно с коя фирма за доставки работи продавача и дали тази фирма осигурява и оправянето и плащането на митница. Тогава просто отиди на сайта на тази фирма и виж какви са им условията за доставка от частен продавач на частен купувач без да се минава през Ebay. Има много такива фирми, на които това им е бизнеса, знаят всички мита и такси за всяка държава по света и няма никакъв смисъл да се мъчиш сам. Отделно от това, повечето американски фирми използват за врата в ЕС Великобритания, щото най-добре знаят правилата и таксите аз внос. Така че обикновено доставят нещата на Острова и после това става вътреобщностна доставка в ЕС и няма никакви мита и такси. Какво ще стане след Брекзит - не знам
      Last edited by netware5; 31.05.2017, 12:01.
      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Как става вносът на автомобилна част за стара кола от САЩ

Имам Понтиак и в момента има проблем с Engine computer. Вече две седмици обикалям в Пловдив по сервизи и все получавам един и същ отговор "тъй като е много стар ( 88 година ), да търся в нета за друг работещ и направо да го сменя с него".
        Намерил съм в нета, но напълно нормално за американска кола, всички обяви продава са от САЩ.
        Въпросите са ми: как става този внос, какви проблеми може да имам по БГ митницата и евентуално как биха се преодолели тези проблеми? Какви данъци, такси и акцизи трябва да се платят? Коя компания да ползвам за доставка на пратката ?
        Ако сметнете, че отговорите не са за обществено достояние, моля пишете ми на лични.
        Благодаря Ви предварително
        Лек и успешен ден на всички
      Working...
      X