IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фактор на мощността

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Към темата: Как мислите, карането на държава със затворени очи - не точно "затворени", а силно стиснати - е ли или не е безопасно? Питам, щото у нас, това правят всички с власт, затова. На тях им се разминава - максимум, да "излети" от време на време по някой високо поставен / в миналото/ , както сега - Делянчо, пък и той, незнайно, дали не изчаква повишение на изборна длъжност /като "независим" след година - 3-4/. Въпросът е за интересите на Държавата и Обществото в средно-до дългосрочна перспектива.
    Last edited by Pyramid; 15.10.2017, 15:03.

    Коментар


    • Да питам, значи: При гореща война, дали пазарната капитализация или физическият и човешки потенциал се изправят едни срещу други?

      Коментар


      • Друг въпрос:
        - Според вас, кой е по-важният з а конкурентоспособността на икономиката: Ниската цена на работната ръка, или високата подготовка и мотивацията на работните глави?

        Коментар


        • Започвам да си мисля, че скалата за икономическата мощ не е линейно, ами логаритмична по реалната съставка на БВП. За имагинерните - явно, повече от една, триплексно число, само по модул? - не съм сигурен.
          Егати.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
            Би трябвало на някои форумци да не им се разрешава да откриват нови теми.Задръстват пространството с глупост и плиткоумие
            Затова не откривай.

            Коментар


            • Би трябвало на някои форумци да не им се разрешава да откриват нови теми.Задръстват пространството с глупост и плиткоумие
              http://milom.blog.bg/

              Коментар


              • - Би трябвало да има причина щатите, примерно, така да натискат Русия, както и Европа, и да се стараят да ги вкарат във взаимно изтощаващи санкции и т.н.. Военната опасност НЕ Е. Отдавна се знае, че и Рукия може да изпепели УСА няколко пъти поред, има паритет. Европа се мАзни на янките но, току ги оближе под опашката /тези дни, Тръмполино кипнал на баба Меркелица, че току се присеща за някаква самостоятелност/...и хайде, пак - в батака. А "тъпите" рашки - може да не им е баш кеф, а по гръб не падат. Явно, има "нещо" различно, от което някои така се боят, че са готови да настъпят мотиката отново. Други идеи освен *подчинено* свободолюбие? В смисъл, на олигархии и т.н.? Щото и в УСА не е да си нямат, и демокрацията им с ред ограничения, няма такава на работното място, няма такава при вземането и налагането на решения /дори на президента, я рижият чичко как се поти/. Кое е онова, което пропускат експертите?

                Коментар


                • Дълбоко подценени остават икономики като руската, индийската и тези в латинска Америка, докато други, като тези на Канада и Австралия, сякаш до надценени само на база /някакви/ залежи. Политическият мотив е ясен и проследим, "международни рейтингови агенции", сякаш има само в УСА но, ето, "лошите" не мрат. Що тей?

                  Коментар


                  • И, да: Нещата не СЕ разбират /сами/, а биват разбирани /от някого/. Да, до мозъка Евлампиев може и да не достигат, но това е само кофти атестат за него. Малко преди въпросния субект, други колеги показаха вече разбиране...

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                      Първо се научи да навързваш смислен текст.
                      Второ-научи се да пишеш грамотно. Научи малко българска граматика.
                      А и какво всъщност питаш? Нищо не ти се разбира от фъфлящините.
                      Темата е за интелигентни и търсещи, Евлампие. Ако Ти не разбираш нищо и това те мъчи, препоръчвам връщане в първи клас.
                      ...макар да няма гаранции за теб. Щом сега не вдяваш, и след още 15 години, едва ли ще. За гънките съм чувал, че -с годините - само намалявали. Вярно, не се виждат но, отсъствието им е болезнено натрапчиво.
                      Last edited by Pyramid; 24.05.2017, 16:53.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                        В електротехниката съществува и, би трябвало, да има своеобразен еквивалент - "нещо", което да определя активната, реално движеща благосъстояние, устойчивост и жизненост на икономиките. За себе си, съм определил някои имогинирности като валутни и курсове на акциите, форекси-морекси, разни спекулативна сте, хокупко-продажби на съществуващи/стари Н.И. и други, имам определени възгледи и по Сos(E), където Е= "Икономика". Интересни са ми Вашите критерии.
                        Първо се научи да навързваш смислен текст.
                        Второ-научи се да пишеш грамотно. Научи малко българска граматика.
                        А и какво всъщност питаш? Нищо не ти се разбира от фъфлящините.
                        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • До тук -ясно, а по същество? Например северна Корея: Как са живи, все още? Излиза, само до БВП не е, нито само до нечовешки ресурс. И до оръжие не е... А какво прави хората щастливи, щедри, мотивирани? Пълна свобода няма никъде...
                          Last edited by Pyramid; 24.05.2017, 15:32.

                          Коментар


                          • Икономиката е хаотична като реперите в тоя хаос не показват реалното й състояние с отношенията помежду си, а само представата която имаме за стопанския масив, в който сме внесли наши измерители и инструменти. Рационалната ни намеса обаче твърде често остава изненадана от ирационални феномени и процеси, неподлежащи на предвиждане или контрол, макар че и тях се опитваме да опишем и дирижираме. Вярвай в интуицията! Като губиш поне няма се упрекваш, че си тъп. Просто интуицията била приспана. Има играчи с удивителна интуиция.

                            Коментар


                            • Пирамидов триъгълник на мощностите в електротехниката е едно а икономиката е друго нещо.Електротехниката е наука а икономиката не е наука просто средство едни тарикати да държат баламите в подчинение....

                              Коментар


                              • Защо мислиш ,че икономиката има нещо общо с точните науки?

                                Коментар

                                Working...
                                X