IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софтуер за следене на издадените дялове на договорните фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от sgeorgi Разгледай мнение
    * Мислите ли, че би било интересно да има история по-дълга от 1 година назад? Например, да може да се види каква е била динамиката преди, по време, и след кризата?
    Да това е може би най-нужно в момента от потребителска гледна точка. Ще го направим.

Коментар

• * Ето с повечето от фондовете. Не са всички, но ми се струва че са главните и дават добра представа. Заключението, което правя аз за себе си, е че по-пасивните фондове следващи индекс се представят най-добре. Като цяло пазарът се е вдигнал с 30-40% макс за година. Каква е вашата интерпретация?

* В интервюто на Иван тук, той споменава, че е допуснал грешка като не е гледал динамиката на фондовете преди кризата. В това отношение, този инструмент е много полезен за цялата общност. Аз лично бих искал да благодаря за идеята, изпълнението, и това че е достъпен и отворен за всички!

* Мислите ли, че би било интересно да има история по-дълга от 1 година назад? Например, да може да се види каква е била динамиката преди, по време, и след кризата?

Коментар

• Интегрирах промените на колегата volconst и от днес на сайта са налични данните за всички договорни фондове в България. Тук-там има някакви дребни бъгове, но важното е, че графиките работят без проблеми.
        .
        Click image for larger version

Name:	baud-test.jpg
Views:	1
Size:	26.0 КБ
ID:	3192229

Коментар

• Колегата volconst не спи и добавя нови функционалности. Сега на една графика могат да се сравняват постигнатите доходности на произволно избрани фондове. Пробвах го максимум с 4 фонда, но на практика няма ограничения. Ако някой реши да го пробва с всички налични фондове, моля да направи снимка и да я качи, за да видим резултата.

При избран един фонд вертикалната скала показва цената за един дял. При избрани няколко фонда вертикалната скала показва относителното изменение на цената на дяловете спрямо референтна цена 1 (едно), т.е. стойност 1.3 означава изменение от 30%.

http://baud-test.bitballoon.com/compare

За справка - не съм обновявал данните в тестовия сайт. Обнових само структурата на сайта с нововъведенията, които е сътворил колегата.
          .

Size:	42.1 КБ
ID:	3188303

Last edited by Иван Давидов; 15.04.2017, 17:53.

Коментар

• Е най-голямото предимство е, че са всички. Сега освен предположения относно приливите и отливите на пари към пазара, сайтът дава и удобен инструмент за сравнение и избор на фонд от хората, които не искат да си управляват сами портмонето.

Коментар

• Колегата volconst е направил някои интересни модификации по моя софтуер и при неговия вариант се генерират графики за всички фондове. Засега единственият недостатък е, че линковете за CSV данните се губят, въпреки че самите данни са налични... стига да знае човек правилните URL-та, за да ги свали. Огромното предимство при варианта на volconst е, че ако от БАУД добавят/махат фондове, софтуерът ще засече тези промени и съответно ще генерира данни за новите фондове, или пък ще спре да генерира данни за премахнати фондове.

Вдигнах тестова версия на сайта ето тук:

http://baud-test.bitballoon.com

Искам дебело да подчертая, че този сайт е тестов, съответно не е тестван и данните в него не се обновяват автоматично.
              .

Size:	26.9 КБ
ID:	3187628

Коментар

• Давидков това кое си се забалвявал нема гоуем смисъл по причина че нищо не казва особено освен тия студенти които са малко по-сраснали с теха да се поупражняват )))) имам числпо кое ми дава интегралния кеш какндидат за папира и това е доста по-пряко конгруентно с търсене-предлагането на драгоценния папирус)))) ама какво да тсе обЕснявам, като си си взел насериозно - дерзай)))) Немах само чартовете, но по-важно е чсилото (питагор!)) )- рожба не само на алгоритЪма но и изкуствения Ентелект ))) И така да обобщим - нема особено гоуем смисъл да се следят само неколкото фонда, ако например (само малка точка на прекъсване) се появи некой нов ( като на Никиту) и има преход на капитал към него некои чарт)))И отчита спадЪ в следните - ОЛЕ - а други неописани са китка да ги помиришеш)))) жив и здрав и ного успешен!!! Твърдоглавието рано или късно има вероЕтбост да победи)))))+++
                Не е препоръка... !!!
                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Поздрави и от мен за това, което някои сайтове се наричат финансови, а мисля нямат подобен инструмент.
                  Друга бира е важността му за пазара.
                  Трета е и развиването на мобилна версия, за което май ти се разсърдиха накрая.

Коментар

• От сайта вече могат да се свалят и данните, които използвам, за да генерирам графиките. За всеки фонд са налични дневни данни за една година назад, както и обобщени седмични данни, отново за една година назад. Данните са в стандартен CSV формат и най-лесно се четат през Excel. Графиките и данните се актуализират всеки ден.
                    .

Name:	baud_data.jpg
Size:	39.3 КБ
ID:	3186879

Коментар

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение
                      [ATTACH=CONFIG]n3185760[/ATTACH]
                      Това е reverse split 10:1

Коментар

• Добавих още един фонд: Адванс Източна Европа
                        .

Name:	baud_demo.jpg
Size:	39.7 КБ
ID:	3186525

Last edited by Иван Давидов; 09.04.2017, 21:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение
                          Ако не е сложно - би ли добавил http://www.ubbam.bg/bg/funds/ubb-par...and/portfolio/

Сериозен фонд с 20.4 млн. лв активи и водещи тези компании в портфолиото
                          СОФАРМА ИМОТИ АДСИЦ дялов
                          АДВАНС ТЕРАФОНД АДСИЦ дялов
                          АГРИЯ ГРУП ХОЛДИНГ АД дялов
                          ФОНД ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ БЪЛГАРИЯ АДСИЦ
                          Има още интересни фондове, но да не ставам нахален
                          Ако тръгна да вкарвам каквито фондове искат другите хора, накрая ще трябва да вкарам всички налични фондове.

Софтуерът ми е с отворен код и всеки може разгледа и използва този код, стига само да спазва лиценза.

Професията на програмист вече е модерна и ако пуснеш съобщение в DevBG-Jobs предполагам, че ще намериш някой ентусиаст който да вкара каквито данни искаш за който фонд искаш. Това го казвам съвсем сериозно. Вкарването на още фондове в софтуера или промени по самите графики са добро упражнение за някой стажант или друг по-млад програмист, който иска да трупа опит.
                          Last edited by Иван Давидов; 08.04.2017, 14:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнение
                            Автоматизирах абсолютно всичко - от извличането на грубите данни, до публикуването на графиките в интернет пространството. Информацията се актуализира веднъж дневно. Ако от БАУД кажат, че твърде често им "лазя" по сървърите, може да се наложи да променя настройките и да актуализирам данните само веднъж в седмицата.

Новият сайт: http://baud.bitballoon.com

Държа да отбележа, че графиките ги предоставям за свободно ползване, но въпреки това авторските права са си авторски права и ако някой реши да публикува screenshot-и на графиките, или въобще ако реши да ползва нещо от сайта ми, редно е човекът да спомене, че авторът съм аз, или най-малкото да сложи линк към сайта.

За финал - ето как изглежда завършената версия на сайта към настоящия момент.

[ATTACH=CONFIG]n3186229[/ATTACH]
                            Много добра работа Давидов!

Поздравления за ентусиазма и солидарността.
                            Не е препоръка за вземане на инвестиционно решение за покупко / продажба!

Коментар

• Ако не е сложно - би ли добавил http://www.ubbam.bg/bg/funds/ubb-par...and/portfolio/

Сериозен фонд с 20.4 млн. лв активи и водещи тези компании в портфолиото
                              СОФАРМА ИМОТИ АДСИЦ дялов
                              АДВАНС ТЕРАФОНД АДСИЦ дялов
                              АГРИЯ ГРУП ХОЛДИНГ АД дялов
                              ФОНД ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ БЪЛГАРИЯ АДСИЦ
                              Има още интересни фондове, но да не ставам нахален

Коментар

• Автоматизирах абсолютно всичко - от извличането на грубите данни, до публикуването на графиките в интернет пространството. Информацията се актуализира веднъж дневно. Ако от БАУД кажат, че твърде често им "лазя" по сървърите, може да се наложи да променя настройките и да актуализирам данните само веднъж в седмицата.

Новият сайт: http://baud.bitballoon.com

Държа да отбележа, че графиките ги предоставям за свободно ползване, но въпреки това авторските права са си авторски права и ако някой реши да публикува screenshot-и на графиките, или въобще ако реши да ползва нещо от сайта ми, редно е човекът да спомене, че авторът съм аз, или най-малкото да сложи линк към сайта.

За финал - ето как изглежда завършената версия на сайта към настоящия момент.

Name:	baud_demo.jpg
Size:	38.6 КБ
ID:	3186229

Коментар

Working...
                                X