IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо европейската младеж е обсебена от левичарството?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Защо европейската младеж е обсебена от левичарството?

    По-скоро, дан на модата. защото, левите партии излизат с прокламации за социалната справедливост и как да се попреразпредели това-онова, или там трето. Не за друго. Още се вярва че, ако и да останеш в скапана система, бутвайки тук и шляпвайки там, ще си оправиш своя живот.
    доде достигне до съзнанието на тези млади хора, че политическите партии сега са инструмент за контрол над плебса, така ще е.

    Коментар


    • Не е обсебена, кой го измисли...
      М.... . ш..... ..й.о!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

        Що не си ли съгласен с главната теза, че в Азия само Япония и Южна Корея имат производителността на Западния Свят?

        Останалите още са далече. Не че някой ден няма да я стигнат, ама не е ясно кога ще е това.

        Разбира се, че не съм съгласен! Има много други страни като Сингапур, които имат страхотна иновативна икономика. Китай да не говорим!
        Отделно ти се пулиш в производителността на труда, защото ти се иска, Запада да продължи да е лидер, ама няма да стане! Запада го очаква тотална разруха!

        Икономиката е много сложен и комплексен организъм! Преди 1929 година САЩ са имали най-високата производителност на труда в света, но огромните икономически грешки, които са допуснали, са изправили страната пред тотална икономическа разруха. Ако не е била ВСВ и победата, страната нямаше да оцелее, а да се разцепи, като никога не се превърне в лидера, които познаваме днес!

        В допълнение ще кажа, че високата производителност на труда е само в сектори, където са оставени най-високите технологични производства и роботика. Малкото останало след деиндустриализацията е от ТОПа, въпроса е какво е останало и достатъчно ли е това, за да поддържа текущото благосъстояние!
        Аз мисля, че не!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение

          Какво си ми ги постанл тия смешни клипчета! И аз мога да ти постна клипчета от мега фабрики в Китай, и как селяни чукат камъни в Бавария.
          Що не си ли съгласен с главната теза, че в Азия само Япония и Южна Корея имат производителността на Западния Свят?

          Останалите още са далече. Не че някой ден няма да я стигнат, ама не е ясно кога ще е това.


          Коментар


          • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

            Много черни описания.

            Аз като гледам другите как се късат па да произвеждат блага. Една Африка пуши от производство на блага направо.

            Айде в Азия от деца бачкат яко като полудели. Ама там много ръчен евтин труд бе бате. Блъскат с чуковете като невидели.

            https://www.youtube.com/watch?v=ZWXFhdeOjMY

            https://www.youtube.com/watch?v=tEF2erBBVZ4

            https://www.youtube.com/watch?v=KwNwN4eRQOA

            Още много ляб имат да изядат докато стигнат производителността на развитите държави.
            Африка не бачка и като не бачка ще се случи това, което се случва с тези дето не бачкат!
            Континента се е увеличил 6 пъти за 60 години, защото хората там се изхранват от помощите на Запада. Които пък са резлутат от огромната оставаща принадена стойност, следствие на научно техническия прогрес и възходът на Западняи свят последните 70 години!
            Сега нещата се променят, западния човек попадна в капана на охолството, присъщо за всяко презадоволено самозабравило се общество, а за африканците няма да има филантропия! Едно време като е нямало безплатна храна континента е бил 200 милиона. Сега е 1,2 милиарда. Нека да видим какво ще стане ако развития свят спре да ги дотира и същевременно не съществува империята ЕС, която да ги вкарва и допуска в Европа, въпреки нежеланието на местните европейци!



            п.п.
            Какво си ми ги постанл тия смешни клипчета! И аз мога да ти постна клипчета от мега фабрики в Китай, и как селяни чукат камъни в Бавария.
            Last edited by DELCHO SMOKA; 27.06.2017, 17:03.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение

              Това не е съвсем вярно. Най ценните блага за човека са безплатни. Природата и земята ни ги предоставя без да иска нещо в замяна. Въздух, слънце, вода.....че дори изобилие от храна. За съжаление ние унищожаваме екосистемата и после се налага сами да си произвеждаме всичко със много усилия.

              Иначе съм съгласен че във икономиката създадена от човека, почти всичко си има цена.

              Но и това може да се промени. Например когато в бъдеще роботите станат достатъчно интелигентни че да могат сами да се възпроизвеждат то тогава автоматично означава че те ще могат да произвеждат всички останали блага. Тогава всички форми на икономика и стопанско управление които познаваме ще се обезсмилят.
              Почти никой няма да работи просто защото почти никой няма да може да се конкурира със роботите. 99% от населението на земята ще стане ненужно.
              Не съм съгласен и с двете ти тези!


              Първо, дори и за първобитния човек, благата не са били БЕЗПЛАТНИ! Той е трябвало да се труди, за да ги получи. Лов и събиране на плодове.
              Имало е дори и рзделение на труда, където жените са поддържали огъня, а мъжа е ловувал! Много близко до съвременната икономика, с нейното разделение на труда.

              Второ, дори и роботите да заемат още по-голямо място в стопанството, а човекът да спре да се занимава с физически труд, то той няма да престане да се занимава с ИНТЕЛЕКТУАЛЕН труд! Отново благат няма как да са безплатни!
              Дори и роботите да станат толкова по-умни от човека, че самите те да мислят и създават новите поколения роботи, то човека ако не е унищожен, ще трябва отново да работи, под формата на ръководство и планиране на това ново общество по негово усмотрение. Щом роботите ще му служат!

              Разбира се масовия човек, няма как да е интелектуалец или мислител, затова непрекъснато ще се откриват нови работни места в сверата на услугите и др., които по някаква причина не могат да се заемат от роботи. За пример, ако днес цялото производство бъде заето от роботи, то хората останали на улицата могат да намерят препитания в нови работни места за подобряване на градската среда. Всички градинки да станат прекрасни, новозасадени, непрекъснато поливани и обгрижвани, което не може да се прави от роботи. Това е една нова икономика, на новата добавена стойност, за която ще се плаща. Един разкош от края на 21 век.- 2080г. Ако човечеството е оцеляло до тогава.
              Градинките са за бачкаторите. Когато роботите започнат да заемат и тези работни места, голяма част от новите работни места, ще насочи същите хора към добавена стойност в социалната дейност. Работа, която никога не може да се заеме от роботи.
              Хората са се плашили от "роботизацията" още от времето на Лионските такачи и парния стан! Но както виждаме, непрекъснато икономиката градира и се откриват нови работни места! Днес имаме професия PR, разхождач на кучета, сексолог, психотерапевт, брачен консултант, интериорен дизайнер, интернет и порното, ... и все нови и нови хиляди професии, които са се появили последните 50 години.

              Винаги ще има нов свят! Винаги този нов свят ще иска да бъде създаван! Тези, които го създават, ще очакват да получат нещо в замяна!
              Има само две неща, които останалата част от обществото може да им предложи. Едното е в условията на пазарна икономика, хората да разменят услуги и стоки помежду си, като по ЕФЕКТИВНИТЕ и прогресивни хора, консумират повече. Или втория начин е да има кастова ситема, между съзидатели и маса(роби), които привидно да получават "безплатни неща", от съзидателите, но цената на тази "безплатност", да бъде тяхното робство и безгласие в обществото, за сметка на съзидаващите лидери! За съжаление все повече вървим към сценарий 2!

              Левичарите само спомагат за реализирането на този сценарой 2! Където хорат се приравняват изкуствено, създава се някакъв елит и маса приравнени роби! Левичарството в своята си същност не приема, че хората са различни. То винаги ги приравнява, до просто хора и техните потребности. И ако приемем, че потребностите на хората в по-общ план са сравнително сходни, то техния интелектуален, съзидателен капацитет е несъизмеримо различен! Левичарството няма отговор на въпроса, как ще създаваме, то има отговор винаги на въпроса, как ще преразпределяме вече създаденото! Именно поради тази причина, там където са стъпили и са се наложили левичари, винаги следва разруха, защото започва едно бясно консуматорство на създаденото, без да се отчитат естествените природни предпоставки за обществено разделение при съзиданието!






              Коментар


              • Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение
                Настъпва края за финансовопроектираната икономика на Запада! Масовия европеец или ще разбере, че блага се създават с труд или ще тъне в бедност. Втората опция е да се тръгне към Трета световна война с Азия, където той със сигурност ще е от губещите и ще умре!
                Нека да си изберат!
                Много черни описания.

                Аз като гледам другите как се късат па да произвеждат блага. Една Африка пуши от производство на блага направо.

                Айде в Азия от деца бачкат яко като полудели. Ама там много ръчен евтин труд бе бате. Блъскат с чуковете като невидели.

                https://www.youtube.com/watch?v=ZWXFhdeOjMY

                https://www.youtube.com/watch?v=tEF2erBBVZ4

                https://www.youtube.com/watch?v=KwNwN4eRQOA

                Още много ляб имат да изядат докато стигнат производителността на развитите държави.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение

                  Това не е съвсем вярно. Най ценните блага за човека са безплатни. Природата и земята ни ги предоставя без да иска нещо в замяна. Въздух, слънце, вода.....че дори изобилие от храна. За съжаление ние унищожаваме екосистемата и после се налага сами да си произвеждаме всичко със много усилия.

                  Иначе съм съгласен че във икономиката създадена от човека, почти всичко си има цена.

                  Но и това може да се промени. Например когато в бъдеще роботите станат достатъчно интелигентни че да могат сами да се възпроизвеждат то тогава автоматично означава че те ще могат да произвеждат всички останали блага. Тогава всички форми на икономика и стопанско управление които познаваме ще се обезсмилят.
                  Почти никой няма да работи просто защото почти никой няма да може да се конкурира със роботите. 99% от населението на земята ще стане ненужно.
                  Е защо точно 99% а не например 100%?
                  Ми на роботите първо няма да им е нужна храна - селтаците първи ще измрат, ненужни никому.
                  Оттам нататък всички производители на каквото и да било за бита - от телевизори та до бъркалки за кафе. На един робот му трябва само ток и конектор където да се включи. Май това е не толкова далечното бъдеще. Дори и усвояването на космоса е много по-лесно за машини отколкото за хора. На тях не им трябва ни вода, ни хляб, ни специални условия.
                  Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение


                    Безплатни неща не съществуват! Всяко едно изконсумирано благо е създадено и измислено от някой друг, който би го предоставил САМО срещу нещо насреща! Само в НЕсъществуващата утопично-иделична пропаганда на социализъмо и комунизъмо, "човек създава за човека"!

                    Всяка една търговска операция, било то и на терминал, също е далече от безплатните неща. Ако един картофопроизводител има висока принадена стойнсот на продукта си и размени част от картофите си за дървен материал, който в последствие поскъпва и му донася допълнителни блага. Въпреки, че не създава директно продукт, той спомага за развитието на пазара и икономиката, чрез участието си в търговско-стокооборотни операции. Същото се отнася и за финансовата система! Допълнителната стойност и генерираните блага от дървеният материал, не са БЕЗПЛАТНИ, защото той е могъл и да загуби, а опциите за съхранение на стойност и инвестиране са различни!


                    Настъпва края за финансовопроектираната икономика на Запада! Масовия европеец или ще разбере, че блага се създават с труд или ще тъне в бедност. Втората опция е да се тръгне към Трета световна война с Азия, където той със сигурност ще е от губещите и ще умре!
                    Нека да си изберат!
                    Това не е съвсем вярно. Най ценните блага за човека са безплатни. Природата и земята ни ги предоставя без да иска нещо в замяна. Въздух, слънце, вода.....че дори изобилие от храна. За съжаление ние унищожаваме екосистемата и после се налага сами да си произвеждаме всичко със много усилия.

                    Иначе съм съгласен че във икономиката създадена от човека, почти всичко си има цена.

                    Но и това може да се промени. Например когато в бъдеще роботите станат достатъчно интелигентни че да могат сами да се възпроизвеждат то тогава автоматично означава че те ще могат да произвеждат всички останали блага. Тогава всички форми на икономика и стопанско управление които познаваме ще се обезсмилят.
                    Почти никой няма да работи просто защото почти никой няма да може да се конкурира със роботите. 99% от населението на земята ще стане ненужно.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                      Потен ли си?
                      Не е срамно да си от Долни Дъбник срамно е да лъжеш че си у краварника

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

                        Ти па от кво се плашиш Долни Дъбник си е във България
                        Потен ли си?
                        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                          Като гледам Господ вече ти е раздал нужното.
                          Ти па от кво се плашиш Долни Дъбник си е във България

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение


                            Безплатни неща не съществуват! Всяко едно изконсумирано благо е създадено и измислено от някой друг, който би го предоставил САМО срещу нещо насреща! Само в НЕсъществуващата утопично-иделична пропаганда на социализъмо и комунизъмо, "човек създава за човека"!

                            Всяка една търговска операция, било то и на терминал, също е далече от безплатните неща. Ако един картофопроизводител има висока принадена стойнсот на продукта си и размени част от картофите си за дървен материал, който в последствие поскъпва и му донася допълнителни блага. Въпреки, че не създава директно продукт, той спомага за развитието на пазара и икономиката, чрез участието си в търговско-стокооборотни операции. Същото се отнася и за финансовата система! Допълнителната стойност и генерираните блага от дървеният материал, не са БЕЗПЛАТНИ, защото той е могъл и да загуби, а опциите за съхранение на стойност и инвестиране са различни!


                            Настъпва края за финансовопроектираната икономика на Запада! Масовия европеец или ще разбере, че блага се създават с труд или ще тъне в бедност. Втората опция е да се тръгне към Трета световна война с Азия, където той със сигурност ще е от губещите и ще умре!
                            Нека да си изберат!
                            Ха ха ха ше ме умориш от смях бе човек.Европеец и война кви са тия смехурии.....Педалите ше ги напляскат

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнение
                              Делчо, с риск да почнем да циклим:

                              Не виждам нещо толкова феноменално в това, че е естествено да симпатизираш или отъждествяваш с лявото след като не си част от дясното. Тук под дясно аз разбирам свързаните с икономическата власт, която диктува и политиката. Ако говорим за партиите обаче, това че някоя партия във властта се обявявала за социалистическа и лява за мен е безсмислица в условията на капитализъм. Правилата на играта не са социалистически и подобни партии във властта са хамелеони.

                              До известна степен са прави младежите да вярват в съществуването на "БЕЗПЛАТНИ НЕЩА". И аз като направя някоя далавера на борсата или форекса получавам едни пари от нищото. Това е естествено за пазарната икономика – получаваш в повече отколкото влагаш. Печалба му казват, а аз измама и кражба, но както казват руснаците:”Пью, но... с отвращением!”.

                              Ако говориш за индивиди и паричен ресурс при СЪЗДАВАНЕ на блага и тук положението е проблематично в условия на монополи и възможности за нелоялна конкуренция от субсидирано производство и дъмпингови цени. Като пожелание е добро, но тая фаза на капитализъм, когато се развива масов малък бизнес, вече е премината. Сигурно не е случайно, че тенденцията е към сливане и доминиране на транснационалните корпорации, на глобализацията.

                              Естествено, че консумацията на блага е с политическа воля. Политическата воля определя правилата в икономиката и участието в нея. Някой тук споменаваше за “държава”, като така и не ми каза какво е тя.

                              Европейците(или по-точно западняците) винаги са консумирали повече от останалия свят в резултат на колонизаторската политика. Падала е по някоя троха и за обикновените хора, а така наречения “социализъм” след ВСВ пък им дойде дюшеш. Имаше една графика за преразпределението по години в полза на олигархията и останалите. Трябва да ся я виждали всички и няма да обяснявам какво показва. Да ги държат мирни и да не вдигат революции трябваше да им доказват в материално изражение предимствата на капитализма. Европейците са свикнали да получават повече и е естествено да продължават да имат същите очаквания. След падането на “социализма” вече няма причина да продължават със старото преразпределение, така че политическата воля е естествено да е единствената пречка. В края на краищата тя се диктува от държащите икономическата власт.

                              Няма откъде да се генерира постоянен ръст на печалбата в затворена система. Това им е болката на западняците, а как се надяваха да растат на изток та чак до Китай. Дребните цаци като нас дето ги глътнаха даже не ги усетиха. Дефицитите са естественото състояние на кредитната икономика. Това на което му казваш “апетит” е просто необходимост за тези за чиято сметка е печалбата на други.

                              И като говориш за рождено право на ресурси у определени прослойки за едно и също ли си мислим?

                              С едно изречение - Нещата не ги виждам толкова идеални.

                              Безплатни неща не съществуват! Всяко едно изконсумирано благо е създадено и измислено от някой друг, който би го предоставил САМО срещу нещо насреща! Само в НЕсъществуващата утопично-иделична пропаганда на социализъмо и комунизъмо, "човек създава за човека"!

                              Всяка една търговска операция, било то и на терминал, също е далече от безплатните неща. Ако един картофопроизводител има висока принадена стойнсот на продукта си и размени част от картофите си за дървен материал, който в последствие поскъпва и му донася допълнителни блага. Въпреки, че не създава директно продукт, той спомага за развитието на пазара и икономиката, чрез участието си в търговско-стокооборотни операции. Същото се отнася и за финансовата система! Допълнителната стойност и генерираните блага от дървеният материал, не са БЕЗПЛАТНИ, защото той е могъл и да загуби, а опциите за съхранение на стойност и инвестиране са различни!


                              Настъпва края за финансовопроектираната икономика на Запада! Масовия европеец или ще разбере, че блага се създават с труд или ще тъне в бедност. Втората опция е да се тръгне към Трета световна война с Азия, където той със сигурност ще е от губещите и ще умре!
                              Нека да си изберат!

                              Коментар


                              • Делчо, с риск да почнем да циклим:

                                Не виждам нещо толкова феноменално в това, че е естествено да симпатизираш или отъждествяваш с лявото след като не си част от дясното. Тук под дясно аз разбирам свързаните с икономическата власт, която диктува и политиката. Ако говорим за партиите обаче, това че някоя партия във властта се обявявала за социалистическа и лява за мен е безсмислица в условията на капитализъм. Правилата на играта не са социалистически и подобни партии във властта са хамелеони.

                                До известна степен са прави младежите да вярват в съществуването на "БЕЗПЛАТНИ НЕЩА". И аз като направя някоя далавера на борсата или форекса получавам едни пари от нищото. Това е естествено за пазарната икономика – получаваш в повече отколкото влагаш. Печалба му казват, а аз измама и кражба, но както казват руснаците:”Пью, но... с отвращением!”.

                                Ако говориш за индивиди и паричен ресурс при СЪЗДАВАНЕ на блага и тук положението е проблематично в условия на монополи и възможности за нелоялна конкуренция от субсидирано производство и дъмпингови цени. Като пожелание е добро, но тая фаза на капитализъм, когато се развива масов малък бизнес, вече е премината. Сигурно не е случайно, че тенденцията е към сливане и доминиране на транснационалните корпорации, на глобализацията.

                                Естествено, че консумацията на блага е с политическа воля. Политическата воля определя правилата в икономиката и участието в нея. Някой тук споменаваше за “държава”, като така и не ми каза какво е тя.

                                Европейците(или по-точно западняците) винаги са консумирали повече от останалия свят в резултат на колонизаторската политика. Падала е по някоя троха и за обикновените хора, а така наречения “социализъм” след ВСВ пък им дойде дюшеш. Имаше една графика за преразпределението по години в полза на олигархията и останалите. Трябва да ся я виждали всички и няма да обяснявам какво показва. Да ги държат мирни и да не вдигат революции трябваше да им доказват в материално изражение предимствата на капитализма. Европейците са свикнали да получават повече и е естествено да продължават да имат същите очаквания. След падането на “социализма” вече няма причина да продължават със старото преразпределение, така че политическата воля е естествено да е единствената пречка. В края на краищата тя се диктува от държащите икономическата власт.

                                Няма откъде да се генерира постоянен ръст на печалбата в затворена система. Това им е болката на западняците, а как се надяваха да растат на изток та чак до Китай. Дребните цаци като нас дето ги глътнаха даже не ги усетиха. Дефицитите са естественото състояние на кредитната икономика. Това на което му казваш “апетит” е просто необходимост за тези за чиято сметка е печалбата на други.

                                И като говориш за рождено право на ресурси у определени прослойки за едно и също ли си мислим?

                                С едно изречение - Нещата не ги виждам толкова идеални.
                                Last edited by citizen_bg; 27.06.2017, 00:26.

                                Коментар

                                Working...
                                X