Първоначално изпратено от supertrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо европейската младеж е обсебена от левичарството?
Collapse
X
-
Last edited by Pyramid; 22.03.2017, 01:00.
-
Прегледах постовете. Не виждам какво повече може да се каже от това което сте написали. Сещам се за библейската история с дървото на познанието и какво е донесло на човека. Сещам се и за един Нед Луд, за технологиите и прехода от занаятчийско към фабрично производство, за това, че технология в ръцете на единици прави излишни всички довчерашни работници и производители и ги лишават от препитание.
Твърде много излишни въпреки своята воля хора има и стават все повече. От една страна има изхвърляне на можещи и желаещи да участват в икономиката и да заработват за живота си. От друга имаме подобрени условия за оцеляване на маргиналите и увеличаващият им се брой.
Оттук насетне вариантите не са много – жестока конкуренция за намаляващи работни места за непривилегированите, политика за елиминиране на излишните, опити за тотален контрол, включително и върху съзнанието, полицейщина и жестока диктатура за държане в подчинение на нямащите.
Интересно ми е само как ще елиминират излишните. Дотук са почнали с подклаждането на етнически и междудържавни войни, вредни нискокачествени храни, диференцирано образование и здравеопазване, с либерастки политики за толериране на паразитни ниско интелигентни групи и използването им за унищожаване на потенциално конкурентно за властта и собствеността население. То не бяха ГМО, шистови простотии, щастливи кокошки, прасета, краставици по ЕС стандарт, ликвидиране на "неконкурентно" производство, саморегулиращ се пазар, свободно движение(изнасяне, кражба) на капитали, на качествено население,... и прочее глобалистически демократични пазарни ценности. Политиката на социални помощи и ББД за която има ратуващи не е в полза на излишните. Масата ще оскотее окончателно оставена без всякакво занимание. Някои разказват как човек щял да се самоусъвършенства когато не работел, но дори и тези с вродено любопитство, възможности, интереси и желание за развитие ще са ограничени поради ограничените средства с които са оставени.
При това положение е нормално “олевяването”, ако така наричате желанието на изтикваните в ъгъла и осъзнаващи проблема да се върнат в играта и да отрежат главите на имащите се за богоизбрани и присвоили ресурси и средства за производство. "Богоизбраните" пък ще направят всичко възможно да отрежат всяка конкуренция. На това в анатемосаната от капиталистическите "демократи" философия са му казвали "революционна ситуация" и "конфликт между обществения характер на производството и частнособственическото присвояване".
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Мишо мен Боковите магистрали не ме интересуват не пътувам по тях или ако го правя то е рядко.Аз искам пътищата по които всеки ден пътувам да се оправят.И да вдигнат пенсиите на родителите щото е срамота учителка работила 35г и отгледала две дъщери с висше образование да получава 163 лева пенсия и на 75г да гледа крави и кози за да оцелее
- 2 Харесвания
Коментар
-
Petar - не само у нас социалното разваля, то по дефолт си е разстройство.Няма как да не разваля и да не генерира получовеци с мечтателен хоризонт само до съществуващите вече артефакти.D.Y.F-091066
Коментар
-
Pyramid - ляво и дясно са измислени понятия, когато свършат хората които мечтаят и всичко се скапва ако си забелязал. Соца е убиеца най вече на мечти, а тя машината - Света така е създаден че го има само когато се движи а съзнанията - душите без мечти са мъртви и те вече не съществуват..те са артефакти. Всичко което е артефакт е въпрос на време да се заличи - соца е едно такова нещо.Ти погледни изобилието което съществува на тази планета и излишъка от ресурси - няма нужда от соц., защото дори в една бедна страна като България може да бъде даден безусловен доход на всеки пълнолетен гражданин с размера на пенсията на учителката с 35 години стаж ако парите които соца преразпределя просто се раздадат по равно. Комунизма може би е дясната идеология ако социализма въобще е лява. Принципа обаче е съвсем друг - социализма е идеология проповядвана от проповедници които говорят едно, правят друго и резултата е коренно различен от обещаното - бедност, шепа богати - олигарси а парите са остойностени чрез геноцид и дори смърт за потърпевшата голяма част от човеците. Социализма не е общественно устройство а разстройство и какво му е лявото ?D.Y.F-091066
Коментар
-
Защото е много по-хубаво и по-лесно да лежиш по гръб, да чешеш тумбака, да бръкнеш в пъпчето, да видиш какво ще излезе от там, и да ревеш на мама, на тати, примък, отмък - работа няма а телефона му/и за 1000 лева, че държавата лоша мащеха, и че трябва да те храни. И така социалната политика разваля, поне в БГ защото е насочена към развъждане на мургав, необразован и лесно контролируем електорат.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеТези пари които сега се дават на едни хора за да администрират други хора - да ги тормозят и разкарват при всеки техен опит да получат нещо от държавата - услуга, ако им се дадат на хората без да бъдат задължавани да вършат тази гнусна работа то те ще могат да отидат да живеят на село и да напуснат градовете кочини. ББД за всеки пълнолетен и с "урбанизацията" се приключва. И когато стане хората трябва да запазят спомен и да си спомнят как бяха натикани в градове - кочини като добитък и никога да не позволяват това нещо - УРбанизацията. А тези магистрали няма да мине амортизациония им период и ще се превърнат в артефакти, защото хората ще летят като птици и транспорта няма да ги ограничава и да се навират в кафези.
- И да, харесва ми ентусиазмът ти. Само дето...Само дето , тези магистрали, както казваш ти, преди да им изтече амортизационният срок /т.е., ПРЕДИ ДА СЕ ИЗПЛАТЯТ ! / вече се рушат...
Коментар
-
Pyramid - освен това този Свят е така устроен че съзнанието на хората или мисълта а някои го наричат душата, съзнанието определя материалния Свят и дори може би по косвен път то създава материята. Ако това е така то социалното със сигурност ще генерира огромна убийственна бедност, защото аз съм сигурен че ако 50% от от общото съзнание на всички индивиди генерира желание - мечта хората да могат да летят като птици ще се случи така че те ще летят т.е. мечтата ще се материализира. Социалното може да изглежда хуманно, но точно в неговия хуманен аспект прозира ИЗМАМА и на практика е така - обещава благодат а резултата е самия АД. 20% ДДС, акцизи, данъци от всякакъв вид и калибър, данъци върху активи и дори такива активи които не носят и 0.001 % приходи на притежаващите ги нещастници ЗА ДА се събират пари с обещанието че колкото повече събира едно общество по този начин - толкова по голям просперитет и разцвет го ГРОЗИ. Резултата е очевиден - майките не искат да раждат данъкоплатци и никоя майка никога не би родила дете ГРОЗЯЩА го такава съдба.D.Y.F-091066
Коментар
-
Тези пари които сега се дават на едни хора за да администрират други хора - да ги тормозят и разкарват при всеки техен опит да получат нещо от държавата - услуга, ако им се дадат на хората без да бъдат задължавани да вършат тази гнусна работа то те ще могат да отидат да живеят на село и да напуснат градовете кочини. ББД за всеки пълнолетен и с "урбанизацията" се приключва. И когато стане хората трябва да запазят спомен и да си спомнят как бяха натикани в градове - кочини като добитък и никога да не позволяват това нещо - УРбанизацията. А тези магистрали няма да мине амортизациония им период и ще се превърнат в артефакти, защото хората ще летят като птици и транспорта няма да ги ограничава и да се навират в кафези.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
Ясно ми е това, и аз не съм чак толкова млад вече.
Но в случая казвам кое е добре за икономиката като цяло в един по-дълъг период, не краткосрочно за отделни групи.
- 1 like
Коментар
-
Pyramid - напротив социална политика означава политика която е свръхпроводник на бедност. Тя представлява отнемане - вземане от тези които не са обект на нейните "грижи" и предоставянето на отнетото на обектите на нейните "грижи". Как го прави е очевидно при нас. Няма никакво значение зад какви хуманни принципи се прикрива и как изглежда като намерение - важен е резултата.D.Y.F-091066
Коментар
-
-Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
Социалната политика не е най-добрия начин да се харчат пари. По-добре инфраструктура и образование.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Когато си млад здрав и имаш добре платена работа точно така се разсъждава.Това болестите катастрофите и старостта е за другите на мен ми предстои бляскаво бъдеще.Когато обаче Бог отнеме тези играчки и изпрати болестите и изпитанията нещата стават други.Никой не е абониран за вечна младост здраве и берекет.Хора не дърпайте Господ за шлифера....
Но в случая казвам кое е добре за икономиката като цяло в един по-дълъг период, не краткосрочно за отделни групи.
Коментар
Коментар