IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо европейската младеж е обсебена от левичарството?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gogo6060 Разгледай мнение
    ПОУКАТА ОТ РИМ
    Александър Йорданов Александров

Лидерите на 27-те държави членки на Европейския съюз подписаха днес в Рим Декларация за развитието на Съюза през следващите 10 години. И президентът Румен Радев подписа. Че и на Негово Светейшество Папа Франциск чу мъдрите слова. И ръкопляска. Така днес умря, поне за 10 години, путинофилската идея за разпадане на ЕС. Казано още по-ясно русофилската гмеж глътна студена вода. Но да не бъда голословен.

Преди 60 години няколко западни държави полагат началото на Европейския съюз. И 60 години вървят в правилната посока. През това време 34 години България вървя в обратната посока, наопаки. Изтегли късата клечка. И се водеше по акъла на държава, която скапа живота на милиони хора и накрая изчезна – Съветският съюз. 34 години е много време, за да вървиш на заден ход. При това като абсолютни загубеняци ние тръгнахме по обратния път дори много по-рано – 13 години преди Римската декларация, през 1944 г.
    Затова е очевидно: 33 години след Рим 1957 г. да вървиш наопаки, на заден ход, означава само едно – ръководили са ни тотално некадърни хора. Ненормалници. Наричаме ги комунисти, русофили, съветофили, путиноиди. Но, както и да ги наричаме, фактът си е факт: 33 години – движение назад, наопаки, обратно на нормалните държави. През 1991 г. решихме да спрем, да се огледаме и ако можем да хванем правилният път. Да включим поне на първа скорост. Трябваха ни 16 години, до 2007 г., докато зацепим Така половин век след Римския договор за началото на Европейския съюз и ние се включихме в нормалния свят.
    Но ако пресметнем времето от злокобния и злощастен 9-ти септември 1944 г. до приемането ни в Европейския съюз, това са 63 години. Откъдето и да ги погледнеш – много години. И сега от членството ни в ЕС са изминали само 10 години. И вече има идиоти, които реват срещу Европа и искат да ни върнат отново в кочината на руското безвремие, на руското аутсайдерство. Защо? Няма друго обяснение освен едно: защото са идиоти. Тъпанари.Боклуци. Фашизоидни и комуноидни простаци. Без значение от какви партии и обществени групи са. Това са идиоти. Дано президентът Радев да е схванал днес, че с идиоти, които са против Европейския съюз, не може да се управлява България. Дано. Утре ще стане ясно. Утре ще стане ясно кои са българите–европейци и кои са идиотите. Тия, които искат да я подкараме отново на заден ход, към Русия. Да я подкараме обратната. Все още имам надежда, че не може да бъдем толкова обратен, загубен, народ. Все още.

Коментар

• ПОУКАТА ОТ РИМ
      Александър Йорданов Александров

Лидерите на 27-те държави членки на Европейския съюз подписаха днес в Рим Декларация за развитието на Съюза през следващите 10 години. И президентът Румен Радев подписа. Че и на Негово Светейшество Папа Франциск чу мъдрите слова. И ръкопляска. Така днес умря, поне за 10 години, путинофилската идея за разпадане на ЕС. Казано още по-ясно русофилската гмеж глътна студена вода. Но да не бъда голословен.

Преди 60 години няколко западни държави полагат началото на Европейския съюз. И 60 години вървят в правилната посока. През това време 34 години България вървя в обратната посока, наопаки. Изтегли късата клечка. И се водеше по акъла на държава, която скапа живота на милиони хора и накрая изчезна – Съветският съюз. 34 години е много време, за да вървиш на заден ход. При това като абсолютни загубеняци ние тръгнахме по обратния път дори много по-рано – 13 години преди Римската декларация, през 1944 г.
      Затова е очевидно: 33 години след Рим 1957 г. да вървиш наопаки, на заден ход, означава само едно – ръководили са ни тотално некадърни хора. Ненормалници. Наричаме ги комунисти, русофили, съветофили, путиноиди. Но, както и да ги наричаме, фактът си е факт: 33 години – движение назад, наопаки, обратно на нормалните държави. През 1991 г. решихме да спрем, да се огледаме и ако можем да хванем правилният път. Да включим поне на първа скорост. Трябваха ни 16 години, до 2007 г., докато зацепим Така половин век след Римския договор за началото на Европейския съюз и ние се включихме в нормалния свят.
      Но ако пресметнем времето от злокобния и злощастен 9-ти септември 1944 г. до приемането ни в Европейския съюз, това са 63 години. Откъдето и да ги погледнеш – много години. И сега от членството ни в ЕС са изминали само 10 години. И вече има идиоти, които реват срещу Европа и искат да ни върнат отново в кочината на руското безвремие, на руското аутсайдерство. Защо? Няма друго обяснение освен едно: защото са идиоти. Тъпанари.Боклуци. Фашизоидни и комуноидни простаци. Без значение от какви партии и обществени групи са. Това са идиоти. Дано президентът Радев да е схванал днес, че с идиоти, които са против Европейския съюз, не може да се управлява България. Дано. Утре ще стане ясно. Утре ще стане ясно кои са българите–европейци и кои са идиотите. Тия, които искат да я подкараме отново на заден ход, към Русия. Да я подкараме обратната. Все още имам надежда, че не може да бъдем толкова обратен, загубен, народ. Все още.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Смоков - знам, че би ме подкрепил, за да стана Дуче.

Аз не мразя идеята ЕС - мразя това, в което ЕС бе превърнато от политически изроди, анални дегенерати, ментално увредени суяци и закостенели бюрократи. По-старите помнят как преди доста години предупреждавах туканка, че съюз в който неща като вивиан рединг имат огромна власт, вместо да бъдат затворени в дебело тапицирана и зарешетена стая, под грижата на опитни психиатри, не го чака нищо добро....
        Императорче, ЕС е създаден с конкретна цел!
        Той в съществото си е антинационален и антинародностен!
        Какво да говорим от там на сетне за икономически фундамент или политическа среда...

Разбери го веднъж за винаги! Децата на тези, които създадоха комунизма в Русия, създадоха ЕС! Целта и ЗАВЕТА на тези хора следва една и съща цел! Ти иначе може да си имаш някакъв утопичен възглед какво можело да бъде, но реалността е една.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

Второто. Но аз не бих използвал такива крайни изрази.

Типичен представител си на света на пост-истината. Така чувстваш нещата, значи трябва е вярно и след това остава да се намерят аргументи, които ти пасват (дори и не много логически издържани).

Ашколсун!!!

Коментар

• Смоков - знам, че би ме подкрепил, за да стана Дуче.

Аз не мразя идеята ЕС - мразя това, в което ЕС бе превърнато от политически изроди, анални дегенерати, ментално увредени суяци и закостенели бюрократи. По-старите помнят как преди доста години предупреждавах туканка, че съюз в който неща като вивиан рединг имат огромна власт, вместо да бъдат затворени в дебело тапицирана и зарешетена стая, под грижата на опитни психиатри, не го чака нищо добро....
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение

Кокошката или яйцето, пич!

Аз мразя ЕС, защото аргументите са ми верни и той е за мразене или аргументите са ми скалъпено менте в опит да обоснова нелепата си омраза!
              Второто. Но аз не бих използвал такива крайни изрази.

Типичен представител си на света на пост-истината. Така чувстваш нещата, значи трябва е вярно и след това остава да се намерят аргументи, които ти пасват (дори и не много логически издържани).

Коментар

Притурката е най-важната част от поста ти. Показва, че мнението ти е базирано на емоции (омраза), а не на трезв анализ.
                Кокошката или яйцето, пич!

Аз мразя ЕС, защото аргументите са ми верни и той е за мразене или аргументите са ми скалъпено менте в опит да обоснова нелепата си омраза!

Коментар

Мишо, Мишо....
                  След като получи конкретен отговор на въпроса си, който дори и ти осъзнаваш, че съдържа истината. Ти ми копираш моята притурка и ми говориш за някаква мултивселенност.

Защо отричаш очевидното? Бъди интелигентен пич и се възползвай от знанието! Продължи напред. Ревизирай си възгледите.
                  В крайна сметка, живота е движение! Искаш да се развиваш и да вървиш напред или какво??? Бъди личност!
                  Притурката е най-важната част от поста ти. Показва, че мнението ти е базирано на емоции (омраза), а не на трезв анализ.

Коментар

Няма какво да спорим, ти си в паралелна вселена
                    Мишо, Мишо....
                    След като получи конкретен отговор на въпроса си, който дори и ти осъзнаваш, че съдържа истината. Ти ми копираш моята притурка и ми говориш за някаква мултивселенност.

Защо отричаш очевидното? Бъди интелигентен пич и се възползвай от знанието! Продължи напред. Ревизирай си възгледите.
                    В крайна сметка, живота е движение! Искаш да се развиваш и да вървиш напред или какво??? Бъди личност!

Коментар

АЗ МРАЗЯ ЕС, не защото е икономическа катастрофа, а защото е създаден от шайката, спуснала и комунизма в опит да се поробят хората.
                      Няма какво да спорим, ти си в паралелна вселена

Коментар

• В САЩ има федерален бюджет, който преразпределя благата.

Има и нещо друго, в САЩ има реално свободно движение на хора. В Европа го има само на теория (главно заради езиковата бариера). Така че в САЩ хората се движат към щатите където има работа и това не е особено голям проблем (както би било ако половината Гърци постепенно се преселят в Германия, Франция и Великобритания). Също както и в България не е чак такъв проблем, че хората се преселват в София и другите големи градове.

Коментар

• Картинката в САЩ с долара е почти подобна като тука с Еврото. Там имаш различни щати с различни нива на заплащане и една валута долар. И там работи.

А тука имаш различни държави с различни нива на заплащане и пак една валута Евро - само че тука всички реват, че не работи и че точно Еврото е виновно.

И там някои щати (градове) имат високи дългове и аха да фалират. Тука също.

Аз не виждам особена разлика.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shar Разгледай мнение
                            Е да де. Дали ще пада еврото или заплата ти и всичко друго изразено в евро е все тая.

П.П. е като изключим еластичността и тайм лага, но в днешния все по-глобален свят те стават все по-незначителни.
                            Не е все тая. Еврото като пада, заплатите на немците си остават същите. Може петролъти някои вносни суровини леко да се вдигнат, но като цяло този ефект не е от особено значение. Най-важното е, че немците продължават да потребяват немски стоки както и преди, а също и изнасят повече.

Коментар

• Много си объркан момче

Коментар

Отговора е много прост!
                                Първо, не бяха приети страните от Източна Европа, които да създадат сериозния трудов дъмпинг, както и да сблъскат силноразвити стопанства със слаборазвити такива!
                                Второ, преди тяхното приемане старите членове имаха близки по развитие стопанства и създаването на дисбаланси ставаше сравнително бавно.
                                Трето, след 2000г. започна приемането на еврото. И всички негативни последици от това по страни.
                                Четвърто, след 2000 година, започна укрупняването и централизирането на икономическата влас в Брюксел.

Дисбалансите щяха да се развият така или иначе, само че в стария формат на ЕС, преди 2000г. всичко щеше да се случва много по-бавно и да се развият проблемите след 10тки години. Може би 40-50. особено ако нямаше и евро.
                                След приемането на масата страни 2004г., съюза е капълдисал отвсякъде само за 10 години, до невъзможност за съществуване!

п.п.
                                Ти обаче не обичаш да мислиш, не е трудно и сам да стигнеш до тези изводи. Честно казано, не се иска много акъл, за да наредиш пъзела.
                                АЗ МРАЗЯ ЕС, не защото е икономическа катастрофа, а защото е създаден от шайката, спуснала и комунизма в опит да се поробят хората.Разбира се погубването на България също ме касае!
                                ЕС е приключил курса!
                                Има практическо капълдисване и фактическо такова.

Практически СССР капълдиса след началото на Перестройката - 87-88г. фактически обаче беше обявено края на 89година.
                                С ЕС е същото! Анонсирането на двете скорости е практическия му край! Фактическият ще настъпи след година две!

Коментар

Working...
                                X