IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо европейската младеж е обсебена от левичарството?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • power grid - мечтаеш си как хората ще станат земеделци, но при това положение на нещата няма как да стане и данъчната система включително и това субисидиране работи срещу това да не станат замеделци - да са на ръба и в стрес от началници. И аз си мечтая много работи.
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • power grid - не ме кръщавай, земеделието не е сигурна работа - фабрика под небето и няма гаранция че ще сееш и ще стане, няма гаранция че ще стане и пазара няма да е залят от това което е станало тази година и без резерви не става. Как си го представяш хора без сигурен или смешен доход от 700лв на месец да се занимават със земеделие - как ще си покрият разходите първоначално. И да ти кажа ако имаше ББД а не соц. система всички щяха да са замеделци особенно ако и транспорта не е лукс - имат автомобили мнозина но повечето ги карат само в града защото да минеш днес 300 км е равно на надницата им за деня, а то не е само транспорт защото тези пари не стигат за покриване на разходите им от заплатите по 700лв.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение
        Надявам се, не е проблем да пусна нещо от друг сайт?

        Ако е проблем моля да го изтриете.

        Просто не можах да се стърпя.
        Няма защо да се трие. То е ясно, че в НРБ имаше престъпност, но е добре да има конкретна статистика.

        Да не говорим, че комунистическа България беше една държава корумпирана до мозъка на костите, където всичко ставаше по "втория начин". Ние разбира се, сме наследници на корумпираната византийска цивилизация, така че тези неща са ни в ДНК-то. Но комунизъма издигна корупцията в култ и начин на живот за милиони българи.
        Last edited by Misho ILIEV; 02.04.2017, 23:36.

        Коментар


        • Надявам се, не е проблем да пусна нещо от друг сайт?

          Ако е проблем моля да го изтриете.

          Просто не можах да се стърпя.
          Дали демокрацията наистина отне на българите високата раждаемост и сигурността? Документите и фактите за социалната политика в НРБ говорят за съвсем други неща.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
            С тва не моа се съглася. Българинът, ман*алът, "бежанецът" и воще ВСЕКИ човек, требе да се труди.. Инак ДЕГРАДИРА. Стимулирането е ВТОРИЧНО и би требвАло да "насочи" необходимия ресурс, ако моа тека се изразя в необходимата посока ..

            +1
            То, ТОВА е целта на приватизацията. Едновременна КРАЖБА, УНИЩОЖАВАНЕ на конкуренцията и като награда за провелия я - ПАРИ. Незнам що, се сетих за Балкан... И за... И за...
            Народът, държавата, природата и бъдещето и децата ни - ДА ГО ДУХАТ.

            Не е тъжно, Груйче.
            Това е ТРАГЕДИЯ.
            Бившето селско стопанство е само ЕДИН отрасъл от националното стопанство.
            Ами..
            Образование ? (по темата днес, колеги ми дадоа да прочета писмо на някакво момиче от Черноморец.... Има го, мож да фърли един око..)
            Армия и отбрана ?
            Здравеопазване ?
            Индустрия (всякаква..)?
            Демографска картинка ?
            Ами пълнежа на парламенто ?
            ...
            ...
            ...
            пффф...
            Е,много си кьорав,Колче!!!Па,ка се намерияте,се земньоделци!!!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              power grid - можеш защото си с 5 бона заплата от теца зад гърба си, но ако тръгнеш само със земеделие и всеки разход по него го плащаш с пари изкарани от картофите много трудно ще се пласираш ако нямаш пари да вложиш. То и тези дето внасят с тирове ДДС не ги бърка защото на половината стока не го плащат пък по касови апарати абсурд някой да ги хване че не са платили...не че някой ще се озори да ги лови точно тях. Напротив разчистват им терена от навлеци които се опитват да продават и не става много хора да произвеждат пък да не продават на регулярния пазар а по столове и....Тези големи вносители на бокулуци ДДС и данъците им осигурява "бизнеса", защото те няма да го платят а от пазара са моментално премахвани всички дребни. То не е необходимо да си много "умен" като Доналд Тръмп да се сетиш да забогатееш като не плащаш данъци.
              Tейдърко стига писа глупости бе човек.Започва се с декар търсят се пазари после пазара ти казва колко и какво.Ако си умен и не правиш простотии нещата ти се получават.Не се започва с 200 декара картоф.От 4 декара двор мое спокойно да си изкараш 12 бона.Делиш го на две садиш декар картофи декар воден лук след това зеле.На другите два декара салата и домати.И те така.Шест месеца бачкаш шест месеца шапка ма тояга....Ма не мое го разберете тва гражданята.Вие смятате тоя труд и живота на село за обиден заврели сте се в едни канцеларии душегубки за по 700-800 кинта чисто и си мислите че това е върхът докато шефа ви мандръса а колегите плетат интриги.А земеделецът е свободен човек няма интриги няма шеф....

              Коментар


              • power grid - можеш защото си с 5 бона заплата от теца зад гърба си, но ако тръгнеш само със земеделие и всеки разход по него го плащаш с пари изкарани от картофите много трудно ще се пласираш ако нямаш пари да вложиш. То и тези дето внасят с тирове ДДС не ги бърка защото на половината стока не го плащат пък по касови апарати абсурд някой да ги хване че не са платили...не че някой ще се озори да ги лови точно тях. Напротив разчистват им терена от навлеци които се опитват да продават и не става много хора да произвеждат пък да не продават на регулярния пазар а по столове и....Тези големи вносители на бокулуци ДДС и данъците им осигурява "бизнеса", защото те няма да го платят а от пазара са моментално премахвани всички дребни. То не е необходимо да си много "умен" като Доналд Тръмп да се сетиш да забогатееш като не плащаш данъци.

                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                  Сега ще ме обявят сигурно за носталгик, но какво да се прави...

                  Циганите бачкат, това е факт, аз съм виждал не един и двама да копат, при това добре да копат, а копането на лук (примерно) си е много тегава задача, но я правят. Под стимулиране имах предвид да се спрат всякакви социални помощи - дават ли ти кинта за без нищо, що ти е да се трепеш да бачкаш? На мен да има как някой да ми изсипва нужните ми пари на месец, знаеш ли кога щях да се мръдна да свърша нещо?

                  Да, в АПК/ТКЗС едно време имаше проблеми - не един и два, основен от които беше мотивацията, поради ниските заплати, едната сестра на баба ми бачкаше в едно такова ТКЗС - дядо ми вземаше 3 пъти по-голяма пенсия от нея като работник. Но ТКЗС осигуряваше работа на много хора, приучаваше ги на труд, а и каквото и да си говорим, можете да погледнете произвежданата селскостопанска продукция преди и сега - махнете зърното и картината ще е трагично надолу (5-10 пъти), особено при животновъдството. А на какви селски събори съм бил - еееех, а бях дете. Хората живееха щастливо на село, сега - ходих преди месец за пръв път от много години (заради децата и уж чистия въздух) - едва ли ще стъпя скоро пак!

                  Отплеснах се, а човек живее в настоящето, макар че народ без минало, е народ без бъдеще...
                  Груйчееее много се обърка.Нашите баби и дядовци бяха научени на труд не от текезето..Текезето отучи хората от труда направи ги тарикати и мързели които само плямпат празни приказки.Да циганите копат ама ако има кабел жица циганин лук не копае те ни смятат за глупаци дето работим

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                    Сам си дал отговора ))
                    Категорично съм на мнение, че за циганската престъпност, както и за българската, в голям % са виновни управляващите и подчинената им Полиция и депутатите, "ковящи" законите. И свързаните с тях - прокуратура и съд
                    Най виновни са ЕС.От там идват тея болести....по опасни от спина

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      power grid - субсидии не трябва да се дават, трябва стоката да се продава без ДДС-та и други глупости от всеки, където може и навсякъде без касови апарати и други рекетьорски машини.Нека да внясят без ДДС да видим кой ще им купува пластмасите, в момента търговската мрежа буквално блокира тези които биха произвеждали земеделска продукция защото е окупирана от вносителите на боклуци. За няколко тона продукция на никой не му се занимава с данъци, изисквания за търговци...на тези които внасят с тировете тази бюрокрация не им пречи пък и данъци плащат от дъжд на вятър защото са купили проверяващите. Последните си вземат заплатите от държавата и заработват бонус още два пъти по толкова като гонят разни нещастници които се опитват да продават нещата които са произвели.
                      Трейдърко аз продавам на ресторанти и работнически столове и на една търговия на едро.Кат кажа че няма повече картофи и ми се сърдят пада им оборота....Ако опиташ моите картофи няма и да си помислиш да ходиш по лидъли били и кауфлантери или софийски пазари.Аз гледам малко и продавам по скъпо щото е качествено.Вносителите на пластмаси не ми пречат за всеки влак си има пътници...

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                        ???? Какво каза??? Я пак? В плевен може и да няма, но погледни НСИ, ще се хванеш за главата- около 20% от обработваемата земя не се обработва
                        Бе аз на очите ли си да вярвам или на НСИ?Разораха се дори земи които не помня от дете да са обработвани....

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

                          Работата е като с комунистите и декабристите
                          Добро сравнение

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                            Западното левичарство сред младите е доста по-различно от българската носталгия по абсурдната командно-административна икономическа система и политическа диктатура от преди '89г. в СССР и Източния блок.

                            Знам какво говоря, имам наблюдения от първа ръка
                            Работата е като с комунистите и декабристите

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                              Съни днес пустеещи земи няма всичко се обработва.
                              ???? Какво каза??? Я пак? В плевен може и да няма, но погледни НСИ, ще се хванеш за главата- около 20% от обработваемата земя не се обработва

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                SPART - за да има такова нещо трябва да има евтин транспорт, сега автомобилите са много но повечето не могат да си позволят да си подадат носа извън града. Това е причината селата буквално да загинат.
                                Отдавна не бях чел по голяма глупост

                                Коментар

                                Working...
                                X